Zakládáme novou trať

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Vlastik

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » pon 12. říj 2015 5:08:27

Můžu se zeptat čeho konkrétně chceš dosáhnout ?
No tímto tempem to bude dlouhá stavba pokud se budeš na všechno ptát zde a nebo čekat na odpovědi,lepší by bylo si stáhnout o Michala manuály a trochu samostatně studovat tak jako to dělal každý z nás.
Jinak nejjednoduší je si ty souřadnice rovnou napsat do textaku podle souřadnic z google map nebo seznam mapy,a vykašlat se na složitý proces přes excel. Tam je problém v tom že on ti udělá souřadnice ale jenom jako pro čtení takže jaká koliv úprava má za následek uložení pod jiným jménem a to potom přepsat a odebrat atribut.
Vypiš si ty souřadnice jako zde na screnu:
Obrázek
Ulož to jako txt. Potom to přepiš z txt na csv a děj export a máš to ve hře:
Obrázek
Vždy se snažím najít nejjednodušší způsob.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 8:47:15

Vidím, že se rozpoutala diskuse. Jde mě o to, co píše Hekl. Už jsem souřadnice napsal v textovým dokumentu, přepsal koncovku na csv a dal export.Ale, abych našel své stanice ve, tak to se zatím nedaří. Jdu to zkusit s novou tratí a uvidím.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 8:49:14

Ještě se dívám na příspěvek od Vlastíka, ten na screenu za souřadnicemi před názvem stanice čárku nemá. Tak to zkusím podle Vlastíka.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 11:15:48

Vlastíku, píšeš, že mám studovat návody. Studuji je, některé znám už nazpaměť. Dělám to, co napovídáte. Je to velmi jednoduché. Ale když dva dělají totéž, nemusí to být stejné.
Souřadnice dle Googlu dám do poznámkového bloku, tak jak to prezentuješ. Dám uložit jako..txt. a blok zavřu.Na ploše txt přejmenuji na csv a vložím do Source. kde se ale objeví dvě koncovky a to Named markers csv.txt. Txt smažu a ikonka poznámkového bloku se změní na ikonku Excelu. Je to správně? Vytvořím v editoru potřebná data, exportuji úspěšně a když otevřu hru, jsem ve Střelicích, kliknu na mezikruží a nic. Stanice nejsou.
Vím, že mě chcete pomoci, když na vaše příspěvky koukám, rozumím tomu, ale nerozumím tomu, proč stanice nemám exportovány. Je mi líto, že vás tu zaměstnávám, ale kdo mě má poradit, než vy na fóru.
Díky za nápady a info.

Vlastik

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » pon 12. říj 2015 12:05:59

Míla píše:Vlastíku, píšeš, že mám studovat návody. Studuji je, některé znám už nazpaměť. Dělám to, co napovídáte. Je to velmi jednoduché. Ale když dva dělají totéž, nemusí to být stejné.
Souřadnice dle Googlu dám do poznámkového bloku, tak jak to prezentuješ. Dám uložit jako..txt. a blok zavřu.Na ploše txt přejmenuji na csv a vložím do Source. kde se ale objeví dvě koncovky a to Named markers csv.txt. Txt smažu a ikonka poznámkového bloku se změní na ikonku Excelu. Je to správně? Vytvořím v editoru potřebná data, exportuji úspěšně a když otevřu hru, jsem ve Střelicích, kliknu na mezikruží a nic. Stanice nejsou.
Vím, že mě chcete pomoci, když na vaše příspěvky koukám, rozumím tomu, ale nerozumím tomu, proč stanice nemám exportovány. Je mi líto, že vás tu zaměstnávám, ale kdo mě má poradit, než vy na fóru.
Díky za nápady a info.
No podle mě celý problém bude že používáš nesprávný blueprint,dále by jsi měl všechno dělat ve složce source a tam to upravovat,bůh ví jakou máš vlastně cestu a jestli ji zadáváš správně,to by člověk musel vidět scren po exportu blueprintu z blueprint editor jestli máš dole poznámky nebo červené,žluté upozornění.
Není dobré dělat něco přes plochu ta je systémová a může cokoliv blokovat v závislosti na nastavení řízení účtů.
Takže začít a ukázat od začátku co děláš ,tím by se ušetřilo hromada zbytečných příspěvků.
Takže napiš cestu v source,udělej blueprint který by měl být standartně v xxx/RouteMakers. (měl by jsi tam mít blueprint+soubor.csv)
Pokud píšeš správně cestu tak se ti musí ty souřadnice vyexportovat,pokud je chyba v něčem tak tě nato v poznámkách elueprint editor upozorní a tu chybu ten scren sem pak dej a hneme se z místa.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » pon 12. říj 2015 12:45:02

