Google Maps API

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Maps API

Příspěvek od Roman » ned 13. zář 2015 13:11:18


alesmafia1
Příspěvky: 114
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Google Maps API

Příspěvek od alesmafia1 » ned 13. zář 2015 13:52:44

moc díky Romane už mi konečně mapy naběhly ale pořád tam nemám kopce na krajině nevím jak je mám udělat a ne pomocí horního panelu ale ty které se ti tam načtou jakmile něco spustíš prosím poradíš ??

Šnek
Příspěvky: 63
Registrován: úte 29. črc 2014 7:14:50

Re: Google Maps API

Příspěvek od Šnek » pon 14. zář 2015 14:46:01

Ať zkouším, jak zkouším, podle asi tří návodů co jsem kde sehnal, stejně to skončí stejně. Mapa se mi prostě nenačte. Fakt už nevím co s tím.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Google Maps API

Příspěvek od Míla » pon 14. zář 2015 15:09:55

Promiň, ale máš ve složce DEM/SRTM stažená a uložená data, souřadnice?

Šnek
Příspěvky: 63
Registrován: úte 29. črc 2014 7:14:50

Re: Google Maps API

Příspěvek od Šnek » pon 14. zář 2015 16:25:23

Mám od Vlastíka vygenerovaný terén i se souřadnicemi, měly by to být Nýřany. Tam normálně najedu.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Maps API

Příspěvek od Roman » pon 14. zář 2015 17:04:35

Šnek píše:Mám od Vlastíka vygenerovaný terén i se souřadnicemi, měly by to být Nýřany. Tam normálně najedu.
Sakra, že by jsme se v RW dočkali obdoby mojí nejoblíbenější tratě z MSTS ? 8-)

alesmafia1
Příspěvky: 114
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Google Maps API

Příspěvek od alesmafia1 » pon 14. zář 2015 17:46:45

prosím poradíte mi chci si založit novou trať napíšu souřadnice jméno tratě ale tlačítko create nefunguje není aktivní mačkat se dá ale nic se deděje nevíte co s tím

Vlastik

Re: Google Maps API

Příspěvek od Vlastik » pon 14. zář 2015 18:37:24

Šnek píše:Ať zkouším, jak zkouším, podle asi tří návodů co jsem kde sehnal, stejně to skončí stejně. Mapa se mi prostě nenačte. Fakt už nevím co s tím.
Ve většině případů je na vině špatně zaškrtnuté mapy v rozhraní API google a potom nesprávný zoom a rozlišení v nastavení map v TS .
Pokud uvedu příklad tak když dám zoom 21 pro česko tak mám jenom kmodrá kola,pokud dám 19 tak se mi objeví podklad z google map.
Ale třeba pro ameriku mohu dát 21 a funguje to.
Promiň, ale máš ve složce DEM/SRTM stažená a uložená data, souřadnice?
použil jsem přesnější souřadnice ASTGTM pro tuhle trat.
Pokud je vygenerovaný terén není potřeba uvedené souřadnice v TS vlastnit za předpokladů že nebudu dál generovat terén.

kiski
Příspěvky: 755
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Google Maps API

Příspěvek od kiski » pon 14. zář 2015 19:10:17

Vlastik, ako sa k tým ASTGTM dátam dostanem, popr. vieš adresu na stiahnutie?? Dikes.
Braňo

Šnek
Příspěvky: 63
Registrován: úte 29. črc 2014 7:14:50

Re: Google Maps API

Příspěvek od Šnek » pon 14. zář 2015 19:10:38

Zoom jsem zkoušel od minima až po maximum. Mě je jasný, že to bude nějaká ptákovina, ale zatím na to nedokážu přijít. A to fakt se snažím podle návodu to dělat polopatě.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Maps API

Příspěvek od Roman » pon 14. zář 2015 20:34:50

Tak jsem to cvičně zkusil, jelikož po reinstalu PC jsem api klíč neměl zadaný a proběhlo to úplně v pohodě. Ctrl+C / Ctrl+V / Save .....
Zkusil jsem to v Heklově trati a bez problému se mapy načetly....

alesmafia1
Příspěvky: 114
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Google Maps API

Příspěvek od alesmafia1 » pon 14. zář 2015 20:56:56

prosím poradíte mi chci si založit novou trať napíšu souřadnice jméno tratě ale tlačítko create nefunguje není aktivní mačkat se dá ale nic se deděje nevíte co s tím

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Maps API

Příspěvek od Hekl338 » pon 14. zář 2015 21:43:02

alesmafia1 píše:prosím poradíte mi chci si založit novou trať napíšu souřadnice jméno tratě ale tlačítko create nefunguje není aktivní mačkat se dá ale nic se deděje nevíte co s tím
A co tak naucit sa spravne opytat? Uz davno si mal dat obrazok, miesto x prispevkov, kde sa moc nedozvieme. Co sadu textur, vybral si? Vsetko sa tu pise dokola.....

