pád editora tratí

Vše o chování RW
Odpovědět
popocatepetel
Příspěvky: 59
Registrován: pát 21. led 2011 19:11:58

pád editora tratí

Příspěvek od popocatepetel » sob 03. úno 2018 10:54:16

Ahojte. Staviam si trať, všetko ide hladko, ale na niektorých miestach ma po položení koľají vyhodí do Windowsu, stane sa to vždy na tom istom mieste, prípadne sa mi pri tvorbe angličana stane to isté, ale tiež len na tom istom mieste, inde angličana spraviť môžem. Toto som čiastočne vyriešil preinštalovaním TS 2018. Chvíľu to fungovalo, ale raz som sa chcel z editora prepnúť do hry (v editore cez šípku v rohu vpravo dole) a hra ma hodila do Windowsu. Potom keď som si simulátor spustil znova, už som tam nemal položené žiadne koľaje. Ostali mi tam len vozidlá položené na zmiznutých koľajách a naťahané nástupištia (loft objekty) + nejaké budovy, čiže zmizli len koľaje, návestidlá som ešte nemal. Stretol sa s tým niekto z vás už? Prípadne, ako sa mu podarilo toto odstrániť. Nerád by som začínal so stavbou od začiatku, to som absolvoval už niekoľkokrát (kvôli tomu, že sa mi nepáčilo, čo som postavil) a už sa mi to moc nechce. :lol:
Mám Win 7 64-bit, GTX 1050 2GB, 8-jadro AMD FX 8300, 8GB RAM Kingston, ak teda táto informácia pomôže.
Za akúkoľvek odpoveď vopred pekne ďakujem.
s pozdravom popocatepetel

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Blade77 » pát 20. dub 2018 11:10:11

Ahoj,

Bohužel mám podobný problém. V editoru hra často padá, v režimu hry také, ale ne tolik. Podle těch chybových hlášek, mě to dovedlo k jedinému - málo paměti, což mě ale rozesmálo. Toto se mi děje od posledního updatu, resp. po updatu hry na verzi 2018. Předchozí verze byly v pohodě, což mě překvapuje. Např., přidávám si vozidla do hry, při tvorbě scénáře, přidám lokomotivu, cca 3 vozy, při čtvrtém už mi ukazuje na voze "missing texture" (vkládám ten samý vůz, co před tím) a následně to celý spadne - podle toho, jak to vypadá, málo paměti, jak jsem popsal. Hře se ani nedaří uložit dump soubor s chybou. Všude všechno má správcovské práva a hru spouštím jako správce, takže tím by problém se zapisováním být neměl.
Už si nevím rady, co s tím, zkoušel jsem všemožné přepínače - bez úspěchu.
Specifika mého počítače: Intel Core i7-7700HQ, 16 GB RAM DDR4, Nvidia GeForce GTX1050 Ti - 4 GB vlastní GDDR5 paměti, Windows 10 Home 64-bit.

Taktéž, jako kolega, budu rád, za každou pomoc.
Předem díky.
Jirka/VonShark

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 295
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: pád editora tratí

Příspěvek od sasule » sob 21. dub 2018 18:22:27

Zkusil bych na problémové trati stáhnout detaily. To jako první krok.
Druhý krok - přes LogMate nebo RWTools zkus(te) zjistit, co chybí. Nevím, zda to není jen moje domněnka, ale mám za to, že když v trati chybí moc objektů, hra taky padá. A když náhodou chybí třeba návěstidlo, je to excelentní průs..švih :mrgreen:

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Blade77 » pon 23. dub 2018 7:55:27

Sašo,

Takže ať jsem dělal, co jsem dělal, v nejnovější aktualizaci hry, je, pravděpodobně, něco špatně. Ano, nastavení detailů na chvíli pomohlo, ale pak to padalo taky. Nicméně, stáhl jsem verzi 2017 a začal jsem testovat. Verze 2017, nejenže jinak spravuje RAM, ale dokonce má o 10% nižší nároky na grafiku. Sedmnáctka mi nepadla ani jednou a nikdy, v místech, kde 2018 padla na nedostatku RAM (maximální možné využití 4 GB a dál ani Ň, pak to spadlo), verze 2017 si vzala maximálně 2,5 GB RAM a mohl jsem si hrát vesele dál. Assety jsem měl zkopírované v obou hrách stejně, abych vyloučil chybějící věci.

