Nelze hýbat s objektem v Editoru

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Tezemis
Příspěvky: 41
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Tezemis » pon 02. črc 2018 17:35:55

Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat. V editoru trati položím objekt, ale když ho položím, nelze na něj již víckrát kliknout a nemůžu ho rotovat, posouvat .. nelze na něj zkrátka vůbec kliknout a jenom tam stojí. Můžete mi někdo poradit, proč tomu tak je? Děkuji
PS: nedělají to všechny, jen některé

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 317
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Michal » pon 02. črc 2018 18:09:19

Máš nastavený posuvník množství zobrazených objektů na maximum (10)?

Tezemis
Příspěvky: 41
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Tezemis » pon 02. črc 2018 18:46:45

Jestli je to ten posuvnik vlevo dole tak ano, mám ho úplně vpravo na hodnotě 10.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 317
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Michal » pon 02. črc 2018 22:06:33

A není možné, že by ti tam něco překáželo ve výhledu, co by strhávalo ten výběr na sebe? Třeba trolejové vedení?

Tezemis
Příspěvky: 41
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Tezemis » pon 02. črc 2018 22:31:14

Právě není, objekt postavím na rovnou planinu. Jakmile ho položím, již na něj nelze kliknout a dále posunout atd. Zvláštní, ale přišel jsem na způsob, jak to vyřešit. Ten daný objekt naklikám třeba 6x na stejné místo. Dále se pak šipkou zpět vracím v krocích čímž se mi najednou ten objekt označí. Vrátím se tedy o pár kroků zpět, kde ten daný objekt stojí jen jednou a zároveň se mi "sám" označí a můžu ho posouvat atd. Ale nesmím kliknout mimo, jinak ho zase nenakliknu :D . Takže takto složitě, je to zvláštní. Díky za odpověď ;)

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 317
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Michal » pon 02. črc 2018 22:58:17

Co to je vůbec za objekt? Ještě jsem se setkal s jednou situací, kdy objekt po položení nereagoval. Ale to bylo označení v koleji a tam bylo potřeba povolit zobrazování toho druhu objektu přes ikonu monitoru v levém horním okně.

Tezemis
Příspěvky: 41
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Tezemis » pon 02. črc 2018 23:02:41

Byl to objekt z trati 020 HK - Poděbrady, konkrétně HK_perony. Dále jsem si všiml, že to stejné dělali i další objekty z této tratě, jinak z ostatních nevím, nezkoušel jsem.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 317
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Michal » pon 02. črc 2018 23:11:15

Roman výslovně nechtěl, aby se objekty z trati 020 používali někde jinde. Třeba to má i nějak ošetřené...

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Míla » úte 03. črc 2018 7:53:21

Roman je má zamknuté, aby nikdo, kdo nemá od něho souhlas, nemohl tyto používat . Proto s nimi nemůžeš hýbat ani cokoliv jiného provádět.

kiski
Příspěvky: 755
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od kiski » úte 03. črc 2018 13:43:20

Dá sa to nazvať aj tak, ako to napísal Míla, že sú "zamknuté". V skutočnosti je to samozrejme oveľa triviálnejšie... Ale to by bolo nefér voči Romanovi, keby som to sem písal. Ak nechce, aby sa používali, treba si vypýtať súhlas, tak ako píše Míla.
Braňo

Tezemis
Příspěvky: 41
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Tezemis » stř 04. črc 2018 8:48:26

Díky za objasnění.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Roman » stř 04. črc 2018 15:07:06

Tak mi to nedá, ale musím reagovat abych uvedl na pravou míru polopravdy a dohady zde se šířící :(.
Co se týká využití objektů v jiných addonech. Prověření autoři, kteří mně oslovily, dostali požadované objekty přesunuté do jejich vlastního adresáře. Bohužel jako všude se najdou výjimky. Oslovil mně jeden "stavitel" a výměnou za nějaké objekty, které by mohl použít, slíbil protislužbu. A pak již se neozval. Po nějaké době, když jsem ho oslovil, jak to vypadá se slíbenou protislužbou, mi bylo odpovězeno, že nestíhá časově a moc mu to nejde... Pak už se neozval.
Michale, já napsal toto (nic ve zlém, nerýpu :) ) :
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SI NEPŘEJI, ABY V JINÝCH ZVEŘEJNĚNÝCH PROJEKTECH BYL POVOLEN V EDITORU FILTR OBJEKTŮ CS_addon/Trat020 !!!!!!!!!!!
Důvod je prostý. Kdo si stáhl opravu, zajisté si všiml, že spousta objektů prošla vývojem a podstatně se změnily i jejich vlastnosti. Nemám zapotřebí, aby po nějaké době byla házena vina za nefunkčnost nebo chyby v jiných tratích na mou osobu. Již jsem si toho užil v tomto ohledu dost. Dohady, že někomu se mnou vytvořený objekt zobrazí, někomu ne a já to mám takové, já makové, tady již byly. Když ale poskytnu objekt autorovi přímo a ten jej dá ke stažení přímo se svým projektem, eliminuje výše popsané neduhy a zajistí, že v trati nebude chybět ani těm, kteří nemají zájem provozovat mojí trať.
A hlavně. Pořád tady nejsou někteří stavitelé schopni pochopit, že na nějakou extra rozmanitost objektů (myšleno desítky povolených Provider/Product) není tato hra koncipována a z tohoto důvodu se stává nestabilní. Ale to je boj každého autora.
Mimo jiné toto je častou příčinou pádu editoru a následného poškození databázového souboru tracks.bin. No a pokud si autor neudělal zálohu, přijde kolikrát i o měsíce práce. Zůstane mu krajina bez kolejí...
Já osobně mám v trati použito cca 1200 objektů, z toho je asi polovina nezbytně nutných, tedy koleje, návěstidla, trolej + další objekty infrastruktury.
Na krajinu připadá zbytek, přičemž zase z toho ukrojí velkou část vegetace. A myslím, že ve finále ta trať zas tak hrozně nevypadá...
Editace objektů: opět za tím nehledejte žádnou vědu nebo záškodnictví. Důvodem je moje bordelářství a nepozornost při tvorbě :) . Spousta objektů je v trati hodně komplexních a musí být umístěny velmi přesně (Typicky kompletní modely stanic nebo nástupišť). No a jelikož se mě již mnohokrát stalo, že člověk některé objekty omylem smazal nebo s nimi pohnul, vypnul jsem si po umístění těchto jedinečných objektů jejich editaci jako pojistku.
Bohužel se opět potvrdilo to co kdysi napsal Vlastík: Tvoje tratě nikoho nezajímají, důležité jsou objekty. Tenkrát jsem netušil , jakou má pravdu.

Toť z mé strany snad vše a již Vás nebudu dále zatěžovat mými moudry.
Nechť se autorům daří jejich práce a já si ji mohu vychutnávat s pozice řadového uživatele.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 317
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze hýbat s objektem v Editoru

Příspěvek od Michal » stř 04. črc 2018 15:39:08

Roman píše:
stř 04. črc 2018 15:07:06
Michale, já napsal toto (nic ve zlém, nerýpu :) ) :
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SI NEPŘEJI, ABY V JINÝCH ZVEŘEJNĚNÝCH PROJEKTECH BYL POVOLEN V EDITORU FILTR OBJEKTŮ CS_addon/Trat020 !!!!!!!!!!!
Pravda, má předchozí formulace nebyla úplně správná. Takže se omlouvám za mystifikaci. :oops:

Odpovědět