Zakládáme novou trať

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » čtv 08. říj 2015 18:20:26

Jsem v editoru, zadal jsem hodnoty dle návodu, ale mám neplatné souřadnice a nevím, proč? Mám je z mapy přesně opsané. V čem je problém?
Děkuji.
Přílohy
neplatné hodnoty.jpg

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » čtv 08. říj 2015 19:01:39

Fajn, to se podařilo, díky, ale editor píše upozornění, že odkazovaný poskytovatel, v tomto případě Kuju, neodpovídá poskytovateli tohoto souboru a proto nebude uložen. Viz obrázek. Kde je chyba?
Děkuji Míla
Přílohy
další neplatné soubory.jpg

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » čtv 08. říj 2015 19:10:26

Ano, podařilo se, je to uložené. Díky.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pát 09. říj 2015 10:26:37

První část mám zdárně za sebou, nerozumím však tomuto návodu od Vlastika.

Zdrojový soubor formátu CSV pro jmenné body (Named markers)
Soubor definuje pozice staničních budov:
15.206107,50.875914,Bily Potok zst
15.184865,50.879453,Hejnice zst

Musí končit prázdným řádkem tj. za posledním řádkem musí být Enter jinak poslední chybí!
Soubor se uloží do Source\Leonell\Raspenava-BilyPotok\RouteMarkers\rabp-stanice.csv

AssetEditor
Spustíme Tools/AssetEditor
Najet na Leonell, Raspenava-BilyPotok, RouteMarkers RouteMarkers (již obsahuje náš CSV), pravé tlačítko atd..

Souřadnice mám na papíře, založen Source\Milva\Vysocina\RouteMarkers. A teď jak dostanu souřadnice do rabp-stanice.csv? A jak toto vytvořím? Blueprint editor právě chce po mně CSV.
Děkuji za rady.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pát 09. říj 2015 11:16:52

Děkuji.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pát 09. říj 2015 13:19:56

Zřejmě mám někde chybu, protože se sice vygenerovalo vše z Blueprinteditoru, ale v Asset chybí některé soubory.
V adresáři Source\Milva\Vysocina\RouteMarkers\rabp-stanice.csv mám v Excelu vytvořená data, která jsem pojmenoval Named markers. Ale je to jinak, než třeba u Romana 72. Poraďte, prosím, co s tím.
Díky.
Přílohy
Named markers.jpg

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pát 09. říj 2015 17:31:41

Soubor, vytvořený v Excelu jsem vložil do adresáře...RouteMarkers/rabp-stabnice.csv a poté jsem v Blueprineditoru jel podle návodu. Snad je to ono, co po mě chceš, ale nevím, jak to poslat, csv ani txt přípona není dovolena. Napověz mě, prosím. Díky

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » pát 09. říj 2015 18:02:44

Podla obrazka ma zle data. V suradniciach je v navode jasne ciarka, no pouziva bodku. Otvor to csv v poznamkovom bloku a musis mat tento format:
Obrázek
Excel pozna viac typov csv a niektore proste neche, to som sa uz poucil pri vytvarani cislovania pre vozy.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » sob 10. říj 2015 11:41:48

Ještě jednou se vracím k problému.
V editoru TS jsem vytvořil novou trať, zadal jsem souřadnice dle Googlu žst. Střelice a dal vygenerovat terén. Počáteční bod byl tedy ve Střelicích. Natáhl jsem koleje, čtyři stanice, viz Named markers.
Souřadnice všech stanic jsem zapsal do Excelu a uložil jako csv soubor( oddělený čárkou). Soubor jsem umístil do adresáře Source/Milva/Vysocina/Route Markers.
V Blueprint Editoru zapsal data ,zkontroloval cestu k csv souboru, uložil a dal export - viz obrázky.
Ve výsledku však export není celý, chybí dcsv soubory.
Poraďte, prosím, kde je chyba.
Děkuji.
Přílohy
po exportu.jpg
Blueprint Editor 3.jpg
Blueprint Editor 2.jpg
Blueprint Editor 1.jpg
Named markers 1.jpg

