Stavba tratě

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » čtv 03. pro 2015 9:54:24

Po aktualizaci TS 2016 na verzi v54.5b se neobjevily nainstalované Markry ( Platform, Siding či Destination ) v kolejišti ve stanici či zastávce, pod klávesou 9 na mapce však tyto markry jsou v pořádku. Při nové instalaci do kolejiště má marker pouze dvě části, chybí středová část. Nelze tyto roztáhnout po délce koleje, kterou potřebuji a ihned se stáhnou zpět. Po odkliknutí PTM marker zmizí, v koleji nedrží. Přepsat jde, případně chyby v názvu se ale velmi těžko poté hledá. Musím povolat traťovku, aby část koleje vždy vyměnily. V žádné z našchi trati i v cizích, které mám, tyto markry nejsou vidět
Viz obrázky.
Poradíte, prosím, co s tím?
Díky Míla
Přílohy
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Hekl338 » čtv 03. pro 2015 10:35:57

Musis si zapnut ich zobrazovanie, po akt. to zrejme prenastavilo, uz sa mi to stalo.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » čtv 03. pro 2015 16:15:36

Díky za radu, jen ještě, prosím, v čem a kde je zapnu.
Díky.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Kal000px » čtv 03. pro 2015 16:29:15

Vlevo nahoře klikneš na obrázek monitoru (display) a zaškrtneš si tam všechno ;)
doufám že to tak je :D
Jede jede mašinka..

Til858
Příspěvky: 22
Registrován: stř 04. bře 2015 11:38:00
Bydliště: Košice, SR

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Til858 » čtv 03. pro 2015 17:08:47

Patri to do témy Google Map API , ale nedopatrením som predchádzajúci príspevok pridal sem , tak nechcem robiť zbytočný príspevok navyše...
Mám problém , pri generovaní mapy namiesto toho , aby vygenerovalo mapu, ma len vyhodí z hry na plochu...
V čom je problém? Dal som API kľuč, tam kde má byť a všetko ostatné čo treba zrobiť...

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » pát 04. pro 2015 12:05:00

Je to tak, díky, vše je OK. Bohužel mě nenapadlo se sem podívat. Vše bylo " odfajfkované"

Til858
Příspěvky: 22
Registrován: stř 04. bře 2015 11:38:00
Bydliště: Košice, SR

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Til858 » sob 05. pro 2015 7:30:42

Ma picne z toho editora tu v TS , v Trainz-e to bolo všetko prehľadné , jednoduché , a tu sa musí pýtať človek na každú blbosť ...
Mám problém z vodou , ako ju rozšíriť na väčšiu plochu a nie iba ten jeden štvorec ... :) Pozeral som aj video nato , jemu sa otvorí na pravom boku okno , ale ja robím čo robím tak nič , poradte.

Poprosím odpovedzte mi aj na predchádzajúci príspevok v tejto téme ohľadom Google Map ...

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Kal000px » sob 05. pro 2015 19:55:12

Máš blok vody a na jeho okrajích se po vybrání zobrazí žluté šipky, těma to roztáhneš ;) pokud potřebuješ ještě víc tak jsou dvě možnosti, udělat další blok nebo dvojklikem na tu vodu rozklikneš okno na pravém okraji a zadáš tam velikost v metrech jakou chceš ;) ale na to pozor, když děláš moc velký tak to pak způsobuje fps dropy
Jede jede mašinka..

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » pon 21. pro 2015 17:57:10

Ahoj,
zde je pár obrázků ze stavby vymyšlené tratě, ale na reálném podkladě. Zatím postaveno 40 km komplet.
Přílohy
2015-12-19_00067.jpg
2015-12-19_00051.jpg
2015-12-19_00047.jpg
2015-12-19_00032.jpg
2015-12-19_00027.jpg
2015-12-19_00025.jpg
2015-12-19_00023.jpg
2015-12-19_00009.jpg
2015-12-19_00009.jpg
2015-12-19_00005.jpg

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Stavba tratě

Příspěvek od horor4 » pon 21. pro 2015 18:21:08

To vypadá hezky bude ke stažení ? :)

Uživatelský avatar
PejaRW
Příspěvky: 105
Registrován: pát 15. kvě 2015 14:50:42
Bydliště: Otrokovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od PejaRW » pon 21. pro 2015 18:33:31

Paráda, snad se někdy povozím :mrgreen:
Pavel

Vlastik

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » pon 21. pro 2015 20:48:11

Ahoj,
zde je pár obrázků ze stavby vymyšlené tratě, ale na reálném podkladě. Zatím postaveno 40 km komplet.
Vlákno je určené pro jiné účely než vaše,to že jste si to vlákno přivlastnil jste v něm udělal pěkný bordel.
Založte si svoje vlákno a tam si prezentujte svojí tvorbu,co vlákno to máte problém.
Jak sleduji.

