Objekty pro stavitelé tratí

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Kal000px » úte 25. říj 2016 17:02:06

Podle mě jsou daleko lepší oboustranný.. Je docela opruz dávat tam i oboustranný, ale u jednostranných bych se na to vykašlal úplně. :mrgreen: Jen mě napadá, půjdou psát i desetiny km, nebo ne? (nebo to už jde, ale já si jen kdysi špatně přečetl readme? :D )
A ještě jedna věc mě napadá, nešlo by to udělat jako gantry(?) blueprint? Aby se to při najetí myší na kolej umisťovalo samo do vzdálenosti sloupu a do určité výšky, hrozně by se to tím zrychlilo.. Klidně kdyby tak byla udělaná jen jedna verze bílých oboustranných, ale i tak, hrozně by to pomohlo. :)
Jede jede mašinka..

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » úte 25. říj 2016 18:46:06

+ by byl v tom, že by se zredukoval počet modelů v seznamu.
- v tom, že by se muselo umístit více modelů do tratě.
Největší mínus ale je, že se tím pádem zvětší databáze kolejí. Pokud už nebudou staré podporované, tak se bude muset umisťovat značka na sloupu znova, jestli to chápu dobře.
Jednostranej by se ale hodil, protože ne všude jsou z obou stran a ne všude je na sloupu z obou stran jedna barva, takže se to dá alespoň kombinovat.
V zasade mas pravdu soucasna verze z roku 2012 umoznuje tak jak je videt na screnech pouzit nazev "na stozar" se hodi na dvojite brany,verze "na sloup" se hodi na vsechny sloupy(beton,zelezo,koridor,DDR),verze "na brany" je zbytecna rozmerove se nehodi nikam,z te udelam jednostranne.
Obrázek Obrázek
Nova verze ma jeste trochu vetsi rozestup,v zasade je kompatibilni jak jsem napsal s Romanovo tratovymi nalezitostmi bez problemu.
Ano,premyslet o zmene nazvu protoze stare znaceni s novymi modely by se tlouklo,tak prejmenovat vsechno,myslim ze je to logicky krok.
Bohuzel pro stavitele to znamena km polohy v trati si oznacit treba vlajeckama z me produkce a odstranit,potom umistit nove.
Podle mě jsou daleko lepší oboustranný.. Je docela opruz dávat tam i oboustranný, ale u jednostranných bych se na to vykašlal úplně. :mrgreen: Jen mě napadá, půjdou psát i desetiny km, nebo ne? (nebo to už jde, ale já si jen kdysi špatně přečetl readme? :D )
A ještě jedna věc mě napadá, nešlo by to udělat jako gantry(?) blueprint? Aby se to při najetí myší na kolej umisťovalo samo do vzdálenosti sloupu a do určité výšky, hrozně by se to tím zrychlilo.. Klidně kdyby tak byla udělaná jen jedna verze bílých oboustranných, ale i tak, hrozně by to pomohlo.
Precti si readme,protoze desetiny umoznuje v soucasne verzi vsechny modely oznacene jako "Hektometrovnik" ,to jen na okraj.
Bohuzel tvuj napad neni realizovatelny protoze Km polohy jsou jako databazovy objekt a musis tam zapsat udaje,jedine co jde tak udelat patniky po 100m ale bez udaju jako je loft.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Kal000px » úte 25. říj 2016 19:35:43

Vlastik: Vždyť by to šlo udělat i bez vázání na koleje ne? V manuálech je někde tvorba staniční cedule s písmenkovou texturou, to snad taky není linkovaný na koleje, tak si myslím, že by to fungovat mohlo o.O Jestli se pletu, tak mě klidně oprav, nikdy jsem tohle nezkoušel.
Jede jede mašinka..

