Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Roman » čtv 26. lis 2015 0:12:09

Vlastik píše:
kuboss píše:ak je toto dvovod preco sa na to vysrat, tak ti fakt vela netreba :roll: :)
Jo poslední dobou tu nesmí nikdo říci svůj názor nebo se snažit pomoci,hned je každej nasranej nebo je okolo toho hromada zbytečností.
Tak jako má právo každý napsat svůj názor, má právo se každý kdo chce nasrat :) . Je to totiž taky ve své podstatě názor ;) . A pomocníků tu moc nenajdeš. Spíš chytráků a radilů, po kterých když pak chceš konkrétní pomoc nebo něco praktického udělat, tak jsou ticho. Ani ty blbý videa a podklady nikdo není ochoten sehnat.
Není to myšleno přímo na tebe ale všeobecně :)

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od KaMat » čtv 26. lis 2015 7:59:38

Vlastik píše:
kuboss píše:ak je toto dvovod preco sa na to vysrat, tak ti fakt vela netreba :roll: :)
Jo poslední dobou tu nesmí nikdo říci svůj názor nebo se snažit pomoci,hned je každej nasranej nebo je okolo toho hromada zbytečností.
Nejsem na tebe nasranej. Na tuhle debilní hru ano. Na každém rohu jen omezení kvůli kterým nemůžu postavim ani stanici s pořádným provozem.

Lycan
Příspěvky: 2
Registrován: pát 12. úno 2016 13:28:01

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Lycan » pát 12. úno 2016 13:41:37

Buďte pozdraveni,
řeším problém. Chci vytvořit nový scénář, ale trať mám černou. (viz obrázek). Přitom na trati mohu jezdit, pokud si vytvořím soupravu. Ale i scénáře ostatních lidí mi nejdou, vždy mám trať černou a hlásí, že mi tam chybí nějaké objekty.
RailWorks 2016-02-12 13-36-22-53.jpg
RailWorks 2016-02-12 13-36-51-80.jpg

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Vlastik » sob 13. úno 2016 18:40:00

Lycan píše:Buďte pozdraveni,
řeším problém. Chci vytvořit nový scénář, ale trať mám černou. (viz obrázek). Přitom na trati mohu jezdit, pokud si vytvořím soupravu. Ale i scénáře ostatních lidí mi nejdou, vždy mám trať černou a hlásí, že mi tam chybí nějaké objekty.
RailWorks 2016-02-12 13-36-22-53.jpg
RailWorks 2016-02-12 13-36-51-80.jpg
Předně je potřeba několik informací:
1.co je to za trat,
2.legální TS,
3.dělá to jenom zde nebo všudě?
Normální TS funguje když spustíš defaut aktivitu? Protože pokud né,tak je čistě problém v špatném nastavení a součinností GK a TS.
Ta černá obrazovka.

Lycan
Příspěvky: 2
Registrován: pát 12. úno 2016 13:28:01

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Lycan » sob 13. úno 2016 20:44:15

Tak mám legální TS. Dělá mi to ta Zkušební trať. Ale i ta slovenská 170-tka. Normální tratě, co jsou součástí TS jsou v pohodě. Ale Zkušební trať mohu jezdit, to funguje. Ale pokud si chci načíst již hotový scénář, tak taky problém. Teď jsem přeinstaloval TS, tak budu zkoušet krok za krokem vylučovací metodou.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Míla » čtv 21. dub 2016 10:47:32

Ahoj,
potřeboval bych vysvětlit některé věci kolem scénáře.
Při vytváření nového scénáře v New Scenario nemám zobrazeny stanice své trati, pouze Route Origin a pár německých stanic. V čem mám chybu? - viz obrázek 2
A další věc,udělal jsem trasu nákladního vlaku ze stanice A do stanice B přes dalších 10 stanic. Po celé délce mám červenou linku a časy stanic, kde zastavím. Ale u osobního vlaku chci vytvořit scénář z jedné stanice do druhé, kde jsou jen tři zastávky. U první zastávky se čas objeví, ale když udělám druhou zastávku, čas už není, je zde Error- viz obrázek 1. V čem je problém, nerozumím tomu.
Můžete mi to, prosím nějak vysvětlit?
Děkuji. Míla
Přílohy
2.jpg
1.jpg

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od KaMat » čtv 21. dub 2016 11:12:20

1) Zadej Route Origin.
2) Málo informací. Pokud byl náklad s diesel mašinou a osobní s elektrickou, tak nemáš elektrizovanou trať. Možná taky máš v koleji nadefinovanou jízdu jen pro náklad. To zjistíš nejjednodušeji, když v editoru zmáčkneš mezerník. Koleje změní barvu. Podle těch barev poznáš, kde je chyba. Pokud máš někde v koleji hnědou nebo červenou barvu, tak to asi bude ten problém. Musí být žlutá.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Míla » čtv 21. dub 2016 12:58:49

Mám jen elektrifikovanou trať. Po stisknutí klávesnice 1x, jsem kontroloval koleje, u výhybek, kde je 40km/h, je hnědá, jinak na trati je žlutá, ale je i místy červená, nebo hnědá. Červená místa oprauji buď novou kolejí nebo přepsáním zápisu z Unchanget na Mine line, kolej se změnila na žlutou, a u hnědé jsem přepsal z freight na mine line. Také je žlutá. Bude to tak stačit?

