Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » pon 16. úno 2015 23:46:35

Člověk se pořád učí, zvláště já tady ;). Díky za tip! V další aktualizaci (teď jsem to hrál a u Chocně mi Os přijede pozdě do stanice a není vidět, čili je tam zbytečně) se na to mrknu a dále si to budu hlídat.

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » stř 18. úno 2015 6:03:19

raduzz píše:Člověk se pořád učí, zvláště já tady ;). Díky za tip! V další aktualizaci (teď jsem to hrál a u Chocně mi Os přijede pozdě do stanice a není vidět, čili je tam zbytečně) se na to mrknu a dále si to budu hlídat.
Tak jsem to projel až do konce ,líbí se mi objetí v Pardubicích a poslední hlášení :D
Jízda na blok,v celku volné jízdní doby a objetí soupravy a odstavení.
Jen tak dále vypadá to na nadějného tvůrce aktivit.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 18. úno 2015 9:42:07

Díky za info i chválu ;) To potěší. A jinak vše v pohodě? Není potřeba něco upravit? Myslím složení vlaků (nějaký nesmysl), rychlosti (rychlík u nás snad jezdí max. 140 km/h) atd. Jinak jdu hledat tyto informace o rychlostech aj. na net. Jestli se nepletu, tak jde o nějaké předpisy SŽDC D1 nebo D3?

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 18. úno 2015 14:19:10

DOTAZ. Když už budu dělat scénáře, tak se chci domluvit na lokomotivách. Pro osobní dopravu budu používat řadu CD15x. Ale co pro nákladní vlaky? Mám BR232 Railion od RSC a to se mi líbí asi nejvíc. Ovšem je to placené a ne každý to má. A Krysy náklad netahají, ne? A pak případný posun nebo manipulák. Tady se nabízí jedině Class 294 DBAG, který má snad každý. Ale vítám jakýkoliv návrh!

Dále. U PBO jsem zaškrtl vše co bylo předškrtnuté v pravém poli a k tomu doplnil (zaškrtnul) následující:
Andi_M - CD, DB, OEBB
Dem - osobní vozy
Kank - nakladni vozy
Pikku - vehicles
RSC - BR232Pack_01 ... věc do diskuze :)
RSC - ES64Pack01
RW Austria - RailVehicles

matus727
Příspěvky: 95
Registrován: pát 12. pro 2014 20:29:43

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od matus727 » stř 18. úno 2015 14:21:04

Skús nákladné s T44... a pre osobné davaj aj 350

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » stř 18. úno 2015 15:06:50

raduzz píše:Díky za info i chválu ;) To potěší. A jinak vše v pohodě? Není potřeba něco upravit? Myslím složení vlaků (nějaký nesmysl), rychlosti (rychlík u nás snad jezdí max. 140 km/h) atd. Jinak jdu hledat tyto informace o rychlostech aj. na net. Jestli se nepletu, tak jde o nějaké předpisy SŽDC D1 nebo D3?
No v celku v pohodě jak jsem psal ale ta 350 s nákladem to není dobré ,pokud máš addony od RSC tu 189 ES64pack tak tu bych dal do aktivit na náklady.
Na osobáky ta 150 zatím pro vlak hráče jinak 163 pro traffic,rychlík to samé ,pokud použiješ jiné vozidlo tak je dobré třeba v textáku uvést link a nebo seznam vozidel pokud jsou zdarma tak to není pro nikoho problém pokud jsou placené tam je to horší ,v zásadě nelze dělat to že se budeš řídit co ti kdo poradí protože každý bude mít něco jiného a tak musíš to udělat podle svého uvážení ,já třeba za toho ragulina jsem dal tu 189 což je logičtější a i to pro mě lépe vypadá na té trati ,ale je to věc názoru ,další jsou časy takhle ten rychlík i s jízdou na blok měl volnou jízdní dobu a žádný spěch což je dobré všude -2.minuty náskok.
Rychlosti jsou dány předpisem D2 a samozřejmně sestavou soupravy zpravidla je to CD 150=120,150.2=140,151=160km/h a vagony A,AB,B,a podobně =140,Wrm=160 a ostatní 160 km/h ,u nákladu většinou otevřené vozy max 80 ,zavřené a kontejnery,auta a podobně až 100 km/h.
Jinak pokud by jsi chtěl rozšířit arzenál pro ucelené nákladní vlaky (aby tam nebyly jenom čd) tak doporučuji proštudovat tyto stránky:
http://www.railsim-fr.com/forum/index.p ... &showcat=8
http://www.amicitreni.org/download/inde ... 4a98baa65a
Jsou zdarma takže není problém si je stáhnout.

