Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Odpovědět
slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od slowly » ned 04. říj 2015 12:43:26

Zpět ke scénáři. Už vím jak na ty zprávy, aby se ukazovaly když budu v určitým místě s vlakem. Alespoň vím pro příště. Ještě jednu věc nemůžu nikde najít. Jak omezit maximální rychlost vlaků, když traťová rychlost je vyšší. Určitě kravina, ale fakt nevim kde to nadefinovat :?.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » ned 04. říj 2015 17:14:18

slowly píše:Zpět ke scénáři. Už vím jak na ty zprávy, aby se ukazovaly když budu v určitým místě s vlakem. Alespoň vím pro příště. Ještě jednu věc nemůžu nikde najít. Jak omezit maximální rychlost vlaků, když traťová rychlost je vyšší. Určitě kravina, ale fakt nevim kde to nadefinovat :?.
Skriptem ;)

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od slowly » ned 04. říj 2015 17:24:00

Toho jsem se obával :mrgreen:

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od sasule » ned 04. říj 2015 18:12:12


Vlastik

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Vlastik » ned 04. říj 2015 18:39:26

slowly píše:Zpět ke scénáři. Už vím jak na ty zprávy, aby se ukazovaly když budu v určitým místě s vlakem. Alespoň vím pro příště. Ještě jednu věc nemůžu nikde najít. Jak omezit maximální rychlost vlaků, když traťová rychlost je vyšší. Určitě kravina, ale fakt nevim kde to nadefinovat :?.
Nebo můžeš udělat to že si normálně označíš úsek kde chceš jet pomalou jízdu označíš rychlost a potom tu instrukci dáš skrýt (od TS 2015) takže nebude vidět ale rychlost tam zůstane ,co si pamatuji tak u mých návěstí pro PJ se na začátku objevili ve hře Z a na konci K ale jestli to ještě funguje to nevím.
Jednou jsem to zkusil a bylo to takhle funkční s tím že když jsem vjel na uvedený úsek rychleji takto psalo překročenou rychlost.
Ale je to bez záruky.

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od slowly » ned 04. říj 2015 19:06:31

Jo vím co myslíš, jenže to bych musel takhle upravit celý úsek, tedy přes 50 kilometrů. Tohle je spíš na nějakou pomalou jízdu, nebo se to dá použít na ty přejezdy kde jedeš na OP. Spíš jsem myslel omezení rychlosti konkrétního vlaku, kde by ti to traťovou rychlost ukazovalo třeba 160, ale po překročení maximálky soupravy třeba na 50km/h, by to na tebe řvalo že jedeš rychle. Proste omezení rychlosti soupravy bez zásahu do trati ;) .

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od sasule » ned 04. říj 2015 19:16:55

Zkus kontaktovat Romana, ten má v scénáři na Úzkorozchodce přesně to, co chceš. Když tam přes ten most jedeš víc jak cca 15km/h, tak Tě to dost nevybíravě zdrbe a scénář je hodnocen jako nevyhověl :mrgreen:

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od slowly » ned 04. říj 2015 20:13:22

:lol: se picnu :lol: nepotřebuju pomalou jízdu, nebo nějaké omezení úseku na trati, ale nadefinovat maximální rychlost soupravy bez ohledu na to, jaká je rychlost trati :lol: .
Už to řešíme ;)

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od slowly » pon 05. říj 2015 9:24:08

sasule píše:Možná Ti pomůže toto http://trainsimlive.blogspot.cz/2015_02_01_archive.html
Díky za odkaz, ikdyž jsem googlil, tohle mi uniklo.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od KaMat » pon 12. říj 2015 18:19:43

Jdu se projet. Mám jednu připomínku. Můžeš aktualizovat denní dobu a hodit někam k downloladu i ty návěsti ? On to pak někdo použije ve svém projektu a nebudeme vědět odkud to je :D

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od Roman » pon 12. říj 2015 21:37:22

KaMat píše:Jdu se projet. Mám jednu připomínku. Můžeš aktualizovat denní dobu a hodit někam k downloladu i ty návěsti ? On to pak někdo použije ve svém projektu a nebudeme vědět odkud to je :D
To nesmí nikdo používat :D . Je to součást scénáře ;).
Ty návěsti pro pomalou jízdu hodím někde , jen musím doděltat teplotní verze.

