Custom scenare

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Custom scenare

Příspěvek od kuboss » úte 07. led 2014 18:02:40

Zdravim, pre vlastne potesenie vyrabam tony scenarov pre RW2014, avsak su neexpedovatelne, nakolko mam v RW kade-co a popravde ani Boh nevie co je odkial.

Rozhodol som sa, ze budem robit scenare tak, aby si ich mohli uzit aj druhy - a teda pouzivat iba konkretne addony a mapy.

Scenaria som ochotny robit do tychto trati: nemecke, rakuske, svajciarske, ceske, slovenske. Napr:
Three country corner (mapa krasna, ale graficky extremne narocna)
Koeblitzer-Bergland V3 (pekna mapa, bez PZB ale zato s lokalkou)
Hagen-Siegen...
+ vsetky trate pristupne tu na fore

Teraz je vsak rad na vas, aby ste povedali, ci sa oplati robit scenario aj s nejakymi platenymi addonmi, teda ci ich vobec niekto ma, resp aky typ by vas bavil a podobne.
Ja to nasledne zhodnotim a uvidim kde sa stretnu nase zaujmy.

Napiste sem do prispevkov, ktore addony by ste rady videli, pripadne na ktorej mape.

Vlastik

Re: Custom scenare

Příspěvek od Vlastik » úte 07. led 2014 20:16:37

Rozhodol som sa, ze budem robit scenare tak, aby si ich mohli uzit aj druhy - a teda pouzivat iba konkretne addony a mapy.
Scénářů není nikdy dost ,no vše záleží na úhlu pohledu a na reálnosti ,já si také dělám scénáře a ted budu dělat scénáře pro trat PBO taky ba mohla jít ven ,ale ve velké míře to záleží opravdu jenom na tvůrci scénáře. Nelze brát ohled na všechny to prostě nelze a zrovna jako nelze zaměnovat vozidla které tam patří , ono když si to tak vezmu tak už žádný balík s vozidly se do TS nedodává a na každým je co si zakoupí ,i ten blbej assets pack europe ,který byl celá léta zadarmo je už placený takže spíše pokud to nejde ničím nahradit tak se hold nedá nic dělat.
Další je že možná třeba by stálo zato udělat scénář jak s placenými addony tak i co jsou volné ,i když to by bylo asi časově náročné ,já v tuhle chvíli také hledám možnosti co nejvíce ušetřit uživatelům kapsu ,ale některá vozidla prostě k trati patří (třeba 1216 ) a tak hold si je bude muset uživatel opatřit ,výhodou je že u nás je všechno zdarma ,ale z toho se moc poskládat nedá.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » sob 11. led 2014 0:05:06

Takze som vo finale s jednym, podla mna celkom peknym, scenariom na romanovu trat.

"Posledny test, vsetko funguje, bez errorov, parada.. Idem este pozret do editoru napisat meno tvorcu. Ulozim. Ok, bez errorov. Ulozim este raz, pre istotu. A zrazu aha ho, -drivers unit failed, unknow error"

Ak to zajtra nepojde, tak ich asi zazalujem. Uz mi tie ich haluze lezu krkom. A este tak mimochodom, vedeli ste ze ked vam vlak vojde do portalu medzi navestidlami, tak sa tvaria ako keby tam ostal stat? (Svieti cervena). Cize bez TABu sa s tym pohnut neda.. oh moj boh..

Ale ak to rozbeham, verim ze sa vam bude pacit :)

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » pát 20. bře 2015 21:14:39

Caute, mam otazocku.. Robim scenar (Romanova TT) kde jazdim za rychlikom... na koridore za vlkovom mi pekne ponom blikaju zelene, ked zrazu za tou malou zastavkou za tunelom uz zlta a cervena a rychlik je pritom davno prec.. za navestidlom stoj je potom zase zelena...

Nevie niekto cim to moze byt sposobene?