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » úte 22. pro 2015 8:39:44

Vlastik píše:
Ahoj,
zde je pár obrázků ze stavby vymyšlené tratě, ale na reálném podkladě. Zatím postaveno 40 km komplet.
Vlákno je určené pro jiné účely než vaše,to že jste si to vlákno přivlastnil jste v něm udělal pěkný bordel.
Založte si svoje vlákno a tam si prezentujte svojí tvorbu,co vlákno to máte problém.
Jak sleduji.
Ahoj,
ohrazuji se proti tomu, že jsem si vlákno přivlastnil a udělal bordel. Ano,uznávám, tuto prezentaci jsem měl dát do vlákna Tratě do RW, ale ostatní dotazy? Nevím Vlastíku, proč to píšete. To, že se ptám na fóru na věci, kterým nerozumím, je snad normální nebo tyto dotazy, "moje účely" jak píšete, mám psát kam? Stavím trať, proto používám toto vlákno. A jestli se mám bát zeptat se na něco, tak k čemu je fórum?
Pokud dělám něco špatně, tak prosím, ať mě poučí administrátor. Děkuji.

Vlastik

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » úte 22. pro 2015 11:59:04

Míla píše:
Vlastik píše:
Ahoj,
zde je pár obrázků ze stavby vymyšlené tratě, ale na reálném podkladě. Zatím postaveno 40 km komplet.
Vlákno je určené pro jiné účely než vaše,to že jste si to vlákno přivlastnil jste v něm udělal pěkný bordel.
Založte si svoje vlákno a tam si prezentujte svojí tvorbu,co vlákno to máte problém.
Jak sleduji.
Ahoj,
ohrazuji se proti tomu, že jsem si vlákno přivlastnil a udělal bordel. Ano,uznávám, tuto prezentaci jsem měl dát do vlákna Tratě do RW, ale ostatní dotazy? Nevím Vlastíku, proč to píšete. To, že se ptám na fóru na věci, kterým nerozumím, je snad normální nebo tyto dotazy, "moje účely" jak píšete, mám psát kam? Stavím trať, proto používám toto vlákno. A jestli se mám bát zeptat se na něco, tak k čemu je fórum?
Pokud dělám něco špatně, tak prosím, ať mě poučí administrátor. Děkuji.
Měl jste ze začátku problém, to je v pořádku od toho to zde je.
ale Už tady prezentujete posledních pár příspěvků svojí tvorbu a to už v pořádku není.
Jsem vás nenapad,to pozor jenom upozornil že když vaše tvorba vaše vlákno v sekci trat to je celé,pokud by zde každý dělal ze stavitelů to co vy tak ostatní vlákna jsou zbytečné. Trochu soudnosti protože pokud někdo něco bude hledat tak to nenajde,protože to je jinde než patří a aktivita moderátorů dle logu je mizerná zde na forum. nikoho nenapadne že pan Míla prezentuje v sekci stavba tratí,potom se zde nic nenajde. Takže asi tak.

matus727
Příspěvky: 95
Registrován: pát 12. pro 2014 20:29:43

Re: Stavba tratě

Příspěvek od matus727 » čtv 24. pro 2015 14:50:54

Zdravím!
Predom sa veľmi ospravedlňujem, pokial sa to tu už vyskytlo.
Ako postavím kolaj aj s rýchlostníkmi, keď: pokiaľ idem z bodu A do bodu B je tam rýchlosť 50km/h ale pokial idem z bodu B do bodu A je tam rýchlosť 15km/h?
Ešte raz sa ospravedlňujem pokial sa to tu uź vyskytlo a dúfam, že to nikoho "nenahnevá"

popocatepetel
Příspěvky: 63
Registrován: pát 21. led 2011 19:11:58

Re: Stavba tratě

Příspěvek od popocatepetel » ned 27. pro 2015 10:56:50

Dobrý deň prajem!
Staviam si trať, starý počítač mi odišiel, čiže som celú trať musel prekopírovať do nového počítača, všetko ide ako má až na samotné koľaje. Potrebujem zmeniť na niektorých úsekoch sklon, ale akonáhle pohnem s koľajou a uložím, hra mi zamrzne a vypne sa. Scenáre idú bez problémov, nástupište podľa koľaje sa tiež dá spraviť, terén tiež nerobí problémy, len tá koľaj, je úplne jedno na akom úseku. Ak by niekto vedel čo s tým, poprosím o radu.
s pozdravom popocatepetel

popocatepetel
Příspěvky: 63
Registrován: pát 21. led 2011 19:11:58

Re: Stavba tratě

Příspěvek od popocatepetel » úte 05. led 2016 9:12:21

Ahojte. Môj problém, ktorý som spomenul vyššie zatiaľ pretrváva. Skúsil som aj naklonovať trať a venovať sa koľajam tam, ale pri pokuse o klonovanie mi hra zamrzne. A ak sa pokúsim dať návestidlo, nalinkovať ho a uložiť, tiež mi to mrzne. Týka sa to len koľají, statické objekty, terén ani iné loft okrem koľají nerobia problémy. Navyše, ak chcem položiť novú koľaj, ktorú nepripojím k stávajúcim koľajam, čiže je samostatná, hocikde na mape, znovu mi hra zamrzne. Mám koľajovo postavený celkom veľký úsek a nerád by som začínal od začiatku, teoreticky by sa mi dala mapa dokončiť, ale bez návestidiel a s veľkými skokmi (nereálne sklony vytvorené počas stavby) je to úplne zbytočné. Vedel by mi prosím vás s tým niekto poradiť?
s pozdravom popocatepetel

