CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Připravované nebo vydané tratě do RS
Odpovědět
matus727
Příspěvky: 95
Registrován: pát 12. pro 2014 20:29:43

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od matus727 » čtv 13. říj 2016 13:03:18

Ak to prekvápko má byť staničné hlásenie v Hanušovicach, tak je to super :D

JachyHm
Příspěvky: 82
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od JachyHm » čtv 13. říj 2016 16:57:19

matus727 píše:Ak to prekvápko má byť staničné hlásenie v Hanušovicach, tak je to super :D
Ano, překvapení mělo být ozaj hlášení, akorát zatím není nascriptované na denní doby atd... Takže to hlásí docela často a hlavně se ti může stát, že to o půlnoci řekne vlak, co má jet v 1 odpoledne. Zatím je tam cca. 6 samplů, takže to točí celkem rychle dokola, ale časem se snad dostanu udělat jich mnohem víc. Nejlepší by bylo, kdyby se dalo spouštět v časech, kdy tam jeden ten a ten vlak hlášení přímo k němu, ale to se zas bojím, že bude hrozně gigantické (na to já jsem expert :mrgreen:), takže to bude chtít vychytat nějaký kompromis.
Kiski:
bez HH toho chybí docela dost, hlavně krajina, tzn. stromy keře atd.. ;)

NGe
Příspěvky: 27
Registrován: stř 10. čer 2015 15:54:28

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od NGe » čtv 13. říj 2016 20:11:47

Nevím proč, ale .rwp ani .zip soubor mi nejdou otevřít, utilities vůči tomu rwp protestuje a zip říká, že je archiv poškozen a to jsem to zkoušel stáhnou několikrát, pouze soubor s tratí je poškozen, nikoliv asset, ten běží. Děkuji za všechnu pomoc, případně by možná jen stačil reupload :)

zdenekpetrzd
Příspěvky: 66
Registrován: sob 02. srp 2014 20:01:15

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od zdenekpetrzd » čtv 13. říj 2016 21:02:43

Takže abych to shrnul. Zabezpečení té cesty tam nechybí, ono tam není ani v reálu. :D Bez Hamburg Hannover ti pár věcí bude chybět, ale tragický to nebude. :D Konkrétně jsou z HH tunnel decaly, nějaký průmyslový objekty a skály. Takže JáchyHme nemáš pravdu, žádná vegetace z HH použitá není. ;) O tom nefungujícím rwp jsme se už dozvěděli, ale zatím nevíme, jak to spravit. Celé je to trošku složitější a jak vidno, přejmenovat .rar na .rwp nestačí... :roll: Proč ti nefunguje ten zip netuším, ten by běžet měl (a mě v tuto chvíli taky funguje) Napadá mě, že cloud na kterém to je uložené prostě nezvládá takový nápor. Jen za tu chvíli si to stáhlo víc než 1600 lidí. Zkus to znova, snad ti to už bude fungovat. Jinak než se podaří rwp zprovoznit tak sem doplním, že složky z archivů se vkládají do složky Railworks. :)

matus727
Příspěvky: 95
Registrován: pát 12. pro 2014 20:29:43

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od matus727 » pát 14. říj 2016 12:04:52

Ahoj.
Tak našiel som jednú chybu. Neviem, či to je iba u mňa, ale keď chcem spraviť screen z trate cez ikonu foťaku na HUD panely, miesto screenu mi to uloží iba toto:
Obrázek

Nie je to nič, čo by mi extra vadilo, len taká pripomienka. Inak cez steam (f12) mi to screeny robí v poriadku.

lubobo234
Příspěvky: 9
Registrován: sob 20. úno 2016 15:48:47

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od lubobo234 » pát 14. říj 2016 12:36:03

Ohladom toho poškodeneho rwp suboru stačí ho otvorit v programe 7-zip a potom to nakopirovat tak isto ako priečinok "Asset" tam kde mate RailWorks.

zdenekpetrzd
Příspěvky: 66
Registrován: sob 02. srp 2014 20:01:15

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od zdenekpetrzd » pát 14. říj 2016 15:31:33

Ano. A nebo si stáhnout rovnou zip. :D

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od kuboss » pát 14. říj 2016 15:38:35

matus: pochybujem ze je to chyba trate. Teda asi na 99% nie. Pridaj za to priponu jpeg alebo png alebo bmp a mohlo by to ist.

matus727
Příspěvky: 95
Registrován: pát 12. pro 2014 20:29:43

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od matus727 » pát 14. říj 2016 16:30:11

Nepomohlo. Screenov som spravil hneď niekoľko a vytvorilo mi to iba tento jeden súbor. Taktiež to robí ešte jednému známemu.

