Zakládáme novou trať

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » úte 13. říj 2015 15:23:48

Ano, to jsem viděl, když jsem díval. Musím ale program stáhnout.

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » úte 13. říj 2015 15:28:24

Dneska už je ten program k ničemu. Kvůli markerům ho určitě nestahuj.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Hekl338 » úte 13. říj 2015 17:19:49

Tak som vyskusal. Vlozil som len trat, source vyexportoval. Otvorim trat a skutocne tvoje markry tam neboli. Uplne bez logiky len markery ZSR 170. Dal som clear cache, nepomohlo. V BP som teda zmazal odkaz na csv s marekermi, force export, otvorim trat a suradnice tam uz su. Co vsak nechapem, z akeho dovodu aj marekry ZSR 170. V mojej trati ine marekry nezobrazuje. Toto iste sa stava aj tusim v KatMatovej trati, neviem, ci len mne. Pricina je mne neznama. Kazdopadne skus postup, co som popisal, zmaz v BP odkaz na BP a znovu ho tam nakopiruj priamo cez BP editor. Jedina pricina, nie je tam priama cesta (Addon, Produkt), preto je zrejme nutnost copy a paste priamo suboru pomociu BP, ine vysvetlenie nemam.
Obrázek

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » úte 13. říj 2015 17:23:00

Bylo to i u mě a myslím, že je to tím, že tě mám v editoru jako autora zaškrtnutého. Takže se mi kromě objektů objeví nejspíš i markery.

Míla: Koukal jsem na tvou trať a myslím, že se ti bude tohle video hodit : https://www.youtube.com/watch?v=PB4ZXE81c5A
Znamená to ale překopání oblouků.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 14. říj 2015 10:54:06

Pánové, děkuji za odpovědi, zkusím vše, co píšete. Převýšení jsem dělal dle německého videa, ale koleje se nechtěly naklonit. Zkusím znovu a oblouky překopu. Jakmile se mě podaří dostat markery do hry, ozvu se. Ještě jednou díky.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 14. říj 2015 11:06:44

Můžete mě někdo, prosím, vysvětlit tuto větu? "zmaz v BP odkaz na BP a znovu ho tam nakopiruj priamo cez BP editor" Nerozumím tomu. Děkuji.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 14. říj 2015 11:48:53

Shlédl jsem video, které zde je od Hekla, před tím jsem nepoužil možnost výpočtu přechodnice. Chtěl bych však vědět, proč u mne není u tohoto pravidla takový rozestup fialové linky jako na videu. Budu mít něco špatně nastavené. Můžete, prosím, poradit? viz obrázky.
Děkuji
Přílohy
pravidlo 2.jpg
pravidlo 1.jpg

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » stř 14. říj 2015 11:50:38

Přepnout z main line na něco jiného. Doporučuju passenger.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 14. říj 2015 12:14:06

Díky kolego, jsou věci, které nikde nevyčtu, bezva. Jsem zase chytřejší.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 14. říj 2015 15:47:33

Kolego Hehle, prosím, vysvětli mi tuto větu. "zmaz v BP odkaz na BP a znovu ho tam nakopiruj priamo cez BP editor" Nerozumím tomu. Děkuji.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » stř 14. říj 2015 15:54:13

Tak se mě to podařilo, markry mám ve hře, stanice jsou v seznamu.
Díky všem.
Přílohy
2015-10-14_00002.jpg

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » čtv 15. říj 2015 18:19:58

Oblouky stavím na radu KaMata podle nástroje možnosti výpočtu přechodnice. U jednokolejky bez problémů, ale u dvoukolejky se stane to, že když vyměřuji oblouk pomocí možnosti výpočtu přechodnice a položím kolej , tak se stane, že když poloměr oblouku je příliš malý či velký, tudíž ho chci vyměřit znovu . Ale když položím znovu na počátek koleje ty dva žluté kužely, tak na jedné koleji není trať spojena. Položím např. 2 km trati, poté špatně vyměřím a už nejde kolej napojit na jedné straně. Je nějaký způsob, jak tomuto zamezit?
Děkuji za názory a rady.
Přílohy
nespojení koleje.jpg

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » čtv 15. říj 2015 19:32:52

Jak dlouhej ten dvoukolejnej úsek už máš postavený ? Jestli je to kousek tak bych to předělal celé.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » čtv 15. říj 2015 19:38:22

Asi 4 km, ale dělá mi to pořád. Zkouším to vychytal, ale nedaří se. Uvidím zítra. Takže zřejmě žádná vychytávka na tento problém není.

