Scénář Bastard372 Os2024

Tvorba, hraní, nestandardní stavy scénářů
Vlastik

Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » pon 24. úno 2014 16:19:12

Měl bych pár poznámek k tomu scénáři ,a to :
a) měl by jsi uvést že musím zajet s loko až k peronu než najedu na soupravu ,protože standartně když najíždím na soupravu tak dojedu jen ke klacku z druhé strany (tady pokud nezajedu k peronu ,tak vykolejím).
b) mám trochu hokej v tom autobloku z Vlkova ,první je potmě a další dva jsou na stůj ,tudiž tady hned udělám 6.minut zpoždění ,chtělo by to nějáký rozkaz o poruše autobloku nebo nějáké info ,takže hlášky nejsou na místě.
c) vyměn tu hořící BR 03 z Brodu ,to vypadá fakt příšerně.

Jinak se mi líbí zaplněné koleje consisty ,a zde pár screnu jen do brodu ,protože nevím jestli je to úmysl jet pozdě nebo co?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

kiski
Příspěvky: 791
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od kiski » pon 24. úno 2014 17:41:10

Myslím, že by bolo lešie, keby si mu to napísal do súkromnej správy. S týmto názvom témy som si už začal myslieť, že niekto vydal loko 372 a ani o tom neviem... :mrgreen: :mrgreen:
Braňo

Vlastik

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » pon 24. úno 2014 18:06:44

kiski píše:Myslím, že by bolo lešie, keby si mu to napísal do súkromnej správy. S týmto názvom témy som si už začal myslieť, že niekto vydal loko 372 a ani o tom neviem... :mrgreen: :mrgreen:
Pokud by to byl model ,tak by byl v jiném vlákně ,a za další chci na to upozornit všechny co si tu aktivitu zahrají ,tak proto veřejně aby se třeba vyjídřili,v SZ by to bylo ostatním na nic.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Roman » pon 24. úno 2014 20:17:24

Tak jsem taky projel scénář a musím říct, že je to dobrý. Autoblok jsem měl samozřejmě na stůj taky. Tady je problém nejspíš ten, že traffic odjíždějící před osobákem končí v portálu u tunelu. Tady se návěstidlo nepřestaví na volno protože vlak fyzicky neuvolní oddíl. Nevím jak to mají řešené, ale prostě to nefunguje. Já osobně bych ten náklad nechal dojet až do Brodu a tam ho ukončil na některé koleji ( nahradí statický consist a nebo skončí třeba v portálu který je mimo trasu hráče). Obdobný problém vzniká, pokud při staru aktivity se souprava načte v pozici, kdy blokuje dva oddíly. Pokud je ve scénáři taková mimořádnost úmyslně, doporučoval bych nekontrolovat čas příjezdu do zastávek. To bych dělal až od stanice, kde předpokládám, že už hráč zpoždění dožene. Takto je scénář nesplnitelný :D .
A na vjezdu do Roztok jsem jel zase cestou posunu. Tady problém vzniká závislostí návěstidel kdy trasa hráče končí ve šturcu. To lze ošetřit vhodným křížením (třeba posun) a cesta do šturcu se postaví až po ukončení výstupu cestujících.
A ještě jedna věc. Přímo ve scénáři lze přidat destinace a na ně vázat úkoly. Při tom posunu je to žádoucí aby hráč věděl, kde je revezní bod.
Jinak pěkný.

Vlastik

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » pon 24. úno 2014 21:11:31

Přímo ve scénáři lze přidat destinace a na ně vázat úkoly. Při tom posunu je to žádoucí aby hráč věděl, kde je revezní bod.
Jo to by chtělo ,jinak můžete dopadnou takto ,jako já poprvé ,a hned byla MÚ:
Obrázek

Vlastik

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » úte 25. úno 2014 1:39:54

Pokud je ve scénáři taková mimořádnost úmyslně, doporučoval bych nekontrolovat čas příjezdu do zastávek. To bych dělal až od stanice, kde předpokládám, že už hráč zpoždění dožene. Takto je scénář nesplnitelný
Tak jsem to jel ještě jednou s tím že ty autobloky jsem projel naplno ,a do první zastávky jsem byl v čas ,ale co to bylo platné když jsem zase hnil těch 6 minut u vjezdu do výhybny ,tak stejně do Brodu a celou cestu jsem vezl pořád 6-7.minut.
Příjde mi že autor to po sobě tu aktivitu nejel ,jinak by nemohl nastavit takto jízdní doby,a musel by o všem vědět.
Obrázek

Opravit ty zde zmíněné nedostatky od mě a Romana ,a byla by to pěkná aktivita.

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » úte 25. úno 2014 7:56:45

Ja som to prešiel niekoľko krát :D ale ja mám slabú grafiku a preto mi neukazuje hlavne vchodové návestidlá a ostatné čo mi ukazuje ( odchodové návesti ) mám stále na stoj :( preto som to dal sem na skúšku a na oprave scenára sa už pracuje :D
Martin

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » úte 25. úno 2014 8:06:29

A zatiaľ som to už v opravenejšej verzií :D dal rozkaz na to že autoblok a vchodové návesti pre tento vlak neplatia tak si na mireli naťukajte výluku :D a bude to tam zapracované akože je vypnutý autoblok z dôvodu poruchy a návesti sa neobsluhujú preto lebo sa vypálili žiarovky (všetko len akože) a ten mirel keď si dáte na výluku tak vám to pôjde normálne :) a vchod do stanice max 40 podľa predpisu :D ale keď viete že sú tam 50-tkové výhybky tak kľudne môžte :D aspoň zatiaľ kým to nebude opravené :)
Martin