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » ned 12. črc 2015 13:03:48

dalsia zaludnost.. ked sa priblizim k navestidlu, na oboch stranach zhasne (nie je to graficky problem)
Obrázek

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » sob 18. črc 2015 11:50:20

Ahojte, nájde sa dobrovolnik na test scenara s (takmer) kompletnou zbierkou CZ/SK tvorby? (+Andy_M vozne). Ide o scenar na romanovej TT. Piste PM.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » stř 22. črc 2015 17:31:44

Scenar s velkym mnozstvom CZ/SK tvorby na romanovej TT. Som zeleznicny laik, cize scenar je robeny tak, aby bol zaujimavy a je mozne ze trosku nerealny. Odporucam nejazdit na max a mozno si ten scenar prejst aj viac krat, snad objavite so spravnym nacasovanim pekne scenerie.
Nechal som na tom dost casu, dufam ze sa bude pacit. Dajte si pivo a oddychujte ;)

Download: http://ulozto.cz/xoZ5yhKp/r607-beta-2-rwp
- potrebne su vsetky CZ SK addony + Andy_M pack voznov
- scenar je volne siritelny a modifikovatelny s tym, ze je potrebne uviest povodneho autora
- nemusite pouzivat TAB, iba jazdit

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Custom scenare

Příspěvek od stasek » čtv 23. črc 2015 23:04:55

Tak jsem scénář nainstaloval ale bohužel se mi tam objevuje tato hláška
Screenshot_Testovaci  trat_51.06484-6.69808_16-50-00.jpg
(obrázek)

Můžeš mi prosím pomoct? Díky

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » čtv 23. črc 2015 23:11:10

Skus otvorit editor a spravu AI ulozit a restart. Ja ani tester sme sa s tym nestretli, takze to bude mucha editoru. Supravy su oddelene navestami, takze neviem preco to robi.

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Custom scenare

Příspěvek od stasek » sob 25. črc 2015 1:11:48

Tak jsem se pokoušel hlášku zrušit podle doporučení, ale marně. Bohužel pořád je to stejné.

Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Custom scenare

Příspěvek od Hans » sob 25. črc 2015 9:00:25

kuboss píše:Scenar s velkym mnozstvom CZ/SK tvorby na romanovej TT. Som zeleznicny laik, cize scenar je robeny tak, aby bol zaujimavy a je mozne ze trosku nerealny. Odporucam nejazdit na max a mozno si ten scenar prejst aj viac krat, snad objavite so spravnym nacasovanim pekne scenerie.
Nechal som na tom dost casu, dufam ze sa bude pacit. Dajte si pivo a oddychujte ;)

Download: http://ulozto.cz/xoZ5yhKp/r607-beta-2-rwp
- potrebne su vsetky CZ SK addony + Andy_M pack voznov
- scenar je volne siritelny a modifikovatelny s tym, ze je potrebne uviest povodneho autora
- nemusite pouzivat TAB, iba jazdit
Velmi pěkná aktivita 8-)

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Custom scenare

Příspěvek od stasek » sob 25. črc 2015 13:06:19

kuboss : mohl bys mi prosím tě detailněji popsat, jak zprávu AI ve scénáři uložit?
Díky

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » sob 25. črc 2015 15:15:55

stasek: otvoris si editor (tam kde si mozes pridat vozne, lokomotivy atd.) vlavo hore je pole s ikonami, tak posledna je nieco ako editacia cestovneho priadku (nachadza sa tam kde a kedy pojde ktory vlak) - ked to otvoris, malo by tam vypisat aj pripadne chyby a kolizie. Tym sa vyhnes ked kolidovane vlaky presmerujes/zmazes.

Hans: ;) dik

Vlastik

Re: Custom scenare

Příspěvek od Vlastik » sob 25. črc 2015 15:20:43

stasek píše:kuboss : mohl bys mi prosím tě detailněji popsat, jak zprávu AI ve scénáři uložit?
Díky
Pokud to jde ostatním tak na 90% bude probém u tebe ,nemá smysl pitvat scénář pokud je funkční.
Nicméně ta hláška znamená že na té pozici dojde je střetu otoho osobáku ,což má za následek ukončení scénáře.
Na vině může být i stará scripta pro návěstidla nebo chybějící návěstidla a podobně.Což nasvědčuje tomu že je nasvícené návěstidlo na obsazenou kolej.

