Stránka 1 z 2

pád editora tratí

Napsal: sob 03. úno 2018 10:54:16
od popocatepetel
Ahojte. Staviam si trať, všetko ide hladko, ale na niektorých miestach ma po položení koľají vyhodí do Windowsu, stane sa to vždy na tom istom mieste, prípadne sa mi pri tvorbe angličana stane to isté, ale tiež len na tom istom mieste, inde angličana spraviť môžem. Toto som čiastočne vyriešil preinštalovaním TS 2018. Chvíľu to fungovalo, ale raz som sa chcel z editora prepnúť do hry (v editore cez šípku v rohu vpravo dole) a hra ma hodila do Windowsu. Potom keď som si simulátor spustil znova, už som tam nemal položené žiadne koľaje. Ostali mi tam len vozidlá položené na zmiznutých koľajách a naťahané nástupištia (loft objekty) + nejaké budovy, čiže zmizli len koľaje, návestidlá som ešte nemal. Stretol sa s tým niekto z vás už? Prípadne, ako sa mu podarilo toto odstrániť. Nerád by som začínal so stavbou od začiatku, to som absolvoval už niekoľkokrát (kvôli tomu, že sa mi nepáčilo, čo som postavil) a už sa mi to moc nechce. :lol:
Mám Win 7 64-bit, GTX 1050 2GB, 8-jadro AMD FX 8300, 8GB RAM Kingston, ak teda táto informácia pomôže.
Za akúkoľvek odpoveď vopred pekne ďakujem.
s pozdravom popocatepetel

Re: pád editora tratí

Napsal: pát 20. dub 2018 11:10:11
od Blade77
Ahoj,

Bohužel mám podobný problém. V editoru hra často padá, v režimu hry také, ale ne tolik. Podle těch chybových hlášek, mě to dovedlo k jedinému - málo paměti, což mě ale rozesmálo. Toto se mi děje od posledního updatu, resp. po updatu hry na verzi 2018. Předchozí verze byly v pohodě, což mě překvapuje. Např., přidávám si vozidla do hry, při tvorbě scénáře, přidám lokomotivu, cca 3 vozy, při čtvrtém už mi ukazuje na voze "missing texture" (vkládám ten samý vůz, co před tím) a následně to celý spadne - podle toho, jak to vypadá, málo paměti, jak jsem popsal. Hře se ani nedaří uložit dump soubor s chybou. Všude všechno má správcovské práva a hru spouštím jako správce, takže tím by problém se zapisováním být neměl.
Už si nevím rady, co s tím, zkoušel jsem všemožné přepínače - bez úspěchu.
Specifika mého počítače: Intel Core i7-7700HQ, 16 GB RAM DDR4, Nvidia GeForce GTX1050 Ti - 4 GB vlastní GDDR5 paměti, Windows 10 Home 64-bit.

Taktéž, jako kolega, budu rád, za každou pomoc.
Předem díky.

Re: pád editora tratí

Napsal: sob 21. dub 2018 18:22:27
od sasule
Zkusil bych na problémové trati stáhnout detaily. To jako první krok.
Druhý krok - přes LogMate nebo RWTools zkus(te) zjistit, co chybí. Nevím, zda to není jen moje domněnka, ale mám za to, že když v trati chybí moc objektů, hra taky padá. A když náhodou chybí třeba návěstidlo, je to excelentní průs..švih :mrgreen:

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 7:55:27
od Blade77
Sašo,

Takže ať jsem dělal, co jsem dělal, v nejnovější aktualizaci hry, je, pravděpodobně, něco špatně. Ano, nastavení detailů na chvíli pomohlo, ale pak to padalo taky. Nicméně, stáhl jsem verzi 2017 a začal jsem testovat. Verze 2017, nejenže jinak spravuje RAM, ale dokonce má o 10% nižší nároky na grafiku. Sedmnáctka mi nepadla ani jednou a nikdy, v místech, kde 2018 padla na nedostatku RAM (maximální možné využití 4 GB a dál ani Ň, pak to spadlo), verze 2017 si vzala maximálně 2,5 GB RAM a mohl jsem si hrát vesele dál. Assety jsem měl zkopírované v obou hrách stejně, abych vyloučil chybějící věci.

Ačkoliv je to, tedy, prasárna, zůstanu u starší verze, dokud nevyjde aktualizace k té nové. Není to Warez, veškerý ten sajrajt jsem odstranil a normálně vložil do steamu a zakázal jsem aktualizace, protože Steam už to honem honem chtěl aktualizovat.

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 8:42:07
od Šnek
No možné to je. Jestli jsem to dobře pochopil je třeba pro verzi 2018 PC s 8GB RAM?

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 8:55:42
od sasule
To jsou zajímavé poznatky. Já teď běžím na poslední verzi, ale před pár dny jsem provedl uvedení PC do továrního nastavení. Zatím jsem nezaznamenal popisované, tj. nějaké extrémní pády, ba dokonce se zvedly fps, což nechápu - železo je stejné a nastavení grafiky stejné jako dříve.
Ani jsem na Railworks.exe zatím ještě neaplikoval "4GB fix". Mám 8GB RAM.
Na druhou stranu, zatím jsem editoval jen svou Vláru a Mílovo Kladské pomezí.