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od KaMat » čtv 15. říj 2015 20:39:10

Možnost 1) Postavit ty 4 km znova což není problém.
2) Postavit jen jednu kolej a tu druhou později.
3) Další mě zatím nenapadají :D

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Míla » sob 17. říj 2015 8:59:42

Možnost 1) Postavit ty 4 km znova což není problém.
Ano, položil jsem trať znovu, tentokrát bez problémů vše šlo hladce. I když jsem přerušil pokládku, kolejnice se napojily a trať dodělal .Asi jsem měl špatný den.

Alcapone_josef
Příspěvky: 4
Registrován: pát 02. bře 2012 16:33:15
Bydliště: Hlinné
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Alcapone_josef » sob 26. pro 2015 19:19:55

Ahoj, mám prosbu, existuje někde návod na kompletní stavbu tratě, tedy od prvopočátku do konce. To co tu je 6 let staré a na RW2. Nikde sem nenašel generování terénu, prostě od prvopočátku. Rád bych to zkusil a popřípadě v tom dále pokračoval. Klidně počkám do Prahy na sraz. Joska

Vlastik

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Vlastik » sob 26. pro 2015 21:12:06

Alcapone_josef píše:Ahoj, mám prosbu, existuje někde návod na kompletní stavbu tratě, tedy od prvopočátku do konce. To co tu je 6 let staré a na RW2. Nikde sem nenašel generování terénu, prostě od prvopočátku. Rád bych to zkusil a popřípadě v tom dále pokračoval. Klidně počkám do Prahy na sraz. Joska
Jednoduché,neexistuje.
Pokud to někdo udělá jedině dobře,ale onostačí pročíst pár stránek a i když je to x.let staré tak stále funkční.

scor
Příspěvky: 16
Registrován: úte 25. lis 2014 1:24:57

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od scor » sob 26. pro 2015 22:33:51

I na YT se dá najít užitečné rady (např. stavba tratě: https://www.youtube.com/user/overjoyedstudios1/ a tady je novější vygenerování mapy: https://www.youtube.com/watch?v=zF9t4Xw ... WL&index=1). Škoda jen, že v češtině skoro nic není (nebo neumím hledat).
(Podle výborných zdejších příspěvků tratí sem taky kdysi myslel, že to bude brnkačka, ale není. Stavba trati v RW o dost těžší a mnohem méně intuitivnější, než v Trainzu.)

Alcapone_josef
Příspěvky: 4
Registrován: pát 02. bře 2012 16:33:15
Bydliště: Hlinné
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakládáme novou trať

Příspěvek od Alcapone_josef » sob 26. pro 2015 23:37:11

Jo tak generování terénu jsem našel, horší te s datama, můžeš mě prosím Vlastíku poslat odkaz na stažení těch geodat. Máš tu návod na texturu z Google maps, ale on je celej google předělaný, nějak se mě podařilo si udělat API key, ten jsem zkopíroval do nastavení TS, spustil jsem generování, místo modrých kruhů se zobrazí okno, kde vidím jakoby se stahovala krajina z google, ale asi po 30s mě to spadne na plochu, ale TS se nevypne, tedy vlezu zpět, terén nikde. Musím tam mít něco položené. Koukal jsem i na video, kde to dělá, ale ten tam má taky jiný google. Jak řikám ono to tu je, ale poplatné době.
Předem se omlouvám, že to tu plevelím.

Odpovědět