CD návěstidla

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Odpovědět
Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » čtv 28. úno 2013 15:31:56

Opět jsem narazil na chyby,u návěstidla As05a_V11_link03,je chybně script V09,správně tam patří V11,kdo používá toto návěstidlo at si to opraví.
Návěstidla verze Ax05a_V11 májí i špatný script,nevím jak je to možné ale na návěstidle se zobrazí všechny indikátory jako je vidět na screnu:
Obrázek
Je potřeba pro správnou funkčnost si stáhnout script nový:
Obsaženo v poslední verzi script.
Rozbalit a nakopírovat a dát přepsat sem:
x:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\railworks\Assets\CZ_objects\CD_Addon\Railnetwork\Signals\CD\LUA\5znak\a\xxx
Po spuštění hry se už zobrazí návěstidlo správně:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Vlastik dne úte 05. bře 2013 16:37:16, celkem upraveno 1 x.

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » úte 05. bře 2013 16:26:53

CZ_Scripts_v2.01v_02032013
Protože stále většina nezná strukturu složek v TS i když je to polopaticky napsáno tak jsem se rozhodl vydat scripta návěstidel zapakované v .rwp,jsou tam poslední úpravy a změny co se řešilo než Michal odjel na dovolenou.
Download zde:
Součástí balíku návěstidel verze 2.7a
Doporučuji ručně smazat složky LUA a LUArus,cestu najdete zde:
x:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\railworks\Assets\CZ_objects\CD_Addon\Railnetwork\Signals\CD\xxx

Opět platí že pokud narazíte na nějákou nesrovnalost tak mi to sdělte.
Naposledy upravil(a) Vlastik dne stř 12. čer 2013 23:50:27, celkem upraveno 1 x.

AirVolk

Re: CD návěstidla

Příspěvek od AirVolk » úte 05. bře 2013 18:25:04

Díky za počin.... :ugeek:

Uživatelský avatar
drew
Příspěvky: 62
Registrován: pát 11. úno 2011 10:07:26
Bydliště: Praha 5 Košíře

Re: CD návěstidla

Příspěvek od drew » stř 06. bře 2013 21:12:19

Vlastik píše:CZ_Scripts_v2.01v_02032013
Protože stále většina nezná strukturu složek v TS i když je to polopaticky napsáno tak jsem se rozhodl vydat scripta návěstidel zapakované v .rwp
Vlastiku díky za tento hrdinský čin. Já strukturu složek znám dobře, ale:
1. se mi nechce ručně mazat a rozbalovat a lítat po adresářích
2. raději v tom ušetřeném čase budu dělat něco užitečnějšího v RW
právě proto, že existují rwp soubory. Díky za mně i ostatní, kteří určitě uvítají standardní cestu instalace!

drew
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
---::| mapa MODRAVA - nejlepší na dlouhé jízdy |::---
MSTS->Trainz...TS2009->RW3...TS2013DeLuxe @ iPentium Dual E2220; nV GTX285; W7homeSP1

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » čtv 07. bře 2013 20:43:41

Informace pro stavitelé tratí.
Rád bych upozornil kdo používá moje návěstidla od verze script 2.01v že je potřeba provést manuální úpravy dle nového vzorníku a to pokud nechci aby mě kodovalo(přenos VZ) na návěsti které se dávají na koncové koleje "Posun zakázán",samostatná návěst "stůj" je potřeba tak jak je to na přiloženém screnu tam vždy po úmístění dopsat.
Jedná se o:
CD_nvst_Posun zakazan D,M,V
CD_nvst_Ax(m,n,s..)01_link00
CD_nvst_Ax(m,n,s..)02_V04_link00
Scren:
Obrázek
Aby se někdo pak nedivil při posunu že to koduje.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Hekl338 » stř 12. čer 2013 19:53:41

Bolo by mozne spravit kompletny balik s navestidlami atd.,kde by nebolo nutne doplnovat dalsie balicky oprav-uprav? Casto k nam na web mail chodia dotazy, kde ich stiahnut a priznam sa, ze sam som sa v tom stratil a to tu chodim pomerne casto. Idelane na nejaky web a nie ulozto. Novacik proste nemas sancu napr. Romanovu trat v RW rozchodit aj keby chcel. Urcite je mozne to dohladat, ale ruku na srdce, ak mam RW prvy krat a nevyznam sa v tom, tak to proste nenajdem.

