Dílna Sašule

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Odpovědět
CRR144
Příspěvky: 150
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od CRR144 » úte 03. dub 2018 14:48:47

Blade ti to rovno môže aj opraviť. Ten je teraz rozbehnutý. :)

kiski
Příspěvky: 791
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od kiski » úte 03. dub 2018 21:57:50

Chlapi, s tým Uber shaderom opatrne. Nie nadarmo je UBER - má dosť vysoké nároky na výpočtový výkon, a osobne si myslím, že na obyčajné vozne sa dá použiť menej náročnejší shader. Aby ste potom neboli nepríjemne prekvapení, ak nahádžete tých vozňov viac a bude z hry leporelo :) Je to samozrejme ale na vás, robte ako uznáte za vhodné, nikomu nič nevnucujem.

Každopádne, modely s týmto shaderom vyzerajú naozaj dobre, o tom niet čo diskutovať.
Braňo

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od sasule » stř 04. dub 2018 0:04:52

Braňo, beru na vědomí, ono jak má něco 3 textury, tak je mi to odjakživa podezřelé.
Každopádně má GTX560 už není nejmladší a beru to tak, že se čím dál více objevují karty s čipy 1060 a výše - čili co jede fajn mě, "by mělo" (záměrně v uvozovkách) jet i jinde. Každopádně zlepšení fps konkrétně na vozech Bdmtee nastalo hlavně vyházením vnitřních světel.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 363
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od Michal » stř 04. dub 2018 8:06:13

Jo, světla jsou obrovský žrout výkonu. Když na PBO v depu ČT zapnu osvětlení přístrojů na esu, tak mi FPS klesne skoro o 10.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od sasule » pon 28. kvě 2018 9:24:13

Před pár dny jsem vydal aktualizaci motoráků 854.
Zvuky dodali Jáchym s Dominikem, měniče a základ nové trakční charakteristiky Jáchym a skiny vozů 004,005,033 a 205 Jirka Voborník.
Link zde: https://sasuletrainz.cz/download/train- ... 54-054-954, ano je to s přihlášením a nezapomeňte po instalaci RWP nahrát ještě Hotfix.
Manuál je přiložen (neprošel jazykovou, redakční ani jinou kontrolou :-) ), doporučuji aspoň projít ovládací prvky.

CRR144
Příspěvky: 150
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od CRR144 » stř 30. kvě 2018 15:50:30

Vieš čo je sranda? Že keď sa mi konečne po X tý pokus registrácia podarila, tak som zabudol heslo. Takže si ho môžem poslať zase. A či mi dôjde mail je otázne, pretože celí ten bordel okolo registrácie mám pocit spôsobilo to, že potvrdzujúci link mi proste do mailu nedošiel.

matseb
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 14. črc 2016 12:30:35

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od matseb » sob 02. čer 2018 11:49:01

Akorát jedna drobnost, to vrchní světlo není reflektor, ale pouze poziční světlo, které neosvětluje nic.
Takže poloha pozičních 854
P-posun (dvě bílá na každé straně),
J-jízda (dvě poziční dole a vrchní poziční na čele vlaku),
JS-jízda sólo (dvě poziční dole a vrchní poziční na čele vlaku a vzadu červená)
reflektory
PL-plné (svítí oba dva spodní reflektory),
poloha N1 nebo N2 (svítí buď levý nebo pravý)
954
0- vypnuto,
1. vlevo posun (dvě bílé)
2. vlevo obsazené vozidlo, (jedno bílé)
1. vpravo začátek vlaku, (dvě spodní poziční a vrchní poziční)
2. vpravo začátek vlaku + reflektor (dvě spodní poziční a vrchní poziční + dva spodní reflektory)

Dobryno
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 07. čer 2018 8:54:38

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od Dobryno » sob 14. črc 2018 12:01:33

Ahoj, měl bych dotaz. Když jedu s 854 na ARR a jedu do kopce (rozjezd), tak se nemohu dostat na více než 30km/h. Převodovka mi skočí z 1. stupně na 2., avšak výkon jako by nestíhal a hned mi skočí opět na 1. stupeň a takhle pořád dokola z 1. na 2. a z 2. na 1. a reálně nepřesáhnu rychlost 30km/h. Výkon ARR je jedno jak je nastaven (ať je to 50%, 70%. 90% ..). Nevím jestli je to tím, že s tím neumím, případně bych žádal o vysvětlení :D Děkuji!

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od sasule » ned 15. črc 2018 18:52:13

Pomož jí tak, že manuálně nastavíš 2. (nebo 3., pokud by to bylo nad 70km/h) měnič.
(A neodpovídal jsem už na to někde?)