Jinak ten náklad tak ten stejně nejde i s tou novou verzí ,příjde mi že je to to samé přesný počet chyb jako u té první co byla k downloadu.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 18. úno 2015 18:19:12

smazáno autorem
Naposledy upravil(a) raduzz dne čtv 19. bře 2015 15:09:41, celkem upraveno 1 x.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 18. úno 2015 18:21:24

Vlastik píše:
raduzz píše:Díky za info i chválu ;) To potěší. A jinak vše v pohodě? Není potřeba něco upravit? Myslím složení vlaků (nějaký nesmysl), rychlosti (rychlík u nás snad jezdí max. 140 km/h) atd. Jinak jdu hledat tyto informace o rychlostech aj. na net. Jestli se nepletu, tak jde o nějaké předpisy SŽDC D1 nebo D3?
No v celku v pohodě jak jsem psal ale ta 350 s nákladem to není dobré ,pokud máš addony od RSC tu 189 ES64pack tak tu bych dal do aktivit na náklady.
Na osobáky ta 150 zatím pro vlak hráče jinak 163 pro traffic,rychlík to samé ,pokud použiješ jiné vozidlo tak je dobré třeba v textáku uvést link a nebo seznam vozidel pokud jsou zdarma tak to není pro nikoho problém pokud jsou placené tam je to horší ,v zásadě nelze dělat to že se budeš řídit co ti kdo poradí protože každý bude mít něco jiného a tak musíš to udělat podle svého uvážení ,já třeba za toho ragulina jsem dal tu 189 což je logičtější a i to pro mě lépe vypadá na té trati ,ale je to věc názoru ,další jsou časy takhle ten rychlík i s jízdou na blok měl volnou jízdní dobu a žádný spěch což je dobré všude -2.minuty náskok.
Rychlosti jsou dány předpisem D2 a samozřejmně sestavou soupravy zpravidla je to CD 150=120,150.2=140,151=160km/h a vagony A,AB,B,a podobně =140,Wrm=160 a ostatní 160 km/h ,u nákladu většinou otevřené vozy max 80 ,zavřené a kontejnery,auta a podobně až 100 km/h.
Jinak pokud by jsi chtěl rozšířit arzenál pro ucelené nákladní vlaky (aby tam nebyly jenom čd) tak doporučuji proštudovat tyto stránky:
http://www.railsim-fr.com/forum/index.p ... &showcat=8
http://www.amicitreni.org/download/inde ... 4a98baa65a
Jsou zdarma takže není problém si je stáhnout.

Jinak ten náklad tak ten stejně nejde i s tou novou verzí ,příjde mi že je to to samé přesný počet chyb jako u té první co byla k downloadu.
Tak to vyměním zatím za tu BR189 Academy a snad zjistíme kde je další chyba. Trať je stejná jako u R892 a já jsem skutečně nováček, takže nejsem hned schopný odhalit chybu ;)

EDIT: TAK TA ACADEMY JE NUDA, TU TAM DÁVAT NEBUDU, NAVÍC MI DĚLÁ PASEKU V NÁVĚSTIDLECH. NA NĚKTERÝCH MÍSTECH NA NI NEREAGUJÍ :) Divné

anry
Příspěvky: 324
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od anry » stř 18. úno 2015 22:17:58

