Trolej

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
malard
Příspěvky: 65
Registrován: úte 10. lis 2009 19:40:26

Trolej

Příspěvek od malard » pon 23. pro 2013 19:50:43

Zdravím,
zkouším stavět trať a chtěl bych se zeptat jaké pravidlo pro koleje mám používat. Na kolejích, kde na screenu není vidět trolej jsem použil pravidlo "SZDC_TT_120kmh". Trolej jsem tam navolil ovšem vidět není. Kdyby se mi stavba povedla, tak bych rád použil Romanovo drátování a tak bych chtěl stavět již s přípravou. Chtěl bych se tedy zeptat, jaké pravidlo pro dráty mám používat, protože co jsem zjistil, tak pro vyhýbky pravidlo s "trolejí bez" není. Díky předem a za pomoc. :)

Obrázek

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » ned 18. kvě 2014 21:15:51

Mě by spíš zajímalo, jak s těmi dráty pracovat ve stanici. Na trati je to v celku jasný, ale jak třeba udělat napojení troleje do výhybky, střídání trolejí a pod. S tím jsem se i po hodinách bádání nikam nedostal... :cry:

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » ned 18. kvě 2014 22:39:04

Zatím po dlouhém bádání jsem přišel jak udělat kus střídání troleje:
1) vyberu typ který budu pokládat
2) vyberu sloup kterým začínám v pravém menu
3) kliknu a položím první
4) natáhnu kus a kliknu podruhé, položí se druhý sloup a natáhne se trolej
5) zvolím sloup s napínáky v pravém menu a kliknu zpět před první položený sloup
Tím se zatáhne polovina střídání troleje s ukotvením na závaží. Druhou polovinu se mi nepovedlo zatím udělat. Kdybyste někdo veděl jak na to, klidně se podělte. Byl bych rád. Problém je v tom, že když chci položit u druhý sloup se závažím, tak se sice položí, ale trolej se natáhne zase z prvního sloupu, ne z toho druhého.

Obrázek

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » ned 18. kvě 2014 23:38:43

Tímhle postupem jsem začínal taky ale po pár dnech vzdal :D
Teď postupuju takhle: 1) vyberu v seznamu, položím první sloup.
2) položím ho hned znova a šipkou z5 ho odstraním.
3) vyberu v seznamu druhej sloup a položím.
4) druhej sloup položím i podruhé a znova ho šipkou z5 odstraním.
5) vyberu v seznamu třetí a znova ho 2x položím...... a pokračujeme do nekonečna.

Nesmí se ale během tohoto procesu kliknout na pravé tlačítko myši.

Funguje to jen na objektech v jednom setu.
Nejde to skombinovat třeba sloup / stožár.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » pon 19. kvě 2014 6:34:04

Tak tohle bych teda asi nevymyslel :lol: ale funguje to ! s tím že začnu třeba stožár A potom postavím sloup A potom sloup B a zase stožár B. Jinak mi to nefunguje. Ale díky. Teď ještě nějak vymyslet ty dráty ve stanici ...

PS neměl by v tom balíku TV být nějaký objekt jako samostatná trolej ? pro případné napojení mezi jinými typy sloupů.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » pon 19. kvě 2014 12:33:56

Můj postup ve stanicích: 1) Umístím všechny brány
2) vyberu set (přechody) a v něm už jsou samostatné troleje (vysoká, nízká)
Umisťovat trolej se dá dvěma způsoby. Buď tak jak jsem popsal v předešlém příspěvku ( střídání levé a pravé) a nebo vyberu jen např pravou a při umisťování otáčím kamerou o 180°. On se pak ta trolej sama posune nalevo nebo napravo.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » pon 19. kvě 2014 15:35:36

Já teda v přechodech žádnou trolej nemám. :? Jen sloupy a držáky co se umisťují na brány.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » pon 19. kvě 2014 16:07:26

smekac píše:Já teda v přechodech žádnou trolej nemám. :? Jen sloupy a držáky co se umisťují na brány.
Však ty držáky myslím :) Mezi nimi se natahuje trolej.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od Roman » pon 19. kvě 2014 16:13:48

Jo, to jsem KaMatovi dokonce nabízel dobrovolně, ze samostatnou trolej udělám . Napsal, ze to nepotřebuje a je pravda, ze i já jsem se bez ní hravě obešel. Jasně, ze jeho zadratovani je úplně jiná liga ;). Super to má udělané.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » pon 19. kvě 2014 17:06:15

Tak KaMat je šílenec :lol: , jasně v dobrém slova smyslu. No tak já jdu bádat dál :)

Mám v tom nějaký zmatek, pomalu jsem na to už přišel, ale nevím jakou bránu použít na to napojení, všechny jsou pro úchyty na laně moc vysoké, tedy ten jeden typ sedí, ale zase je moc vysoké nosné lano. Taky jsem ale nenašel variantu závaží, které by se napojovalo na ty výložníky uchycené také na laně.

