Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Připravované nebo vydané tratě do RS
Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » úte 29. lis 2016 23:58:35

Na web jsem nahrál upravenou verzi s vyměněnými pravidly.

Martin123
Příspěvky: 15
Registrován: ned 10. bře 2013 12:54:28

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Martin123 » čtv 15. pro 2016 18:04:40

Zdravím všechny.

Mohli byste mi zde prosím pomoct? Mám stále problémy s odjezdovými návěstidly v Bohuslavicích. I při přeinstalování upravené verze a přiinstalování linek se mi ty návěstidla neobjevují. Čím by to prosím mohlo být? Děkuji předem.

Také bych chtěl bych pochválit autora za tuto skvělou trať a přeji další úspěšnou tvorbu ;)

Danny202
Příspěvky: 6
Registrován: úte 17. lis 2015 21:30:07
Bydliště: Krnov, ČR

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Danny202 » stř 18. led 2017 19:57:09

Ahoj nevíte někdo kde bych sehnal tento tenisový kurt? http://jpeg.cz/images/2016/10/07/jUAQ.jpg
Zobrazuje se mi takto: http://www.jpeg.cz/images/2017/01/18/gw1E.jpg
Děkuji za případnou pomoc.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » stř 18. led 2017 21:15:19

To je od Niala Wallace. Je potřeba stáhnout z UKTS - http://members.uktrainsim.com//filelib- ... leid=18710

nomadm
Příspěvky: 1
Registrován: ned 29. led 2017 20:56:04

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od nomadm » ned 29. led 2017 21:41:10

zdravím,jsem naprostý TS 2017 začátečník (předtím nic), koupil jsem si TS 2016 na Steamu, samo se aktualizovalo na 2017. Nahrál jsem si Vláru, i Scénář Sp1928,když ho spustím tak se hra nenačte a objeví se toto okno. Stáhl jsem i oba Bdmtee z http://www.sasuletrainz.cz/download/train-silmulator. NEvíte kde je chyba?
Děkuji.
Martin
Přílohy
error_Vlara.jpg

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 375
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Michal » sob 04. úno 2017 21:06:36

Chyba je v tom, že ti chybí něco jiného než Bdmtee. Co, to máš napsané v té hlášce.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » sob 11. bře 2017 12:11:32

Na Vláře je také posun. Koleje nataženy až do Uherského Hradiště a na druhé straně kunovického trianglu do Ostrožské Nové Vsi.
Krajinově se začínám od Uherského Brodu blížit ke Hradčovicím.

Teď zásadní otázka - byl by zájem o něco jako týdenní "snapshoty"?
Myslím tím, že cca 1x za týden (podmíněno tím, že bych na trati něco dělal) bych na web dal aktuální stav tratě. Tyto snapshoty by byly ale bez technické podpory a jen tak na poježdění + případnou přípravu aktivit. Když stavím, tak prvně dělám koleje, nádraží, návěstidla a markery. Toto se pak už v 99% případů nemění, proto si myslím, že třeba aktivity už by se mohly i na snapshotech dělat/ladit.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Kal000px » sob 11. bře 2017 12:50:16

Hele za pokus to určitě stojí :)
Jede jede mašinka..

Míla
Příspěvky: 398
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Míla » sob 11. bře 2017 17:30:02

Sašo,
zkusit to můžeš, uvidíš, jaký bude zájem.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » sob 18. bře 2017 22:12:53

Zdravím,
dokopal jsem se k založení zmiňovaného "dev" programu pro Vláru.

ALE:
Vzhledem k povaze balíku prosím neumisťovat nikam jakékoli linky, screeny, zmínky. Také si vše, co by mohl balík přepsat pečlivě zálohujte.
Přístup k balíku je omezen registrací, omlouvám se za tuto komplikaci - nicméně snad to odradí nenechavce.
Snažil jsem se přiložit vše potřebné, pokud by něco chybělo, napište.

Dostupné zde: Vývojová verze

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » ned 19. bře 2017 13:31:28

Mám takový dotaz, postřeh např. k Bojkovicím, ať jsem konkrétní. Týká se to scénářů, pokud to již bylo řešeno, prosím o navedení do patřičných míst.
Plánek Bojkovic.

Mějme scénář, kde přijíždí dejme tomu Sp1722 od Slavičína do Bojkovic na k1 (tedy 3. od staniční budovy). Na k5 (1. od st.b.) již čeká osobák od Brodu, který jede na Slavičín.
Po průjezdu Sp1722 jsou ale ranžírky Se1 a Se2 nastaveny na posun (aktivace linku 0 vlakem Sp1722) a tak je na Sc5 a Sc3a postaven také posun. Což je pro osobák pochopitelně špatně. Pokud nekřižuji je vše OK a staví se 50+očekávejte 40 na Sc5 a 50 a volno na Sc3a.