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » stř 12. čer 2013 20:49:32

Bolo by mozne spravit kompletny balik s navestidlami atd.,kde by nebolo nutne doplnovat dalsie balicky oprav-uprav?
Moc tomu nerozumím,ale poslední verze návěstidel 2.7a obsahuje předešlé updaty a je to komplet balik který se skládá z několika souborů které se standartně instalují přes TS utility.
Na uložto je to z toho důvodů že je to jeden z mála uložišt co nechtějí registraci a běží to i svižně jako anonym.
Jinak poslední verze je ke stažení zde:
http://www.railsimulator.simtrains.eu/v ... ?f=6&t=240
Novacik proste nemas sancu napr. Romanovu trat v RW rozchodit aj keby chcel.
No ono kdyby u trati byl udělán pořádný a srozumitelný manuál tak by asi problém nebyl,co jsou volné addony tak po většinou jsou tam dané i linky na download objektů,kdyby Roman dal na konec srozumitelné linky co je potřeba k funkčnosti trati mimo jeho assets pack tak by to už pak bylo na každém jak chce aby ta trat vypadala a podle toho si ty objekty stáhne,rozdělit na databázi(důležité) a static. Pokud je někdo línej stahovat tak je to jeho problém.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Hekl338 » stř 12. čer 2013 22:34:14

Tak potom co znamena toto http://www.trainsimulator2012.cz/download/48/subor.zip ? To je potrebne pre prenos navesti dotiahnut, alebo nie? Ten link verzie z 3.1. 2013 uz prenos obsahuje, alebo nie? O to mi tu konkretne ide. To treba jasne definovat. Ak ma nas model navest prenasat, musi mat logicky dotycny komplet navestidla. Podla readme, ktore je prilozene k navestidlam tam o prenose nic nie je, z coho sa zda, ze treba stiahnut to viz zaciatok prispevku. Stiahnut nie je problem, ale slo mi o to mat to vsetko v jednom baliku a nie potom dohladavat, kde co je este potrebne a novacik sa skutocne nezorientuje. Ja nas tu 5 a pol a nemozme to spravit jednoduchsie ostatnym?

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » stř 12. čer 2013 23:58:36

Tak potom co znamena toto http://www.trainsimulator2012.cz/download/48/subor.zip ? To je potrebne pre prenos navesti dotiahnut, alebo nie? Ten link verzie z 3.1. 2013 uz prenos obsahuje, alebo nie? O to mi tu konkretne ide. To treba jasne definovat. Ak ma nas model navest prenasat, musi mat logicky dotycny komplet navestidla. Podla readme, ktore je prilozene k navestidlam tam o prenose nic nie je, z coho sa zda, ze treba stiahnut to viz zaciatok prispevku. Stiahnut nie je problem, ale slo mi o to mat to vsetko v jednom baliku a nie potom dohladavat, kde co je este potrebne a novacik sa skutocne nezorientuje. Ja nas tu 5 a pol a nemozme to spravit jednoduchsie ostatnym?
Dobře,do aktualizované verze z 3.6.2013 jsem zapakoval i poslední verzi scriptů (s přenosem VZ),vše je v rwp a je to tedy pohromadě, instalovat postupně (od 1_ až 5_)a platí pro ty co si stahují od dnešní půlnoci a nebo jim nefunguje přenos VZ.(Tak jako vždy důrazně doporučuji přečíst všechny manuály přiložené v balíčku a nebo instalované do TS)
odkaz na téma a download zde:
http://www.railsimulator.simtrains.eu/v ... 6887#p6887
Obrázek Obrázek

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Hekl338 » čtv 13. čer 2013 8:23:49

Vdaka.

