Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Připravované nebo vydané tratě do RS
Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » sob 26. lis 2016 17:38:14

Děkuji.

Zkus, jestli Ti nechybí čeští cestující. Řešil jsem to tady na fóru http://railsimulator.simtrains.eu/viewt ... 176#p14176. Měl by stačit nakopírovat, přejmenovat jeden soubor.

Radek
Příspěvky: 12
Registrován: stř 08. led 2014 13:13:56

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Radek » sob 26. lis 2016 23:19:19

Trať jsem si projel a velmi se mi líbí. :) Je tam úžasná krajina a také se mi líbili sympatické jednoduché scénáře, díky kterým jsem si mohl udělat dobré seznání na trati. :D Chtěl bych se zeptat, jaké jsou použity odjezdové návěstidla ve stanici Bohuslavice nad Vlari? Mám nainstalované všechny návěstidla z RW databáze, ale stejně mi tam odjezdové návěstidla chybí... http://railworks.ofpmafia.eu/dl/category/24-signalizace

Obrázek

Děkuji za jakoukoli radu. :)

JachyHm
Příspěvky: 95
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od JachyHm » sob 26. lis 2016 23:45:24

Jsou, ale jsou tam specifické linky, které nejsou v balíku, buď si je udělej tím editorem od Dušana (ale jedno z nich stejně nepůjde, nějaké 04i), nebo manuálně přes BP, nebo počkej, až si na to Saša vzpomene :mrgreen: Btw. Sašo máš to dokonce napsané v tom úvodním příspěvku:
"Přiložit linky
- At03V03link01, As03V04link03, As03V05link03,CD_NvstAs02_V01_link01.bin"
:mrgreen:

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » ned 27. lis 2016 1:25:36

JachyHm píše:Jsou, ale jsou tam specifické linky, které nejsou v balíku, buď si je udělej tím editorem od Dušana (ale jedno z nich stejně nepůjde, nějaké 04i), nebo manuálně přes BP, nebo počkej, až si na to Saša vzpomene :mrgreen: Btw. Sašo máš to dokonce napsané v tom úvodním příspěvku:
"Přiložit linky
- At03V03link01, As03V04link03, As03V05link03,CD_NvstAs02_V01_link01.bin"
:mrgreen:
Osobne nez neco znefunkcnit,tak je lepsi pockat nez to autor opravi,ten den nikoho nezabije. :D

Jirka
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 19. čer 2008 12:33:03

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Jirka » ned 27. lis 2016 12:02:18

Je problém u mě, že mám na všech rychlostníkách rychlost "0" ?

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » ned 27. lis 2016 12:10:44

Jirka píše:Je problém u mě, že mám na všech rychlostníkách rychlost "0" ?
chybi ti tratova pravidla.
zrejmne jsi necetl manual, podle seznamu z excelu,jsou tam pravidla Romanova takze,potreba jeho trat.

Jirka
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 19. čer 2008 12:33:03

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Jirka » ned 27. lis 2016 12:14:21

Romanovu trať samozřejmě mám, tam problém není.
Vlastik píše:
Jirka píše:Je problém u mě, že mám na všech rychlostníkách rychlost "0" ?
chybi ti tratova pravidla.
zrejmne jsi necetl manual, podle seznamu z excelu,jsou tam pravidla Romanova takze,potreba jeho trat.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » ned 27. lis 2016 14:32:39

Jirka píše:Romanovu trať samozřejmě mám, tam problém není.
Vlastik píše:
Jirka píše:Je problém u mě, že mám na všech rychlostníkách rychlost "0" ?
chybi ti tratova pravidla.
zrejmne jsi necetl manual, podle seznamu z excelu,jsou tam pravidla Romanova takze,potreba jeho trat.
Nemam rad nepodlozene veci,tak jsem trat nainstaloval a v rychlosti prosel v editoru,
zde moje poznatky rychlostniky vsude ukazuji cisla,ty odjezdova navestidla skutecne chybi,dale nechapu proc autor k trati nepribalil cedule,jsou k downloadu zvlast,tezko je nekdo pouzije na jinou trat,jinak se mi ta trat libi,defakto nektere veci jsou dobre zkombinovane,paradoxem je to ze mam flasky u mych objektu,ale je to tim ze mam vzdy v assetu jen to na cem aktualne delam.
jinak jsem narazil na nezabezpeceny prejezd:
Obrázek

