Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Roman » stř 03. zář 2014 14:47:21

Měníš procenta výkonu v kartě, kde definuješ událost. Nebo se dá natvrdo nastavit čas příjezdu a odjezdu.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Roman » čtv 02. říj 2014 16:26:15

Dám sem jeden postřeh z tvorby scénáře v TS15 aby vas ušetřil paniky kterou jsem si způsobil a malém skončila reinstalem TS :mrgreen: .
Pokud budete pracovat v editoru tratí a následně budete chtít vytvořit scénář, nezapomeňte si vypnout automatickou rotaci a scale objektů. Pak nepůjdou umístit některé markery vázané na kolej, třeba stoping point.

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář s osobní dopravou

Příspěvek od Vlastik » pát 03. říj 2014 3:43:11

První díl tvorby volného nového scénáře ,od A do Z .
Zde vytvoření scénáře,poskládání soupravy ,vyznačení jízdní cesty,a přidání jednoto traffic vlaku.
http://www.youtube.com/watch?v=lghabGkqx04
video je v HD
Důležité ,pro nástup a výstup cestujících se pokud tam budou nástupiště a chodit lidé ,použije ikona další vpravo ,já jsem z technických důvodů použil jenom místo zastavení!

Věřím že to přispěje všem kdo si chtějí postavit vlastní vlak a trasu.

Popis:
I.
Jedná se o smyšlený budoucí vlak ,jedoucí v úseku Beroun-Praha hl.n. ,video ukazuje postup jak vytvořit nový scénář,a začíná v nabídce tratí ,později vybrání druhu scénáře a jeho název ,pokud mám správně značky ,tak si zadám výchozí bod ,pokud nemám tak zadám první položku a přesune mě to na výchozí bod trati a dáme vytvořit ,potom se dostaneme do okna editoru pro scénáře.
II.
Zde dopíšeme některé údaje ,jako název autora (pro jednoduší vyhledávání) ,výchozí čas,datum,délku aktivity a vybereme počasí ,nově můžeme zaškrtnout i pár věcí které předpokládáme že chceme použít ,jsou to přednastavené druhy řízení,pohyblivá kamera a nově i výchozí rychlost vlaku (platí rychlost v kolejích),dáme uložit F2.
III.
Jdeme vytvořit soupravu se kterou budeme jezdit ,pokud nám chybí předpokládané vozy ,klikneme na seznam filtrů objektu a vpavo bybereme autora a zaškrtneme potřebné vozy (v tomto případě Glocky ,Dem,a loko Hekl),jakmile máme všechno co budeme potřebovat tak jdeme na sestavení soupravy ,zpravidla se nejdříve sestaví souprava a potom se přidává lokomotiva.Někdy to obráceně spadlo ,což nebylo moc ideální.
Po sestavení soupravy ,musíme na vlak umístit řidiče ,řidiče umístíme na všechny vlaky kde budeme chtít aby jezdili a nebo aby byly pohotové.
IV.
Vypracování údajů a cesty pro první vlak ,otevřeme si druhé okno ,kde máme vše co budeme potřebovat pro jízdu a vyznačení trasy ,jako první otevřeme ikonu se strojvedoucím a pojmenujeme vlak ,zaškrtneme jestli je to vlak hráče (nelze v modu volný),nebo prázdná souprava(jedná li se o osobní vozy ),a určíme druh vlaku ,v tomto případě si musíme dobře rozmyslet co vlak bude po cestě podnikat ,jestli bude předjíždět,nebo ho něco předjede a pod.,podle toho volíme druh vlaku.
V.
Po uvážení a rozmyšlení trasy ,zastávek a dopravních instrukcí (doporučuji si nejdříve třeba na papír nastínit co si představuji ve scénáři) ,tak vybíráme nejdříve poslední bod ,kde nám scénář skončí ,v tomto případě je to Hlavní nádraží ,ted když se podáváme tak máme celou trasu předpokládané jízdy červeně vyznačené ,ale je opravdu dobré každou zamýšlenou trasu si pořádně proštudovat ,protože TS volí nejkratší trasu a ještě má tu vlastnost kde jsou angličani ,tak základní poloha je do odbočky ,takže zde je to vidět na několika případech ,ve velkých stanicích to je někdy oříšek dát do správného směru ,a jízda v protisměru ,kde nejsou návěstidla to také není to pravé ořechové a hlavně už by to blokovalo vlaky co jedou proti nám ,takže zde opravdu dávat velký pozor a trasu pomocí bodů přeskládat ,tak jak je to vidět .Když máme správně trasu můžeme dosadit kde vlak zastaví ,nebo bude mít pobyt.V našem případě zastavujeme z dopravních důvodů na Smíchově.
VI.
Další je přidání traffic dopravy (řízení počítačem) ,postup je stejný jako v předchozích bodech,pokud máme značky pozic stanic ,tak se můžeme přesunout pomocí nich na vybrané místo pro traffic vlaky ,v našem případě je to Řevnice ,opět složíme soupravu,přidáme lokomotivu ,dáme řidiče a určíme trasu ,určíme konečný bod ,a podle možností zase zkontrolujeme trasu ,umístíme kde chceme aby zastavil ,a výchozí čas odjezdu ,to je vše máme možnost vše zkontrolovat v editoru ,ale u jednoduchých scénářů je to zbytečné a je lepší to projet osobně ,a to je asi tak vše.

