Stránka 1 z 1

Kabina 810

Napsal: úte 22. pro 2015 21:04:08
od Joker
Vytvářím kabinu pro 810. V tomhle modelování jsem začátečník a moje modelovací způsoby jsou celkem šílené. V oblasti bočních oken jsou patrné nedokonalosti ale problémů tam bude více... No a při mapování textur to bude celkem problém :lol: jestli se takového pokroku kabina vůbec dočká.

Re: Kabina 810

Napsal: úte 22. pro 2015 22:14:47
od alesmafia1
skvělé 810 se do RW určitě hodí hlavně na lokální tratě KaMatovo Praha-Žilina-Katowice :)

Re: Kabina 810

Napsal: stř 23. pro 2015 2:51:15
od Vlastik
Vytvářím kabinu pro 810. V tomhle modelování jsem začátečník a moje modelovací způsoby jsou celkem šílené. V oblasti bočních oken jsou patrné nedokonalosti ale problémů tam bude více... No a při mapování textur to bude celkem problém :lol: jestli se takového pokroku kabina vůbec dočká.
vypadá to dobře ale...
docela dobrý vtip,začínat kabinou a nemít model. :D
To jako bybych stavěl trat a neměl koleje.

Re: Kabina 810

Napsal: stř 23. pro 2015 16:55:23
od kiski
Ako vieš, že nemá model? Píše to niekde? Lebo ja to nikde nevidím, možno ho niekde má v zásobe, akurát sa s ním nechváli... :D

Apropó - bočné okná: Netreba sa trápiť - jednoducho to vyrež, daj tomu "hrúbku" skrine (napr. extrudovaním hrany, ale tu pozor na normály) a samotné tesnenie okolo okna vyrobíš tak, že použiješ funkciu "Create Shape from selection" pri aktivovaných vybraných hranách, ak je objekt editable poly. Vytvorí sa ti editable spline, ktorej iba aktivuješ hrúbku, akú chceš (odporúčam okolo 15mm), zaškrtneš generovanie mapping koordinátov (jednoduchšie mapovanie v budúcnosti), a zredukuješ na 6-hran. A potom to už len vhodne umiestniš. Vôbec to netreba detailnejšie, jednak to nikto nepozoruje pod lupou a zbytočne by ti narastali polygóny.

V prípade otázok ohľadne modelingu ti rád pomôžem, ak to bude v mojich silách. Kontaktuj ma cez ss.

Re: Kabina 810

Napsal: stř 23. pro 2015 19:42:38
od Joker
Model nemám a možná by to byla i zbytečná práce když už je model vytvořený pro msts. Někde jsem četl že konvertování modelu z msts do RW není úplně jednoduché, ale snad jednoduší než dělání celého modelu znovu. možná se pletu, s konvertováním zkušenosti nemám.

Jinak jsem začal používat Cinemu 4D když už nám ho škola poskytla. asi to není úplně vhodný na modelování ale co... :lol: zatím jsem se naučil nějaké základy s polygony, booleanovské operace a to je snad vše :lol: ta kabina je jenom taková sranda co jsem splácal během pár dní a až se naučím lépe s programem pracovat nemám problém kabinu udělat novou a lepší. V přípravě je taky kabina pro 263

Jinak aktuální stav polygonů: 7238

Re: Kabina 810

Napsal: stř 23. pro 2015 19:52:02
od kiski
Polygónovo si na tom fajn. Cinemu nepoznám, neviem posúdiť je vhodnosť alebo nevhodnosť. Skôr je to o tom ako si ty sám na ten program navykneš a či ti bude vyhovovať. Ja robím v Maxku, ale už dlhé roky, takže zmenu neplánujem. Ale nejaká funkcia podobná tej čo som ti popisoval, určite existuje aj v Cineme, len to nájsť.

Držím palce.

Re: Kabina 810

Napsal: stř 23. pro 2015 22:11:10
od Vlastik
Joker píše:Model nemám a možná by to byla i zbytečná práce když už je model vytvořený pro msts. Někde jsem četl že konvertování modelu z msts do RW není úplně jednoduché, ale snad jednoduší než dělání celého modelu znovu. možná se pletu, s konvertováním zkušenosti nemám.

Jinak jsem začal používat Cinemu 4D když už nám ho škola poskytla. asi to není úplně vhodný na modelování ale co... :lol: zatím jsem se naučil nějaké základy s polygony, booleanovské operace a to je snad vše :lol: ta kabina je jenom taková sranda co jsem splácal během pár dní a až se naučím lépe s programem pracovat nemám problém kabinu udělat novou a lepší. V přípravě je taky kabina pro 263

Jinak aktuální stav polygonů: 7238
Cinema je sice dobrý soft.,ale bohužel pro export do TS musíš mít pluginy která pro cinemu neexistují,takže je to taková jak říkáš naučit se a potom změnit program modelovací program a nebo provést export do maxka a někoho otravovat.
V tom případě pokud by jsi myslel tvorbu do TS seriozně,tak bych ale začal shánět to maxko,jinak to budeš mít jenom doma na disku.

Re: Kabina 810

Napsal: čtv 24. pro 2015 8:27:08
od kiski
Ano, v tomto s Vlastíkom súhlasím, pluginy pre export do TS pre Cinemu neexistujú. A export do Maxka tiež nie je vždy najvhodnejší, pretože často pri tom dochádza k rozhádzaniu vyhladzovacích skupín, čo by bol ale ten najmenší problém. Nezriedka dochádza aj k rozbitiu celého modelu, rozhádzaniu vertícií atď... Skôr ako radí Vlastík - prejsť rovno na Maxko.

Re: Kabina 810

Napsal: čtv 24. pro 2015 8:51:01
od Kal000px
Mam takovy pocit ze Max se da sehnat na studentskou licenci na 3 roky zdarma dokonce ;)

Re: Kabina 810

Napsal: čtv 24. pro 2015 12:25:48
od Filip27-Railways
Kal000px píše:Mam takovy pocit ze Max se da sehnat na studentskou licenci na 3 roky zdarma dokonce ;)
Ano dá, když zadáš nějaké udaje jako školu atd.. máš ho na 3 roky :)

Re: Kabina 810

Napsal: úte 05. led 2016 20:07:39
od František Dvořák
Jsem velice rád,že se na 810 začalo pracovat. Podle mě je ta kabina na dobré cestě. Co se týče kastle tak tu má roZdělanou Pikku, tak když by ses s ním domluvil mohli byste svoje práce dát dohromady.

Re: Kabina 810

Napsal: pon 19. pro 2016 16:17:34
od František Dvořák
Je tu nějaký pokrok?

Re: Kabina 810

Napsal: ned 25. pro 2016 11:51:46
od Alexey Navrotsky
Obrázek