Kvalita zobrazenia v Railworks

Vše o chování RW
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivan.ps
Příspěvky: 44
Registrován: čtv 05. čer 2008 21:55:08
Bydliště: Nové Zámky - Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od Ivan.ps » ned 10. led 2010 15:50:13

Som rád, že sa to pomaly začína hýbať aj s českými traťami, ale popravde tá grafika sa mi zdá veľmi veľmi divná. Ako je možné, že Rail-X-ovi vyzerá RS takto? ObrázekObrázek
Ivan Palacka

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať 320

Příspěvek od Josef72 » ned 10. led 2010 16:20:11

1. Nejsem si zcela jist, zda nejsou screeny upravovány.
2. Hodně výkonný PC
3.S tím související vysoké rozlišení
4.Kvalitní, nikoliv jev dobrý monitor.
5.Všechna nastavení grafiky hry na max.

V říjnu jsem koupil hodně nadupané PC, všechno na max, ale stejně takovej screen neudělám. Mám asi 3 roky starý LCD monitor, tehdy cena kolem 7 000,- Kč, na dnešní dobu hodně malý průměr. Dle mého názoru má kvalitní monitor, možná určený pro grafiku (Viděl jsem monitory kolem 15 až 20 ti tisíc, věřím, že jsou i kvalitnější).

Tolik můj odhad.

KaMat
Příspěvky: 1198
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať 320

Příspěvek od KaMat » ned 10. led 2010 16:24:18

Mam nainstalovane starsi ovladace ke grafice. Az preinstaluju system a koupim original RW tak si hodim novejsi ovladace a dam nastaveni na max.

Navic ma na tom obrazku trosku jine textury koleji :)

Vlastik

Re: Trať 320

Příspěvek od Vlastik » ned 10. led 2010 17:24:56

ale popravde tá grafika sa mi zdá veľmi veľmi divná. Ako je možné, že Rail-X-ovi vyzerá RS takto?
No myslím si že co ukazuje je asi dosti upravované v photoshopu,nebot i pokud si stáhnu jeho objekty tak pořád nevypadají tak dobře jako on prezentuje,ohledně výkonu tak já kvůli stavbě mám vše snížené na medium,nebot Rw pokud mám otevřený editor a i další náležitosti padá,výkonem si myslím že to není ,ale taky dost záleží na OS pokud mám wistu a nebo XP tak to je rozdíl,ohledně monitoru tak to podle rozlišení bych netipoval.
Pro stavitelé je důležitější rychlost načítání a ne kvalita textur,mám taky solidní konfiguraci a raději volím horší kvalitu alespon třeba pro více objektů na čtverci je to potřeba.
Jinak prosím,po vydání návěstidel s databází bude potřeba ještě před instalací odstranit ty vzorová návěstidla ve všech tratích kde se budou umístovat ,co jsem tenkrát vydal bylo vzorové pro scriptování,sám jsem zjistil že se to pak hádá.

KaMat
Příspěvky: 1198
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať 320

Příspěvek od KaMat » ned 10. led 2010 17:53:00

To jsou jen staticke obekty co si rozmistuju po 100m aby mi sedeli vzdalenosti. Kdyztak je pak nahradim necim jinym.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať 320

Příspěvek od Josef72 » ned 10. led 2010 18:53:13

No myslím si že co ukazuje je asi dosti upravované v photoshopu,nebot i pokud si stáhnu jeho objekty tak pořád nevypadají tak dobře jako on prezentuje
To jak vidíš jeho objekt přece vychází z toho, jaký máš PC. Takže může vypadat stejně tak dobře, jak to prezentuje, ale ne na tvém počítači. Navíc v současné době už není kvalitní textura (1024x1024) žádný komfort, raději kvalitní texturu, než hromadu detailů řešených více polygony.

konec OT.

MANOS66
Příspěvky: 35
Registrován: ned 28. dub 2013 13:20:01
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od MANOS66 » pon 30. čer 2014 17:17:34

Zdravím páni.Mám problém ohladne rozmazaných textúr.Budíky v kabíne vobec nie sú čitatelné.Všetko je rozmazané.Neviete čo s tým?

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od slowly » pon 30. čer 2014 17:20:51

Screen? Opravdu jen v kabině a co okolí? Co je to za kabinu? Nastavení grafiky?....