Uživatelský avatar
Oddy_CZ
Příspěvky: 37
Registrován: pon 08. pro 2014 21:39:36

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od Oddy_CZ » pát 14. říj 2016 18:45:15

Ahoj trať sem si projel a vypadá opravdu dobře jenom mám takový menší problém. Po načtení tratě v QD mi vyskočí "error tabulka" kde mám čtyři věci co mi chybí viz. obrázek. Neví někdo kde je sehnat nebo kde popřípadě dělam chybu ? Instalace tratě ruční a několikrát opakovaná, všechny přiložené soubory stažené a nainstalované... TS zakoupené přes Steam a nejnovější verze .. Budu vděčný za každý nápad nebo radu. ;)
Přílohy
error.PNG

zdenekpetrzd
Příspěvky: 66
Registrován: sob 02. srp 2014 20:01:15

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od zdenekpetrzd » pát 14. říj 2016 18:55:00

Readme, readme, readme... :)

Uživatelský avatar
Oddy_CZ
Příspěvky: 37
Registrován: pon 08. pro 2014 21:39:36

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od Oddy_CZ » pát 14. říj 2016 21:18:35

zdenekpetrzd píše:Readme, readme, readme... :)
Ale včera to tam ještě nebylo ne ? :D Vše sem podle mého četl a to celkem pozorně a toho dodatku dole sem si opravdu nevšiml :D

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 311
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od sasule » pát 14. říj 2016 21:39:03

Oddy_CZ, je mi líto, opravdu bylo.
Také jsem se na to koukal :-)

honza.piano
Příspěvky: 10
Registrován: pát 16. led 2015 18:52:46
Bydliště: Zliv

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od honza.piano » pát 14. říj 2016 21:40:24

Trať již několikrát projeta a je fakt krásná :)

Jenom by mě zajímalo, jak probíhá brzdění v reálu? Vlak třeba 3 km v kuse brzdí nebo vždycky přibrzdí na menší rychlost a pak to nechá naběhnout a zase brzdí? :?:

zdenekpetrzd
Příspěvky: 66
Registrován: sob 02. srp 2014 20:01:15

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od zdenekpetrzd » pát 14. říj 2016 21:45:28

Ale bylo. ;) Přidával jsem to tam 12. 10. ve 22:52. Kdybys napsal, že si to stahoval už předevčerem, tak bych ti dál za pravdu. Ale takhle ne. :D
Obrázek

Uživatelský avatar
750225lentilka
Příspěvky: 233
Registrován: čtv 17. dub 2014 11:10:49
Bydliště: Perníkov

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od 750225lentilka » pát 14. říj 2016 23:52:39

Zdravím. Jak se tu řešilo to hlášení - Tohle je mnohem lepší vyřešit přes script přímo v daném scénáři, kde si můžete dát reálné hlášení pro ten který vlak. :) :) RW tohle krásně umí a třeba kolegové v Německu toho více než dost využívají. :) To jen...jako takový tip. :)

Uživatelský avatar
Oddy_CZ
Příspěvky: 37
Registrován: pon 08. pro 2014 21:39:36

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od Oddy_CZ » sob 15. říj 2016 8:20:36

Aha :D Tak to se omlouvám za zbytečnou otázku. Každopádně díky pánové za pomoc ;)

JachyHm
Příspěvky: 82
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od JachyHm » sob 15. říj 2016 11:12:42

750225lentilka píše:Zdravím. Jak se tu řešilo to hlášení - Tohle je mnohem lepší vyřešit přes script přímo v daném scénáři, kde si můžete dát reálné hlášení pro ten který vlak. :) :) RW tohle krásně umí a třeba kolegové v Německu toho více než dost využívají. :) To jen...jako takový tip. :)
Hlášení je řešeno přes objekt, co stále hlásí smyčku, ale alespoň náhodně. Výhody a nevýhody a proč to tak je, jsem zmiňoval výše, takže si to projdi a snad to najdeš ;)

zdenekpetrzd:
V tom případě mi chybí ještě něco krom HH, protože tam skoro žádnou vegetaci nemám :oops:

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 311
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od sasule » sob 15. říj 2016 11:22:40

Tak to už jedině pošli výpis chybějících objektů z RWTools jinak se nehneme.

JachyHm
Příspěvky: 82
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10

Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník

Příspěvek od JachyHm » pon 17. říj 2016 18:02:58

Ad screeny:
Takže problém je opravdu v nepovoleném znaku pro název souborů v názvu trati. Už jsem to se Zdeňkem řešil jednou kvůli diakritice, ale dvojtečka tam zůstala. Dnes nebo zítra se pokusím na web nahrát aktualizovanou verzi tratě, resp. ještě přidám jenom opravný balíček (patch) pro ty, kteří už trať stáhli. Každopádně, pro ty zkušenější, když si otevřete soubor RouteProperties.xml ve složce s tratí, tedy "74fa42a9-9bf1-43b1-b649-a1284dced266" tak hned třetí položka je "Localisation" (názvy v různých jazycích) tak tam přepsat "Trat 292: Hanusovice - Jesenik" na tohle "Trat 292 Hanusovice - Jesenik". To odstraní nemožnost zápisu screenu. Ono totiž RW postupuje po znacích a právě na tom znaku ":" což není platný znak pro název souboru se zastaví a to vlákno co ukládá screeny zaznamená neočekávaný pád... Proto je v názvu toho souboru jen "Trat 292". Tož asi tak, doufám že to pomůže a PATCH očekávejte během dneška, max. zítra. ;)

Odpovědět