Edit objektu v RW

Otázky, problémy a nejasnosti při tvorbě modelů a skinů
Odpovědět
Tezemis
Příspěvky: 46
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Edit objektu v RW

Příspěvek od Tezemis » pát 29. čer 2018 14:41:33

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možné "vzít" nějaký objekt z RW (např. budova) a upravit ho podle sebe? Např. změnit mu barvu, zvětšit, zmenšit, oříznou .. zkrátka nějak ho editovat. Jestli ano, v jakém programu to lze udělat? Děkuji

Uživatelský avatar
Břetislav
Příspěvky: 23
Registrován: ned 17. čer 2018 20:29:34
Bydliště: Příbram

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od Břetislav » pát 29. čer 2018 18:13:07

Ahoj! Já jsem něco takovýho dělal, a dělám to tak: zapnu RW_tools, pojmenuju tu budovu, potom dám RS bin tools, dáš Export dds (Direct Draw Surface) data, pošle se ti to jako dds soubor, pak dám Paint.net, otevřu ten dds soubor, tam si to upravím, dám to do DXT1 (bez alfy) přejmenuju ten soubor dds a opět spustím RS bin tools, dám Import dds data, vyberu ten upravený soubor dds data dáš ho do toho a máš to! Pak si to jen uložit :)
Vlaků a RailWorksu se nikdy nevzdám. :D :D

Tezemis
Příspěvky: 46
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od Tezemis » pát 29. čer 2018 20:32:49

Ahoj, díky moc! Akorát tedy, já todle znám :) mě šlo spíše o objekt jako takový a to například, že ho zmenším atd, ne o texturu, ale o malé "přemodelování".

Uživatelský avatar
Břetislav
Příspěvky: 23
Registrován: ned 17. čer 2018 20:29:34
Bydliště: Příbram

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od Břetislav » sob 30. čer 2018 7:49:49

Jo ahá! :) no to neumím, podle mě by si to musel udělat přes blender. ;)
Vlaků a RailWorksu se nikdy nevzdám. :D :D

Míla
Příspěvky: 304
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od Míla » sob 30. čer 2018 16:15:20

Nazdar, tak to je velmi jednoduché. Vezmi objekt, klikni na něho a vpravo nahoře ti vyskočí tabulka.
Mimo jiné tam máš údaje X,Y,Z a u nich základní velikost 1.000
Z= šíře, Y= výška a Z = délka. Dům zvýšíš, např. 1.200 a už je vyšší. Atd.Vyzkoušej a uvidíš. Anebo místo 1.000 dej 0.7000, 0,500, jak chceš a objekt je menší.
Míla

Tezemis
Příspěvky: 46
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od Tezemis » sob 30. čer 2018 16:46:53

Mílo, díky za odpověď. Možná jsem se nevyjádřil ještě jasně :D Myslel jsem to, že ten daný objekt ještě trochu přemodeluju např. že ho oříznu, přidám k němu další objekt atd. Zkrátka že např. změním jeho strukturu.

kiski
Příspěvky: 767
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od kiski » ned 01. črc 2018 15:24:31

Tak to naozaj neurobíš inak ako premodelovaním modelu... Treba si zohnať zdrojový súbor od autora, a ten následne premodelovať v nejakom 3D modelingovom programe, napr. Blender alebo 3DS Max.
Braňo

Tezemis
Příspěvky: 46
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Edit objektu v RW

Příspěvek od Tezemis » ned 01. črc 2018 22:31:41

Dobře, děkuji za odpověď!

Odpovědět