Stavba tratě

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Hekl338 » čtv 17. bře 2016 22:59:08

Roman píše:Vypadá to na chybějící textury terénu. To pak hra padá, vlastní zkušenost :)
V tomto pripade je to ok, su to textury, co su generovane pri viac ako 2km od kamery a pokial to nie je autorova trat, log mate to hlasi, aj ked tam fyzicky su. Coz sa ovsem dostavame k tomu, ze zrejme ide o uprave nejakej stavajucej trat a autor dotazu by mohol popisat viac. Ale vsadazam skor na to, ze je rozhasena databaza a preto mu to pada. V RAM by som problem nevidel, dlhe roky som mal 8GB a nestalo sa mi, ze by ju TS dokazal zahltit. To len maxko, pri renderingu :D

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » úte 14. čer 2016 12:24:26

Ahoj,
nevím, zda jsem tu správně, ale co znamenají tyto sloupce?
Díky za vysvětlení.
Přílohy
20160614121609_1.jpg

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » úte 14. čer 2016 13:05:09

to znamená, že máš Opačně otočenou šipku s linkem návěstidla ale vzhledem k tomu, že tam máš takovou zákrutu, tak s tím nic nenaděláš. Možná trošku pootoč návěstidlo. Třeba to pomůže.
Netuším jestli návěstidla v tomhle stavu fungují nebo ne. Netestoval jsem to. Třeba to nevadí.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od sasule » úte 14. čer 2016 16:22:22

Přesně jak píše Kamat - pomůže jedině pootočit návěstidlo - sám mám zkušenost z Bojkovic, kde pomyslný úhel mezi linky návěstidla je skoro 90 stupňů. Hře se to moc nelíbí... Ale takto pootočené návěstidlo funguje bezproblémově.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » úte 14. čer 2016 16:43:13

Máte pravdu chlapi, návěstidla fungují, je tu triangl a musel jsem šipky na jedné srtaně otočit. Čili proto ty sloupy.
Díky

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » úte 14. čer 2016 19:05:50

Jde o to, že ty šipky nemůžeš jen tak otočit. Návěstidlo ti pak nebude fungovat správně. Poootoč samotné návěstidlo. Třeba bude stačit otočit ho malinko a nepůjde to ani poznat, že je šejdrem.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » stř 15. čer 2016 9:16:48

Já ti rozumím, šipky musí být od návěstidla. Myslel jsem, že když jsem natahoval linky, tak právě na jedné straně stanice se šipky automaticky otočily směrem k návěstidlu. Jinak návěstidla fingují bez problémů a správně. Ale díky za rady.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » pát 07. říj 2016 12:12:19

Ahoj,
potřebuji, prosím, poradit, jak spojit takovýto most. Je to loft objekt. Někdy mám most rozpojený, tak ho snížím, dám zpět a most je celý, ale z 80% vždy na kraji kousek chybí. Viz obrázek.
Díky za radu.
Míla
Přílohy
most.jpg

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od sasule » pát 07. říj 2016 19:52:57

Jo tohle je peklo.
Dělám to tak, že si neprve pečlivě odměřím vzdálenost v násobcích 8m (8,16,24,32 metrů) a pak pokládám most. Občas je potřeba malinko přidat, občas ubrat.

Je to chvílemi na hlavu, ale most se dá udělat celistvý. Jen bych ho necpal do ostrých oblouků, protože na to není dělaný.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 08. říj 2016 11:08:54

To věřím,ale když dělám mosty dle skutečnosti, tak nemohu posunout most jinam, není to ono. pokud to jde, posunu, případně zkrátím. Jinak to dělám tak,že pod prázdné místo dám pilíř, který se k tomu hodí. Není to sice, ale co.
Díky za rady.