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » pon 09. zář 2013 23:40:22

Michal upravil script autobloku tak aby už nedocházelo k tomu že při jízdě na několika úsecích spadl celý simulátor do oken,po této úpravě by mělo být vše ok (výjde jako součást aktualizovaného balíku).
Dále řeším připomínky ohledně posunu protože stále co mi posílají stavitelé verze tratí (nebo screny s nefunkčností) je to špatně a pak vznikají dohady že něco nefunguje korektně jako v případě dotazu od Michala takže do aktualizované verze návěstidel připravím rozsáhlejší dokumentaci a grafických příkladů,jenom ted takové základy co by měl stavitel při pokládání posunových návěstidel (všech druhů) vědět:
máme dva druhy posunových návěstidel:
a) funkční označeno jako Fpos.
b) nefunkční označeno jako Npos.
aa) platí pro všechny vlaky (vlak hráče+traffic) a bílá funguje jako volno,modrá jako stůj,tyto se doporučuji dávat jen na posunové koleje
,koncové koleje kde může jet i jak vlak hráče+traffic a jsou závislé na další volnosti vlakové (posunové) cesty,aby bylo možné pokud
lokomotiva stojí (třeba na koncové koleji) a mohla (vlak hráče) třeba abych mohl najet na soupravu (na dopravní kolej) je potřeba u tohoto linku
zadat indikaci "T" což znamená že na tuto kolej mě pustí i když je obsazena vozidly (soupravou) ,pokud nebudu mít u linku žádnou indikaci,tak mě to na tu obsazenou kolej nepustí,i
když tam budu mít indikaci "T" tak mě to nepustí pokud mi bude křížit danou cestu jiný vlak.
Tyto návěstidla musí být linkovány na všechny koleje na které je možné jet z koleje návěstidla ,pokud nebudou linkovány na koleje tak nemůže vzniknout vazba a přenos pro další návěstidlo,tyto
návěstidla s označením Fpos. se nesmějí pokládat na dopravní koleje kde jezdí vlaky (vlak hráče+traffic) protože není zaručená vazba z hlavním návěstidlem a tudíž pokud bude úsek za ním obsazen tak před posunovým v dopravní koleji vlak zastaví platí to i pro vlak hráče kdy se to bere jako projetí stůj!
bb) nefunkční platí pro vlak hráče a defakto funguje jenom jako předvěst (pro trafic a vlak hráče ) nemá význam,zpravidla se umístují na dopravní koleje a nekontroluji volnost vlakové cesty ,pro vlak hráče je to spíše to že může popojíždět po stanici na bílou (za předpokladu že má ve správném tvaru výhybky) a je tam naplánovaná trasa hráče.
Zase platí aby návěstidlo se chovalo korektně je potřeba nalinkovat na všechny koleje kam by se dalo jet,pokud použiji mezi výhybky Npos. s linkem 0 tak defakto mi žádná vazba nevznikne a návěstidlo se nerozsvítí na bílou,Npos. návěstidla s linkem 0 slouží výhradně jako označení hranice posunu někde je označník na koridoru jsou to posunová návěstidla,nelze je vkládat mezi kolejové rozvětvení!

Mraca121
Příspěvky: 85
Registrován: ned 10. úno 2013 19:20:55

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Mraca121 » čtv 10. říj 2013 15:37:18

Zdravím potřebuji se zeptat zda existuje nějaký návod na postavení posunové cesty? Když přijedu do konečné stanice a odpojím si vagóny od lokomotivy a chci objíždět. Postavím si výhybky ale nepostaví se mě návěstidlo na posun (bílá barva) když dojedu na výtažnou kolej a přejdu na druhé stanoviště abych mohl odjet na druhé záhlaví stanice tak tam návěstidla jsou postavené pro posun všechny a to samé i z druhého záhlaví zpět k soupravě (opět návěstidla postavena na posun). Jde pouze od soupravy na první záhlaví stanice. Snad jsem to napsal srozumitelně.

Díky

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Roman » čtv 10. říj 2013 15:49:14

Asi se najdou povolanější na odpověď, ale v podstatě to funguje tak, že pokud pojedeš od hlavního návěstidla na kolej, kam je posun nalinkován, bude Ti svítit bílá. Další možnost je, že pojedeš sice na dopravní kolej, ale další cestu budeš mít postavenu přes "ranžírku". V tom případě je ve skriptech definovaná závislost a na hlavním návěstidle se Ti také rozsvítí návěst "posun dovolen" . Zvolit si možnost zda pojedu jako posun nebo jako vlak pro uživatele tuším není, tedy krom vhodné volby postavení vlakové cesty nebo posunu. Vše je v podstatě závislé na tom, jak autor tratě nadefinoval linky návěstidel.

