Dílna JachyHm

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 363
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Michal » úte 10. led 2017 17:44:53

JachyHm píše:Takže u tebe třeba vůbec není nascriptované vypnutí kompresorů s už nafoukanou mašinou? :o
To ani nechtěj vědět, jak mám udělaný kompresor. :) Ale já psal o brzdách. ;)

kiski
Příspěvky: 791
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od kiski » ned 19. úno 2017 0:12:28

Záleží aj na tom, ktorý kompresor myslíš. Hardcoded kompresor v hre neovplyvníš, maximálne v simulačnom blueprinte vieš zadať nejaké hodnoty ohľadne kompresoru, ale inak si ho bude riadiť hra sama. Vieš ovplyvniť len virtuálne ovladače, ktoré sa ako kompresory tvária :)

JachyHm
Příspěvky: 95
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od JachyHm » pon 27. bře 2017 1:04:21

Tak konečně hlásím veřejnou testovací verzi, viz. "článek" níže ;)
Tuná stlač.
JH

František Dvořák
Příspěvky: 65
Registrován: ned 06. zář 2015 17:54:33
Bydliště: Zábřeh na Moravě

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od František Dvořák » pon 27. bře 2017 17:43:21

Stojí to výborně, ale nejede :D . Přesněji řečeno vůbec nevím, jestli se mi podařilo správně zapnout baterie. Objevila se mi hláška, že jsou zapnuté, ale žádné kontrolky se nerozsvítily a to na obou stanovištích. Dále jsem zpustil pomocný kompresor. Nevím, jestli k tomu máš udělaný nějaký zvuk, já tam žádný neměl. Světla mi po navolení (automatické i manuální) nesvítila. Navolím sběrač, čekám, čekám........... a nic se neděje. Možná dělám něco špatně, fakt nevím. Stěrače mi stírají, ale jde to vidět jen z venku. U toho se svévolně pohybuje přepínač stěračů tam a zpět. Při delším podržení klávesy A kontrolér zmizí. Další poznámka je, že už při vstupu do scénáře se kouří od kol zadního vozu. Až na tyto zásadní nedostatky je vnější pohled modelu pěkný a jsem s ním zpokojen.

Kohlik
Příspěvky: 112
Registrován: čtv 16. zář 2010 7:51:28
Bydliště: Praha

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Kohlik » pon 27. bře 2017 18:30:42

František Dvořák píše:Stojí to výborně, ale nejede :D . Přesněji řečeno vůbec nevím, jestli se mi podařilo správně zapnout baterie. Objevila se mi hláška, že jsou zapnuté, ale žádné kontrolky se nerozsvítily a to na obou stanovištích. Dále jsem zpustil pomocný kompresor. Nevím, jestli k tomu máš udělaný nějaký zvuk, já tam žádný neměl. Světla mi po navolení (automatické i manuální) nesvítila. Navolím sběrač, čekám, čekám........... a nic se neděje. Možná dělám něco špatně, fakt nevím. Stěrače mi stírají, ale jde to vidět jen z venku. U toho se svévolně pohybuje přepínač stěračů tam a zpět. Při delším podržení klávesy A kontrolér zmizí. Další poznámka je, že už při vstupu do scénáře se kouří od kol zadního vozu. Až na tyto zásadní nedostatky je vnější pohled modelu pěkný a jsem s ním zpokojen.
Zdravím,
u mne naprosto stejné. Vzhledem k tomu, že mám TS přes Steam, mám verzi 59 2a (což je holt jiná, než kterou uvádí autor modelu).
TS 2019 - v65.7a - STEAM
Win 7
Děkuji za každou odpověď !
Zdraví Zdeněk

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 363
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Michal » pon 27. bře 2017 19:06:34

Asi už zaúčinkovala ta autodestrukce. :)

JachyHm
Příspěvky: 95
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od JachyHm » pon 27. bře 2017 19:32:46

Michal píše:Asi už zaúčinkovala ta autodestrukce. :)
Nene, já jsem omylem v kontrole tý betaverze odečítal 0-false :mrgreen: A tím, že pro sebe jsem měl tu betaverzi deaktivovanou na základě uživatelského jména a jednoho souboru na přesném místě v PC, tak jsem neměl jak to zjistit... :mrgreen: Každopádně, teď už by to mělo být bez problému... Teda mělo by se to dát aspoň rozjet.. Problémy tam jsou, proto tohle "organizuju" :D
JH

Uživatelský avatar
Pets
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 03. bře 2016 17:34:54
Bydliště: Brno

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Pets » pon 27. bře 2017 22:14:04

tak se mi konečně podařilo trochu si zajezdit, i když zatím jen přes ten zrychlený start, asi dělám něco blbě, ale jinak super, moc hezký vláček, dík.

