Zakládáme novou trať

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
KaMat
Příspěvky: 1216
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » sob 26. pro 2015 23:48:21

Myslíš texturu povrchu z googlu nebo 3D krajinu (kopce)?

Alcapone_josef
Příspěvky: 4
Registrován: pát 02. bře 2012 16:33:15
Bydliště: Hlinné
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Alcapone_josef » ned 27. pro 2015 9:31:41

Na to 3D potřebuji ta data s GEO. Mě šlo o tu texturu z google maps. Prostě někdo z Vás zkušených udělal znova návod na aktuální TS. Vy už víte kam šáhnou.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od sasule » ned 27. pro 2015 10:45:10

@Alcapone_josef:
Pokud chceš 3D terén, jdi na Hledat a vyhledej si "SRTM". Poté Ti vypadnou příspěvky ve vlákně DEM SRTM. V tom vlákně je odkaz přímo na stažení dat pro 3D terén, odkaz jsem ověřil, funguje. Je tam mraky zip souborů = čtverců (tak, jak je Země rozparcelována). Zipy stáhneš, rozbalíš do Railworks adresáře "X:\...\RailWorks\DEM\SRTM\". Pak ve hře dáš generovat terén a zvolíš SRTM. A je to :-)

Alcapone_josef
Příspěvky: 4
Registrován: pát 02. bře 2012 16:33:15
Bydliště: Hlinné
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Alcapone_josef » pon 28. pro 2015 19:42:26

Tak po víkendu se konečně podařilo vygenerovat terén a rozchodit mapovou texturu. Nakonec jsem musel použít video od angličana, kde to má na TS2015 a dnešní google. Jen místo kliknutí ohledně textury na ikonku, musím používat klavesu CTRL+G.
Jinak data stáhnout od tud: http://viewfinderpanoramas.org/dem3.html a kliknout na 3"
Videa zde: https://youtu.be/-VUnFFDPu8Y a https://youtu.be/5B-214PXAk4
Je možné to hodit někam, aby to bylo na vrchu, či "Jak na to"

radim29
Příspěvky: 1
Registrován: pát 05. úno 2016 21:11:39

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od radim29 » sob 06. úno 2016 13:58:19

Zdravím
Chtěl bych se zeptat jak mám udelat aby se mi vygeneroval terén všude a ne jen na určitých mistech i když to mám nastaveny na 19x19? :-(
Přílohy
received_1290353687658446.jpeg

KaMat
Příspěvky: 1216
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » sob 06. úno 2016 18:16:44

Možná ti pro ty místa chybí data.

JachyHm
Příspěvky: 108
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od JachyHm » úte 06. pro 2016 8:54:56

KaMat píše:Možná ti pro ty místa chybí data.
Ono to někdy dost blbne :) Já třeba na Vsetíně data 100% mám a je tam skoro kilometr hluboký příkop uprostřed hor.. :mrgreen: :mrgreen: Ale jenom na šířku jednoho čtverce, od Slovenských hranic až někam za Vsetín

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » úte 06. pro 2016 10:01:59

radim29 píše:Zdravím
Chtěl bych se zeptat jak mám udelat aby se mi vygeneroval terén všude a ne jen na určitých mistech i když to mám nastaveny na 19x19? :-(
jo to vypada ze ti dal chybi data,jinak se ti vygeneruji ty ctverce co mas nastavene,takze podle mapy zkontrolovat pozici jestli data dosahuji a nebo stahnout dalsi soubor ktery na ten vygenerovany teren navaze.hlavne po vygenerovani terenu dat ulozit aby ten teren zustal. :D pri dalsim nacteni trate.

Blade77
Příspěvky: 92
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Blade77 » sob 31. pro 2016 0:45:10

Když si tady tak pročítám problematiku při zakládání nové tratě, nedalo mi to a pro sichr, jsem si to zkusil... ;)
Návod na 1. straně opravdu funguje, po pročtení vlákna, jsem si zjistil, co je v návodu špatně a je třeba zadat jinak: RailsimulatorCore -> Railsimulator... ;)
Stáhl jsem si geodata s terénem, vytvořil složky DEM\SRTM, data s terénem jsem umístil tam... ;)
API klíč pro fotomapy z Google mám zadán a nastaven... ;)
Výsledek zde:
Test.jpg
Test vytvoření základu pro novou trať
Vygenerování terénu a načtení fotomap z Google, ve stanici Praha, Braník... ;)

Myslel jsem, že vytvořit základ bude sakra složité, povedlo se hned na 1. pokus... ;)

tomas.vilimek
Příspěvky: 2
Registrován: úte 12. zář 2017 6:17:39

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od tomas.vilimek » úte 21. lis 2017 6:12:08

Ahojky kluci jsem tu novy a chtel bych se pokusit o usek trate Podebrady -Nymburk ale potrebuji poradit abych zadal zpravnou polohu nebo jak to nastavit .dekuji za rady

Odpovědět