Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
anry
Příspěvky: 326
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od anry » čtv 19. úno 2015 19:41:57

raduzz píše:Zkusím ještě jiná nástupiště, ale ta Choceň se tu řešila v části "Trať Praha-Česká Třebová" str. 20 - 21 a pak na straně24, kde je napsáno tohle:

Zdravím,
chtěl bych poprosit o radu - kde bych sehnal toto:
Kód:
Kuju\Railsimulator
scenery\Procedural\PlatformCharacters 00s CZ 01.xml
Je to závislost nástupiště SZDC_NastCestujici_1-5m, které je použité třeba v České Třebové a mám takový pocit, že tahle chybějící závislost způsobuje nefunkčnost nástupišť v ČT, Chocni a jinde.
Napadlo mě prostě v xml souboru nástupiště tuhle závislost změnit, je to cesta?
Nebo zkopírovat a upravit si "PlatformCharacters 00s DE.bin". Co bude lepší?
Závislosti jako testovací trať apod. mám snad všechny.
Díky předem

Na to pak Roman odpověděl:
Prosím vás, to je zase to, nač upozorňuji už delší dobu. Do nějakého assets packu se dostala neaktuální verze a přepsala funkční aktuální.... Jinak se jedná o test ještě z doby, kdy nebylo možné nastavit počet cestujících na nástupišti přímo v editoru. Snažil Jsem se eliminovat ty desítky cestujících motajících se na úzkém peróně mezi kolejemi :D . A jelikož nemáme vlastní cestující, s těmi defaultními nejde vlastní definici exportovat, řešil jsem to editací přímo v assets....

Ale jak s tím naložit nevím :(
Tak ten soubor PlatformCharacters 00s CZ 01.bin je naposledy v AssetsPackTestovaciTrat_v3.rwp. Nakopiroval jsem a vyzkouším.

anry
Příspěvky: 326
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od anry » čtv 19. úno 2015 21:16:54

Tak jeste ze jsem si ten Assetpack_v.3 k Romanově trati schoval. Vsechny ctyri soubory jsem nakopiroval kam jsem mel a funguje to. Jen ti co jeste tu verzi 3 nemeli tak asi utřou, protože ve verzi 4 uz to neni.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » pát 20. úno 2015 11:18:31

anry píše:Tak jeste ze jsem si ten Assetpack_v.3 k Romanově trati schoval. Vsechny ctyri soubory jsem nakopiroval kam jsem mel a funguje to. Jen ti co jeste tu verzi 3 nemeli tak asi utřou, protože ve verzi 4 uz to neni.

A my ostatní pracujeme se zavřenými dveřmi, sakra! ;)

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » pát 20. úno 2015 19:04:20

smazáno autorem
Naposledy upravil(a) raduzz dne čtv 19. bře 2015 15:11:37, celkem upraveno 3 x.

anry
Příspěvky: 326
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od anry » pát 20. úno 2015 19:16:39

raduzz píše:
anry píše:Tak jeste ze jsem si ten Assetpack_v.3 k Romanově trati schoval. Vsechny ctyri soubory jsem nakopiroval kam jsem mel a funguje to. Jen ti co jeste tu verzi 3 nemeli tak asi utřou, protože ve verzi 4 uz to neni.

A my ostatní pracujeme se zavřenými dveřmi, sakra! ;)
Klidně ti ty soubory nekam poslu, nekde to nasdilet, to neumim, jedine na mail.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » pon 23. úno 2015 12:49:38

