Zakládáme novou trať

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
leonell
Příspěvky: 21
Registrován: pát 06. čer 2008 22:55:16

Zakládáme novou trať

Příspěvek od leonell » ned 05. říj 2008 11:21:08

Následující dokument popisuje krok za krokem založení nové tratě.

http://oko.clever.cz/~leos/railsim/novatrat/

Detaily si pak můžete dohledat v Michalem přeložené dokumentaci.

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od mube » úte 24. bře 2009 10:04:14

Zkusil jsem vytvořit novou trať podle návodu.Při prvním spuštění trati se objeví světle modrá čtvetcová sít, která nezmizí ani po zatržení Kuju/RailSimulator a novém načtení tratě.Vše ostatní funguje bez problému, obrázek při načítání, vygenerování terénu po stisku klávesy "T" a jsem na správných souřadnicích.Zkoušel jsem opakované vytvoření tratě i reinstal RS, bohužel to nezabralo.Můžete mi někdo poradit co s tím?

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od mube » stř 25. bře 2009 11:01:53

Bohužel ani restart RS nepomohl, zkusím ti poslat ten blueprint

superhog
Příspěvky: 1
Registrován: pon 10. led 2011 0:53:41

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od superhog » pon 10. led 2011 0:55:46

Tak jsem dostal do stejného místa, vše ok, ale terén es mi také nezobrazí. Potřeboval bych také nějak pomoci..

Vlastik

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » pon 10. led 2011 17:11:19

Tak jsem dostal do stejného místa, vše ok, ale terén es mi také nezobrazí. Potřeboval bych také nějak pomoci..
Pokud máš icq tak ti rád pomohu v přímém přenosu,jinak nejčastější příčinou je právě špatné souřadnice pro vygenerovaný terén,dále je potřeba nebo bylo nutné ručně přepsat zony kde se trat nachází tuším že tam je default 32 a správně pro čr+sk je 33 to je další co je potřeba skontrolovat.Další je v blueprintu vyplnit i začáteční texturu povrchu a pod.

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od mube » úte 11. led 2011 14:00:30

Vlastik píše:
Tak jsem dostal do stejného místa, vše ok, ale terén es mi také nezobrazí. Potřeboval bych také nějak pomoci..
Pokud máš icq tak ti rád pomohu v přímém přenosu,jinak nejčastější příčinou je právě špatné souřadnice pro vygenerovaný terén,dále je potřeba nebo bylo nutné ručně přepsat zony kde se trat nachází tuším že tam je default 32 a správně pro čr+sk je 33 to je další co je potřeba skontrolovat.Další je v blueprintu vyplnit i začáteční texturu povrchu a pod.
když jsem vytvářel blueprint pro svoji trať, tak jsem už zónu nezadával.Nejspíš bude chyba v zadání blueprintu v místech, kde je textura terénu.Stačí špatně písmenko a je to.Viz. můj případ :D.
Kdyžtak napiš na ICQ nebo pošli blueprint.

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » sob 05. úno 2011 23:48:48

Já bych si dovolil přidat živý link na SRTM data:

Kód: Vybrat vše

http://amos.fav.zcu.cz/projects/pigeon/data/srtm3-cze/
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 06. úno 2011 10:37:49

Dobré ráno pánové. Včera jsem se snažil v Railworks 2 postavit si nějakou testovací trať, ale bohužel, se mi nepodařilo vygenerovat terén. Dostal jsem se do fáze, kdy jsem měl pod sebou černou placku a nikde nic. Zapínal jsem Kuju, restartoval RW a nic. Proto vás žádám o pomoc a přikládám zde buleprint.

Kód: Vybrat vše

http://leteckaposta.cz/298283831
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od mube » ned 06. úno 2011 15:16:04

Čau, prošel sem si tvůj blueprint.Jediné co jsem našel je v kolonkách skies jsi měl TimeofDay/defatult.xml.Dal sem ti tam to co mám já ve svém fungujícím.
Mám tam: <Value>TimeOfDay\Core_Spring.xml</Value>
<Value>TimeOfDay\Core_Summer.xml</Value>
atd. pro ostatní období.Soubor sem upravil a přiložil
Držím palce aby to fungovalo, kdyby něco,tak se ozvi..
Přílohy
Testovaci.zip
(1.08 KiB) Staženo 301 x

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 06. úno 2011 15:25:55

Díky, je tam jeden pokrok. Už tam nění černý čtverec, ale černý kruh :D .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od mube » ned 06. úno 2011 18:07:29

Hmm, ješte sem si teď všiml,že máš u
TerrainBlueprint uvedeno RailSimulatorCore, mělo by být jenom RailSimulator.
To je vše co mě napadá.

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 06. úno 2011 18:21:58

Tak bohužel, ani toto mi nepomohlo :(, ale děkuji.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Vlastik

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » ned 06. úno 2011 20:05:48

V poslední době se roztrhl pytel se začínajícími staviteli tratí a jak se ukázalo tak hlavní překážkou je vytvoření nové trati ušité přesně na míru a s přesnými souřadnicemi,a tak jsem zde protože není v mých silách každému to zvlášt vysvětlovat po icq vytvořil 1.část obrazového manuálu,který vás provede od A po Z tvorbou nové tratě až po vytvoření výškových dat ,druhý díl Vás provede zase vytvořením podkladové mapy programem RW_Decal (nutno zakoupit) v naší trati z prvého dílu.
Download zde:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/177 ... .82MB.html

Upozorňuji že toto funguje pouze na originálních hrách ze steamu nebo DVD,jaké koliv jiné verze nejsou schopny vytvořit terén.
Naposledy upravil(a) Vlastik dne úte 26. črc 2011 19:49:40, celkem upraveno 1 x.

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 06. úno 2011 20:13:14

neni na to nejaky free soft? nechci zase platit dalsi castku.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od mube » ned 06. úno 2011 20:33:03

tak ještě jednou, v příloze najdeš fukční blueprint pro tvou trať.Chybka byla v nějakém písemnku.Po překopírování to fungovalo a načetlo zelenou trávu a terén.
Přílohy
Testovaci.zip
(1.07 KiB) Staženo 308 x

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 06. úno 2011 20:46:11

Dekuju mube! Hned to zkusim, az dorazim do Pardubic. Bohuzel moje HTC Railwoks nepodporuje :D
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 06. úno 2011 23:10:13

Tak pánové, já jdu vrátit maturitu. Ani za nic se mi nedaří vytvořit terén, furt černá placka.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Vlastik

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » pon 07. úno 2011 0:45:24

No nejlepší by bylo ,asi vše smazat co jsi vytvořil,předně smaž svoji trat přes menu editor=smazat trasy,dále pokud jsi si vytvořil Source a pojmenoval si provider,product to vše tvoje si smaž z assets z kmenové složky,dále pak si v nástroje a dokumenty promaž pamět a resetni RW,stáhni si můj tutoriál a dělej vše podle něho a výsledek se dostaví.
Nemá cenu takto experimentovat s blueprintama když tomu nerozumíš,a tam kolikrát i rozdíl změny velké/malé písmeno hraje roli.
Pokud se ti ani po proštudování nepodaří zprovoznit terén tak budu na icq od 19 hodin a dořešíme případný problém.

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 07. úno 2011 13:27:39

Tak se mi to podařilo jakš takš vygenerovat, no více na ICQ ;) .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 07. úno 2011 21:52:27

Tak, díky Vlastikovy vygenerováno. Díky ;) .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Odpovědět