Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Odpovědět
frfnifuk
Příspěvky: 3
Registrován: pát 03. dub 2015 20:59:26

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od frfnifuk » ned 18. říj 2015 12:18:52

Niečo odo mňa "Fotojazda s E499.112 s rybákmi... dufam že sa bude páčiť...
http://railworks.ofpmafia.eu/index.php/ ... s-e499-112

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od KaMat » pon 19. říj 2015 23:35:23

Tak jsem hned ohrozil bezpečnost provozu :D :D

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od KaMat » pon 19. říj 2015 23:49:37

Romane to aby ti nesvítil autoblok ve správném směru je nějak ošetřené skriptem ?

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od KaMat » úte 20. říj 2015 19:11:11

Pn 44018 2.dil
V Brodu po opětovném napojení na soupravu se mi nepodařilo naložit cestující. (Failed)
Zastavení v Brodu máš nejspíš posunutý o hodinu.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » úte 20. říj 2015 19:35:24

KaMat píše:Romane to aby ti nesvítil autoblok ve správném směru je nějak ošetřené skriptem ?
Je, skriptem návěstidel :D.
Pn 44018 2.dil
V Brodu po opětovném napojení na soupravu se mi nepodařilo naložit cestující. (Failed)
Zastavení v Brodu máš nejspíš posunutý o hodinu
Jak o hodinu? vždyť to snad ani nejde. To by editor nepřepočítal a bylo by to červené....

Musím se mrknout.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » úte 20. říj 2015 20:32:10

Obrázek

V časech určitě chyba není.....

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od KaMat » úte 20. říj 2015 20:45:47

konec PJ20 08:59:51 08:59:51
Vlkov 09:57:00 09:58:00

Vždyť to je hodina rozdíl.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » úte 20. říj 2015 20:51:27

No počkej, ale ty píšeš Brod. Vlkov může být úplně jedno, jelikož je to poslední stanice. Je pravda, že původně byl příjezd v 9:00 ale jelikož jsem to stíhal daleko rychleji, tak jsem to upravil, ale jen minuty :oops: .
Každopádně na naložení cestujících v Brodě to nemůže mít vliv. Jak vidíš, editor to počítá správně až do vlkova. Tam je to mnou upravené. Ale tak se normálně korigují časy. Jestli je to o hodinu víc, vůbec nevadí. Míň by vadilo, to ano .

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od KaMat » úte 20. říj 2015 20:56:26

Jo pravda spletl jsem si Brod s Vlkovem :)
Když jsem ale otevřel ve Vlkově dveře tak se podle mě nakládalo až do 09:58.
Nevím ukončil jsem to dříve. :D
Proč jsem v Brodě dostal za naložení/ nenaložení cestujících křížek taky nevím :? Projedu znova.
Naposledy upravil(a) KaMat dne úte 20. říj 2015 20:58:53, celkem upraveno 1 x.

Lesan
Příspěvky: 32
Registrován: sob 01. lis 2014 17:32:33

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Lesan » úte 20. říj 2015 20:58:31

Dotaz jen tak mimo, jakto že nemohu se soupravou "nejedoucího" rychlíku na háku překročit rychlost 35 km/h?

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » úte 20. říj 2015 21:23:17

Lesan píše:Dotaz jen tak mimo, jakto že nemohu se soupravou "nejedoucího" rychlíku na háku překročit rychlost 35 km/h?
Je třeba dodržet všechny předepsané zastavení a operace v daném pořadí. Ty rychlosti se vzájemně ruší. Pokud něco nesplníš, neresetuješ rychlost. Bohužel no :). Udělal jsem to tvrdý :)
Jinak dojet to opravdu jde, jen mi bohužel utekl ten čas ve Vlkově :oops: . Nechtěl jsem, aby tam hráč čekal na konci tři minuty zbytečně a nakonec čeká hodinu a tři minuty :?

AirVolk

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od AirVolk » stř 21. říj 2015 2:00:01

No ja mám tú smolu tiež.....Nech zastavujem ako zastavujem zostane mi 80km/h ......A zastaviť som musel dobre, lebo inak by ma nelimitoval dole na 30 keď idem po skapatý vlak. Po pripojení my vyskočí hláška, že do Vlkova ak som pohotový môžem ísť a max 100km/h....Ale ak prekročím 80 končím. Ja som to zabalil...Neexistuje dôjsť nato prečo ma po 30-ke keď idem proti stoj do obsadeného oddielu potom pustí len na 80......Tak potom zase nestíham časy.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » stř 21. říj 2015 8:21:46