KaMat
Příspěvky: 1167
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od KaMat » úte 25. říj 2016 20:02:24

No pokud je bude třeba měnit, tak je to na prd, když jich mám v trati na sovky, ne-li tisíce. Já zase uvažoval nad modelem pro každé číslo, které bych potřeboval. Měl bych sice rozsáhlej seznam ale rapidně by to ulehčilo databázi.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » stř 26. říj 2016 0:10:00

Kal000px píše:Vlastik: Vždyť by to šlo udělat i bez vázání na koleje ne? V manuálech je někde tvorba staniční cedule s písmenkovou texturou, to snad taky není linkovaný na koleje, tak si myslím, že by to fungovat mohlo o.O Jestli se pletu, tak mě klidně oprav, nikdy jsem tohle nezkoušel.
Ano,ale to je cedule kde je pevne nastaveno stavitelem nazev,km jsou vehre aby byli videt ,to same treba sklonovniky od romana taky pokud chci zapsat a videt cisla v simulatoru tak to musim udelat jako databazovy objekt.
Takze z teto pozice jako static cisla nemaji zadny efekt a tim navazu na prispevek od KaMata,nedovedu si dost dobre predstavit mit v zalozce treba 400 km se statickymi cisly to nez bych sroloval na dalsi objekty v zalozce tak to by me omrzelo,tudy cesta nevede, v zasade asi neni jine reseni nez databazovy objekt.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Kal000px » stř 26. říj 2016 9:26:12

No jo, jenže to je přepisovatelná cedule podle toho, co na ní napíšeš.. Proč by to nemohlo jít, vždyť to funguje stejně o.O
Jede jede mašinka..

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » stř 26. říj 2016 10:50:16

Kal000px píše:No jo, jenže to je přepisovatelná cedule podle toho, co na ní napíšeš.. Proč by to nemohlo jít, vždyť to funguje stejně o.O
No pokud myslis tohle tak to je sice prepisovatelne ale posklada se nazev v maxku ne ve hre,to neni bez scriptu mozne,alespon o tom nevim.
Pokud mas blizsi informace hlavne postup tak aby to fungovalo ve hre bez databaze tak by to nebyl problem udelat ty s desetinou bez databaze s promenou cisel,ale mysim ze to je neni mozne.
Obrázek

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 631
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Kal000px » stř 26. říj 2016 11:08:42

Jojo, myslel jsem presne tohle. :) zkusím to nekde najit, ale myslim, ze se to dela pres texture set? Kdyz to najdu pošlu ti to do sz :) ale ten skript nebude náročnější nez ukladat to vsechno do databaze ne?
Jede jede mašinka..

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » stř 26. říj 2016 12:18:46

Kal000px píše:Jojo, myslel jsem presne tohle. :) zkusím to nekde najit, ale myslim, ze se to dela pres texture set? Kdyz to najdu pošlu ti to do sz :) ale ten skript nebude náročnější nez ukladat to vsechno do databaze ne?
Nejde o to to ukladat do databaze,ale melo to slouzit pro informaci o km poloze v trati ,tak ze to je videt na mape nebo v editoru. Pokud budu mit static objekty tak uvidim kulovy na mape a bude prazdna. Vsechny trate pouzivaji km jako zakladni informaci o poloze.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » stř 26. říj 2016 15:01:00

KaMat píše:No pokud je bude třeba měnit, tak je to na prd, když jich mám v trati na sovky, ne-li tisíce. Já zase uvažoval nad modelem pro každé číslo, které bych potřeboval. Měl bych sice rozsáhlej seznam ale rapidně by to ulehčilo databázi.
Nic mi do toho neni,ale rapidne by jsi usetril databazi kdyby jsi zrusil vlecky,proste se zamerit svou delkou jen na hlavni trat,treba trinecke zelezarny jsou zbytecnost kolejove protoze nikdo tam nikdy posunovat nebude,tady by jsi rapidne usetril cca 200km koleji a dalsi veci.
S tvoji delkou bych se zameril pouze na hlavni trat,vlecky bych vzdy uzavrel na hranici drahy,je vsude dost posunovych koleji takze nikdo nebude o nic osizen.
Proste tenkrat nikdo nepocital kdyz se zacinalo ze zatim skoncis v Zabrehu,tak by to bylo aktualni,zkus o tom premyslet.
Potom taky usetris databazi kdyz budes natahovat koleje v kuse (bez cervenych trojuhelniku) protoze treba na rovine tam se to da dobre redukovat. Je jasne ze ne vzdy to vyjde.
Tolik muj nazor. :D
Chtel jsem tvoji trat otevrit ale zatim se mi to nepodarilo,a podivat se ceho mas nejvic z kilometrovniku a ty pak skryt z nabidky primo v blueprintu a ostatni pak vest po novu,takze muj bordel.