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » sob 10. říj 2015 16:08:28

Chybu jsem si uvědomil, jakmile jsem zavřel počítač. Do nových souřadnic jsem už zapsal tečky, tak jak psal kolega Hekl. Cestu k csv jsem zkopíroval, ano bylo obráceně lomítko a také jsem našel tu mezeru. Vše jsem napravil, ale výsledek je stejný, viz obrázky.
Přílohy
info.jpg
info 3.jpg
info 2.jpg

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » sob 10. říj 2015 16:47:34

Pokial stale davas export this only, ako mas na screene, tak ti to exportovat nemoze.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » sob 10. říj 2015 17:32:16

Je to tak, to jsem ale nevěděl. Nyní už je to OK, všechny soubory jsou exportovány.
Děkuji.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » ned 11. říj 2015 9:15:04

Dobré ráno,
Soubory jsou exportovány, ale nejsou pojmenovány. Nejsou jako u tratí od Romana 72 či KaMata. Mate mě věta v návodu - viz obrázek č.3 Kde to mám přejmenovat. A ještě, ve hře, když chci pomocí mezikruží a šipky v horním panelu přejít do jiné stanice na mé trati, žádné tyto stanice zde zapsány nejsou. Myslel jsem, že zde budou. V čem je, prosím, problém?
Děkuji moc za nápovědu.
Přílohy
obrázek č.1.jpg
obrázek č.2.jpg
obrázek č.3.jpg

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » ned 11. říj 2015 10:16:03

Sobor premenujes jednoducho v zlozke source ako bezny nazov suboru. Alebo v BP editore, stejny postup. Ak mas nefunkcne suradnice v hre, je problem formatu csv suboru. Excel ich pozna niekolko typov a RW ich vsetky nezere. Tam asi len skusat, kotry format je spravny. Preto si csv vzdy editujem v poznamkovom bloku a je klud.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » ned 11. říj 2015 17:56:18

Přejmenoval jsem soubory, to je dobré, vyzkoušel všechny formy csv v Excelu, ale ve hře mám stále nefunkční souřadnice. Vím, je to se mnou těžké, ale nevím, jak mám v poznámkovém bloku editovat tyto souřadnice, aby byly ve formátu csv, stále mě vychází koncovka txt. Tak mě, prosím, naveď, jak na to.
Díky moc.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » ned 11. říj 2015 18:43:18

Aby sme vylucili inu chybu, skus si stiahnut toto http://uloz.to/x7fC9187/data-csv Otvor to v poznamkovom bloku, prepis si tam svoje suradnice a nazvy (pozor, kde su ciarky, medzery a bodky) a daj ctrl+s. Subor musi mat stale priponu csv (pred cvhilou som to skusal). Daj si ho k sebe do source (nazov suboru si daj podla seba) a opat export. Ak sa ti to neobajvi ani tak, problem bude inde.
Alebo sprav to, co ti pise Michal.

Míla
Příspěvky: 302
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » ned 11. říj 2015 19:48:33

Chlapi, děkuji, vše jsem udělal, jak píšete, ale nic, souřadnice, názvy stanic se ve hře neobjevily. Ve vytvořených čtyřech stanicích mám vždy na 1. koleji Marker destination, v něm napsaný název stanice+1.kolej. Souřadnice podle Googlu těchto stanic. Soubory se vytvoří v Asset, ale nic. Zítra budu dál přemýšlet.
Ještě jednou díky za rady.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » ned 11. říj 2015 20:20:30

Můžu se zeptat čeho konkrétně chceš dosáhnout ?

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » ned 11. říj 2015 20:40:26

Ja si myslim, ze celu dobu mu ide o toto: Obrázek
A to sa mu zrejme nedari a nic sa mu tam nezobrazi. Snad :D

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » ned 11. říj 2015 22:26:00

No prvně jsem si taky myslel že mu jde o markery ale teď už si tím nejsem jistej :D

Odpovědět