radim291
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 02. říj 2014 21:23:25

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od radim291 » stř 28. led 2015 18:31:12

Ahoj jak mám udělat ve scénáři abych Mohl udělat že by vlak dojel pro vozy a připnul je jak udělat aby si to Sam pak připojil

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Roman » stř 28. led 2015 21:17:18

radim291 píše:Ahoj jak mám udělat ve scénáři abych Mohl udělat že by vlak dojel pro vozy a připnul je jak udělat aby si to Sam pak připojil
Začni něčím jednodušším. Návodů je Youtube dost. Třeba tady : https://www.youtube.com/watch?v=Npbl30gSmr0

Hulvát
Příspěvky: 13
Registrován: sob 10. led 2015 8:42:04

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Hulvát » pon 16. bře 2015 12:50:11

Vytvořil jsem svůj první scénář pro PBO, EC 155 Jan Perner, ale nevím jak se sním podělit, mohl by mě někdo polopaticky vysvětlit jak ho dostat do stavu, že by fungoval ostatním? Myslel jsem že k tomu slouží záložka Publish, ale píše mě to ,,unrecognized blueprint set". Mám jinou možnost? Kde mám co hledat, co je potřeba, aby to k něčemu vypadalo, atd.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od raduzz » pon 16. bře 2015 20:02:47

Hulvát píše:Vytvořil jsem svůj první scénář pro PBO, EC 155 Jan Perner, ale nevím jak se sním podělit, mohl by mě někdo polopaticky vysvětlit jak ho dostat do stavu, že by fungoval ostatním? Myslel jsem že k tomu slouží záložka Publish, ale píše mě to ,,unrecognized blueprint set". Mám jinou možnost? Kde mám co hledat, co je potřeba, aby to k něčemu vypadalo, atd.
Dělá se to přes Utilities.exe, jež najdeš v adresáři hry. Spustíš ho a klikneš na záložku !Packager". Dáš "Refresh" a vlevém okně si pak najdeš cestu: Routes (vždy zatím klikáš jen na rozbalovací znamínko + ) - PBO - Scenarios a zde pak "odfajvkneš" svůj scénář. Uprostřed mezi okny je tlačítko se třemi šipkami, tím dostaneš vybraný scénář do pravého okna. Pak napíšeš autora (sebe, ale není nutno) a u licence zadáš "Unprotected". Pak už jen klikneš "Create Package" a vybereš místo kam si scénář uložíš. Snad to tak stačí
Přílohy
Scenar.jpg

Hulvát
Příspěvky: 13
Registrován: sob 10. led 2015 8:42:04

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Hulvát » úte 17. bře 2015 6:19:22

Pochopil jsem to, povedlo se, děkuji mnohokrát! Dodělám readme a nahodím to.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od kuboss » úte 17. bře 2015 21:28:34

Nazdar. Robim teraz jeden scenar pre romanovu TT. Predomnou je Special v stanici, odide, mne naskoci oranzova, vojdem do stanice. Ale zo stanice mi uz stale svieti cervena (nejde bez TAB) - je to na vyjazde z Vlkova.. som uz raterd, alebo to moze robit bez zrejmej priciny?