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Google Maps API

Příspěvek od KaMat » pon 14. zář 2015 21:49:01

Hekl338 píše:
alesmafia1 píše:prosím poradíte mi chci si založit novou trať napíšu souřadnice jméno tratě ale tlačítko create nefunguje není aktivní mačkat se dá ale nic se deděje nevíte co s tím
A co tak naucit sa spravne opytat? Uz davno si mal dat obrazok, miesto x prispevkov, kde sa moc nedozvieme. Co sadu textur, vybral si? Vsetko sa tu pise dokola.....
Navíc ve špatném vlákně. Stejně jako dotaz na terén, který tu nemá co dělat. Tady se řeší google podklad !!

HoralkaEU
Příspěvky: 24
Registrován: pon 24. pro 2012 16:21:44

Re: Google Maps API

Příspěvek od HoralkaEU » pon 28. zář 2015 12:35:38

Mám taký menší problém s mapami.

Na mojich súradniciach mi to hlási, že nemá k dispozícii žiadne satelitné údaje.
Konkrétne táto oblasť.

Je to kvôli tomu, že sa to už nedá viac priblížiť? Je tam teda nejaký limit? Ak áno, tak potom som asi odkázaný len na mapu bez terénu?

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Google Maps API

Příspěvek od KaMat » pon 28. zář 2015 14:10:51

HoralkaEU píše:Mám taký menší problém s mapami.

Na mojich súradniciach mi to hlási, že nemá k dispozícii žiadne satelitné údaje.
Konkrétne táto oblasť.

Je to kvôli tomu, že sa to už nedá viac priblížiť? Je tam teda nejaký limit? Ak áno, tak potom som asi odkázaný len na mapu bez terénu?
Asi bude stačit oddálit.

HoralkaEU
Příspěvky: 24
Registrován: pon 24. pro 2012 16:21:44

Re: Google Maps API

Příspěvek od HoralkaEU » pon 28. zář 2015 14:17:18

Myslíš priamo v editore oddialiť kameru? Lebo to som skúšal ale nepomohlo, všade len bieloba...

Škoda, že sa Google Maps nedajú zameniť za napr. také OpenStreetMaps ak nie sú dostatočné satelitné snímky. Pretože ak to prepnem na obyčajnú mapu, tak je to dosť krivé a nedá sa podľa toho veľmi robiť :?

Vlastik

Re: Google Maps API

Příspěvek od Vlastik » pon 28. zář 2015 14:28:16

HoralkaEU píše:Myslíš priamo v editore oddialiť kameru? Lebo to som skúšal ale nepomohlo, všade len bieloba...

Škoda, že sa Google Maps nedajú zameniť za napr. také OpenStreetMaps ak nie sú dostatočné satelitné snímky. Pretože ak to prepnem na obyčajnú mapu, tak je to dosť krivé a nedá sa podľa toho veľmi robiť :?
Dejte si zoom na vyšší číslo a máte to ostřejší v editoru.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Google Maps API

Příspěvek od KaMat » pon 28. zář 2015 14:52:01

HoralkaEU píše:Myslíš priamo v editore oddialiť kameru? Lebo to som skúšal ale nepomohlo, všade len bieloba...

Škoda, že sa Google Maps nedajú zameniť za napr. také OpenStreetMaps ak nie sú dostatočné satelitné snímky. Pretože ak to prepnem na obyčajnú mapu, tak je to dosť krivé a nedá sa podľa toho veľmi robiť :?
Myslím v menu zoom level nebo tak nějak se to jmenuje. Šoupátko posunout vlevo.

HoralkaEU
Příspěvky: 24
Registrován: pon 24. pro 2012 16:21:44

Re: Google Maps API

Příspěvek od HoralkaEU » pon 28. zář 2015 18:10:24

Ten slajder som si vôbec nevšimol. No ale aj tak to nepomohlo. Stále mám len všade bielo.. "No imagery here"...

Odpovědět