Zdravim, ten scenar s tim rychlikem vypada dobre. Pustil jsem se teda do toho ale v Chocni jsem zase narazil na problem ktery se tu uz resil. Jak mam splnit scenar, kdyz nemuzu vylozit a nalozit cestujici. At se postavim kam chci, muzu mlatit do T a neodbavi me to. Jak to mam vyresit. Vidim ze tu jsou tací kterí to normalne odjeli. Tak co s tim prosím. Díky.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 18. úno 2015 22:23:47

anry píše:Zdravim, ten scenar s tim rychlikem vypada dobre. Pustil jsem se teda do toho ale v Chocni jsem zase narazil na problem ktery se tu uz resil. Jak mam splnit scenar, kdyz nemuzu vylozit a nalozit cestujici. At se postavim kam chci, muzu mlatit do T a neodbavi me to. Jak to mam vyresit. Vidim ze tu jsou tací kterí to normalne odjeli. Tak co s tim prosím. Díky.
Nic, jeď dál. Je to pracovní verze scénáře, který jsem dal sem ze zoufalství, když nešel ten nákl. vlak. Předělám to tak, že se v Chocni jen zastaví a bez "nakládky" lidí se pak pojede dál, aby to nevyhazovalo nesplněný úkol. Jinak se to skutečně už někde řešilo s tím, že některá nástupiště (ve stanicích, na zastávkách) nejdou jak mají a v další aktualizaci mapy to opraví. Malá chyba za tak skvělou mapu, musíme se s tím poprat ;)

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » stř 18. úno 2015 22:30:31

anry píše:Zdravim, ten scenar s tim rychlikem vypada dobre. Pustil jsem se teda do toho ale v Chocni jsem zase narazil na problem ktery se tu uz resil. Jak mam splnit scenar, kdyz nemuzu vylozit a nalozit cestujici. At se postavim kam chci, muzu mlatit do T a neodbavi me to. Jak to mam vyresit. Vidim ze tu jsou tací kterí to normalne odjeli. Tak co s tim prosím. Díky.
Před Chocní prostě ulož a zkus to znovu dojed s loko až na konec peronu ,někdy se stane že zastavíš a zmáčkneš T a vlak cukne ,zastav zabrzdí přídavnou a otevři dveře.

anry
Příspěvky: 324
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od anry » stř 18. úno 2015 22:35:11

Fakt jsem to zkousel uz mockrat. I na tech jednoduchych scenarich co tu byly jako první. Vzdyt me tam ani zadní lidicky nechodí.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 18. úno 2015 23:20:25

Tu Chocen (nejde mi na klávesnici háček, takže i ve hře je Chocen bez háčku = nejsem jelito ;) ) jsem upravil jen na zastavení. Sundal jsem Krysy z nákladů, dopsal čísla všech vlaků a upravil trochu 2 časy na trafficu. Taky jsme dal správné jméno: R 892 "Buchlov".

EDIT: smazáno a aktualizováno na str. 3
Naposledy upravil(a) raduzz dne stř 25. úno 2015 20:30:33, celkem upraveno 1 x.

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » čtv 19. úno 2015 1:14:19

raduzz píše:
anry píše:Zdravim, ten scenar s tim rychlikem vypada dobre. Pustil jsem se teda do toho ale v Chocni jsem zase narazil na problem ktery se tu uz resil. Jak mam splnit scenar, kdyz nemuzu vylozit a nalozit cestujici. At se postavim kam chci, muzu mlatit do T a neodbavi me to. Jak to mam vyresit. Vidim ze tu jsou tací kterí to normalne odjeli. Tak co s tim prosím. Díky.
Nic, jeď dál. Je to pracovní verze scénáře, který jsem dal sem ze zoufalství, když nešel ten nákl. vlak. Předělám to tak, že se v Chocni jen zastaví a bez "nakládky" lidí se pak pojede dál, aby to nevyhazovalo nesplněný úkol. Jinak se to skutečně už někde řešilo s tím, že některá nástupiště (ve stanicích, na zastávkách) nejdou jak mají a v další aktualizaci mapy to opraví. Malá chyba za tak skvělou mapu, musíme se s tím poprat ;)
No ale to pak ztrácí význam zastavovat na nástupištích pokud tomu a nebo tomu to nejde někde ,tady bych řešení neviděl pokud to nejde všem ,ale chocen se tu už řešila mockrát ,někomu to jde tam a někomu zase jinde tak problém je vždy na straně uživatele.

