výhybky

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
cerva
Příspěvky: 4
Registrován: pát 25. pro 2009 22:04:46

výhybky

Příspěvek od cerva » pát 08. led 2010 3:20:31

zdar lidi potřeboval bych vědět jak mám udělat na trať výhybku nějak mi to nejde :?:

cerva
Příspěvky: 4
Registrován: pát 25. pro 2009 22:04:46

Re: výhybky

Příspěvek od cerva » ned 10. led 2010 3:30:05

už to vim :D na kolejovou trasu kterou jsem udělal stačí vzít další kolej položit jí přímo na kolej stávající a potom jenom táhnout s kolejí po starý koleji a pak odbočit směrem jakým potřebujete a je hotovo!!!! složitý ? kde pak! ;)

Martin123
Příspěvky: 15
Registrován: ned 10. bře 2013 12:54:28

Re: výhybky

Příspěvek od Martin123 » pát 03. kvě 2013 10:22:17

Můžete prosím vyřešit můj problém,vše mi funguje ale koleje se při tvorbě výhybky z nové koleje na starou se mi nechcou spojit.Zkoušel jsem,co se dalo ale bezvýsledně.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: výhybky

Příspěvek od Josef72 » pát 03. kvě 2013 16:51:39

Výhybku uděláš ze dvou stejných kolejí, jinak ne.

Martin123
Příspěvky: 15
Registrován: ned 10. bře 2013 12:54:28

Re: výhybky

Příspěvek od Martin123 » pát 03. kvě 2013 17:19:41

Díky

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: výhybky

Příspěvek od Roman » pát 25. pro 2015 22:03:48

Tuším , že KaMat si tady nedávno postěžoval, že má problém s tvorbou angličanů a dvojitých kolejových spojek. Pohrál jsem si s jednou dosti atypickou v Heklově trati a musím konstatovat, že to jde. Zabere to několik minut, ale výsledek je uspokojivý :)

Obrázek

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: výhybky

Příspěvek od KaMat » pát 25. pro 2015 22:35:03

No prosím :)
Takhle to má vypadat ;)
A teď jak na to ? :D

Vlastik

Re: výhybky

Příspěvek od Vlastik » pát 25. pro 2015 22:41:07

KaMat píše:No prosím :)
Takhle to má vypadat ;)
A teď jak na to ? :D
Neříkej že ty zkušený stavitel tohle řeší? :D
Máš dvě koleje,použiješ nástroj rovnoměrné propojení,propojí se ti výhybka se sousední kolejí,objeví se ti šedý čtvereček klikneš na něj a máš souměrnou křižovatku,potom jenom odebereš tu část a napojíš to jak potřebuješ,popřípadě uděláš tu odbočnou výhybku. řádově toto je otázka několika vteřin.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: výhybky

Příspěvek od Roman » pát 25. pro 2015 22:41:23

KaMat píše:No prosím :)
Takhle to má vypadat ;)
A teď jak na to ? :D
RailWorks/dev/Docs/HOWTOUSE_TS13Tech.pdf

:lol:

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: výhybky

Příspěvek od KaMat » pát 25. pro 2015 22:51:22

Vlasťo tak jednoduché to právěže není :) tenhle způsob samozřejmě ovládám.
Romane dík. Testnu... o tomhle jsem nevěděl :D :D

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: výhybky

Příspěvek od KaMat » pát 25. pro 2015 23:34:25

No musím říct, že tohle je hodně šikovná věcička :D Zase o krok k reálu :D

Vodičč
Příspěvky: 9
Registrován: sob 19. zář 2015 10:51:35
Bydliště: Mojzesovo (Slovensko)

X výhybka (nie angličan)

Příspěvek od Vodičč » pon 04. led 2016 10:33:50

Čaute, mám menší problém.. Vytvoril som si cez "Cross Over" X výhybku, ale srdcovky to úplne dose*e :/ Čo s tým?

Screen zo Steamu: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =592504822

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: X výhybka (nie angličan)

Příspěvek od KaMat » pon 04. led 2016 21:04:06

Vodičč píše:Čaute, mám menší problém.. Vytvoril som si cez "Cross Over" X výhybku, ale srdcovky to úplne dose*e :/ Čo s tým?

Screen zo Steamu: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =592504822
Číst nejspíš umíš, tak se stačí podívat na pár příspěvků výše.
Pokud bys ale náhodou neuměl hledat tak ti to napíšu.....


RailWorks/dev/Docs/HOWTOUSE_TS13Tech.pdf

Uživatelský avatar
Dodo
Příspěvky: 18
Registrován: úte 13. říj 2015 18:26:39
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: X výhybka (nie angličan)

Příspěvek od Dodo » úte 05. led 2016 14:59:02

Vodičč píše: Čo s tým?
Pozri toto video mne to dosť pomohlo ;)
https://youtu.be/Z9kJ2Am8BH4?t=8m54s
Dodo

Percy 12
Příspěvky: 167
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: výhybky

Příspěvek od Percy 12 » ned 17. led 2016 11:44:17

Zaškrtnu manuální výhybku u traťového pravidla SŽDC, vytvořím výhybku, ale přestavník ukazuje špatně, nevíte co s tím?

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: výhybky

Příspěvek od KaMat » ned 17. led 2016 14:52:58

S tím nic neuděláš. Leda vymodelovat nový přestavník.

Percy 12
Příspěvky: 167
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: výhybky

Příspěvek od Percy 12 » ned 17. led 2016 15:08:17

KaMat píše:S tím nic neuděláš. Leda vymodelovat nový přestavník.
A nevíš jak udělat ČD přestavník u SŽDC traťového pravidla, ve tvé trati (Praha-Žilina-Katowice) to tak máš skoro všude.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: výhybky

Příspěvek od KaMat » ned 17. led 2016 18:53:32

Percy 12 píše:
KaMat píše:S tím nic neuděláš. Leda vymodelovat nový přestavník.
A nevíš jak udělat ČD přestavník u SŽDC traťového pravidla, ve tvé trati (Praha-Žilina-Katowice) to tak máš skoro všude.
Vyrobíš výhybku, rozpojíš, přenastavíš pravidlo podle přestavníku kterej chceš, svaříš výhybku.

efko3
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 11. zář 2014 14:03:01

Re: výhybky

Příspěvek od efko3 » stř 22. čer 2016 20:23:42

Zdravím, mám problém s vytvořením vyhýbek. na koleje použiji pravidlo " SZDC kolej r150m40kmh SZDC_kolej_beton_01 " a vytvořím vyhýbku - vytvoří se mi u vyhýbky přestavník, ten vymažu " DELETE " a osadím " SZDC_prestavnik_AZD_01 " a uložím F2
Vyhýbky fungují jak mají, ale při opětovném načtení tratě v Build ( i při novém stuštění hry ) tam mám přestavníky osazené i originál - tudíž oba. Jak tedy odstraním ty původní ? Díky za rady

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 636
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: výhybky

Příspěvek od Kal000px » stř 22. čer 2016 23:16:18

Původní odstranovat nejdou, posun je pod zem :)
Jede jede mašinka..

Odpovědět