Zakládáme novou trať

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » úte 08. zář 2015 12:01:55

Ahoj,
Jednoduší už to být nemůže, to je pravda, přesto mám, prosím, několik málo dotazů.
Dám New Route, zadám název trati, vložím číselné hodnoty a trať nevytvořím, jelikož to bez výběru textur nějaké trati nejde.Proč? Tudíž dám Default a znovu napíši šířku, délku. Poté vytvořím novou trať. Po importu terénu DEM, dle videa, černou polokouli nemám, zůstávám na zemi, takže nevím, zda se něco importovalo. Mapu z Google však otevřu a výchozí bod vytvořím. Je i tento postup v pořádku?
Děkuji za odpověď.
Míla

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » úte 08. zář 2015 14:50:30

Vygenerovaná mapa se mě nezdála, tak jsem zadal nové souřadnice Brna hl.n, stanice, kterou dobře znám, dal CTRL+G ale objevila se neznámá mapa. Tak nevím. Ale bez defaultní textury vytvoření nespustím. Můžete, prosím, poradit?
Děkuji Míla
Přílohy
TS 2015.JPG

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » úte 08. zář 2015 19:56:49

Tak trochu nerozumiem, co sa vlastne pytas. Trat VZDY musi mat nejaku sadu textur, bez toho to nejde.

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » úte 08. zář 2015 21:44:56

Míla píše:Ahoj,
Jednoduší už to být nemůže, to je pravda, přesto mám, prosím, několik málo dotazů.
Dám New Route, zadám název trati, vložím číselné hodnoty a trať nevytvořím, jelikož to bez výběru textur nějaké trati nejde.Proč? Tudíž dám Default a znovu napíši šířku, délku. Poté vytvořím novou trať. Po importu terénu DEM, dle videa, černou polokouli nemám, zůstávám na zemi, takže nevím, zda se něco importovalo. Mapu z Google však otevřu a výchozí bod vytvořím. Je i tento postup v pořádku?
Děkuji za odpověď.
Míla
prosím tě chci se zeptat jak mám zjistit výšky a šířky děkuji

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 09. zář 2015 8:15:12

Na videu od Vlastíka není vidět, že zadává ještě texturu ze seznamu , proto mě to zmátlo. Na videu Vlastík zadá souřadnice, název a dá vytvořit. Proto se na to ptám. Čili prvně zadat texturu nějaké tratě,objeví se souřadnice té tratě ,poté přepsat vlastní souřadnice, název nové tratě? a pak vytvořit. Je to tak?
Díky Míla

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » stř 09. zář 2015 18:26:27

mám takový problém, chci si postavit trať 161 Rakovník-Bečov ale když napíši souřadnice a kliknu na create, tlačítko je sice aktivní, ale nic se neděje, nehodí mi to mapu do seznamu prostě nic, zůstane to tam viset, jediné co můžu dělat, je pořát mačkat create, prosím poraďte.

Mraca121
Příspěvky: 85
Registrován: ned 10. úno 2013 19:20:55

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Mraca121 » sob 12. zář 2015 12:11:30

Zdravím, potřeboval bych poradit. Kde zjistím přesnou polohu tratě.
Díky

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » sob 12. zář 2015 18:14:41

Mraca121 píše:Zdravím, potřeboval bych poradit. Kde zjistím přesnou polohu tratě.
Díky
http://www.piloun.com/

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od sasule » sob 12. zář 2015 20:31:54

Zkusil bych mapy google, kde když vytvoříš nějaký bod v mapě, tak uvidíš GPS souřadnice.

Pokud chceš celou trať mít jako podklad v editoru, je potřeba zapnout promítání map Google na terén.

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » úte 15. zář 2015 7:00:01

??
Přílohy
2015-09-15_00001.jpg

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » úte 15. zář 2015 18:09:12

alesmafia1 píše:??
Jakou máš verzi hry ?

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » úte 15. zář 2015 18:17:12

O par prispevkov vyssie je odpoved. Musi vybrat sa textur, inak moze create suchat jak aladinovu lampu. Stale dokola... Nechapem to, to ste uz tak lenivi citat a hladat? Je jednoduchsie zadat dotaz, dva dni cakat, nez zrolovat vlakno? :o

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » úte 15. zář 2015 18:20:17

KaMat píše:
alesmafia1 píše:??
Jakou máš verzi hry ?
tu nejnovější

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » úte 15. zář 2015 18:27:14

Hekl338 píše:O par prispevkov vyssie je odpoved. Musi vybrat sa textur, inak moze create suchat jak aladinovu lampu. Stale dokola..
hmmhhh a jak mám vybrat sadu textur

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » úte 15. zář 2015 19:11:32

Hekl338 píše:O par prispevkov vyssie je odpoved. Musi vybrat sa textur, inak moze create suchat jak aladinovu lampu. Stale dokola... Nechapem to, to ste uz tak lenivi citat a hladat? Je jednoduchsie zadat dotaz, dva dni cakat, nez zrolovat vlakno? :o
ani když zadám textury nefunguje načtení terénu

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » úte 15. zář 2015 21:26:14

A data v zlozke DEM/SRTM mas, aby ti to malo z coho generovat? To su vsetko info, co mas pisat ty sam, nie to my z teba tahat. Zakladny predpoklad, je prestudovat manual.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » úte 15. zář 2015 21:42:14

Ty data myslim nutne nejsou.

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od alesmafia1 » úte 15. zář 2015 21:57:22

Hekl338 píše:A data v zlozke DEM/SRTM mas, aby ti to malo z coho generovat? To su vsetko info, co mas pisat ty sam, nie to my z teba tahat. Zakladny predpoklad, je prestudovat manual.
já žádnou složku DEM v railworks složce nemám

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » úte 15. zář 2015 22:39:28

Na create zrejme nie, no na teren potom uz ano. Ale to je fuk. Aku mas verziu hry ti odpovie, najnovsiu, cize mozes verit, ze ju skutocne ma.:D Mal napisat cislo verzie. Ale naco. Keby sa pytam, ci cital manual, odpovie, ze jasne a nevie ani o zlozke DEM:D Tu je tazko pomahat, ked nie je komunikacia, to je presne ako na FB skupine. Chce pomoct, ale musis sa doprosovat o vstupne info.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » čtv 08. říj 2015 12:49:13

Ahoj,
postavil jsem pár kilometrů tratě se třemi stanicemi. Rád bych se do těchto stanic dostal pomocí mezikruží a šipky na navigačním panelu. Vytvořil jsem strukturu adresáře dle Leonella, otevřel Asset editor, ale podle návodu mě to nejde.
"v TemplateRoutes stiskneme pravé tlačítko a zvolíme "New Blueprint" a v seznamu vybereme "Route Blueprint", stiskneme OK. Přejmenujeme na "Raspenava-BilyPotok" (bez mezer).
Když stisknu pravé tlačítko, nic se neděje. Tento návod jsem pročetl i návod, co později napsal Vlastik. Můžete mě, prosím, poradit, kde dělám chybu, proč to nejde?
Děkuji Míla
Přílohy
definice Route.jpg

Odpovědět