Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
leonell
Příspěvky: 21
Registrován: pát 06. čer 2008 22:55:16

Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od leonell » stř 11. čer 2008 17:36:38

Ahoj,
protože se pořád nemohu dostat k předělávce scénáře na českou "německou" trať tak uveřejňuji původní verzi dělanou nad tratí americkou.

http://oko.clever.cz/~leos/railsim/TvorbaMisi

Hodně štěstí a tvůrčího ducha...

L.

Edit: opraven odkaz

Uživatelský avatar
Ivan.ps
Příspěvky: 44
Registrován: čtv 05. čer 2008 21:55:08
Bydliště: Nové Zámky - Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Ivan.ps » stř 11. čer 2008 17:55:43

Tak toto ma naozaj potešilo. Tento návod bude určité užitočný. Len tak ďalej... ;)
Ivan Palacka

leonell
Příspěvky: 21
Registrován: pát 06. čer 2008 22:55:16

Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od leonell » pát 13. čer 2008 10:41:28

Následující odkaz ukáže, jak vytvořit jednoduchou misi s vlakem osobní dopravy, konkrétně s reálným ranním zrychleným vlakem ABR99600 z Finnentropu do Siegenu.

http://oko.clever.cz/~leos/railsim/Tvor ... niDopravy/

L.

Edit: opraven odkaz

Uživatelský avatar
Midrafon
Příspěvky: 7
Registrován: úte 30. srp 2011 4:45:56
Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Midrafon » stř 02. led 2013 18:00:20

Dobrý den,
jako fanda MSTS, koupil jsem si před rokem RW a rád bych pronikl do tajů a třeba si zkusil udělat aktivitu.
Zde je v odkazu návod jak na to, ale hned na prvním kroku to ztroskotá.
Je tam odkaz na stažení Developer Tools na oficiálních stránkách RW, ale ať hledám, jak hledám, nenajdu.
Nevěděl by někdo poradit?
Děkuji moc.

Uživatelský avatar
Midrafon
Příspěvky: 7
Registrován: úte 30. srp 2011 4:45:56
Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Midrafon » stř 02. led 2013 19:15:47

Michale,
díky za objasnění, ale jak se tedy do toho dostanu. To je pak normálně ve hře? Edit scenario? Jsem z toho trochu jelen :D :?:
Díky za odpověď.

n.u.r.v.
Příspěvky: 49
Registrován: ned 03. čer 2012 12:50:54
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od n.u.r.v. » čtv 03. led 2013 1:40:20

dotaz-jak vyvolat v průběhu tvorby scénáře dialog "options"? Myslím ten, kde se zadává obtížnost,délka a počasí...já mám tento dialog dostupný jen při spuštění editoru, ale jakmile na něco sáhnu, tak už ho nedokážu vyvolat...
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Vlastik » čtv 03. led 2013 9:32:36

otaz-jak vyvolat v průběhu tvorby scénáře dialog "options"? Myslím ten, kde se zadává obtížnost,délka a počasí...já mám tento dialog dostupný jen při spuštění editoru, ale jakmile na něco sáhnu, tak už ho nedokážu vyvolat...
Vlastnosti scénáře se ti objeví vždy na stejném místě kde jsi si dal ikonu scénáře,pak stačí v průběhu scénáře 2x klikonut a vyběhne vpravo okno s informacemi,důležité je aby ikona scénáře byla nad povrchem země,pokud se bude dotýkat země tak při načtení jí budeš hledat hluboko pod povrchem.

n.u.r.v.
Příspěvky: 49
Registrován: ned 03. čer 2012 12:50:54
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od n.u.r.v. » čtv 03. led 2013 12:28:31

ok,díky...teď ještě bych potřeboval zjistit, co je to ta ikonka scénáře? :oops: :oops:
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Vlastik » čtv 03. led 2013 12:48:16

ok,díky...teď ještě bych potřeboval zjistit, co je to ta ikonka scénáře?
Každá aktivita(scénář ) se musí skládat z vlastností scénáře a ten se označuje těmito ikonami:
Obrázek
Každá ikona slouží pro jiný scénář,důležité je si rozmyslet co od scénáře budu chtít.poté co kliknu na ikonu tak se mi vpravo objeví vlastnosti scénáře(název,popis,čas,obtížnost,počasí a pod.),
po vypsání je dobré si hned scénář i když je bez vozidel uložit (F2),pokud by se přidalo špatné vozidlo a TS spadl ušetří to znovu vypisování vlastností.
Např,pokud budu skákat z mašiny na mašinu tak použiji volný scénář,pokud chci jet podle jízdních řádů tak scénář jízdního řádu,pokud chci ve scénáři plnit jen úkoly bez přesnosti času tak použiji
standart scénář.