Obrázek

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » pon 19. kvě 2014 20:04:50

No tak jsem mírně pokročil, ale něco mi tam chybí ... když dělám zhlaví tak chybí brány, ideální by byly jako spline abych si je natáhl dle potřeby přes koleje protože ty co se roztahují automaticky, ne vždy se netáhnou podle potřeby, viz screen v pozadí brány u výhybek, potom natahování troleje ale jen se samotnými výložníky bez sloupů, a závaží přizpůsobené na vyžší nosné lano. Nevím jestli jen špatně hledám nebo to opravdu v sadě není ?

Obrázek

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od Roman » pon 19. kvě 2014 21:22:23

Možná by Jste se mohli domluvit s KaMatem, kterému jsem dělal spoustu nových bran a já nevím ještě co všechno. Taky má upravené soubory pro automatickou pokládku dle potřeb stavitelů. Já tohle už řešit nebudu. Jen eventuálně dodělám , když bude čas a nálada nějaké potřebné typy.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » pon 19. kvě 2014 21:25:45

Dobře, ale i tak děkuji za reakce, a hlavně za to TV, vypadá to že české tratě budou zase vypadat o něco lépe :)

kiski
Příspěvky: 756
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trolej

Příspěvek od kiski » pon 19. kvě 2014 22:02:27

Roman, a nebolo by možné tie veci, čo si pre Kamata robil, dať zdieľať? Nech z toho má úžitok aj ďalší staviteľ trate, ako napr. smekac... povedze niečo ako doplňujúci pack. Samozrejme, je to len návrh.
Braňo

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od Roman » pon 19. kvě 2014 22:16:00

Roman píše:Možná by Jste se mohli domluvit s KaMatem, kterému jsem dělal spoustu nových bran a já nevím ještě co všechno. Taky má upravené soubory pro automatickou pokládku dle potřeb stavitelů. Já tohle už řešit nebudu. Jen eventuálně dodělám , když bude čas a nálada nějaké potřebné typy.
kiski píše:Roman, a nebolo by možné tie veci, čo si pre Kamata robil, dať zdieľať? Nech z toho má úžitok aj ďalší staviteľ trate, ako napr. smekac... povedze niečo ako doplňujúci pack. Samozrejme, je to len návrh.
;)

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » pon 19. kvě 2014 23:04:46

smekac píše:No tak jsem mírně pokročil, ale něco mi tam chybí ... když dělám zhlaví tak chybí brány, ideální by byly jako spline abych si je natáhl dle potřeby přes koleje protože ty co se roztahují automaticky, ne vždy se netáhnou podle potřeby, viz screen v pozadí brány u výhybek, potom natahování troleje ale jen se samotnými výložníky bez sloupů, a závaží přizpůsobené na vyžší nosné lano. Nevím jestli jen špatně hledám nebo to opravdu v sadě není ?

Obrázek
Pošlu ti pak co mám od Romana.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od smekac » pon 29. pro 2014 14:06:50

Tak menší úspěšné pokroky s trolejováním.... vypadá to super. :!: 8-)

Jen by se hodil na trolej úsekový dělič, kolejové spojky třeba mezi traťovými kolejemi by vypadaly zase o kus reálněji ;)

Obrázek

haldo11
Příspěvky: 78
Registrován: úte 16. srp 2011 12:04:48
Bydliště: Hlohovec

Re: Trolej

Příspěvek od haldo11 » pon 29. pro 2014 18:26:40

Mohol by som aj ja poprosit ten sukromny TV pack?

kiski
Příspěvky: 756
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trolej

Příspěvek od kiski » pát 24. črc 2015 16:36:54

Zdravím, mal by som takú zrejme hlúpu otázku. Ale ako mám pokračovať ďalej v zatrolejovávaní po umiestnení výmenného úseku? Trolej sa sama automaticky nenapojí a nepokračuje, keď napríklad za výmenným úsekom položím normálny stĺp...
Braňo

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » pát 24. črc 2015 21:37:48

Manuálně.

Odpovědět