Jirka
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 19. čer 2008 12:33:03

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Jirka » ned 27. lis 2016 15:02:53

Jak říkám, v ostatních tratích problém nemám, jen zde.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » ned 27. lis 2016 15:06:58

Jirka píše:Jak říkám, v ostatních tratích problém nemám, jen zde.
Zpravidla oblibena veta zde "je problem mezi tebou a zidli" pokud to ostatnim funguje.
Zkus znovu preinstalovat tu trat,nebo jeste lepe ,tu trat rozbalit zvlast treba .7z a potom to prekopirovat a dat prepsat.
smazat blueprintpak a pokud to nepomuze tak neni neco v poradku u tebe.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 363
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Michal » ned 27. lis 2016 17:04:36

Něco jsem s Jirkou řešil po Skype. Já sám tu trať nemám nainstalovanou. Podle toho excelu je tam použito hodně různých traťových pravidel od různých autorů a nejen českých. Některá Romanova pravidla, která jsou použita v této trati, nejsou součástí instalačky Testovací trati. Bohužel ani po jejich doplnění to Jirkovi nefunguje.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » ned 27. lis 2016 17:23:45

Michal píše:Něco jsem s Jirkou řešil po Skype. Já sám tu trať nemám nainstalovanou. Podle toho excelu je tam použito hodně různých traťových pravidel od různých autorů a nejen českých. Některá Romanova pravidla, která jsou použita v této trati, nejsou součástí instalačky Testovací trati. Bohužel ani po jejich doplnění to Jirkovi nefunguje.
Ano,toho jsem si vsiml,nicmene je Sasule pribalil k trati pod svym nickem i kdyz jsou Romanovi,tento krok sice nechapu protoze koliduje s temi Romanovo kdyz jsou nazvy stejne,ale i tak trat funguje.
Nejlepsi by bylo zde dat scren toho kde ma na rychlostiku "0" a podle toho se da urcit co mu chybi za pravidlo,jinak se v tom budeme placat.

Jirka
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 19. čer 2008 12:33:03

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Jirka » ned 27. lis 2016 17:29:05

Například zastávka Bojkovice Město

Obrázek

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » ned 27. lis 2016 17:55:45

Například zastávka Bojkovice Město
Tak uz jsem doma,to jsou totiz pravidla puvodne pro trat PBO,takze je zapotrebi tato trat nebo alespon pravidla z te trati,sice je Sasule ma u sebe jak jsem psal predtim,ale koliduji s jinymi protoze neprepsal nazvy,myslim kdyz budes mit pravidla z trati PBO tak to bude v poradku vsude. Ve stanici pouziva pravidla s polomerem,taky byly delany jen pro PBO.
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » ned 27. lis 2016 19:15:25

Ahoj všem, zkusím shrnout a odpovědět.

Ad traťová pravidla - nevybavuji si, že bych používal něco ne-českého, ale stát se mohlo. Vyvíjím to dost dlouho, mohlo mi něco utéct. Vlastní pravidla jsem si 2 udělal, ta ale jsou přiložena v instalačním balíku tratě. Někde mohou ještě být pravidla od Vlastika, ale ta jsem spíše odstraňoval, nešlo mi u nich měnit myslím zvuk kolejí.