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od KaMat » úte 17. bře 2015 21:37:21

Tak když už vidíš na návěstidle oranžovou :D

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od kuboss » úte 17. bře 2015 21:50:17

neryp, vies co som myslel.. :D

michal3110
Příspěvky: 61
Registrován: pon 30. dub 2012 19:53:32

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od michal3110 » úte 20. říj 2015 15:12:50

Mne robí to isté, predomnou púšťam Rýchlik z Vlkova a končí v Portaly. Ale on tam síce zmizne ale ostane mi STOJ na návštidle. Ked ho prejdem ide dalej zelená. Ten vlak jak keby tam zanechal nejakú stopu po sebe. Neviem čím to je.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od kuboss » úte 20. říj 2015 22:22:22

presne to je ono.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od KaMat » úte 24. lis 2015 20:44:20

Všiml jsem si že AI vlaky nedodržují rychlost v kolejích. Vychází mi že je nejspíš jejich rychlost v mph. Je to možné ?

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Roman » úte 24. lis 2015 21:10:25

KaMat píše:Všiml jsem si že AI vlaky nedodržují rychlost v kolejích. Vychází mi že je nejspíš jejich rychlost v mph. Je to možné ?
V mph to nebude. Ale všiml jsem si, že už dodrží rychlost přes výměny. Dřív projela loko, vzal za to byl v trapu. Mně se zdá, že je to teď OK

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od KaMat » úte 24. lis 2015 21:28:00

Roman píše:
KaMat píše:Všiml jsem si že AI vlaky nedodržují rychlost v kolejích. Vychází mi že je nejspíš jejich rychlost v mph. Je to možné ?
V mph to nebude. Ale všiml jsem si, že už dodrží rychlost přes výměny. Dřív projela loko, vzal za to byl v trapu. Mně se zdá, že je to teď OK
Před chvílí jsem to měřil a na 40km/h jede 48km/h. na 80km/h jede kolem 95km/h.
Ono je to vlastně celkem jedno. Stejně to nikdo nevyřeší.

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Vlastik » úte 24. lis 2015 22:40:38

KaMat píše:
Roman píše:
KaMat píše:Všiml jsem si že AI vlaky nedodržují rychlost v kolejích. Vychází mi že je nejspíš jejich rychlost v mph. Je to možné ?
V mph to nebude. Ale všiml jsem si, že už dodrží rychlost přes výměny. Dřív projela loko, vzal za to byl v trapu. Mně se zdá, že je to teď OK
Před chvílí jsem to měřil a na 40km/h jede 48km/h. na 80km/h jede kolem 95km/h.
Ono je to vlastně celkem jedno. Stejně to nikdo nevyřeší.
Možná tak v tvé trati,ale co jsem testoval rychlost tak v komerčních addonech byla vždy stejná jako rychlost v kolejích nebo na návěstide. kolikrát souběžná jízda byla stejná při vjezdu 40,30,60 km/h.
Trafic se řídí rychlostí kolejí a nebo návěstidlem.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od KaMat » stř 25. lis 2015 5:39:39

Super :D další důvod proč se na to vysrat.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od kuboss » stř 25. lis 2015 21:16:23

ak je toto dvovod preco sa na to vysrat, tak ti fakt vela netreba :roll: :)

Vlastik

Re: Tvoříme jednoduchý scénář

Příspěvek od Vlastik » stř 25. lis 2015 23:22:35

kuboss píše:ak je toto dvovod preco sa na to vysrat, tak ti fakt vela netreba :roll: :)
Jo poslední dobou tu nesmí nikdo říci svůj názor nebo se snažit pomoci,hned je každej nasranej nebo je okolo toho hromada zbytečností.

Odpovědět