Takmer som zabudol: toto fórum som si samozrejme prečítal, myslím, že celé, ale podobný problém tu nikto neriešil

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » úte 05. led 2016 11:11:49

Nebo to někam upni. Mrknul bych se jestli to bude dělat i mě.

popocatepetel
Příspěvky: 63
Registrován: pát 21. led 2011 19:11:58

Re: Stavba tratě

Příspěvek od popocatepetel » čtv 07. led 2016 13:59:41

LogMate som spustil, to, čo sa mi dalo prečítať bolo niečo ako:
RunTimeError ASSERT(mStartePos.is Near(current Origin()) cCurveStraight::SetTangent() cCurveStraight.cpp:372 Assertion Failed -
na nete som pozeral nejaké informácie týkajúce sa tejto chyby, ale bolo tam toho ako šafranu, navyše som z toho moc múdry nebol.
Nedá sa mi sem hodiť celý ten výpis LogMate, pretože ako pohnem s koľajou prípadne nejakú vytvorím alebo po nalinkovaní návestidla a následnom uložení mi hra zamrzne v momente keď odsúhlasím uloženie pomocou F2 alebo pri prepnutí do editoru scenára prípadne pri prepnutí z editoru trate do hry, tým sa mi stane aj to, že keď sa aj prepnem do Windowsu a chcem vypnúť TranSimulator (cez správcu), nedá sa mi na nič kliknúť, len zájsť dolu v lište na TS a kliknúť na červený krížik. Čiže ani ten LogMate sa mi nedá skopírovať, lebo pri pokuse o kliknutie naň mi mrzne plocha. A po vypnutí hry sa mi vypne samozrejme aj LogMate s údajmi o chybe. Ak nastane tento môj problém, prekopírujem len zložku "Track Tiles" v priečinku "Networks" v mojej trati a ide všetko ako má, teda až po pokus o manipuláciu s koľajou.
Ale tento problém mi robí len tá moja skopírovaná trať. Ak chcem editovať hocijakú inú trať, prípadne si postaviť svoju novú, tak tam problém vôbec nie je.
ozaj, možno to pomôže pri riešení - mám Win 8.1 64 bit

Vlastik

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » čtv 07. led 2016 14:24:26

popocatepetel píše:LogMate som spustil, to, čo sa mi dalo prečítať bolo niečo ako:
RunTimeError ASSERT(mStartePos.is Near(current Origin()) cCurveStraight::SetTangent() cCurveStraight.cpp:372 Assertion Failed -
na nete som pozeral nejaké informácie týkajúce sa tejto chyby, ale bolo tam toho ako šafranu, navyše som z toho moc múdry nebol.
Nedá sa mi sem hodiť celý ten výpis LogMate, pretože ako pohnem s koľajou prípadne nejakú vytvorím alebo po nalinkovaní návestidla a následnom uložení mi hra zamrzne v momente keď odsúhlasím uloženie pomocou F2 alebo pri prepnutí do editoru scenára prípadne pri prepnutí z editoru trate do hry, tým sa mi stane aj to, že keď sa aj prepnem do Windowsu a chcem vypnúť TranSimulator (cez správcu), nedá sa mi na nič kliknúť, len zájsť dolu v lište na TS a kliknúť na červený krížik. Čiže ani ten LogMate sa mi nedá skopírovať, lebo pri pokuse o kliknutie naň mi mrzne plocha. A po vypnutí hry sa mi vypne samozrejme aj LogMate s údajmi o chybe. Ak nastane tento môj problém, prekopírujem len zložku "Track Tiles" v priečinku "Networks" v mojej trati a ide všetko ako má, teda až po pokus o manipuláciu s koľajou.
Ale tento problém mi robí len tá moja skopírovaná trať. Ak chcem editovať hocijakú inú trať, prípadne si postaviť svoju novú, tak tam problém vôbec nie je.
ozaj, možno to pomôže pri riešení - mám Win 8.1 64 bit
Nejčastější chybou je to že se to špatně uloží,těch příčin může být několik,převážně se spíš jedná o výkon pc,nedostatek pamětipři ukládání,překážka při ukládání,moc spuštěných aplikací,nedostatek výkonu pc.

Odpovědět