Harpagon
Příspěvky: 12
Registrován: sob 10. bře 2012 17:22:10

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Harpagon » sob 15. říj 2016 12:24:52

Ahoj stavitelé,
poradí mi někdo prosím, proč při pokládce kolejí se mi po x metrech rozdělí? Pokládám pokládám a když se zpětně podívám tak zjistím, že se mi vytvořil "bod rozpojení", nebo jak to nazvat. Snad pochopíte z přiloženého screenu.
Díky za pomoc =)
Přílohy
20161015120841_1.jpg
4 kolejná trať, ovšem dvě krajní koleje se nepřichytily :/

KaMat
Příspěvky: 1196
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » sob 15. říj 2016 12:31:43

Pokud jdou svařit, nic se neděje a ignoruj ;)

Harpagon
Příspěvky: 12
Registrován: sob 10. bře 2012 17:22:10

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Harpagon » sob 15. říj 2016 12:40:45

Právě že nejde :/ . Když následující úsek smažu a znovu jednotlivé koleje chci spojit, tak jak to dělám jinde, stejně se nesvaří :( Vůbec se mi nad tím spojem nezobrazí ta krychlička.
Naposledy upravil(a) Harpagon dne sob 15. říj 2016 12:42:37, celkem upraveno 1 x.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » sob 15. říj 2016 12:40:58

Harpagon píše:Ahoj stavitelé,
poradí mi někdo prosím, proč při pokládce kolejí se mi po x metrech rozdělí? Pokládám pokládám a když se zpětně podívám tak zjistím, že se mi vytvořil "bod rozpojení", nebo jak to nazvat. Snad pochopíte z přiloženého screenu.
Díky za pomoc =)
No pokud ma kolej nastavenou kolizni box tak je potreba dodrzet urcity odstup koleji tzv.osovou vzdalenost pak to bude v poradku a natahnes treba 30 koleji zaroven.
Nejmensi bezpecna vzdalenost je 4.1 za urcitych podminek muze byt 3.8.
Zde vidim ze to dodrzeno neni. Jinak u NBS se pouziva 5.0.

Harpagon
Příspěvky: 12
Registrován: sob 10. bře 2012 17:22:10

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Harpagon » sob 15. říj 2016 12:52:21

Teď nevím jestli jsem to pobral :D . No natahuju tu 4 kolej najednou. Takže os.vzdálenost by měla být stále stejná. Někdy se mi toto stane v oblouku, jindy na rovné. Kdyby to šlo svařit tak good, ale za boha to nespojím. Mám tedy pokládat s jiným Track Rules, kde bude nastavena větší vzdálenost?

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od sasule » sob 15. říj 2016 13:17:07

A nepomohlo by to tlačítko "attach" (nevím, zda je to přesný název)? Je vedle rozdělení v tažených objektech.

Harpagon
Příspěvky: 12
Registrován: sob 10. bře 2012 17:22:10

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Harpagon » sob 15. říj 2016 13:30:00

Teď nevím co přesně myslíš =)

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Vlastik » sob 15. říj 2016 14:27:57

Harpagon píše:Teď nevím jestli jsem to pobral :D . No natahuju tu 4 kolej najednou. Takže os.vzdálenost by měla být stále stejná. Někdy se mi toto stane v oblouku, jindy na rovné. Kdyby to šlo svařit tak good, ale za boha to nespojím. Mám tedy pokládat s jiným Track Rules, kde bude nastavena větší vzdálenost?
Nechapu jak muzes stavet kdyz neznas zaklady,nejdne se o to jestli je stejna mezi kolejemi ale jestli je dostatecna pro pohyb vlaku coz evidentne neni,takhle by ty vlaky o sebe trely. osova vzdalenost = usek od stredu jedne koleje do stredu dalsi koleje,osovou vzdalenost urcuji tratova pravidla,ty tvoje jsou k nicemu,to je videt uz ze screnu ze tam by vlaky o sebe trely.Jak jsem psal svareni nepomuze protoze kolizni box je tomu nadrazen.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Kal000px » sob 15. říj 2016 17:17:43

Vlastik: Každej začínal bez základů, jinak se to ani nenaučí. :) Já se učím doteď :D
Ty traťový pravidla je nejlepší používat buď originální přímo pro tu kolej, nebo SZDC pravidla, ty vystačí snad na všechny možné příklady pokládky kolejí
Jede jede mašinka..

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » čtv 08. čer 2017 18:35:44

Ahoj,
můžete mě, prosím, poradit? Při pokládce textur, např. trávy, či štěrku mě po chvíli zamrzne PC. Musím hru shodit a znovu ji načíst. Dělá to od včerejška, velmi často, několikrát za hodinu. Předtím to bylo velmi zřídka.
Děkuji za rady. Hru mám nastavenou takto: viz screeny
Míla.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Odpovědět