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od Majkl » úte 17. črc 2018 10:45:17

Mohu se zeptat na jaké trati? A s jakou soupravou?
Já to jen tak včera zkoušel Z Hanušovic na Ramzovou a krásně šla do výkonu :)

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od sasule » úte 17. črc 2018 11:14:56

Můžeš zkusit 854 + 2x 054, nebo 854+054+954 a zkusit se rozjet na Vláře z Bojkovic města nebo z Pitína zast. nahoru. Tam je 17 promile. A pokud si ještě k tomu necháš omezení výkonu na 50%, tak to ta mašina prostě nemůže mít šanci :mrgreen:

Ještě by se dobře testovalo z Vysokých Popovic na Rapotice. Tam je pro změnu až 28 promile, leč tahle trať ještě v RW není.

Tezemis
Příspěvky: 58
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od Tezemis » stř 18. črc 2018 1:34:39

Majkl píše:
úte 17. črc 2018 10:45:17
Mohu se zeptat na jaké trati? A s jakou soupravou?
Já to jen tak včera zkoušel Z Hanušovic na Ramzovou a krásně šla do výkonu :)
Bylo to na trati Kladské pomezí, konkrétně jsem jel z Náchoda směr Václavice a měl jsem soupravu 854 + 1x vůz .. vůbec ten výkon nestíhala, jak jsem říkal z 1. stupně na 2. a hned zpět, jako by jsi jel v autě a dal 5. stupeň do kopce a hned musel přeřadit na 2. stupeň, nevím :D

Cipisekps
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 23. led 2014 18:08:39
Bydliště: Polná - Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od Cipisekps » čtv 19. črc 2018 12:42:56

sasule píše:
úte 17. črc 2018 11:14:56
Můžeš zkusit 854 + 2x 054, nebo 854+054+954 a zkusit se rozjet na Vláře z Bojkovic města nebo z Pitína zast. nahoru. Tam je 17 promile. A pokud si ještě k tomu necháš omezení výkonu na 50%, tak to ta mašina prostě nemůže mít šanci :mrgreen:

Ještě by se dobře testovalo z Vysokých Popovic na Rapotice. Tam je pro změnu až 28 promile, leč tahle trať ještě v RW není.
Z Vysokých Popovic do Rapotic se s 854 + 054 + 954 jezdí většinou na 1. měnič ;) Málo který "KATR" vezme druhý měnič, a když ano, tak se pak "trápí".

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od sasule » ned 23. zář 2018 21:23:13

Na stránky jsem nahrál update vozů Bdmtee.

Předem se omlouvám za případné vzniklé potíže, protože jsem se rozhodl po určitých úvahách, že bymáky vyčlením do samostatné složky Sasule\CD_Bdmtee. Asi nejhlavnější důvod byl kompletní úklid a rozdělení dat. Docházelo totiž k nechtěnému sdílení částí vozů 054 a Bdmtee. To s sebou nese průšvih pro ty, co mají vozy použité ve scénářích - tj. vozy by se mohly přestat zobrazovat. Aktualizovaný balík tedy jen přepisuje soubory v původních umístěních tak, aby vozy verze 0.0.3 hra zobrazila, ale v editoru nenabízela. Čili nově vzniklé scénáře by už měly bymáky brát ze Sasule\CD_Bdmtee.
https://www.sasuletrainz.cz/download/tr ... -cd-bdmtee

Na vozech je nově použitý TrainUberShader, Dominik dodal zvuky, Roman zase hadice a šroubovky. Dále jsem poupravil vytýkané stupačky, na pár částech modelu nebylo zapnuté vyhlazení hran. Stále ale platí, že to ještě není uzavřený a tedy hotový projekt ;-)

Rovnou je aktualizován balík scénářů pro Vláru:
https://www.sasuletrainz.cz/download/tr ... skou-drahu

V případě problémů prosím napište, pokusím se vyřešit, pomoct.

HawkCZ
Příspěvky: 8
Registrován: úte 09. říj 2018 22:37:29

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od HawkCZ » čtv 25. říj 2018 2:32:47

2 šasule: Mám poslední scénáře pro Kolín-Havlbrod a hra stále hlásí chybějící S83_CD_Bdmtee_109.

Mám stažené poslední aktualizace Bdmtee od tebe (uninstall a install) a RWtools ani nehlásí chybu v consistu, až hra při loadu aktivity. Už se mi to stalo ve více aktivitách. Ani když nahradím 109 za 229, tak problém nezmizí.

Může to být tím přejmenováním nebo nezůstala tam někde stará cesta k souboru?

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Sašule

Příspěvek od sasule » pát 26. říj 2018 9:17:33

Pokud jsi udělal uninstall původního, je dost možné, že jsou smazané soubory z původního umístění (tedy jsou zrušeny modely vozů, textury apod.).
Potom má scénář pouze bin/xml původního vozu a nemá to jak načíst.

Čili odstraň soubory z Sasule/Cs_Addon/RailVehicles/Cd_Bdmtee* (píši z hlavy, nevím, zda ta cesta je na 100% správně, protože u mě už neexistuje). Potom už bude RWTools chyby házet, protože soubory v původním umístění nebudou existovat a bude jasné, co vyměnit.

Každopádně nové, platné a už neměnné umístění je Sasule/Cd_Bdmtee/*.

Odpovědět