Bude to znít debilně ale zeptám se znova. O co přesně se snažíš? Vím co děláš a vím co ti ostatní radí ale připadá mi, že se nažíš dělat něco jiného.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 13:20:16

Pánové, předkládám postup vytvoření markeru. Budu velmi rád, když přijdete na chybu.
Obrázků je 13, takže ještě 3 jdou v dalším příspěvku. Díky moc.
Přílohy
1.textový soubor před uložením.jpg
2.přejmenován a před uložením.jpg
3.po uložení se změnila ikona na Excel.jpg
4.ve složce Route markers  mám tento soubor.jpg
5.tvorba blueprintu.jpg
6.Dispaly name.jpg
7.před uložením v Editoru.jpg
8.před exportem.jpg
9.a po exportu.jpg
10.soubory v Source a Assets.jpg

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 13:21:16

Zbylé obrázky
Přílohy
11.soubory vytvořené pro složku TemplateRoutes, též podle Leonella.jpg
12.otevírám mapu.jpg
13.konec operace.jpg

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » pon 12. říj 2015 14:06:38

Zaroluj seznam co máš vpravo nahoře (v editoru hry) úplně nahoru. Měl by jsi tam mít seznam svých stanic. Je tam ?
A znova se zeptám čeho tím chceš dosáhnout :)

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 16:05:12

Seznam je OK, začíná 2xZSR170 a končí Wieselburgem. Co chci dosáhnout? Abych nemusel jezdit zdlouhavě myší po mapě do dalších stanic, které mám rozpracované a dostal se tam pomocí mezikruží a šipkou.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » pon 12. říj 2015 16:08:56

Po zrolovani zoznamu, mas tam tie svoje suradnice? Zacina to byt neprehladne, pises zoznam je ok, ale aj tak nie si spokojny.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 16:14:27

Špatně jsem se vyjádřil, je zde jen to, co je vidět. Moje souřadnice tu nejsou.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 16:50:37

Pánové, zde je důkaz.
Přílohy
2015-10-12_00004.jpg
2015-10-12_00003.jpg

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 16:52:43

A také to snad jde podle abecedy, opravdu v seznamu nejsou.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » pon 12. říj 2015 17:20:25

Na screene stale vidim, ze nedavas force export with......, z akeho dovodu? Ja myslim, ze to cele komplikujes. Nie je skratka mozne, ak by si postupoval, ako som ti pisal so zaslanym textakom, ze to nejde. Otvor si ten exportovany xxx.dscv subor, co mas v assets v poznamkovom bloku. Ak suhlasi s tym, co zobrazuje v hre, exportujes to jednoducho zle. Zle nastavena cesta, nedas forced export atd.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » pon 12. říj 2015 18:16:25

Znovu jsem udělal vše, jak jsem popsal výše, s tím, že jsem dal for export..Ale, proč myslíš, že mám špatně cestu?
Pravda je, že souřadnice nejsou ve hře. Budu to zítra znovu zkoušet. Jak říkavala moje maminka. je to jak "u blbejch." Tím říkala, že ne a ne hnout s něčím, co se dělá, či řeší - viz můj případ.
Přílohy
for export.jpg

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » úte 13. říj 2015 9:51:34

Nepomohlo to. Založil jsem novou trať, v Source/Milva/Nachod/TemplateRoutes jsem vytvořil Route blueprint1 xml,
vytvořil složku RouteMarkers a v ní opět podle Named markers.csv jsem vytvořil GPS marker set blueprint1 xml. Vlezl jsem do TS, dal New Route, zadal souřadnice, dal vytvořit a dostal unikátní číslo, které bylo přidáno do routes.xml v Content adresáři.Poté jsem trať otevřel, vygeneroval terén, dle mapy Googlu jsem v Náchodě byl, znám ho velmi dobře, zkusil mezikruží a nic. Jen pár stanic.Textury pro založení tratě používám Defaltní.Už nevím, kde je jádro pudla. A mrzí mě, že vás tím zatěžuji. Děkuji.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » úte 13. říj 2015 12:14:13

Mám to poslat na Ulož to, nebo na tvůj e-mail přes úschovnu? Má to 4,77 MB.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » úte 13. říj 2015 13:23:54

http://uloz.to/xsE5Uqye/vysocina-rar

Doufám, že je to dobře.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » úte 13. říj 2015 13:51:33

Já to řešil tak, že jsem si markery udělal přes rw decal :D

Odpovědět