Dílna Hekl

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Odpovědět
kiski
Příspěvky: 779
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od kiski » úte 28. úno 2017 16:59:40

Keďže tu pred časom Hekl riešil zmazanie/zachovanie pôvodného kabu 150/151, nadviažem na neho. Ak sa starý kab zmaže, a budú k dispozícií len exteriérové modely a nový kab, nebude to robiť galibu v scenároch? Podotýkam, že sa týmto veciam okolo scenárov absolutne, ale absolutne nerozumiem, takže niekomu to môže pripadať smiešne, že sa pýtam. Ale RW je v mnohých veciach nevyspytateľné, a nepáčiť sa mu môže čokoľvek :)

Preto by som uvítal, čo urobiť, aby to scenáre nenarušilo - napr. pomenovanie rušňoch musí ostať pôvodné? Atď, atď, atď.

Dikes za pochopenie.
Braňo

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Vlastik » úte 28. úno 2017 17:08:08

kiski píše:Keďže tu pred časom Hekl riešil zmazanie/zachovanie pôvodného kabu 150/151, nadviažem na neho. Ak sa starý kab zmaže, a budú k dispozícií len exteriérové modely a nový kab, nebude to robiť galibu v scenároch? Podotýkam, že sa týmto veciam okolo scenárov absolutne, ale absolutne nerozumiem, takže niekomu to môže pripadať smiešne, že sa pýtam. Ale RW je v mnohých veciach nevyspytateľné, a nepáčiť sa mu môže čokoľvek :)

Preto by som uvítal, čo urobiť, aby to scenáre nenarušilo - napr. pomenovanie rušňoch musí ostať pôvodné? Atď, atď, atď.

Dikes za pochopenie.
No v zásadě by to scénáře mohlo narušit jen tím pokud se jinak pojmenuje blueprint a nebo se změní trakční charakteristika,na ostatní to opravdu vliv nemá.
Protože cesta na zvuky,podvozek,komponenty i kabinu se zapisuje do kmenového blueprintu daného vozidla.

kiski
Příspěvky: 779
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od kiski » úte 28. úno 2017 20:25:11

Kde sa ktoré komponenty zapisujú, to už za tú dobu viem. Takže názov blueprintu musí ostať alebo názov lokomotívy v hre?? To sú dve rozdielne veci...

TCH je zmenená určite, aj keď možno nie až tak, akoby možno niekto očakával.
Braňo

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Hekl338 » stř 01. bře 2017 0:23:10

Podla mna hra potrebuje len nazov BP, aky nazov sa zobrazuje v editore je fuk, ale nemam odskusane.
Nieco blonske od Doda:
Obrázek
Obrázek

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Vlastik » stř 01. bře 2017 0:51:52

kiski píše:Kde sa ktoré komponenty zapisujú, to už za tú dobu viem. Takže názov blueprintu musí ostať alebo názov lokomotívy v hre?? To sú dve rozdielne veci...

TCH je zmenená určite, aj keď možno nie až tak, akoby možno niekto očakával.
Ohledně TCH tak to je spíš jen pro časy,kdy nemusí potom souhlasit ve scénáři a můžeme se dostat do červených čísel,nic závratného.
Pro scénář jsou důležité dva faktory ohledně funkčnosti a tím je cesta a správný název uvedeného vozidla.
Je jasné že v blueprintu musí souhlasit název s názvem blueprintu:
<cEngineBlueprint>
<Name d:type="cDeltaString">CD_163026z</Name>
Když to shrnu na příkladu tak je to takto blueprint vozidla:
CZ_OBJECTS\CD_Addon\RailVehicles\Electric\CD163\Engine\CD_163026z.bin
Scénář:
</LocoName>
<LocoBP>
<iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID>
<BlueprintSetID>
<iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID>
<Provider d:type="cDeltaString">CZ_OBJECTS</Provider>
<Product d:type="cDeltaString">CD_Addon</Product>
</iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID>
</BlueprintSetID>
<BlueprintID d:type="cDeltaString">RailVehicles\Electric\CD163\Engine\CD_163026z.xml</BlueprintID>
Potom vyhledávací název v blueprintu vozidla ten je zde:
<LocalisedEngineName>
<Localisation-cUserLocalisedString>
<English d:type="cDeltaString">CD_163026z</English>
ve scénáři zde:
<LocoName>
<Localisation-cUserLocalisedString>
<English d:type="cDeltaString">CD_163026z</English>
Jinak ostatní si mohu pojmenovat podle sebe:
<DisplayName>
<Localisation-cUserLocalisedString>
<English d:type="cDeltaString">VL_CD 163 026-8z (traffic)</English>

kiski
Příspěvky: 779
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od kiski » stř 01. bře 2017 10:35:09

Je jasné že v blueprintu musí souhlasit název s názvem blueprintu:
Nemusí, je to na užívateľovi, ale chápem, čo chceš povedať, pokiaľ sa jedná o scenáre. Ok, vezmem si príklad z pôvodných blueprintov, nech to sedí.

