Trolej

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Trolej

Příspěvek od Percy 12 » pon 18. led 2016 14:55:50

KaMat píše:Už jsem to tu psal.
https://www.youtube.com/watch?v=QFS1ui_RF_w
Ale já jsem myslel, že když vyměním koridorový sloup se strarým tak se mi nepropojí ty troleje.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » pon 18. led 2016 18:25:27

Udělej foto/video.

Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Trolej

Příspěvek od Percy 12 » pon 18. led 2016 19:40:13

KaMat píše:Udělej foto/video.
http://www.jpeg.cz/images/2016/01/18/XrJhk.jpg

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » úte 19. led 2016 12:46:50

Odkud jsi stáhnul TV ?

Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Trolej

Příspěvek od Percy 12 » úte 19. led 2016 14:40:41

KaMat píše:Odkud jsi stáhnul TV ?
Mam to od Assets ze tve trati.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » úte 19. led 2016 17:54:27

V tom případě použij "přechody" jsou na začátku seznamu.

Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Trolej

Příspěvek od Percy 12 » pát 22. led 2016 15:31:04

KaMat píše:V tom případě použij "přechody" jsou na začátku seznamu.
Díky, už vím jak na to.

MirekkCZ19
Příspěvky: 1
Registrován: stř 04. kvě 2016 19:21:49

Re: Trolej

Příspěvek od MirekkCZ19 » čtv 05. kvě 2016 17:23:30

Dobrý den, Asi sem hloupej ale mam otázku. Dáse někde sehnat nějaky sloupy na ktery se dá napojit trolej samostatně jako např na trolejových sloupech s addonu New york to New Haven.

Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Trolej

Příspěvek od Percy 12 » sob 07. kvě 2016 9:17:23

MirekkCZ19 píše:Dobrý den, Asi sem hloupej ale mam otázku. Dáse někde sehnat nějaky sloupy na ktery se dá napojit trolej samostatně jako např na trolejových sloupech s addonu New york to New Haven.
České jen SŹDC TV test, jinak zahraniční.

kiski
Příspěvky: 755
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trolej

Příspěvek od kiski » úte 06. pro 2016 15:47:12

Páni, mám otázku - trošku som sa ňúral v stavbe tratí a len tak skúšobne som si položil dvojkoľajku. Položil som výmenný úsek troleja, a potom osadil pokusne Krysu na koľaje, že reku overím výšku troleja. Ostal som nemilo prekvapený, že trolejový drôt prechádza cez zberač. Skúsil som aj Bobinu, a tej to ide tiež cez lyžinu. Na Testovacej trati je to ok. Nechápem... Troleje sú SZDC, robil som to cez set s názvom AUTO na konci (neviem už presne ktorý, je ich tam viacej). Natiahnuté je to pekne, ale ako vravím, trolej je nižšie. Vie s tým niekto pomôcť?

kiski
Příspěvky: 755
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trolej

Příspěvek od kiski » pon 19. pro 2016 12:14:54

Ok, keďže na prvú otázku sa mi odpovede nedostalo, skúšam druhú...

Je to hlavne otázka na Kamata alebo Kal000px-a: ako ste chlapi vyriešili situáciu pri elektrifikovaní, keď z jedného stožiara vychádzajú napr. 2 vedenia? Napínacie zariadenie je len jedno... akože ste to napojili na jeden napinák a oželeli realitu, alebo ste položili ešte jeden stlp s napinákom vedľa? Alebo ako vlastne? Dikes za odpoveď.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 627
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Trolej

Příspěvek od Kal000px » pon 19. pro 2016 14:49:54

Kiski: Snažím se to dělat reálně tak 50 na 50.. Když to jde, tak se snažím udělat výměny přes napínáky, když ne, tak ne :mrgreen:
Když je ta možnost, tak uděláš napínací stožár s kladkama, první dvojici sloupů, dál taháš každej drát samostatně. Když to nejde, tak jen ukončím ten drát v jiným drátu. ;)
Jede jede mašinka..