Ad nezabezpečený přejezd - to je i v reálu, je to takový neoficiální přechod jen pro zahrádkáře a majitele pozemků :-)

Ad návěstidla - skutečně jsem zapomněl, mám to před sebou a jsem slepý - přiloženo, na mých stránkách je nový archiv s tratí. Do prvního příspěvku dám ještě link jen na zip s těmi 4mi linky.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 363
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Michal » ned 27. lis 2016 19:25:52

Sašo, v tom excelu jsem našel toto:
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CS_addon\Hekl\Kolaje\Beton\ZSSK_170_100kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CZ_objects\CD_Addon\Railnetwork\TrackRules\CD_SDr+150v=40VyNL2.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\CZ_objects\CD_Addon\Railnetwork\TrackRules\CD_SDr+580v=100VyKL.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Kuju\RailSimulator\RailNetwork\TrackRules\Bath_Temp_TrackRules_Yard.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\CS_Loft.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_r150m_40kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_r190m_40kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_r200m_60kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_r270m_70kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_trat_50kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_vyhybka_M_LL.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_vyhybka_M_PP.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\sad\Network\DE_Tracks2\DE_local_trackrule.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Sasule\CS_Addon\TrackRules\S84_SZDC_r200m_60kmh.bin
I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Sasule\CS_Addon\TrackRules\S84_SZDC_trat_50kmh.bin
A to mi možná ještě něco uniklo. Takže jsou použitá pravidla od Hekla, Vlastika, kujonů, Romana, SADa a tvoje.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » ned 27. lis 2016 19:31:51

@Michal - prověřím.
Pravidla od Sad-a, Kuju a Hekla jsou mi podezřelá, zkusím to pohledat.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » pon 28. lis 2016 20:20:27

Ad Jirka.
V Bojkovicích město je použito toto pravidlo: I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_trat_50kmh.bin.

Dále jsem se díval na výskyt pravidla od Hekla. Dle RW Tools to mělo být např. v Popově. Tomu dost dobře nerozumím, protože tam je pro koleje použito něco jiného: SŽDC r200 / 60kmh. Tak jak se to tam mohlo dostat? Má někdo nějaký nápad? Protože já jsem v koncích :-(

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Vlastik » pon 28. lis 2016 20:33:24

sasule píše:Ad Jirka.
V Bojkovicích město je použito toto pravidlo: I:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Roman72\SZDC\RailNetwork\Track\Track Rules\SZDC_trat_50kmh.bin.

Dále jsem se díval na výskyt pravidla od Hekla. Dle RW Tools to mělo být např. v Popově. Tomu dost dobře nerozumím, protože tam je pro koleje použito něco jiného: SŽDC r200 / 60kmh. Tak jak se to tam mohlo dostat? Má někdo nějaký nápad? Protože já jsem v koncích :-(
Problem je ze se to neda poradne zkontrolovat protoze vsude jsou 1 kolejne nasypy se stredem v ose koleji,takze kdyz chci zjistit vlastnost koleje tak musim odstranit ten nasyp,ostatne je to videt i na tech screnech ze kousek chybi,pokud by jsi to sledoval tak na screnu je to misto i s nazvem pravidla. Presne to co jsi ted napsal,myslim ze priste kvuli zmatkum necham pripominky resit jen autora trate.
Mohla tam zustat kolej treba pod zemi nebo se zapsala spatne databaze (oblibou se to stava kdyz se pouziva tlacitko zpet u databazovych objektu), nejjednodusi je to smazat,ulozit zkontrolovat jesti tam nezustalo neco duplicitniho ve 2D mape a postavit znovu.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 363
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Michal » pon 28. lis 2016 22:21:56

sasule píše:Dále jsem se díval na výskyt pravidla od Hekla. Dle RW Tools to mělo být např. v Popově. Tomu dost dobře nerozumím, protože tam je pro koleje použito něco jiného: SŽDC r200 / 60kmh. Tak jak se to tam mohlo dostat? Má někdo nějaký nápad? Protože já jsem v koncích :-(
Vůbec to nemusí být u koleje. Může to být u jiného loft objektu. Pokud víš čtverec, tak je nejlepší se podívat přímo do jeho bin/xml a to pravidlo vyhledat. Tam zjistíš, co to je zač. Eventuálně to tam můžeš rovnou změnit (pokud víš, co děláš).

Odpovědět