Mimochodom, ten blonski je pekný ;)
Braňo

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od kuboss » stř 01. bře 2017 13:47:42

blonski je super. Moje srdce poskočilo aj pri správnej miere "zašpinenia" - tak jej treba - korporátnej nude.. :mrgreen:

Uživatelský avatar
Dodo
Příspěvky: 18
Registrován: úte 13. říj 2015 18:26:39
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Dodo » stř 01. bře 2017 17:39:34

Parádne si ju doladil. Ďakujem za pomoc a úpravu modelu.
Dodo

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Majkl » čtv 09. bře 2017 21:50:20

Zdravím pánové, měl bych takový nesmělí dotaz, tak snad mě neukamenujete :D
Dnes sem si pustil TS s tím že si zapřahnu do dvojičky cargo esa, ale narazil sem na problém. První mašinu sem oživil a zvedl sběrač a u druhé se sběrač nezvedl vúbec. Tak sem přepl pohled du druhé mašiny, zvedl příslušný sběrač a vrátil se zpět na první loko.

Jenže táhne opravdu druhá mašina a co se sběračem pod stahovačkou?
A ještě jeden dotaz, při rozjedu na ARR mi na některých zůstává přepínač viset a na jiných loko se sám vrátí, nastala chyba u mě při instalaci a nebo je problém jinde?

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 351
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Michal » čtv 09. bře 2017 22:34:42

Esa nejsou dělaná pro vícečlenné řízení. V reálu to taky nejde. Myslím u klasiky, kterou máme v simulátoru, ne u WTB nebo 363.5.
Ovladač ARR se má z polohy souhlas vracet u všech mašin. U mě to tak chodí.

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Majkl » čtv 09. bře 2017 22:43:45

Ok děkuji za vysvětlení :)
Fajn, tak zkusím přeinstalovat a snad to bude v pořádku :)

Martens
Příspěvky: 34
Registrován: pát 06. čer 2008 12:53:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Martens » pát 10. bře 2017 12:46:52

Michal píše:Ovladač ARR se má z polohy souhlas vracet u všech mašin. U mě to tak chodí.
Ahoj Michale, u mne se taky ze souhlasu ovladač nevrací - a to nemám TS zatížen žádným balastem a balík es byl komplet přeinstalovaný. Když tak večer to prubnu a písnu Ti číslo mašiny.

Když bys dal indicii, kam se podívat, tak bych u sebe popátral hlouběji, proč se to nevrací.

Kohlik
Příspěvky: 112
Registrován: čtv 16. zář 2010 7:51:28
Bydliště: Praha

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Kohlik » pát 10. bře 2017 13:20:34

Martens píše:
Michal píše:Ovladač ARR se má z polohy souhlas vracet u všech mašin. U mě to tak chodí.
Ahoj Michale, u mne se taky ze souhlasu ovladač nevrací - a to nemám TS zatížen žádným balastem a balík es byl komplet přeinstalovaný. Když tak večer to prubnu a písnu Ti číslo mašiny.

Když bys dal indicii, kam se podívat, tak bych u sebe popátral hlouběji, proč se to nevrací.
Zdravím,
všechny loko včetně kabin znovu přeinstalovány.
Výsledky testu klávesy Y (ovladač souhlasu se vrací):

362 055 : ano
362 078 : ne
362 121 : ne
363 039 : ano
CDC 363 035 : ne
TS 2018 - v62.8b - STEAM
Win 7
Děkuji za každou odpověď !
Zdraví Zdeněk

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 351
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Michal » pát 10. bře 2017 14:22:30

Tak to je zajímavé. Všechny mašiny by měly mít v blueprintu definovaný ovladač režimu jízdy jako "irregular notched lever". Pokud tam někde zůstala definice pouze "notched lever", tak se to vracet nebude. Já mám u sebe vše v pořádku. Testoval jsem každou mašinu. Je otázka, co je v balíku mašin u Hekla na webu. :) Až budu mít čas, tak na to mrknu.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od kuboss » pát 10. bře 2017 16:31:16

Potvrdzujem, že ostáva visieť. Začalo to po poslednom update, a myslel som, že je to zámer. :D (viď môj príspevok po update)

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Majkl » pát 10. bře 2017 17:36:08

Já to taky zkusil přeinstalovat a správně to funguje jen na 362 055 :)

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Hekl338 » pát 10. bře 2017 18:17:25

Chyba je sto percent v baliku, kedze u seba mam mam novy datum len u dvoch z baliku :D Stalo sa to jednoducho tak, ze som exportoval len model, a na BP som jaksi zabudol u ostatnych. Pokusim sa to napravit do konca vikendu.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Hekl338 » čtv 16. bře 2017 21:12:27

Mozte stahovat opraveny balik. Su v nom aj nove tr. charakteristiky, tie posledne neboli aktualne.

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od Majkl » pát 17. bře 2017 10:28:05

Děkuji za opravu :)

alesmafia1
Příspěvky: 115
Registrován: stř 26. srp 2015 14:42:59
Bydliště: Podbořany

Re: Dílna Hekl

Příspěvek od alesmafia1 » pát 17. bře 2017 17:42:40

děkuji :-)

Odpovědět