Lidi, jde nějakým způsobem ve standardním scénáři nastavit volnou cestu? Problém: s lokomotivou objedu na nádraží v Č.T. nákladní vlak (bez lokomotivy) po jedné z kolejí, zastavím za výhybkou, přehodím směr jízdy v lokomotivě a pojíždím k uvedenému vlaku. Cestu jsem měl až dosud všude na volno. Přijedu k vagonům, zapřáhnu vlak a dosud zelená přeskočí na návěstidle na červenou. A červená pak svítí i na výjezdu po "nákladní koleji" ve směru Ústín n. O. (těsně před viaduktem, resp. na koleji pod ním). Nejsem teď u simulátoru, tak nevím číslo té koleje, ale o to číslo asi nejde. Jde tedy nějak "zařídit", aby na nádraží byla po zapojení vlaku volná cesta a to i pod tím viaduktem? Nikde nic nejede, nikde na trase nic nestojí. Jen pár minut před tím projede Os, který tou dobou už je v Ústí n. O. Když použiji Ctrl+TAB tak to nepomůže a za návěstidlem vlak zastaví rychlobrzda.

KaMat
Příspěvky: 1197
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od KaMat » pon 23. úno 2015 15:02:48

Dělal jsem si jednou scénář kde předemnou projede vlak, blikne červená a už zůstane svítit na pořád.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » úte 24. úno 2015 14:36:31

A ještě jeden dotaz. A prosím, nekamenujte mě! Prošel jsem rychle forum a nenašel jsem to. Je to takový minidotaz, takže to snad nikoho nepohorší, pokud se případně opakuje. Když si ve scénáři kdekoliv na trati dám marker "Siding" budou ho mít na tom místě i ti, kteří si scénář stáhnou? Tedy uloží se do scénáře spolu s aktivitami? Potřebuji ho dat na trať v místě, kde nechci aby lokomotiva jela zbytečně daleko od výhybky až na označenou kolej tvůrcem tratě. Díky za odpověď ;)

KaMat
Příspěvky: 1197
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od KaMat » úte 24. úno 2015 15:07:40

raduzz píše:A ještě jeden dotaz. A prosím, nekamenujte mě! Prošel jsem rychle forum a nenašel jsem to. Je to takový minidotaz, takže to snad nikoho nepohorší, pokud se případně opakuje. Když si ve scénáři kdekoliv na trati dám marker "Siding" budou ho mít na tom místě i ti, kteří si scénář stáhnou? Tedy uloží se do scénáře spolu s aktivitami? Potřebuji ho dat na trať v místě, kde nechci aby lokomotiva jela zbytečně daleko od výhybky až na označenou kolej tvůrcem tratě. Díky za odpověď ;)
Budou.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » úte 24. úno 2015 15:18:03

KaMat píše:
raduzz píše:A ještě jeden dotaz. A prosím, nekamenujte mě! Prošel jsem rychle forum a nenašel jsem to. Je to takový minidotaz, takže to snad nikoho nepohorší, pokud se případně opakuje. Když si ve scénáři kdekoliv na trati dám marker "Siding" budou ho mít na tom místě i ti, kteří si scénář stáhnou? Tedy uloží se do scénáře spolu s aktivitami? Potřebuji ho dat na trať v místě, kde nechci aby lokomotiva jela zbytečně daleko od výhybky až na označenou kolej tvůrcem tratě. Díky za odpověď ;)
Budou.
Rychlé jasné výstižné! Díky KaMat! ;)

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » úte 24. úno 2015 16:31:29

raduzz píše:
KaMat píše:
raduzz píše:A ještě jeden dotaz. A prosím, nekamenujte mě! Prošel jsem rychle forum a nenašel jsem to. Je to takový minidotaz, takže to snad nikoho nepohorší, pokud se případně opakuje. Když si ve scénáři kdekoliv na trati dám marker "Siding" budou ho mít na tom místě i ti, kteří si scénář stáhnou? Tedy uloží se do scénáře spolu s aktivitami? Potřebuji ho dat na trať v místě, kde nechci aby lokomotiva jela zbytečně daleko od výhybky až na označenou kolej tvůrcem tratě. Díky za odpověď ;)
Budou.
Rychlé jasné výstižné! Díky KaMat! ;)
Scénář si vytvoří vlastní složku kam se ukládají tyto informace jakožto když v něm použiješ objekty a podobně,dokonce jsem ted jel scénář kde jsou i vlastní zvuky uvedeného vlaku (hlášení) docela jsem se divil že má scénář přes 200 Mb a po rozbalení mi to bylo jasné. :D