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Vlastik » čtv 03. led 2013 12:52:35

Normálně ve hře přes menu - Editor, vybereš trať a dáš vytvořit novou aktivitu (new scenario).
Jenom Michala doplním,že to platí pokud je trat odemčena,pokud je zamčena tak se do editoru scénářů nedostaneš.

n.u.r.v.
Příspěvky: 49
Registrován: ned 03. čer 2012 12:50:54
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od n.u.r.v. » čtv 03. led 2013 16:19:35

Vlastik píše:
ok,díky...teď ještě bych potřeboval zjistit, co je to ta ikonka scénáře?
Každá aktivita(scénář ) se musí skládat z vlastností scénáře a ten se označuje těmito ikonami:
Obrázek
Každá ikona slouží pro jiný scénář,důležité je si rozmyslet co od scénáře budu chtít.poté co kliknu na ikonu tak se mi vpravo objeví vlastnosti scénáře(název,popis,čas,obtížnost,počasí a pod.),
po vypsání je dobré si hned scénář i když je bez vozidel uložit (F2),pokud by se přidalo špatné vozidlo a TS spadl ušetří to znovu vypisování vlastností.
Např,pokud budu skákat z mašiny na mašinu tak použiji volný scénář,pokud chci jet podle jízdních řádů tak scénář jízdního řádu,pokud chci ve scénáři plnit jen úkoly bez přesnosti času tak použiji
standart scénář.
Ahá-díky...těchto ikon je tam mnoho-ani jsem nevěděl k čemu slouží...jinak typ scénáře volím už při zakládání scénáře přímo přes dialog v menu TS...
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz

Uživatelský avatar
Midrafon
Příspěvky: 7
Registrován: úte 30. srp 2011 4:45:56
Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Midrafon » pát 04. led 2013 13:27:14

Také děkuji moc, podle tohoto bych to nsad už mohl zvládnout. :D
Díky,Michale i Vlastíku. ;)

AirVolk

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od AirVolk » úte 22. led 2013 19:23:39

Potrebujem poradiť, lebo tento blbý systém tohto RW vyhodím von oknom aj s kompom......Vybereim si možnosť select či čo to je a označím si začiatok trasy. Potom idem po trase smerom kade chcem ísť a vyberám koľaje kade má môj vlak ísť. Ale zakaždým mi potom tá žltá kocka zmyzne a nikdy nie som schopný ten patch dokončiť. Ako sa to vlastne robý skôr než to rozlámem na kusy?

AirVolk

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od AirVolk » úte 22. led 2013 20:50:38

Tak nejak som sa vysomáril s toho za pomoci Yuotube naukových videi. (Mohlo ma to napadnuť aj skor.) Trasu mám danú. Aj miesta zastavenia aj koniec trasy. Ale v misii keď si ju chcem zahrať mi nejde mašina do výkonu. Na čo som zabudol? (fíru ako ovládanie loko tam jasne že mám.)

AirVolk

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od AirVolk » úte 22. led 2013 22:28:20

Bola to 151. Pri zabrzdenej BP mi nešla do výkonu. Nie som na to zvyknutý s 350-ky......Chlapy podarilo sa mi všetko doriešiť. Akurát v Karvinej som mal na stoj na vchodovom a na cestovom a aj na odchodovom. Potom v okolí Ostravi už to bolo skoro stále na stoj. Cez tabulátor som sa ale stále dostal ďalej.

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Vlastik » úte 22. led 2013 22:33:39

Tak jsem udělal pro všechny co by si chtěli zkusit vlastní jednoduchý scénář video,jedná se o trat 320 z Českého Těšína do Čadce,je to uděláno od zapnutí TS po rozjezd,jedná se o scénář velice jednoduchý bez nějákých instrukcí a náležitostí.
Video zde:
http://www.youtube.com/watch?v=DQ3IMjI- ... e=youtu.be

AirVolk

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od AirVolk » úte 22. led 2013 22:43:30

Díky Vlasto.

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Vlastik » pon 10. úno 2014 19:54:45

erikmir píše:Čaute, pokúšam sa vytvoriť scenár, kde bude hráč zachraňovať vlak, na ktorom vykapal rušeň. Chcem sa spýtať, aký rušeň (neschopný) mám dať do trafficu ? Teraz tam mám traffic CD 362 - môže to tak byť ? Prípadne dalo by sa to spraviť tak, že neschopný rušeň by mal hore zberač, ale nevyvíjal by žiaden ťah ?
Pokud chceš aby další vozidlo netáhlo ,tak na něj klikni a ve vlastnostech zaškrtní jako vagon (netažné) ,měl by sběrač zůstat nahoře a nemělo by tlačit.

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Vlastik » úte 11. úno 2014 17:01:50

erikmir píše:Vyskúšal som, bolo tam "broken engine", ale aj tak zostal zberač dole.
Inak absolútne nechápem, ako sa tvorí trasa, prestavujú výhybky a dávajú reverzné body.
Ahoj ,zkusil jsem to co potřebuješ a všechno funguje jak má ,pokud potřebuješ aby byl sběrač nahoře a loko netáhla musíš zaškrtnout "broken engine " a použít jedno loko z mých traficu ,pokud použiješ heklovo loko tak tady ti sběrač zůstane dole (pokud by jsi potřeboval aby byl sběrač nahoře muselo by to být zapracováno ve scriptu lokomotivy ,jako více četné loko) ,tak jako to mají např.u vR DB111.
Pokud chceš něco připojit (v tomto případě aktivní loko na neschopnou soupravu ) musíš mít vytvořenou trasu a zadat instrukci připojit dozadu (dopředu) a zadat pobyt (čas na připojení ,pro odjezd) vozidla (v tomto případě ta neschopná souprava) a vypsat všechny vozidla co chceš připojit včetně neschopné loko (chová se jako vagon) a pak ti zůstane sběrač pořád nahoře ,i když je to dost nereálné při projíždění stahovaček ,ale to je každého věc.
Ale pokud nevíš základní instrukce ,tak bych tento složitý scénář nedělal a zkusil jenom klasickou jízdu z bodu A do bodu B.

Šnek
Příspěvky: 64
Registrován: úte 29. črc 2014 7:14:50

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Šnek » stř 03. zář 2014 14:40:01

Dá se nějak nastavit rychlost Traffic vlaků ve scénáři?

Odpovědět