Modely Kal000px

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » čtv 28. čer 2018 21:00:12

Další update 380 a pár novinek..jednou z nich je funkční volba sběračů v režimech Aut/X01/X02/Oba - X01/X02 režimy mluví za vše, v režimu Oba zvedne oba sběrače a po zrychlení nad 50 km/h by měla jeden sběrač stáhnout. V automatickém režimu závisí zvednutý sběrač na indikovaném systému. Pokud je naindukované trolejové napětí vyšší než 500V, tak automaticky zvedá sběrač X01 pro střídavé systémy, v opačném případě se zvedá sběrač X02..a jak to funguje v RW? Do svých tratí jsem na místa změn napájecích soustav umístil pomocná návěstidla, které do loko pošlou info o aktuální napájecí soustavě, čímž se dá simulovat detekce napájecí soustavy v troleji, ve videu jsou to čtyři krabičky okolo kolejí (to je třeba ještě opravit, schovám je pod zem :D ), dále v režimu Aut lokomotiva zvedá oba sběrače, pokud je na 3kV = napětí, je zapnuté vlakové topení a rychlost je nižší jak 5 km/h..
https://www.youtube.com/watch?v=IGKA9ri ... e=youtu.be
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 351
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » čtv 28. čer 2018 22:22:02

Pěkné to máš. Prvotní detekci systému to dělá jak? Původně jsem chtěl taky použít skrytá návěstidla, ale nakonec jsem od toho z vícero důvodů upustil.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » čtv 28. čer 2018 22:35:04

Idea je taková, že pokud bude národní volba CZ/SK, tak prvotní detekce proběhne uživatelem přes Ctrl+I, kde si vybereš, jestli chceš 3 nebo 25kV, to potvrdíš zvednutím sběrače a dál už to půjde změnit pouze změnou národní volby/přejetím skrytého návěstidla. Ale tohle je zatím pouze idea, jak bych chtěl, aby to fungovalo :mrgreen:
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 351
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » čtv 28. čer 2018 23:05:43

Aha, takže automatickou detekci systému to mít nebude. Bude to mít "jen" detekci změny systému na styku soustav.

Jurajs_89
Příspěvky: 618
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 28. čer 2018 23:29:25

Mysli trochu i na tu Říši, vždyť děláš vlastně první mašinu, kterou můžou Němci reálně využit :D .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » čtv 28. čer 2018 23:33:52

No dalo by se to nastavit i přes ID z editoru scénáře, ale takhle mi to přijde nejjednodušší.
Jurajs: Rád bych, ale vychází to dost natěsno s limitem objektů v kabině. :evil:
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 351
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » pát 29. čer 2018 9:15:11

Jurajs_89 píše:
čtv 28. čer 2018 23:29:25
Mysli trochu i na tu Říši, vždyť děláš vlastně první mašinu, kterou můžou Němci reálně využit :D .
Nepleteš si to s Vectronem? :mrgreen:
Kal000px píše:
čtv 28. čer 2018 23:33:52
No dalo by se to nastavit i přes ID z editoru scénáře, ale takhle mi to přijde nejjednodušší.
Tomu rozumím. :) Já se sice vydal složitější cestou, která nabízí více možností, ale je mi jasné, že je beztak nikdo nevyužije kromě mě. :lol:

kiski
Příspěvky: 779
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od kiski » pát 29. čer 2018 11:32:34

Fíha, čo sa stalo? Ručičky konečne chodia ako majú... :lol: :lol: :lol:

Máš to pekné, len tak ďalej ;)
Braňo

Jurajs_89
Příspěvky: 618
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 29. čer 2018 14:28:03

Myslím Českou mašinu... :roll:
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

CRR144
Příspěvky: 142
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od CRR144 » pát 29. čer 2018 16:50:16

Jazdí do AUS a možno aj do DE, ale o tom nie som presvedčený. Okrem toho ich nemci kúpili na push-pull. Asi tak to myslel Jurajs_89.

Uživatelský avatar
Břetislav
Příspěvky: 58
Registrován: ned 17. čer 2018 20:29:34
Bydliště: Příbram

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Břetislav » pát 29. čer 2018 18:20:31

To je super!!! A prý že to nebude extra... Toto je mistrovské dílo! Prostě nádhera :)
Vlaků a RailWorksu se nikdy nevzdám. :D :D

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » pát 29. čer 2018 19:38:58

CRR: Do Rakouska zajíždí do Vídně a do Linzu, do Německa nejezdí vůbec, ikdyž už je plně schválená pro provoz (schválení dostala týden po podpisu pronájmu vectronů....). Jinak ty německé 102 jsou v podstatě skoro jiné stroje ve stejné karoserii, něco jako 363.5
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 351
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » pát 29. čer 2018 20:32:13

Jurajs_89, CRR144: Myslel jsem to přesně tak, jak napsal Kal000px. ;)

Jurajs_89
Příspěvky: 618
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » sob 30. čer 2018 15:24:37

Ne, myslel jsem to tak, že to je první mašina z české rw dílny, se kterou by mohli jezdit i Němci, protože má komplet DE paket, tak by byla škoda kdyby mašina v simulatoru neuměla PZB a LZB.
Jinak 102 je opravdu prakticky jiná mašina.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Odpovědět