kiski
Příspěvky: 755
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trolej

Příspěvek od kiski » pon 19. pro 2016 18:20:09

Jasné, chápem. Takže ak mi z jedného stožiara vychádzajú dva drôty, tak ich napojím na jeden napinák a hotovo. V reále sú tam dva napináky, ja dám jeden a budú z neho vychádzať dva drôty... Vo Zvolene OS je zopár stožiarov, kde vychádajú 3 vedenia, a sú tam dokombinované 3 napináky... ;)

Každopádne dikes za odpoveď.

kiski
Příspěvky: 755
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trolej

Příspěvek od kiski » ned 25. pro 2016 17:40:08

Chlapi, mal by som ďalšiu otázku - ako mám vytvoriť napinák stĺpu, aby sa to spolu prepojilo? Teraz nemám na mysli napináky TV, ale napinák stĺpu, resp. stožiara - proste ten malý žltočierny stĺpik zabitý do zeme a dvomi lanami prepojený s úchytom na stĺpe alebo stožiari... Určite viete, čo myslím... :mrgreen:

Stále sa mi vytvoria laná iba medzi dvoma úchytmi alebo medzi dvoma stĺpikmi, podobne ako keď sa ťahajú tlf. stĺpy... :roll:

Má nato niekto nejakú fintu?? Dikes za radu ;)

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » ned 25. pro 2016 19:25:19

Zdá se mi, že se to chová stejně jako u telegrafních sloupů nebo VN. Nejsem si už ale na 100% jistej.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » čtv 09. úno 2017 17:54:03

Nevíte pls někdo, jak se zbavím toho pohybu kamery při drátování ?
https://www.youtube.com/watch?v=4Rx9JyAAwIM

Percy 12
Příspěvky: 164
Registrován: ned 17. led 2016 11:34:17

Re: Trolej

Příspěvek od Percy 12 » pát 10. úno 2017 0:29:29

Taky mě to zlobí, ale jen na některých tratích :roll:

Uživatelský avatar
M@ster
Příspěvky: 164
Registrován: pát 18. lis 2011 16:36:21
Bydliště: Berlin
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od M@ster » pát 03. bře 2017 15:10:14

KaMat píše:https://youtu.be/QFS1ui_RF_w
Krátké video, mělo by ti pomoct. Nesmíš při pokládání kliknout na pravé tlačítko myši jinak přerušíš vazbu mezi sloupy. Dlouhé zmáčknutí kvůli otáčení kamery můžeš.
Diky take.

Klidne udelej vice navodu kde mas treba 5-10 koleji vedle sebe to by me take zajimalo jak to delas.

Nebo 2 koleje a vedle tech dvouch koleji se napojuje dalsi 2 koleje tim padem pozdeji 4 koleje vedou vedle sebe. (potrebuji naaaaaavod) ;)

to je jedine co v TS nak nechapu tu trolej tak dat aby treba bezela po 10 -20 kolejich vedle sebe a jeste prez ty vsechny vyhybky.

diky moc.


To je opravdu uz 12. Verze Hlavniho Nadrazi od Roku 2012 [ Video: https://www.youtube.com/watch?v=vIIV2nuAhXA ]
Vetsi obrazek jsem nemuzu dat (max 256 kb) ;(
Přílohy
Railworks Train Simulator 03.03.2017 - 15.07.07.01.jpg

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trolej

Příspěvek od KaMat » pát 03. bře 2017 18:17:21

Ani nevím, jestli jde tahat pro víc kolejí. Dělám každou kolej samostatně a manuálně. Žádná automatická pokládka. Videa točit nebudu.

Uživatelský avatar
M@ster
Příspěvky: 164
Registrován: pát 18. lis 2011 16:36:21
Bydliště: Berlin
Kontaktovat uživatele:

Re: Trolej

Příspěvek od M@ster » pát 03. bře 2017 18:56:04

ok dik tak to budu holt tak delat taky kazdou kolej samostatne a manualne.

Odpovědět