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » stř 26. říj 2016 19:02:36

@ KaMat ,mas pravdu prosel jsem tvoji trat a musim rici ze se mi libi,nenapadlo me ze umistujes kilometricke polohy po 100 metrech,v tomto pripade tedy zustane vsechno pri starem a nove budou pojmenovany kilometricke polohy s pruhem.
co je noveho tak vetsi vztalenost cosel od modelu zaruci lepsi citelnost,nova textura lepe zapadne do reality,nektere rozestupy jsou posunuty tak aby bylo zachovana kompatibilita na romanovi trolejove nalezitosti,v zasade pribude jednostranna verze,vyrusi se tim padem umisteni na stozar ktere nahradi umisteni na brany.
Jak jsem psal pro jednociferne cislo je model mensi tak jako v realu mereno,ale stale bude platit ze na velky model pujde umistit i jednociferne cislo.
rozdil modelu zde:
Obrázek
@ KaMat ,obcas si po sobe zkontroluj :D
Obrázek Obrázek
Jinak jsem si vsiml ze pouzivas moje sklonovniky a docela to bije do oci na tech sloupech dvojite a na tyci,pokud chces tak udelam verze na sloup i brany,taky mi klidne muzes poslat aktualni trat,treba udelam nejake cedule :D

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » stř 26. říj 2016 20:30:32

Dalsi co sice uz v TS nejakou dobu existuje je tzv: stoping point,slouzi pro umisteni kde je potreba vlak zastavit ,u nas zpravidla na jednokolejce kde krizuji vlaky proti sobe nebo kde konci cesta u namezniku. Trochu jsem zapracoval a upravil pro nase potreby tedy sit szdc tak ze to doplni realitu do trati nebo do scenare.
vice muzete videt na videu kde jsem tyto znacky poprve pouzil:
https://youtu.be/jWf8nmx8uhw
Cas: 5:00-9:00,32:00-34:00
Jako vzdy budou ve dvou provedenich dle TNZ uzke pro uzke nastupiste a normalni na zbytek viz scren,jak to funguje bude prilozeno v manualu.
Obrázek

Míla
Příspěvky: 312
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Míla » pát 28. říj 2016 9:41:25

Všechny značky či návěstidla se hodí, díky za dobrou práci. Všiml jsem si, že ve 33 min. videa je modrá motorová souprava. Dá se někde koupit či stáhnout? Díky za info.
Míla

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » pát 28. říj 2016 9:59:21

Míla píše:Všechny značky či návěstidla se hodí, díky za dobrou práci. Všiml jsem si, že ve 33 min. videa je modrá motorová souprava. Dá se někde koupit či stáhnout? Díky za info.
Míla
Ano,je soucasti teto trati:
https://shop.strato.de/epages/64554512. ... ts/STR0040

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » pát 28. říj 2016 20:15:43

Kilometrická poloha verze 28.10.2016
Dříve Staničníky a Hektometrovníky
Protože bylo potřeba doplnit balík o nové modely dle platného předpisu SŽDC přistoupil jsem k optimalizaci stávajících modelů a doplnil o nové modely. Taktéž jsem musel zachovat kvůli kompatibilitě v omezené míře stávající názvy protože v několika tratích se tyto modely vyskytují v hojném množství a nebylo by možné je vyměnit. Nové modely mají jiné pojmenování.
Důrazně doporučuji přečíst přiložený obrazový manuál,je tam návod jak instalovat a všechny verze celkem 82 modelů !
Download:
http://railworks.ofpmafia.eu/dl/downloa ... -mileposts
Screny:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » čtv 03. lis 2016 12:32:22