Jen ještě k té třícítce. Je možné, že to má na svědomí automatické spřahování. Pokud totiž najedete na soupravu, ihned se loko připojí k soupravě rychlíku a není splněna podmínka zastavení před vlakem a tím deaktivace 30 km/h a aktivace 100 km/h. Já nevím, co děláte špatně. Osobně jsem to projel třikrát a vždy bez problému.... Jinak bych to ani ven nedával. Hlídejte si na panelu F1, zda máte vše odfajfkovaný ;) .
Jediný problém jsem měl při připojení soupravy v Brodě. Ale tam to je chyba RW. Prostě jsem najel na soupravu a nešla přivěsit. Když jsme dal na panelu F3 záložku spřažení, tak ty vozy tam ani nebyly zobrazeny. Jen samotná loko. Ale po znovunadefinování události to bylo OK. Ale s tím se nepotýkám jen já ;). Je to chyba RW.
Můžu udělat verzi bez omezení rychlosti, ale takové scénáře mně ani nebaví tvořit :). A taky pak hrozí kolize AI dopravy, jelokož bude někde dřív než máte a zablokujete trasu AI vlaku.

AirVolk

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od AirVolk » stř 21. říj 2015 12:14:53

To nie je sťažnosť Roman. Len privesením to nebude. Pretože ja zastavím na nulu pred súpravou. Predpis nepustí......AK by som nezastavil, tak je to nehoda. Takže zastavím a potom sa pohnem a privesím sa. Automatické privesenie som zrušil. Privesím sa manuálne. Ale po prenesení na druhé stanovište mi zostane bloknutá 80-ka aj keď som predtým mal obmedzenie na 30-km.....Ja proste fakt neviem kde je čo zle.

Lesan
Příspěvky: 32
Registrován: sob 01. lis 2014 17:32:33

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Lesan » stř 21. říj 2015 15:59:37

Zkoušel jsem to i se zastavením před soupravou, i bez něj. Pak normálně přejdu na druhé stanoviště, nahodím, zkusím brzdu (také je to hlídáno?). Až bude opět čas, zkusím znovu :D

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » sob 16. led 2016 17:49:51

Michal píše:Romane, projel jsem si R1449 a musím pochválit. Jen mě trochu zarazilo, že mi to skoro celou cestu ukazovalo FPS15 a místy to byla opravdu škubatura. V Loukách dokonce proti přijely jen světla a šroubovky. :mrgreen: Rozumné FPS jsem měl jen v tunelech. :lol: V Brodě jsem měl minutku zpoždění kvůli RPN a to samé jsem dovezl do Vlkova, kde jsem hned dostal vynadáno, že jezdím se zpožděním a že se mám nad sebou zamyslet. :mrgreen:
Mám ještě jeden scénář s esem, osobák. Ale Pikku ještě nevydal tu 751 :cry: . Je tam hodně použitá.... Asi ji nakonec vyměním.
Michale, já mám pocit, že to fps esa zpomaluje ten skript. Dokonce se o tom zmiňují v manuále. U zamračený jsem experimentoval s funkcí "GetIsNearCamera". Mám to zatím zapracované jen u výfuku a audia.
Ale to není kritika, spíš takový subjektivní pocit :)

Filip27-Railways
Příspěvky: 77
Registrován: ned 15. lis 2015 10:34:34

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Filip27-Railways » sob 16. led 2016 17:57:17

Ta nová aktivita s esem je moc hezká :) Škoda že se musím také zamyslet :D

anry
Příspěvky: 325
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od anry » ned 17. led 2016 0:13:08

Michal píše:Romane, projel jsem si R1449 a musím pochválit. Jen mě trochu zarazilo, že mi to skoro celou cestu ukazovalo FPS15 a místy to byla opravdu škubatura. V Loukách dokonce proti přijely jen světla a šroubovky. :mrgreen: Rozumné FPS jsem měl jen v tunelech. :lol: V Brodě jsem měl minutku zpoždění kvůli RPN a to samé jsem dovezl do Vlkova, kde jsem hned dostal vynadáno, že jezdím se zpožděním a že se mám nad sebou zamyslet. :mrgreen:
Zdravím, já měl naopak FPS perfektní, jen škoda té červené před tím Brodem. Bohužel se musím také nad sebou zamyslet. :lol:

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od Roman » ned 17. led 2016 7:53:19

anry píše: .... jen škoda té červené před tím Brodem. Bohužel se musím také nad sebou zamyslet. :lol:
No vidíš, Michal to pochopil hned, tu situaci s "červenou" . Dokonce dal nápovědu - RPN. Jinak je bohužel problém v určitých simulačních stavech s návěstidly.

kiski
Příspěvky: 779
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Scénáře pro Romanovu trať(testovací trať) - diskuze

Příspěvek od kiski » ned 17. led 2016 8:49:46

Aj nám neznalým prezradíte, čo je RPN?? :D
Braňo

Odpovědět