Stavba tratě

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » ned 04. říj 2015 19:21:44

Pokračovat od trojúhelníku manuálně. Smažeš vždy jeden kus a napojíš novej a takhle pokračuješ až na konec nástupiště.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Hekl338 » ned 04. říj 2015 20:19:37

Tu je nahlad na stituaciu Obrázek
No jo, ked to tam zmazem a pokracujem manualne, ten trojuhlnik tam znovu prave vznikne, inak by som sem nepisal :mrgreen: A ruco spravit nastupiste v obluku jaksi neviem, resp. nebolo by to zrovna pekne. Manualne urcite polomer obluka loftu asi nejde...

Vlastik

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » ned 04. říj 2015 22:06:33

No jo, ked to tam zmazem a pokracujem manualne, ten trojuhlnik tam znovu prave vznikne, inak by som sem nepisal :mrgreen: A ruco spravit nastupiste v obluku jaksi neviem, resp. nebolo by to zrovna pekne. Manualne urcite polomer obluka loftu asi nejde...
A nemáš takto rozdělenou i tu kolej podle které to vedeš ofsetem?
Pokud ano tak nejdříve uprav kolej v tom případě stačí postavit obrácený směr a potom udělat ofset toho nástupiště.
Nebo si zkopíruj tu kolej (úsek koleje) někam mimo a udělej si to nástupiště a potom ho jenom přesun to taky jde pokud jsou problémy.

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » ned 04. říj 2015 22:42:25

Ten trojuhelnik vznikne na stejném místě ? Ikdyž od něj táhneš nové nástupiště ? Vím že má vzniknout novej trojuhelnik na konci nově táhnutého kousku.
Vlastik: na screenu je vidět, že je i na koleji právě proto je i na nástupišti.

Vlastik

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » pon 05. říj 2015 0:46:36

KaMat píše:Ten trojuhelnik vznikne na stejném místě ? Ikdyž od něj táhneš nové nástupiště ? Vím že má vzniknout novej trojuhelnik na konci nově táhnutého kousku.
Vlastik: na screenu je vidět, že je i na koleji právě proto je i na nástupišti.
No já jsem moc nekoukal,ale tak jak to píšu nejdříve at se zbaví trojúhelníku na koleji a potom už nemusí řešit trojúhelník přes nástupiště.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Hekl338 » pon 05. říj 2015 16:28:11

Nakoniec mi neostalo nic ine, nez tu kolaj prekopat. Skoda, ze tie trojuholniky nie je mozne odstranit inak :D

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 24. říj 2015 17:30:53

Ahoj,
v TRS 2004 či 2006 byly staniční cedule modifikované, kde bylo možno napsat svůj název stanice atd. Rád bych si staniční cedule vyrobil sám, s vlastními názvy. Zde zřejmě nejsou. Můžete mě, prosím, poradit nějaký návod, podle kterého bych to mohl vyrobit? Či vlákno, kde najdu toto téma. Nevím, kde to hledat.
Díky moc.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » pát 30. říj 2015 15:21:04

Ahoj,
při stavbě jakéhokoliv objektu ( stromy, keře, domy i návěstidla, auta ), jakmile je postavím na zem a odkliknu, tak tyto zajíždějí pod povrch a pokud nedám rychle Delete, zmizí nenávratně pryč. Naposledy jsem chtěl opravit návěstidlo a když jsem na něho klikl, zmizel též v zemi. Poraďte, prosím, co se tu děje!!.
Děkuji Míla

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » pát 30. říj 2015 16:21:50

Vypni a zapni hru.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 31. říj 2015 8:15:17

Už je to OK, díky. Den před tím objekty létaly do nebe. Proč se tak editor chová?

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » sob 31. říj 2015 8:42:16

Míla píše:Už je to OK, díky. Den před tím objekty létaly do nebe. Proč se tak editor chová?
Protože při používání tlačítek na klávesnici při posunování objektu se to někdy blokne když při to posunuješ i kamerou. Když ti něco letí nahoru tak stačí zmáčknout tlačítko ve směru kam ti to letí a přestane to. Pokud letí nahoru tak "V". A nebo vypnout a zapnout hru.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » úte 03. lis 2015 14:29:48

Ano, funguje to. Teď mám ještě jednu lahůdku a to levitující auta. Ničím je nemohu sundat. Kde se tam vzala, nevím. Pravda ale je, že ve hře nejsou vidět, jen v editoru.
Ještě se vracím KaTate k staničním cedulím. Vytvářel jsi je určitě do své tratě. Poraď mě, prosím, kde najdu návod na ně? Musí přeci něco být. Roman i ty ve tvé trati též staniční cedule. Poraďte mě chlapi, jak je vytvořit.
Díky.
Přílohy
levitující auta.jpg

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » úte 03. lis 2015 15:45:57

Auta neřež- malej bug hry. Cedule mi vymodeloval někdo jiný. Já to zatím neumím.
Ještě jednou se podívej na můj nick :D

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 14. lis 2015 10:14:51

Ahoj,
při stavbě tratě se občas podívám do jiných tratí, jak je co postavené, jaké typy návěstidel se používají, jejich linky atd.Při pokládání textur, trávy, polí atd. jsem zjistil mimo jiné Romane, že v Testovací trati jsou textury u betonů CS-kámen 01, CS-dlažba 01 a ve štěrku CS-štěrk 01.02. atd. Kde mohu tyto textury získat. Nemám je. A základní Assety mám. A CS Addon též. Dále v trati Praha- Katovice jsou textury mimo jiné i FP ACORN. Z kterého Addonu pocházejí? Kde je seženu?.
Díky za radu

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Roman » sob 14. lis 2015 10:35:29

Vše je závislé na použitém tertexu. Pokud použiješ cs TerTex, tak tam budeš mít ty dlažby, které jsem vytvořil já. KaMat používá jiný TerTex a Hekl myslím že upravený CS TerTex. Jinak je do trati nedostaneš ;).

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 14. lis 2015 10:44:03

Mám stažený TerTex od Hekla z jeho stránek. Kde mohu Romane stáhnout cs TerTex, či TerTex od KaMata?
Děkuji za odpověď.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 14. lis 2015 10:59:40

Ještě jednou jsem stáhl TerTex z Heklových stránek a stále je to stejné. Viz obrázky.
Poradíte mě, prosím, co s tím. Jak to vyřešit?
Děkuji.
Přílohy
2015-11-13_00003.jpg
2015-11-13_00002.jpg
2015-11-13_00001.jpg

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Roman » sob 14. lis 2015 11:02:50

To je ti na nic, postahovat různý TerTex. Sadu textur terénu můžeš použít jen jednu a vše je závislé na výchozím použití návrhu trati. V tom je definována sada textur terénu, která je následně použita v trati.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Hekl338 » sob 14. lis 2015 14:48:59


Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » ned 15. lis 2015 14:41:36

Díky moc za radu, už jsem textury přepsal a mám je ve hře. Povedlo se. Nedávno jsem se ptal na staniční cedule. Existuje nějaký návod, jak je vytvořit. Přeci jenom stanice bez názvů, to není ono.
Díky.

Odpovědět