Právě je úte 24. říj 2017 7:32:49

Všechny časy jsou v UTC





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
  Verze pro tisk Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kabina 810
PříspěvekNapsal: úte 22. pro 2015 20:04:08 
Offline

Registrován: úte 27. říj 2015 12:44:39
Příspěvky: 5
Vytvářím kabinu pro 810. V tomhle modelování jsem začátečník a moje modelovací způsoby jsou celkem šílené. V oblasti bočních oken jsou patrné nedokonalosti ale problémů tam bude více... No a při mapování textur to bude celkem problém :lol: jestli se takového pokroku kabina vůbec dočká.


Přílohy:
810cab2.jpg
810cab2.jpg [ 64.89 KiB | Zobrazeno 8125 krát ]
810cab.jpg
810cab.jpg [ 60.96 KiB | Zobrazeno 8125 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: úte 22. pro 2015 21:14:47 
Offline

Registrován: stř 26. srp 2015 12:42:59
Příspěvky: 111
Bydliště: Podbořany
skvělé 810 se do RW určitě hodí hlavně na lokální tratě KaMatovo Praha-Žilina-Katowice :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: stř 23. pro 2015 1:51:15 
Citace:
Vytvářím kabinu pro 810. V tomhle modelování jsem začátečník a moje modelovací způsoby jsou celkem šílené. V oblasti bočních oken jsou patrné nedokonalosti ale problémů tam bude více... No a při mapování textur to bude celkem problém :lol: jestli se takového pokroku kabina vůbec dočká.

vypadá to dobře ale...
docela dobrý vtip,začínat kabinou a nemít model. :D
To jako bybych stavěl trat a neměl koleje.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: stř 23. pro 2015 15:55:23 
Offline

Registrován: pon 12. srp 2013 20:30:35
Příspěvky: 709
Ako vieš, že nemá model? Píše to niekde? Lebo ja to nikde nevidím, možno ho niekde má v zásobe, akurát sa s ním nechváli... :D

Apropó - bočné okná: Netreba sa trápiť - jednoducho to vyrež, daj tomu "hrúbku" skrine (napr. extrudovaním hrany, ale tu pozor na normály) a samotné tesnenie okolo okna vyrobíš tak, že použiješ funkciu "Create Shape from selection" pri aktivovaných vybraných hranách, ak je objekt editable poly. Vytvorí sa ti editable spline, ktorej iba aktivuješ hrúbku, akú chceš (odporúčam okolo 15mm), zaškrtneš generovanie mapping koordinátov (jednoduchšie mapovanie v budúcnosti), a zredukuješ na 6-hran. A potom to už len vhodne umiestniš. Vôbec to netreba detailnejšie, jednak to nikto nepozoruje pod lupou a zbytočne by ti narastali polygóny.

V prípade otázok ohľadne modelingu ti rád pomôžem, ak to bude v mojich silách. Kontaktuj ma cez ss.

_________________
Braňo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: stř 23. pro 2015 18:42:38 
Offline

Registrován: úte 27. říj 2015 12:44:39
Příspěvky: 5
Model nemám a možná by to byla i zbytečná práce když už je model vytvořený pro msts. Někde jsem četl že konvertování modelu z msts do RW není úplně jednoduché, ale snad jednoduší než dělání celého modelu znovu. možná se pletu, s konvertováním zkušenosti nemám.

Jinak jsem začal používat Cinemu 4D když už nám ho škola poskytla. asi to není úplně vhodný na modelování ale co... :lol: zatím jsem se naučil nějaké základy s polygony, booleanovské operace a to je snad vše :lol: ta kabina je jenom taková sranda co jsem splácal během pár dní a až se naučím lépe s programem pracovat nemám problém kabinu udělat novou a lepší. V přípravě je taky kabina pro 263

Jinak aktuální stav polygonů: 7238


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: stř 23. pro 2015 18:52:02 
Offline

Registrován: pon 12. srp 2013 20:30:35
Příspěvky: 709
Polygónovo si na tom fajn. Cinemu nepoznám, neviem posúdiť je vhodnosť alebo nevhodnosť. Skôr je to o tom ako si ty sám na ten program navykneš a či ti bude vyhovovať. Ja robím v Maxku, ale už dlhé roky, takže zmenu neplánujem. Ale nejaká funkcia podobná tej čo som ti popisoval, určite existuje aj v Cineme, len to nájsť.

Držím palce.

_________________
Braňo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: stř 23. pro 2015 21:11:10 
Joker píše:
Model nemám a možná by to byla i zbytečná práce když už je model vytvořený pro msts. Někde jsem četl že konvertování modelu z msts do RW není úplně jednoduché, ale snad jednoduší než dělání celého modelu znovu. možná se pletu, s konvertováním zkušenosti nemám.

Jinak jsem začal používat Cinemu 4D když už nám ho škola poskytla. asi to není úplně vhodný na modelování ale co... :lol: zatím jsem se naučil nějaké základy s polygony, booleanovské operace a to je snad vše :lol: ta kabina je jenom taková sranda co jsem splácal během pár dní a až se naučím lépe s programem pracovat nemám problém kabinu udělat novou a lepší. V přípravě je taky kabina pro 263

Jinak aktuální stav polygonů: 7238

Cinema je sice dobrý soft.,ale bohužel pro export do TS musíš mít pluginy která pro cinemu neexistují,takže je to taková jak říkáš naučit se a potom změnit program modelovací program a nebo provést export do maxka a někoho otravovat.
V tom případě pokud by jsi myslel tvorbu do TS seriozně,tak bych ale začal shánět to maxko,jinak to budeš mít jenom doma na disku.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: čtv 24. pro 2015 7:27:08 
Offline

Registrován: pon 12. srp 2013 20:30:35
Příspěvky: 709
Ano, v tomto s Vlastíkom súhlasím, pluginy pre export do TS pre Cinemu neexistujú. A export do Maxka tiež nie je vždy najvhodnejší, pretože často pri tom dochádza k rozhádzaniu vyhladzovacích skupín, čo by bol ale ten najmenší problém. Nezriedka dochádza aj k rozbitiu celého modelu, rozhádzaniu vertícií atď... Skôr ako radí Vlastík - prejsť rovno na Maxko.

_________________
Braňo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: čtv 24. pro 2015 7:51:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 16. srp 2014 13:14:03
Příspěvky: 589
Mam takovy pocit ze Max se da sehnat na studentskou licenci na 3 roky zdarma dokonce ;)

_________________
Jede jede mašinka..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: čtv 24. pro 2015 11:25:48 
Offline

Registrován: ned 15. lis 2015 9:34:34
Příspěvky: 77
Kal000px píše:
Mam takovy pocit ze Max se da sehnat na studentskou licenci na 3 roky zdarma dokonce ;)

Ano dá, když zadáš nějaké udaje jako školu atd.. máš ho na 3 roky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: úte 05. led 2016 19:07:39 
Offline

Registrován: ned 06. zář 2015 15:54:33
Příspěvky: 64
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Jsem velice rád,že se na 810 začalo pracovat. Podle mě je ta kabina na dobré cestě. Co se týče kastle tak tu má roZdělanou Pikku, tak když by ses s ním domluvil mohli byste svoje práce dát dohromady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: pon 19. pro 2016 15:17:34 
Offline

Registrován: ned 06. zář 2015 15:54:33
Příspěvky: 64
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Je tu nějaký pokrok?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kabina 810
PříspěvekNapsal: ned 25. pro 2016 10:51:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 22. pro 2016 3:18:26
Příspěvky: 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz

skymiles v1.1 designed by CodeMiles Team -TemplatesDragon-.