Mraca121
Příspěvky: 85
Registrován: ned 10. úno 2013 19:20:55

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Mraca121 » stř 16. říj 2013 1:09:15

Děkuji
za odpověď a jako vysvětlení bohatě postačí. Jenom se ještě zeptám a zabrousím tím tak trošku do historie. Dají se v současné době stáhnout stará mechanická návěstidla nebo jsou ve stádiu tvorby. Docela by se hodily.

Díky

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 805
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Josef72 » stř 16. říj 2013 17:06:04

Jestli se dělají nevím, ale vydané nejsou.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: CD návěstidla

Příspěvek od KaMat » ned 19. led 2014 19:38:05

Chci se zeptat jestli se dá nastavit na určitou kolej permanentní červená.

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » ned 19. led 2014 20:04:26

Chci se zeptat jestli se dá nastavit na určitou kolej permanentní červená.
Nechápu na co by to bylo když by na tu kolej nešlo vjet ? Pokud potřebuješ aby na určité koleje nešlo vjet tak tam neumístuj link od návěstidla ,ale je to podle mě kravina ,kdo bude tvořit aktivity tak se může stát že tam nalinkuje vlak a všechno mu zůstane kvůli tomu stát ,když už použíj třeba na koleje přivolávačku.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: CD návěstidla

Příspěvek od KaMat » ned 19. led 2014 23:33:18

Vlastik píše:
Chci se zeptat jestli se dá nastavit na určitou kolej permanentní červená.
Nechápu na co by to bylo když by na tu kolej nešlo vjet ? Pokud potřebuješ aby na určité koleje nešlo vjet tak tam neumístuj link od návěstidla ,ale je to podle mě kravina ,kdo bude tvořit aktivity tak se může stát že tam nalinkuje vlak a všechno mu zůstane kvůli tomu stát ,když už použíj třeba na koleje přivolávačku.
Chci právě aby na kolej nešlo běžně jet. Dejme tomu že je ta kolej třeba zasypaná 5 metrovou horou sněhu nebo co já vím..
Jde to nějak udělat ? Třeba neviditelný vlak na té koleji. Potřebuju prostě poradit jak by to šlo nejlíp.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Roman » pon 20. led 2014 0:02:21

Podle mě stačí, když tam nedáš link....

Vlastik

Re: CD návěstidla

Příspěvek od Vlastik » pon 20. led 2014 4:07:04

KaMat píše:
Vlastik píše:
Chci se zeptat jestli se dá nastavit na určitou kolej permanentní červená.
Nechápu na co by to bylo když by na tu kolej nešlo vjet ? Pokud potřebuješ aby na určité koleje nešlo vjet tak tam neumístuj link od návěstidla ,ale je to podle mě kravina ,kdo bude tvořit aktivity tak se může stát že tam nalinkuje vlak a všechno mu zůstane kvůli tomu stát ,když už použíj třeba na koleje přivolávačku.
Chci právě aby na kolej nešlo běžně jet. Dejme tomu že je ta kolej třeba zasypaná 5 metrovou horou sněhu nebo co já vím..
Jde to nějak udělat ? Třeba neviditelný vlak na té koleji. Potřebuju prostě poradit jak by to šlo nejlíp.
No je otázka jestli chceš aby se občas na tu kolej dalo jet tak musíš tam umístit link a to samé obráceně aby byla vazba mezi návěstidly ,i když nevím proč zrovna jako stavitel tratí řešíš jízdní cesty ,pokud nebudeš dělat aktivity tak bych tohle neřešil ,vznikne tím akorát chaos. Pokud na tu kolej nebudeš mít vedenou trasu tak ti tam nic nepojede ,a ve volné jízdě je to jedno,bohužel ty jako stavitel tratí ale nejsi schopen i když budeš mít neviditelný vlak tak ho použít jako vlak pro všechny scénáře dané trati ,protože v každém novém scénáři ten vlak nebude (vždy bude jenom u tebe) ,a tak si myslím že je to pak akorát ztráta času.

Odpovědět