Pripravil jsem pro stavitele aktualni stavebni pomucky ktere prosli upravou a rozdelil do skupin podle potreby stavitele a logicky pojmenoval,tak aby bylo mozne dodrzet kompatibilitu se starou verzi. Dale u vsech modelu je odstraneny jakykoliv stin pro nezadouci efekty a nektere vlajecky sviti i pres noc nebo kde je potreba neco oznacit ve tme napr,tunel . nove jsem udelal metr 50 metru ,3D metr ma nove 0-100m vyskove od zakladny,tak lze merit vysku od terenu.
Vsechny modely jsem i rozmerove upravil pravitka,meridla,a vlajecky jsou vetsi s viditelnosti do 1600m.
Screny zde:
Zluty metr 50,100m a 3D
Obrázek
Modre pravitko 100,500m + Loft metr
Obrázek
Oznacniky pro sklon trati
Obrázek
Oznacniky pro navestidla
Obrázek
Oznacniky pro databazi trati
Obrázek
Oznacniky bez urceni viditelne i v noci.
Obrázek

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » čtv 03. lis 2016 18:31:22

Sada Namezniku
Aktualizovana sada namezniku doplnena o nove verze dle D1,modely zcela prepracovany a vylepsena textura.
V balicku jsou dva soubory pro zkusenejsi soubor .zip kde staci zkopirovat do slozky railworks a dat prepsat,pro mene zkusene je tam soubor .rwp ktery se instaluje pres utilites.exe.
Modely najdete pod filtrem CZ_objects/CD_Addon... a v zalozce Misc pod oznacenim CD_T Nameznik.....
Download :
http://railworks.ofpmafia.eu/dl/downloa ... d-nameznik
Obrázek Obrázek

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » pát 04. lis 2016 12:46:34

Pomůcky pro stavitele trati verze 04. 11. 2016
Připravil jsem pro stavitele aktuální stavební pomůcky které prošli úpravou a rozdělil do skupin podle potřeby stavitele a logicky pojmenoval, tak aby bylo možné dodržet kompatibilitu se starou verzi.
Důrazně doporučuji přečíst přiložený obrazový manuál,je tam návod jak instalovat a všechny verze modelů !
Download:
http://railworks.ofpmafia.eu/dl/downloa ... ls-pomucky
Obrázek Obrázek Obrázek

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » ned 13. lis 2016 19:43:10

Dnes trochu z jineho soudku,stale slyset dokola ze modely problikavaji a proto je nepouzivat?
S tim je konec,nova technologie,nova struktura Lodu,uprava stavajicich modelu z roku 2008-2010. Cele dny jsem zkousel a testoval optimalni strukturu modelu,za plneho svitu a vysledek se mi zda docela dobry,tim chci rici ze modely z roku 2008-2010 jeste do kose nepatri,na videu muzete videt nove znacky a prepracovane zavory.
Vzdalenost a nasvit z jakoho koliv uhlu kamery vzdy drzi model cisty.
video zde:
https://youtu.be/o9Sk7keqbeE

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Objekty pro stavitelé tratí

Příspěvek od Vlastik » úte 15. lis 2016 16:51:43

Tratove navesti: Vlak se blizi k hlavnimu navestidlu
Aktualizace:15.11.2016
Instalace: soubor .rwp,rozpakovat pres utilites.exe nebo .7z a manualne nakopirovat a dat prepsat.
Filtr...CZ_objects/CD_addon (misc).
Uvedena verze je kompatibilni se starsim balikem z roku 2008,postupne bude nahrazovan.
Nove: zmena mapovani,nova textura,prehlednejsi pojmenovani.
Download:
http://railworks.ofpmafia.eu/dl/downloa ... z-hlav-nav
Obrázek Obrázek

Odpovědět