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 10:05:01
od Blade77
4 GB patch je už k ničemu. Když jsem si po patchu dal porovnat oba soubory v Total Commanderu (původní a patchlý), tak jsem dostal hlášku, že oba soubory mají naprosto stejný obsah. Vím, že 2016 verze ještě byla odlišná, ale vypadá to, že DTG už "aktualizovali" RW na vyšší využití RAM.

Nicméně, stejný problém je i na druhém PC, které mám. Také pády, poslední verze hry. Před tím OK.

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 11:13:05
od Míla
Šnek píše:
pon 23. dub 2018 8:42:07
No možné to je. Jestli jsem to dobře pochopil je třeba pro verzi 2018 PC s 8GB RAM?
Určitě, nedávno jsem scénáři jel jízdu a ukazovalo to 5.4 GB.
A při stavbě tratě také občas padá nebo zamrzne, u mne hlavně, když mám zapnuté mapy ( Ctrl+G)
Míla

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 11:32:13
od Blade77
Tak to je hodně zvláštní. Já se nikdy nedostal nad 4 GB. Vždy to spadlo zhruba při 3,3 GB. A to i po aplikaci 4GB fixu.

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 13:41:47
od KaMat
Míla píše:
pon 23. dub 2018 11:13:05
Šnek píše:
pon 23. dub 2018 8:42:07
No možné to je. Jestli jsem to dobře pochopil je třeba pro verzi 2018 PC s 8GB RAM?
Určitě, nedávno jsem scénáři jel jízdu a ukazovalo to 5.4 GB.
A při stavbě tratě také občas padá nebo zamrzne, u mne hlavně, když mám zapnuté mapy ( Ctrl+G)
Míla
To se ti povedlo jak ? :shock: :shock: :shock:

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 14:00:07
od Míla
Ukazuje mě to Správce úloh.
paměť.jpg
Příloha paměť.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 16:24:44
od KaMat
Aha ty myslíš celkové využití :D

Re: pád editora tratí

Napsal: pon 23. dub 2018 20:34:43
od sasule
Milane, to, co ostatní myslí, je kolik si vezme proces Railworks.exe.
Je to na záložce procesy.

Re: pád editora tratí

Napsal: úte 24. dub 2018 10:05:55
od Blade77
No, mohli by to konečně už udělat 64-bit. Nádhernej simulátor a takováhle volovina to akorát kazí.

Re: pád editora tratí

Napsal: úte 24. dub 2018 15:00:28
od Michal
Já myslím, že oni už s tím nic dělat nebudou. Vždyť co bylo za novinky ve verzi 2018? Nic. Jen jiná sbírka tratí. Ani staré známé chyby neopravují. Podle mě další vývoj TS už odpískali a budou se soustředit na TSW. TS budou používat jen jako dojnou krávu na addony.

Re: pád editora tratí

Napsal: úte 24. dub 2018 17:55:16
od Blade77
Škoda, no... TSW zatím nějak kupovat nechci, dokud nebude možnost stavby tratě a možnost vložit vlastní obsah (tedy, pokud to už nejde, dlouho jsem se neinformoval).

Re: pád editora tratí

Napsal: sob 30. čer 2018 17:34:48
od popocatepetel
Ahojte. Pred nejakým časom so sem napísal o mojom probléme. Chcem len dodať, že sa mi to zatiaľ nepodarilo vyriešiť a doplním, že koľaje mi chýbajú len v mnou stavanej trati, v iných tratiach, kde je toto koľajivo použité, nie je žiadny problém. V editore ich zaškrtnuté mám, mám splnené všetko aby sa mi objavili. Ide konkrétne o koľaje SZDC a niečo. Či už betón, koridor, alebo drevo, aj iné koľaje mi chýbajú. Vedel by niekto o nejakom riešení? Prípadne bol by taký dobrý a popýtal by sa aj v zahraničných fórach? Nakoľko po anglicky a nemecky v podstate vôbec neviem, musel by som sa pýtať cez translator, to je dosť nanič. :lol: Ďakujem za akýkoľvek nápad.

Re: pád editora tratí

Napsal: sob 30. čer 2018 23:08:12
od Michal
Psal jsi, že se ti to stalo po pádu. Zřejmě se poškodily nějaké soubory. Někde se něco nezapsalo. Těžko radit, když to člověk nevidí.

Re: pád editora tratí

Napsal: ned 01. črc 2018 7:01:19
od popocatepetel
Ďakujem za odpoveď. A vedel by mi zistiť čo tomu je RW Tools? Mám na mysli, zistiť presne čo tam chýba.

Re: pád editora tratí

Napsal: ned 01. črc 2018 12:20:57
od Michal
To nevím, RW Tools nepoužívám. Něco by mohlo vyskočit v LogMate.