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 25. úno 2015 20:27:50

SCÉNÁŘ: Rychlík R892 Buchlov:

http://ulozto.cz/x9pqxeZu/pbo-r892-buchlov-rwp


Použil jsem běžné věci z českých stránek + osobní a nákladní vozy z těchto stránek:
http://www.railsim-fr.com/forum/index.p ... &showcat=8
http://rail-sim.de/railsimnew/index.php ... llmaterial
http://railworks-austria.at/index.php/d ... y/10-wagen

Jinak tam snad není nic, co by jste neměli.
Přílohy
R892Buchlov_01.jpg

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Roman » stř 25. úno 2015 21:40:22

raduzz píše:SCÉNÁŘ: Rychlík R892 Buchlov:

http://ulozto.cz/x9pqxeZu/pbo-r892-buchlov-rwp


Použil jsem běžné věci z českých stránek + osobní a nákladní vozy z těchto stránek:
http://www.railsim-fr.com/forum/index.p ... &showcat=8
http://rail-sim.de/railsimnew/index.php ... llmaterial
http://railworks-austria.at/index.php/d ... y/10-wagen

Jinak tam snad není nic, co by jste neměli.
Verze PBO_05012015........ :? :? :?

Obrázek

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 25. úno 2015 21:54:13

Já mám verzi z 5.1.2015. Ty chyby ale nepřečtu, je to malé, jak to zvětším je to rozmazané. Musíte na mě pomalu a polopatě :(

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Roman » stř 25. úno 2015 21:57:23

raduzz píše:Já mám verzi z 5.1.2015. Ty chyby ale nepřečtu, je to malé, jak to zvětším je to rozmazané. Musíte na mě pomalu a polopatě :(
Chybí tam koncové body. Markery, portály, koleje..... Vlaky nemají kam jet. Verze je stejná jak píšu výše.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 25. úno 2015 22:07:25

Nechápu. To tedy nemám poslední verzi? Před pár dny jsem sem dal tento scénář a např. Vlastikovi to jelo.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Roman » stř 25. úno 2015 22:13:50

raduzz píše:Nechápu. To tedy nemám poslední verzi? Před pár dny jsem sem dal tento scénář a např. Vlastikovi to jelo.
PBO_05012015 znamená předpokládám verzi 5.1.2015 ;)

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Roman » stř 25. úno 2015 22:17:29

Tak po otevření v editoru a znovu uložení to jde.

raduzz
Příspěvky: 126
Registrován: stř 31. pro 2014 14:24:18
Bydliště: Česká republika

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od raduzz » stř 25. úno 2015 22:24:22

Roman píše:Tak po otevření v editoru a znovu uložení to jde.
uff to jsem rád, protože jsem přes tvorbu v RW looser. Zvládnu scénář, ale chtít po mě analyzovat chybu podle hlášení je mnohdy nad mé síly ;)

Vlastik

Re: Scénáře pro Trať Praha-Brno-Olomouc

Příspěvek od Vlastik » čtv 26. úno 2015 1:01:39

Roman píše:
raduzz píše:Nechápu. To tedy nemám poslední verzi? Před pár dny jsem sem dal tento scénář a např. Vlastikovi to jelo.
PBO_05012015 znamená předpokládám verzi 5.1.2015 ;)
No ono tak nezáleží na verzi pokud jsou shodné body (co psal Roman) co byly ve staré verzi tak to bude fungovat i tam ,ale jakmile použiješ něco (bod) co je jenom v nové verzi tak ve staré ti to vypíše plno chyb co sem dal Roman a já předtím.
V zásadě je ale vždy lepší pracovat u všech tratí s aktuální verzí ,u německých aktivit jsem se setkal s tím že některé jsou dělány po různých úpravách a to tak akorát domrší addon pokud bude aktualizován.

Odpovědět