AirVolk

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od AirVolk » pon 12. říj 2015 21:57:07

Už sťahujem. Som zvedaví.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od KaMat » pon 12. říj 2015 22:13:28

Mě to bavilo :)

AirVolk

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od AirVolk » úte 13. říj 2015 3:48:52

Tak naprvíkrát som spravil nehodu ako Brno.....V stanici kde som mal zobrať rozkaz som švihol odchodové návestidlo a osobák do mna vpálil....To čím sú poliate tie kolaje, že sa to šmýka jak hovado ? :)

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od Roman » úte 13. říj 2015 7:59:06

AirVolk píše:Tak naprvíkrát som spravil nehodu ako Brno.....V stanici kde som mal zobrať rozkaz som švihol odchodové návestidlo a osobák do mna vpálil....To čím sú poliate tie kolaje, že sa to šmýka jak hovado ? :)
Já napoprvé při testech zastavil až na konci peronu. Podruhé už jsem jel do stanice jak připo..... . Ale tak by to mělo být, když je sychravé počasí a listí na kolejích :D .
To počasí je extra schválně. I když vizuálně neprší, dá se při tvorbě počasí nastavit to, že kolej klouže jako za sněžení nebo za deště :) .
Já Jsem hlavně rád, že to funguje i ostatním. Docela jsem se vyblbnul s tím traffikem. Jak se vlaky vzájemně křižují a předjíždí.... To bývá v RW občas někdy problém. Editor to přepočítá pěkně, ale realita je jiná. I když je pravda, že v poslední době na tom zapracovali a vytvořit scénář je docela pohoda i se spoustou vychytávek.

Ale asi by Jsme měli diskutovat jinde :oops:

AirVolk

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od AirVolk » úte 13. říj 2015 9:58:35

Už len dokončím myšlienku.... Na začiatku som nevedel či mám čumeť na prevádzku, alebo sprevádzkovať loko... Tá 721 ako prefrci s voznami po vedľajšej to je paráda.... Akurát som nerátal s tým šmykom pri brzdení...... Reflex s prevádzky je že som trochu povolil nech nemám namiesto kolies kocky. A potom som to krásne prepalil 100 m za odchodove..... Človeče až ma nadvihlo zo stoličky....... Už som videl ako mi berú papiere...

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od Majkl » úte 13. říj 2015 12:07:12

Tak jsem si taky zajezdil a musím říci že paráda :)
Tohle mě prostě baví. V tom brodu jsem to taky málem nedobrzdil u nástupiště :D

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať)

Příspěvek od Roman » úte 13. říj 2015 14:29:02

AirVolk píše:Už len dokončím myšlienku.... Na začiatku som nevedel či mám čumeť na prevádzku, alebo sprevádzkovať loko... Tá 721 ako prefrci s voznami po vedľajšej to je paráda.... Akurát som nerátal s tým šmykom pri brzdení...... Reflex s prevádzky je že som trochu povolil nech nemám namiesto kolies kocky. A potom som to krásne prepalil 100 m za odchodove..... Človeče až ma nadvihlo zo stoličky....... Už som videl ako mi berú papiere...
A to by Jsi měl zastavit někde tady u toho vošlejše :D . Projel Jsi to dost :D

Obrázek

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od kuboss » úte 13. říj 2015 14:30:13

ked napise hlasku o tom ze som prekrocil rychlost, je tam "neprekracuj max rychlost 90km/h" ale max rychlost vlaku je 80km/h. Len maly preklep

mimochodom, roman, hmotnost vlaku a dlzku supravy davas bajocko z hlavy ci to niekde pise?

AirVolk

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od AirVolk » úte 13. říj 2015 14:34:49

No preletel som to akurát :)

Odpovědět