Nyní řešení:
1) Když rozpojím a spojím soupravu + TAB -> cesta se postaví správně, tedy rozpojení soupravy nuluje příznak posunu na hlavních návěstidlech [Rovnou říkám, že pro 854+954 je to prasárna, co může pro ARR znamenat dost slušnou pecku].
2) Natáhnout linky na poslední ranžírku - nepoužitelné pro kojeje 3 a 2, protože by 50ka platila až do Bojkovic města.
3) Znulovat příznaky tím, že před osobákem pustím např. Lv s vysokou prioritou, ta mi to znuluje a pak se cesta staví správně - jenže ne vždy je na to čas (Pro konkrétní scénář taky nepoužitelné, trať není volná včas).
4) vyměnit Se1 a Se2 za atrapy (momentálně se stalo).

Mě by zajímalo od zkušenějších, zda je ještě nějaké případné řešení?

Pak, protože "nulování" (lokomotivním) vlakem se ukázalo jako řešení - šlo by postavit ve hře neviditelnou mašinu? Tu bych pustil před osobákem, posuny by znulovala a skončila by v nejbližším možném portále. Respektive, není už něco takové hotové? ať nebádám zbytečně? V MSTS se používalo tuším "CD_Servis 1/2" na různá blokování, atd.

Díky předem za názory :-)
Mimochodem, vývojovou verzi Vláry už má 9 lidí, zatím žádná zpětná vazba, tak uvidíme.
Naposledy upravil(a) sasule dne ned 19. bře 2017 13:31:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: oprava linku

mrkvakj
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 24. pro 2015 17:00:56

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od mrkvakj » ned 19. bře 2017 17:21:06

V pripade, ze predchodzu verziu Vlary nemam, bude sa mi tato pracovna verzia chovat korektne? :)

Vopred sa opspravedlnujem za hlupy dotaz.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » ned 19. bře 2017 17:22:17

Nevidím důvod k tomu, aby to nechodilo. Do dev balíku jsem dával kompletní mapu.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » pon 27. bře 2017 11:04:09

Kdo má zájem, tak si může stáhnout dev verzi tratě 20170326, která už sahá až do Veselí nad Moravou. Více v popisu změn.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » sob 08. dub 2017 11:37:43

Z Hradčovic jsem si trochu odskočil až do Veselí nad Moravou. Pomalu se to začíná rýsovat.
Obrázek Obrázek Obrázek

FranzMarder
Příspěvky: 2
Registrován: úte 08. srp 2017 15:03:27

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od FranzMarder » úte 08. srp 2017 15:42:00

Perfektní práce!!!!! ;) Teď, co vyšly ty "brejle" je to luxusní svezeníčko. :) Sám jsem se na té trati byl projet, (a to bydlím v Mostě :D ) abych to viděl v reálu ->nádhera! Jen mě trošku mrzelo, že v tom Vlárském Průsmyku, toho moc nezbylo :/
Přílohy
17362815_303113410110236_8794284969935320695_n.jpg

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 324
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od sasule » pát 11. srp 2017 19:01:44

To je takzvaná "minimalizace českých nádraží".
Právě proto jsem všude psal, že Vlára je plus-mínus rok 2013 - tj. doba, kdy Průsmyk ještě měl pořádné nádraží včetně výpravčího a terminál v Brodě se teprve rýsoval :-)

Párkrát jsem byl na Vláře fotit podklady pro objekty, ale ta trať je už taková smutná a bez života.

motorak28
Příspěvky: 16
Registrován: stř 02. bře 2016 11:14:00

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od motorak28 » úte 17. říj 2017 6:33:33

Dobrý den, mám takový problém s texturou povrchu-je modro-červeně zbarvený, avšak daleko ode "mě" (pohledu).(je to na všech tratích, co mám). Např.:Jsem na nádraží v Bojkovicích a na kopci za obloukem Na Vlárský Průsmyk není tráva, ale ono, již zmíněné červeno-modré zbarvení. V příloze je obrázek.
Přílohy
20171010062042_1.jpg

Uživatelský avatar
Dawee
Příspěvky: 11
Registrován: sob 11. čer 2016 14:43:03
Bydliště: Ivanovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od Dawee » sob 04. lis 2017 19:04:56

Máš v nastavení nízké nastavení "View distance" nebo-li zobrazovací vzdálenosti. Pokud si nastavíš vyšší, zároveň vyřešíš tento problém. ;)

motorak28
Příspěvky: 16
Registrován: stř 02. bře 2016 11:14:00

Re: Vlárská dráha aneb SŽDC 341

Příspěvek od motorak28 » ned 05. lis 2017 19:32:49

Díky moc, funguje to. :D

Odpovědět