Ačkoliv je to, tedy, prasárna, zůstanu u starší verze, dokud nevyjde aktualizace k té nové. Není to Warez, veškerý ten sajrajt jsem odstranil a normálně vložil do steamu a zakázal jsem aktualizace, protože Steam už to honem honem chtěl aktualizovat.
Jirka/VonShark

Šnek
Příspěvky: 62
Registrován: úte 29. črc 2014 7:14:50

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Šnek » pon 23. dub 2018 8:42:07

No možné to je. Jestli jsem to dobře pochopil je třeba pro verzi 2018 PC s 8GB RAM?

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 295
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: pád editora tratí

Příspěvek od sasule » pon 23. dub 2018 8:55:42

To jsou zajímavé poznatky. Já teď běžím na poslední verzi, ale před pár dny jsem provedl uvedení PC do továrního nastavení. Zatím jsem nezaznamenal popisované, tj. nějaké extrémní pády, ba dokonce se zvedly fps, což nechápu - železo je stejné a nastavení grafiky stejné jako dříve.
Ani jsem na Railworks.exe zatím ještě neaplikoval "4GB fix". Mám 8GB RAM.
Na druhou stranu, zatím jsem editoval jen svou Vláru a Mílovo Kladské pomezí.

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Blade77 » pon 23. dub 2018 10:05:01

4 GB patch je už k ničemu. Když jsem si po patchu dal porovnat oba soubory v Total Commanderu (původní a patchlý), tak jsem dostal hlášku, že oba soubory mají naprosto stejný obsah. Vím, že 2016 verze ještě byla odlišná, ale vypadá to, že DTG už "aktualizovali" RW na vyšší využití RAM.

Nicméně, stejný problém je i na druhém PC, které mám. Také pády, poslední verze hry. Před tím OK.
Jirka/VonShark

Míla
Příspěvky: 294
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Míla » pon 23. dub 2018 11:13:05

Šnek píše:
pon 23. dub 2018 8:42:07
No možné to je. Jestli jsem to dobře pochopil je třeba pro verzi 2018 PC s 8GB RAM?
Určitě, nedávno jsem scénáři jel jízdu a ukazovalo to 5.4 GB.
A při stavbě tratě také občas padá nebo zamrzne, u mne hlavně, když mám zapnuté mapy ( Ctrl+G)
Míla

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Blade77 » pon 23. dub 2018 11:32:13

Tak to je hodně zvláštní. Já se nikdy nedostal nad 4 GB. Vždy to spadlo zhruba při 3,3 GB. A to i po aplikaci 4GB fixu.
Jirka/VonShark

KaMat
Příspěvky: 1146
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: pád editora tratí

Příspěvek od KaMat » pon 23. dub 2018 13:41:47

Míla píše:
pon 23. dub 2018 11:13:05
Šnek píše:
pon 23. dub 2018 8:42:07
No možné to je. Jestli jsem to dobře pochopil je třeba pro verzi 2018 PC s 8GB RAM?
Určitě, nedávno jsem scénáři jel jízdu a ukazovalo to 5.4 GB.
A při stavbě tratě také občas padá nebo zamrzne, u mne hlavně, když mám zapnuté mapy ( Ctrl+G)
Míla
To se ti povedlo jak ? :shock: :shock: :shock:

Míla
Příspěvky: 294
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Míla » pon 23. dub 2018 14:00:07

Ukazuje mě to Správce úloh.
paměť.jpg
Příloha paměť.jpg je dlouhodobě nedostupná.

KaMat
Příspěvky: 1146
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: pád editora tratí

Příspěvek od KaMat » pon 23. dub 2018 16:24:44

Aha ty myslíš celkové využití :D

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 295
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: pád editora tratí

Příspěvek od sasule » pon 23. dub 2018 20:34:43

Milane, to, co ostatní myslí, je kolik si vezme proces Railworks.exe.
Je to na záložce procesy.

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Blade77 » úte 24. dub 2018 10:05:55

No, mohli by to konečně už udělat 64-bit. Nádhernej simulátor a takováhle volovina to akorát kazí.
Jirka/VonShark

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 291
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Michal » úte 24. dub 2018 15:00:28

Já myslím, že oni už s tím nic dělat nebudou. Vždyť co bylo za novinky ve verzi 2018? Nic. Jen jiná sbírka tratí. Ani staré známé chyby neopravují. Podle mě další vývoj TS už odpískali a budou se soustředit na TSW. TS budou používat jen jako dojnou krávu na addony.

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: pád editora tratí

Příspěvek od Blade77 » úte 24. dub 2018 17:55:16

Škoda, no... TSW zatím nějak kupovat nechci, dokud nebude možnost stavby tratě a možnost vložit vlastní obsah (tedy, pokud to už nejde, dlouho jsem se neinformoval).
Jirka/VonShark

Odpovědět