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Custom scenare

Příspěvek od stasek » sob 25. črc 2015 18:04:25

Vlastik píše:
stasek píše:kuboss : mohl bys mi prosím tě detailněji popsat, jak zprávu AI ve scénáři uložit?
Díky
Pokud to jde ostatním tak na 90% bude probém u tebe ,nemá smysl pitvat scénář pokud je funkční.
Nicméně ta hláška znamená že na té pozici dojde je střetu otoho osobáku ,což má za následek ukončení scénáře.
Na vině může být i stará scripta pro návěstidla nebo chybějící návěstidla a podobně.Což nasvědčuje tomu že je nasvícené návěstidlo na obsazenou kolej.
Je to dost možné, že má Vlastik pravdu, musel bych přeinstalovat návěstidla, nemyslím, že by mi něco chybělo. Každopádné uvádím screen, který mám, pokud použiji rady od kubosse
scénář kuboss.jpg

Vlastik

Re: Custom scenare

Příspěvek od Vlastik » sob 25. črc 2015 18:25:26

Je to dost možné, že má Vlastik pravdu, musel bych přeinstalovat návěstidla, nemyslím, že by mi něco chybělo. Každopádné uvádím screen, který mám, pokud použiji rady od kubosse
No spíš to vypadá na neaktuální verzi tratě,pokud se nedá jet do portálu protože v té tvé verzi tratě chybí.
Doporučuji aktualizovat trat na 4.0 update.

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Custom scenare

Příspěvek od stasek » sob 25. črc 2015 18:51:37

Vlastik píše:
Je to dost možné, že má Vlastik pravdu, musel bych přeinstalovat návěstidla, nemyslím, že by mi něco chybělo. Každopádné uvádím screen, který mám, pokud použiji rady od kubosse
No spíš to vypadá na neaktuální verzi tratě,pokud se nedá jet do portálu protože v té tvé verzi tratě chybí.
Doporučuji aktualizovat trat na 4.0 update.
Samozřejmě že jsem měl instalován TT 4.0 update (assets i route), dle doporučení jsem ale update odinstaloval a znovu nainstaloval a vše je OK!
Díky ti moc Vlastiku za radu !! :idea: :idea:

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Custom scenare

Příspěvek od Roman » sob 25. črc 2015 20:04:09

Scénář jsem projel, a vcelku spokojenost.
Mám pár připomínek :) .
Nebudu hodnotit až tak reálnost, spíš takové uživatelské poznatky :D .
Nevím, proč je scénář označen jako velmi těžký, když se to dá stíhat bez problému a něco jako náročný posun taky není obsaženo.
Po ukončení nástupu cestujících v Brodě jsem ještě minimálně půl minuty čekal na postavení vlakové cesty :( .
V Loukách jsem přijel mezi staniční budovu a stojící rychlík. To taky není to pravé ořechové :D. Je pravda, že staniční budova a příchod k ní byl blokován stojícím nákladním vlakem na manipulační koleji :mrgreen: .
Ale jinak je to zábavný scénář, dík za něj ;)

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Custom scenare

Příspěvek od kuboss » ned 26. črc 2015 0:08:08

Dakujem za ohlasy.
Roman: ta obtiaznost bola nadhodnotena :D v povodnej verzii to malo byt zlozitejsie, ale RW bolo proti tak som to nakoniec nekomplikoval. A sceran ma posobit dojmom, ze ten posilovy rychlik je tam fakt hodeny narychlo a na trati to ide chaoticky.. preto tie cakania v stanici subezne s rychlikom ktory ide pred tebou. Som amater, poucim sa a do buducnosti to skusim lepsie vyladit :mrgreen: a tesim sa na vydanie vasho noveho stroja, a na prve dieslove scenare :twisted:

Pito_42
Příspěvky: 68
Registrován: čtv 11. črc 2013 20:45:48

Re: Custom scenare

Příspěvek od Pito_42 » ned 26. črc 2015 7:21:51

Konečne scenár s bohatou návestnou sústavou kde je využitý aj autoblok,veľmi sa mi to páčilo.

Také drobnosti ako že R607 sa po načítaní scenára posunie o 5 m a potom zastane,som vyriešil posunutím odjazdu o 1 min.
Ten AI traffic by som tiež osekal,zdá sa mi miestami až moc prehustený.

Inak veľmi pekná oddychová misia,odporúčam si ju zahrať každému.

Peter

Odpovědět