anry
Příspěvky: 324
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od anry » čtv 19. úno 2015 7:29:42

To teda ma clovek piglovat s vlakem podél nastupiste tak dlouho nez se trefí do mista kde mu to pujde? Proste kdyz zastavím u Háčka tak bych mel vykopnout pasažery a frčet dál.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » čtv 19. úno 2015 8:32:03

Zkusím ještě jiná nástupiště, ale ta Choceň se tu řešila v části "Trať Praha-Česká Třebová" str. 20 - 21 a pak na straně24, kde je napsáno tohle:

Zdravím,
chtěl bych poprosit o radu - kde bych sehnal toto:
Kód:
Kuju\Railsimulator
scenery\Procedural\PlatformCharacters 00s CZ 01.xml
Je to závislost nástupiště SZDC_NastCestujici_1-5m, které je použité třeba v České Třebové a mám takový pocit, že tahle chybějící závislost způsobuje nefunkčnost nástupišť v ČT, Chocni a jinde.
Napadlo mě prostě v xml souboru nástupiště tuhle závislost změnit, je to cesta?
Nebo zkopírovat a upravit si "PlatformCharacters 00s DE.bin". Co bude lepší?
Závislosti jako testovací trať apod. mám snad všechny.
Díky předem

Na to pak Roman odpověděl:
Prosím vás, to je zase to, nač upozorňuji už delší dobu. Do nějakého assets packu se dostala neaktuální verze a přepsala funkční aktuální.... Jinak se jedná o test ještě z doby, kdy nebylo možné nastavit počet cestujících na nástupišti přímo v editoru. Snažil Jsem se eliminovat ty desítky cestujících motajících se na úzkém peróně mezi kolejemi :D . A jelikož nemáme vlastní cestující, s těmi defaultními nejde vlastní definici exportovat, řešil jsem to editací přímo v assets....

Ale jak s tím naložit nevím :(

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » čtv 19. úno 2015 15:56:14

[quote="raduzz"]Tu Chocen (nejde mi na klávesnici háček, takže i ve hře je Chocen bez háčku = nejsem jelito ;) ) jsem upravil jen na zastavení. Sundal jsem Krysy z nákladů, dopsal čísla všech vlaků a upravil trochu 2 časy na trafficu. Taky jsme dal správné jméno: R 892 "Buchlov".

Zde je video z původního scénáře je to celá aktivita 60.minut:
https://www.youtube.com/watch?v=dxD2byv ... aLsZSuVApw
Full HD 1080

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » čtv 19. úno 2015 16:38:37

Jak to, že to jde otevřít v Chocni? Pokud to jde, tak vrátím nástup lidí v Chocni a "vydám" to, jako hotový scénář.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » čtv 19. úno 2015 16:57:33

smazáno autorem
Naposledy upravil(a) raduzz dne čtv 19. bře 2015 15:10:31, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 302
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od sasule » čtv 19. úno 2015 19:17:23

raduzz píše:Zkusím ještě jiná nástupiště, ale ta Choceň se tu řešila v části "Trať Praha-Česká Třebová" str. 20 - 21 a pak na straně24, kde je napsáno tohle:
...
To jsem psal já, a udělal jsem to potom tak, že jsem si pomocí serz.exe rozbalil SZDC_NastCestujici_1m.bin do xml, a tam přepsal PlatformCharacters_CS_00s.xml na PlatformCharacters 00s.xml a pomocí serz.exe zase zkonvertoval na bin.

Od té doby vše chodí.

Odpovědět