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od sasule » úte 28. bře 2017 1:32:59

Vrčí to, jezdí to, brzdí to. Jsem nadšen :D, za mě paráda, úžasnost. Chyby se doladí :-)

František Dvořák
Příspěvky: 65
Registrován: ned 06. zář 2015 17:54:33
Bydliště: Zábřeh na Moravě

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od František Dvořák » úte 28. bře 2017 6:49:41

Musím říct, že po aktualizaci betaverze je to lepší, ale stále se mi to nepodařilo rozjet. Nevím co dělám špatně. Zvednu sběrač a neindikuje se trolejové napětí. Problémy se stěrači i s kontrolérem stále přetrvávají. Budeš muset natočit tutoriál pro méně chápavé, jako jsem asi já :) .

Kohlik
Příspěvky: 112
Registrován: čtv 16. zář 2010 7:51:28
Bydliště: Praha

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Kohlik » úte 28. bře 2017 8:42:02

Zdravím,
jednotka 079 nezdvihne sběrače a nejede ani po rychlém startu.
Jednotka 021 jede - chybí jen indikace napětí a chyba stěračů. Mně funguje jak po klasickém, tak i po rychlém startu.
TS 2019 - v65.7a - STEAM
Win 7
Děkuji za každou odpověď !
Zdraví Zdeněk

mrkvakj
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 24. pro 2015 17:00:56

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od mrkvakj » úte 28. bře 2017 12:23:24

František Dvořák píše:Musím říct, že po aktualizaci betaverze je to lepší, ale stále se mi to nepodařilo rozjet. Nevím co dělám špatně. Zvednu sběrač a neindikuje se trolejové napětí. Problémy se stěrači i s kontrolérem stále přetrvávají. Budeš muset natočit tutoriál pro méně chápavé, jako jsem asi já :) .
Mam bohuzial rovnaky problem :?

JachyHm
Příspěvky: 95
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od JachyHm » úte 28. bře 2017 13:28:43

sasule píše:Vrčí to, jezdí to, brzdí to. Jsem nadšen :D, za mě paráda, úžasnost. Chyby se doladí :-)
Dyť jo.. Uvažuji o tom, že pak po skončení té betaverze opravím ty nahlášené chyby a vydám betaverzi bez omezení, kde už bude alespoň script opravený (něco jak u Esa byla s tou NJ) a časem pak už jenom doladím ten model. ;)
František Dvořák píše:Musím říct, že po aktualizaci betaverze je to lepší, ale stále se mi to nepodařilo rozjet. Nevím co dělám špatně. Zvednu sběrač a neindikuje se trolejové napětí. Problémy se stěrači i s kontrolérem stále přetrvávají. Budeš muset natočit tutoriál pro méně chápavé, jako jsem asi já :) .
Neindikuje, těsně před pádem disku jsem začal upravovat animaci napětí, takže to tam bohužel není :( Video bude snad ještě dnes...
Kohlik píše:Zdravím,
jednotka 079 nezdvihne sběrače a nejede ani po rychlém startu.
Jednotka 021 jede - chybí jen indikace napětí a chyba stěračů. Mně funguje jak po klasickém, tak i po rychlém startu.
Takhle.. O 079 jsem věděl, ale opravoval jsem ji... Nefunguje ani v novém balíku? Verzi 0.7g? Uploadnul jsem ho ca. ve 22:30... Protože pak je tam zase něco jako u Romanové berty a to, že to tahá něco odjinuď :?
mrkvakj píše:Mam bohuzial rovnaky problem :?
No, je tam totiž jedna věc co v manuálu zatím chybí a to Směrový ovladač... Před čímkoli na stanovišti je nutné ho dát z polohy ŘÍZENÁ do polohy 0 (pouze na stanovišti odkud jednotku ovládám - v soupravě nikdy nesmí být dva v režimu ŘÍDÍCÍ, tedy VZAD - 0 - VPŘED...) a pak až nahazovat... Platí to i pro tu zkratku Ctrl+Shift+F12 ;)
JH

Kohlik
Příspěvky: 112
Registrován: čtv 16. zář 2010 7:51:28
Bydliště: Praha

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Kohlik » úte 28. bře 2017 15:16:08

Zdravím,
Obě jednotky jedou - chce to jen trochu trpělivosti s klíčkem hlavního vypínače. Jinak moc díky za dosavadní práci.
A přimlouvám se za to, aby demoverze nebyla uzamčena a mohla se dál používat (doufám, že nejsem sám).

