Stopping Point, Reverse Point atd.

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Odpovědět
Uživatelský avatar
Davidus
Příspěvky: 10
Registrován: pát 16. led 2015 13:30:13

Stopping Point, Reverse Point atd.

Příspěvek od Davidus » úte 03. úno 2015 16:35:00

Ahoj,
potřeboval bych poradit, jak pracovat se Stopping Pointy. V manuálech o nich nic není, ani google mi toho moc neřekl. Dokážu si ho umístit na koleje, ale to je tak vše. Poku jej chci využít v trase vozidla, tak poněkud chybí v nabídce. V některých scénářích jsou tyto body použity. Ale ani po prozkoumání těchto scénářů jsem nedošel na to, jak udělat tyto boty aktivní. Kdyby se našel někdo, kdo ví jak na to, byl bych mu velmi vděčen. Docela mi tato záležitost brzdí tvorbu scénářů a rád bych se konečně kousek posunul.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Stopping Point, Reverse Point atd.

Příspěvek od Roman » stř 04. úno 2015 10:42:08

Davidus píše:Ahoj,
potřeboval bych poradit, jak pracovat se Stopping Pointy. V manuálech o nich nic není, ani google mi toho moc neřekl. Dokážu si ho umístit na koleje, ale to je tak vše. Poku jej chci využít v trase vozidla, tak poněkud chybí v nabídce. V některých scénářích jsou tyto body použity. Ale ani po prozkoumání těchto scénářů jsem nedošel na to, jak udělat tyto boty aktivní. Kdyby se našel někdo, kdo ví jak na to, byl bych mu velmi vděčen. Docela mi tato záležitost brzdí tvorbu scénářů a rád bych se konečně kousek posunul.
Stáni si beta verzi 50.3f nebo vydrž do příštího týdne. Součástí nové verze jsou konečně manuály s popisem všech novinek od TS 2012 ;)

Uživatelský avatar
Davidus
Příspěvky: 10
Registrován: pát 16. led 2015 13:30:13

Re: Stopping Point, Reverse Point atd.

Příspěvek od Davidus » sob 07. úno 2015 11:41:03

Hmm, počkám si na oficiální aktualizaci. Ale težko říct, jestli mi to v něčem pomůže. Nevím, jestli dělám něco špatně, ale když umístím stopping point v Testovací trati, tak ho na 2D mapě vidím, ale v nabídce destinací není. A v ZSR 170 ho po umístění na kolej ve 2D mapě vůbec nemám :?: Například Destination Mark funguje bez problémů. Proč nefunguje stopping point je mi záhadou.

Uživatelský avatar
Davidus
Příspěvky: 10
Registrován: pát 16. led 2015 13:30:13

Re: Stopping Point, Reverse Point atd.

Příspěvek od Davidus » pát 13. úno 2015 8:50:32

Tak Stopping Pointy už mám funkční. Zatím jen na Testovací trati, jiné jsem nezkoušel, ale předpokládám, že tu bude fungovat všude. Zkouším teď jinou věc. Je nějaká možnost udělat v určitém traťovém úseku omezenou rychlost? Něco podobného jako šly v MSTS dělat pomalé jízdy, kdy stačilo označit úsek a bylo to. Tady jsem zatím nenašel nic, co by to umožňovalo.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Stopping Point, Reverse Point atd.

Příspěvek od Roman » sob 14. úno 2015 11:40:45

Jde. Označíš daný usek koleje a do dialogového okna zapíšeš požadovanou rychlost. Měnit ve scénáři lze jak rychlost, tak nerovnost koleje a zvuk.
Ale pozor, pokud autor vydá aktualizaci tratě, přestanou se pak tyto označené úseky ve scénáři zobrazovat :D. Důvod je prostý. TS si vytvoří pro scénář v případě těchto úprav vlastní databázový soubor a ten pak nemusí být kompatibilní s Tracks.bin ;)

Uživatelský avatar
Davidus
Příspěvky: 10
Registrován: pát 16. led 2015 13:30:13

Re: Stopping Point, Reverse Point atd.

Příspěvek od Davidus » ned 15. úno 2015 16:11:43

Díky za radu. Funguje to perfektně. A taky dík za tu poznámku. Nenapadlo by mě to, ale je to logické, protože jde v podstatě o zásah do tratě.

Odpovědět