Vlastik

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » úte 25. úno 2014 8:28:05

Bastard372 píše:A zatiaľ som to už v opravenejšej verzií :D dal rozkaz na to že autoblok a vchodové návesti pre tento vlak neplatia tak si na mireli naťukajte výluku :D a bude to tam zapracované akože je vypnutý autoblok z dôvodu poruchy a návesti sa neobsluhujú preto lebo sa vypálili žiarovky (všetko len akože) a ten mirel keď si dáte na výluku tak vám to pôjde normálne :) a vchod do stanice max 40 podľa predpisu :D ale keď viete že sú tam 50-tkové výhybky tak kľudne môžte :D aspoň zatiaľ kým to nebude opravené :)
No ono by stačilo kdyby jsi ten první náklad s 742 protáhl až do Brodu a nechat ho v brodu na přímé ,a ten náklad se 751 také protáhnout do Brodu a odstavit třeba k budově ,pak osobák jede v pohodě ,akorát že ten osobák musí jet jako express,náklad 131 pak zůstane stát na výhybně,takže neblokuje osobák ve výhybně.
V roztoky jsem dal loko na posun a cestu ven ze stanice ,tak aby blokoval odjezdové návěstidlo ,pro posun na odstavení té loko 350.
Takto jsem to zkusil a docela to fungovalo ,ještě jsem upravil jízdní doby na reálné.

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » úte 25. úno 2014 8:36:09

Tá 131 tam čaká na výhybni kým koľaje budú voľné :D si tam zastav za výhybňou a čakaj kým príde :) ak ešte pred tým neprejde sobák tak by malo byť všetko v pohode :) a takto tam budú aspoň rozkazy ako v reále :D možno málinko nezmyselné :D ale to sa dá, A ten posun som na konečnej tiež prirobil :)
Martin

Vlastik

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » úte 25. úno 2014 8:49:58

Bastard372 píše:Tá 131 tam čaká na výhybni kým koľaje budú voľné :D si tam zastav za výhybňou a čakaj kým príde :) ak ešte pred tým neprejde sobák tak by malo byť všetko v pohode :) a takto tam budú aspoň rozkazy ako v reále :D možno málinko nezmyselné :D ale to sa dá, A ten posun som na konečnej tiež prirobil :)
Ano ,ale právě že ten náklad co křižuje přes osobák tak zablokuje ten osobák ve výhybně a tudíž tam stojím než projede ten náklad se 131 a hned mám 5 .minut zpoždění,viz scren se stůj na vjezdu.

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » úte 25. úno 2014 9:37:33

Tak nedávno som to inštaloval na novo tak asi hej ale nie som si istý :) skúsim to preinštalovať a dám vedieť :) by aspoň s tým neboli problémy :D
Martin

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od slowly » úte 25. úno 2014 12:04:01

A to nesmí být na návěstidle na stůj? Co vy víte co tam výpravčí dělá :mrgreen: . Já měl minule taky 6 minut u vjezdu rychlík než mě fíra vzbudil :lol: .

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od slowly » úte 25. úno 2014 14:48:57

porucha elektomechaniky :mrgreen:

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » stř 26. úno 2014 10:40:09

Včera večer som si preinštaloval tie návestidlá a už je to všetko v poriadku aj na mojej trati :D tak dnes by som sem mal dať už ako tak opravený scenár :)
Martin

erikmir
Příspěvky: 32
Registrován: sob 29. zář 2012 13:24:04

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od erikmir » stř 26. úno 2014 19:35:01

Možem sa spýtať, ako sa scenár inštaluje ?

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » stř 26. úno 2014 19:51:21

sakra ja som to zabudol dať :D :D .. idem opraviť :D
Martin

Bastard372
Příspěvky: 47
Registrován: sob 01. úno 2014 18:14:56

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Bastard372 » stř 26. úno 2014 19:56:18

už by to malo byť v poriadku :D
Martin

erikmir
Příspěvky: 32
Registrován: sob 29. zář 2012 13:24:04

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od erikmir » čtv 27. úno 2014 20:32:16

Neviem čo robím zle, ale zatiaľ sa mi nepodarilo ani súpravu pristaviť k nástupišťu. Asi 6-krát som rozrezal výhybky, raz som naposunoval na nejaký rýchlik, ktorý so mno potom odišiel niekam preč. Teraz keď som sa konečne dostal na súpravu mi nejde prehodiť stanovište. Proste všetko povypínam, prejdem a keď to nahodím dvihne sa mi predný zberač, aj keď som navolil zadný a potom mi to sfúkne NZ3. Tak prejdem naspäť skontrolovať či je smer v nule. Zase prejdem späť a zase to isté. Už som z toho na nervy.

Vlastik

Re: Scénář Bastard372 Os2024

Příspěvek od Vlastik » čtv 27. úno 2014 20:43:40

erikmir píše:Neviem čo robím zle, ale zatiaľ sa mi nepodarilo ani súpravu pristaviť k nástupišťu. Asi 6-krát som rozrezal výhybky, raz som naposunoval na nejaký rýchlik, ktorý so mno potom odišiel niekam preč. Teraz keď som sa konečne dostal na súpravu mi nejde prehodiť stanovište. Proste všetko povypínam, prejdem a keď to nahodím dvihne sa mi predný zberač, aj keď som navolil zadný a potom mi to sfúkne NZ3. Tak prejdem naspäť skontrolovať či je smer v nule. Zase prejdem späť a zase to isté. Už som z toho na nervy.
To je to co jsem už zde psal ,přečti si moje poznámky ke scénáři a hned zjistíš kde děláš chybu,také mi to trvalo než jsem nato přišel.
Ohledně toho přecházení ze stanoviště 350 na druhé je potřeba aby se vynulovali scripta ,tak chvíli podržet CTRL a pak až zmáčknout + ,pak už ti to nebude hlásit NZ3 (nesprávný směr) !

Odpovědět