Zdeněk
TS 2019 - v65.7a - STEAM
Win 7
Děkuji za každou odpověď !
Zdraví Zdeněk

Martens
Příspěvky: 34
Registrován: pát 06. čer 2008 12:53:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Martens » úte 28. bře 2017 15:33:19

Jáchyme, mám spíš problém, že se mi panťák vůbec nenabídne (je nainstalovaný, mezipaměť jsem v TS taky ověřil) a nic. Podle fyzické kontroly souborů by měl být v TS nainstalován. Verze je 59.2a. Dík za nakopnutí správným směrem.

JachyHm
Příspěvky: 95
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od JachyHm » úte 28. bře 2017 17:29:18

Martens píše:Jáchyme, mám spíš problém, že se mi panťák vůbec nenabídne (je nainstalovaný, mezipaměť jsem v TS taky ověřil) a nic. Podle fyzické kontroly souborů by měl být v TS nainstalován. Verze je 59.2a. Dík za nakopnutí správným směrem.
Složku Smejki v CSaddon máš povolený?
JH

JachyHm
Příspěvky: 95
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od JachyHm » úte 28. bře 2017 17:31:04

Kohlik píše:Zdravím,
Obě jednotky jedou - chce to jen trochu trpělivosti s klíčkem hlavního vypínače. Jinak moc díky za dosavadní práci.
A přimlouvám se za to, aby demoverze nebyla uzamčena a mohla se dál používat (doufám, že nejsem sám).

Zdeněk
Jojo, o tom klíčku vím, ale co je horší, že co s tím klíčkem nevím.. :mrgreen: Aspoň se to blíží realitě, kdy s tím musíš kvedlat klidně i několik minut, aby se to chytlo :mrgreen: To samé je ale i u té bdělosti, kde je to některý start závislé na bdělosti a musí se odmáčknout a já netuším proč.. :?
JH

kiski
Příspěvky: 791
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od kiski » úte 28. bře 2017 19:47:38

Nooo, skripty vedia potrápiť :) neviem, akým spôsobom si ho písal ty, ale ja osobne idem poväčšine podľa toho, v akom poradí sa mašina nahadzuje, plus preverím závislosti. Po každom "míľniku" :) to otestujem, a overím u fíru, ktorý na tom jazdil/jazdí. Potom sa nestane, že nebudeš vedieť, prečo je každý štart unikát :)
Braňo

Pardál
Příspěvky: 21
Registrován: ned 01. led 2012 17:58:52

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od Pardál » úte 28. bře 2017 21:24:39

Tak teď babo raď (sorry) :lol:

Dnes jsem stáhnul a zprovoznil 021, ale jen přes Ctrl+Shift+F12, pokud ji chci oživit normálně, tak pomocňák fouká, fouká, jen k přítlaku se nedofouká, alespoň přes F5 píšou Pantograph Down (vizuálně je nahoře). Zkoušel jsem různé kličky, zde a v manuálu již popsané, leč marně. Má někdo pěkný a srozumitelný návod, jak tu mršku alespoň jednou normálně oživit? Díky!

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna JachyHm

Příspěvek od sasule » úte 28. bře 2017 22:30:20

Jáchyme, má smysl momentálně hlásit podezřelosti na 3D modelu?

Dovolil bych si ještě možná jedno přání - je na Tobě, jak s tím naložíš ;-)
Navrhoval bych v mapování kláves přesunout tlačítko bdělosti na klávesu "Q", houkačku na "mezerník a píšťalu na "B". Přiznám se, že už jsem si zvykl na tohle mapování, které tak trochu považuji za standard (X5X to mají, X6X taky, Berty, u Puklíka si nejsem jistý na 100%).
Teď nevím, u které mašiny to bylo, ale když jsem si po stisku "B" vyhodil hlavní vypínač ve chvíli, kdy jsem chtěl houkat... Tak bych počítač vyhodil oknem ještě teď :-D

Odpovědět