Uživatelský avatar
M@ster
Příspěvky: 164
Registrován: pát 18. lis 2011 16:36:21
Bydliště: Berlin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od M@ster » pon 30. čer 2014 21:07:29

Udelej screen a napis tvoji sestavu potom uvidime... :D

Na Tom to bezi vse na max:

FX-8120 3,1Ghz (Brzo novy AMD FX-9590) 8 x 4,7 GHz | 16GB DDR3 RAM | MSI GTX 760 OC | Windows 7 64 Bit

MANOS66
Příspěvky: 35
Registrován: ned 28. dub 2013 13:20:01
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od MANOS66 » úte 01. črc 2014 8:17:42

Tak planý poplach.Chyba bola medzi stoličkou a klávesnicou.V samotnom nastavení TS/Graphics /Advanced/Scenery Qality som mal (ja tupelo) nastavené zobrazovanie na MEDIUM.Už je to OK. :oops: :roll: :roll: :roll:

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od Hekl338 » úte 02. úno 2016 19:22:31

O engine TS a jeho AA tu uz bolo napisane mnoho a nemusim pripominat, ze prave ten je najvacsi zrut vykonu a tak ma napadlo preskusat, vypnut AA uplne a pomocu DSR zapnut TS na rozlisenie 4k a zapol len FXAA, kde mierne rozmazanie obrazu nebolo vobec na skodu. Ziadn Ameriku som neobjavil, je vseobecne zname, ze pri vyssom rozliseni straca AA zmysel. Osobne mi pride obraz daleko "kludnejsi", nerzoklepany, celkovo krajsi a shader emisive glow sa chova lepsie. FPS su rovnake, ako pri rozliseni HD a 3x3 SSAA. Aby TS povolil v nastaveni 4k rozlisenie, je treba v Nvidia panely nastavit toto:
Obrázek
DSR vyhladenie sa ako najlepsia hodnota javi 25. Skuste niekto taktiez otestovat a podelit sa o skusenosti. ATI karty maju urcite nieco take, takze dajte pripadny navod pre ostatnych:)

kiski
Příspěvky: 791
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od kiski » stř 03. úno 2016 8:30:43

Hekl, môžeš mi prosím ťa vysvetliť, čo vlastne to DSR a všetko okolo toho znamená? Nejak sa v tom neorientujem... Kde mám čo povoliť? Inak má to zmysel aj na slabších GK, alebo sa o to nemám ani pokúšať a nechať všetko tak ako mám teraz... Momentálne mám TS v rovnakom rozlíšení ako je windows (1366x768, klasika ntb)... Dikes.

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od Majkl » stř 03. úno 2016 16:32:51

Ahoj, tak jsem to nastavení zkusil také. Ale pokut nastavím v RW nejvyšší možné rozlišení, tak se moje FPS drží na 15.
Zkusím si s tím ještě nějak pohrát a dále napíšu.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 927
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od Hekl338 » stř 03. úno 2016 18:28:08

kiski píše:Hekl, môžeš mi prosím ťa vysvetliť, čo vlastne to DSR a všetko okolo toho znamená? Nejak sa v tom neorientujem... Kde mám čo povoliť? Inak má to zmysel aj na slabších GK, alebo sa o to nemám ani pokúšať a nechať všetko tak ako mám teraz... Momentálne mám TS v rovnakom rozlíšení ako je windows (1366x768, klasika ntb)... Dikes.
Zjednodusene povedane, GK "nakeca" hre, ze bezis na 4K monitore, takze hra ti umozni toto rozlisenie povolit. Blizsi popis napriklad tu http://www.svethardware.cz/recenze-nvid ... ykon/40933 Povolit to treba v ovladacom panely Nvidia, ako som uz pisal... ATI maju urcite nieco podobne.
Pre majitelov slabsich GK to pravdepodobne nebude mat velky vyznam. Zostrucnil by som to tak, ze ak zostava da 25-30FPS s nastavenim 3x3SSAA, je daleko prinosnejsie AA v nastaveni TS uplne vypnut (pripadne zapnut len FXAA, ktore vykon takmer neberie). Z Nvidii to zvladaju 960, pripadne vyssie, ale pri dobre naladenej zostave sa to da aj 660Ti (Ti kvoli pretaktovaniu). Ovsem to neznamena, ze je nutne zvolit len 4K rozlisnie, da sa zvolit aj 2K, pripadne nieco "medzi", to som ovsem netestoval. Chce to poskusat. Ak bol niekto spokojny a nizsim AA, nech skusi nizsie rozlisnie a AA vypnut. Niekomu to nepomoze vobec, niekto si mozno najde lepsie nastavnie:)

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: Kvalita zobrazenia v Railworks

Příspěvek od Majkl » stř 03. úno 2016 21:27:32

Tak nakonec jsem zůstal u rozlišení 1980x1020 se zapnutým FxAA+4xMSAA ale DSR vyhlazení mám na 45 a FPS mám kolem 30
Mám holt slabší sestavu Procesor je i3 a grafika je Atina 750

Odpovědět