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Míla » čtv 21. dub 2016 13:03:34

Ještě jsem zjistil, mám kolej červenou, ale ve vlastnostech je Mine line. Proč je tedy červená?
Díky.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 627
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Kal000px » čtv 21. dub 2016 13:34:33

Nový koleje dělat nemusíš, stačí to označit a změnit vlastnost na Main Line ;) jde o to, že vlak kategorie např. express passenger ti nepojede po koleji, co je označená freight a naopak nákladní vlak ti nepojede na passenger kolej ;) proto musíš mít všechno označený jako main line, jinak se to pak ruší..
Jede jede mašinka..

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Míla » čtv 21. dub 2016 14:11:38

Toto chápu, ale mám několik km kolej označenou červeně, Mine Line a přesto přes tuto kolej os. vlak do další stanice nedostanu. Hlásí to chybu. Neobjeví se čas v další stanici.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Míla » čtv 21. dub 2016 14:53:56

Podařilo se mi trať propojit, přepíšu zbytek na Mine line a vyzkouším propojení celé 110 km dlouhé trati.
Díky za rady.

Radek
Příspěvky: 10
Registrován: stř 08. led 2014 13:13:56

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Radek » sob 22. říj 2016 15:15:35

Mám dotaz, chci se naučit tvořit scénáře a velmi mě zaujala nová trať Hanušovice - Jeseník pro to, že je jednoduchá a myslím si, že je to ideální trať na začátek. Dát na koleje vlak a určit mu trasu umím, ale nepovedlo se mi udělat křižování ve stanici Branná. (Chci, aby mi vlak Sp 1706 přijel do Branné na 2. kolej a počkal až přijede Os 7745 na 1. kolej. Poté chci, aby se mi automaticky postavili vlakové cesty a aby mi oba dva vlaky odjeli.) Děkuju za jakoukoli radu. :)


Obrázek
Obrázek

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od KaMat » sob 22. říj 2016 16:43:58

Právě jednokolejná trať je malinko složitější v tom, že ti musí sedět při křižování časy. Konkrétněji ti musí poradit zkušenější.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Vlastik » sob 22. říj 2016 22:48:13

Mám dotaz, chci se naučit tvořit scénáře a velmi mě zaujala nová trať Hanušovice - Jeseník pro to, že je jednoduchá a myslím si, že je to ideální trať na začátek. Dát na koleje vlak a určit mu trasu umím, ale nepovedlo se mi udělat křižování ve stanici Branná. (Chci, aby mi vlak Sp 1706 přijel do Branné na 2. kolej a počkal až přijede Os 7745 na 1. kolej. Poté chci, aby se mi automaticky postavili vlakové cesty a aby mi oba dva vlaky odjeli.) Děkuju za jakoukoli radu. :)
Tvoje zadani moc dobre nechapu,jeikoz je malo informaci predne by jsi mel napsat Os jeden z A do B,Sp jede z B do A,dat sem screny ktere nic nereknou je na houby.
Potom se muze kalkulovat kde je problem. Pokud jedu na jedokolejce tak vzdy ten vlak musi pockat az dojede ten proti to je vyhoda ze i kdyz se to nastavi spatne tak zustane u navestidla(zde u namezniku) nez prijede ten druhy pokud nema dalsi stanici s kolejovym rozvetvenim,tam potom zalezi na priorite vlaku ten vyjede a muze tam tamten stat i 10 minut nez dojede i kdyz je nastaveny cas,to zalezi jak to TS vypocita trasu. Ale vzdy je lepsi pro kontrolu dat restart a podivat se jesli to tak zkutecne zustalo nebo si to TS upravil podle sebe.

Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Percy 12 » úte 01. lis 2016 12:18:37

Lycan píše:Buďte pozdraveni,
řeším problém. Chci vytvořit nový scénář, ale trať mám černou. (viz obrázek). Přitom na trati mohu jezdit, pokud si vytvořím soupravu. Ale i scénáře ostatních lidí mi nejdou, vždy mám trať černou a hlásí, že mi tam chybí nějaké objekty.
RailWorks 2016-02-12 13-36-22-53.jpg
RailWorks 2016-02-12 13-36-51-80.jpg
Máš denní dobu?

alesmafia1
Příspěvky: 114
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od alesmafia1 » stř 21. pro 2016 16:12:47

Dobrý den, jde v scenario editoru udělat něco jako zastávka na znamení ? Když na dané zastávce/stanici nezastavíte nezapočítá se to jako chyba.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Vlastik » čtv 22. pro 2016 12:34:00

alesmafia1 píše:Dobrý den, jde v scenario editoru udělat něco jako zastávka na znamení ? Když na dané zastávce/stanici nezastavíte nezapočítá se to jako chyba.
to dost dobre nejde,protoze bud nastavim zastaveni nebo ne,pokud nastavim zastaveni tak zase bud s s pevnym casem nebo vypocitanym TS.
Kdyz nastavim zastaveni tak zase jen z dopr.duvodu ,nebo pro nastup cestujicich,ukonceni jizdy vlaku ,krizovani a pod.
Jedine co lze udelat,tak na dlouhe nastupiste pouzit tzv stopping bod,a tim docilit ze kratka souprava nepojede az na konec a zastavi treba uprostred nastupiste.

Odpovědět