TS 4GB RAM

Programy a utility k RW
Odpovědět
Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

TS 4GB RAM

Příspěvek od Hekl338 » stř 25. kvě 2016 22:16:25

https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =554740168 skusal to niekto? Uprimne, podla mna to nepomoze, ale schvalne, podelte sa , ci TS zaplni viac nez 2.3GB.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Roman » stř 25. kvě 2016 22:17:55

Některým sežere i 16 GB RAM :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od kuboss » stř 25. kvě 2016 22:35:11

keby si vedel kritiku tak primat ako ju rozdavas :roll: :twisted:

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od KaMat » stř 25. kvě 2016 22:58:23

Žebych si díky tomu mohl už konečně do tratě naflákat taky nějaký provoz ? :D Pak testnu ale nevěřím tomu :D

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Roman » stř 25. kvě 2016 23:05:41

Kolín nad Rýnem.... fps okolo 20.
Víc jak 2.3 GB ani náhodou.

Obrázek

Majkl
Příspěvky: 172
Registrován: sob 02. kvě 2015 11:21:35

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Majkl » čtv 26. kvě 2016 2:12:05

Také jsem vyzkoušel a nedostal sem se ani na hranici 2GB a to sem testoval na Trati Praha - Tábor

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od kuboss » čtv 26. kvě 2016 12:28:51

Obrázek

Freiberg sachs bez vozidiel.. nemal som cas tam nieco hadzat.. ale predpokladam ze s hafom addonov (ako sa mi to stavalo v minulosti), to polezie este vyssie.. Takze ako som vravel, za urcitiych oolnosti pri nacitavani objektov a addonov je mozne aby hra pri datovom soku spadla aj s 8GB Ram.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Hekl338 » čtv 26. kvě 2016 16:55:50

Tak este raz, TS je 32 bit aplikacia a zozere max 2.3GB RAM, podla tohto navodu ano, uz mozes ist na max 4 GB, takze ok, funguje to. Ak ti vsak TS padne, je jedno, ci mas 8 alebo 16 GB nie? TS jednoducho viac nie je schopne pouzit. Tak mi prosim po lopate povedz, ako myslis datovy skok a preco by malo pomoct TS 16 GB a skutocne by ma zaujimalo, kedy TS zozere dajme tomu 6GB, ak budem mat v PC 16 GB. Nerypem, slusne sa pytam. Treba to uzavriet, nech tu nesirime pre druhych dohady, ale nieco testnute a podlozene.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od kuboss » čtv 26. kvě 2016 19:55:46

Ano, TS je 32bit aplikacia, ktora moze realne vyuzit 4GB pamate RAM. (o obmedzeni na 2,3GB pocujem prvykrat od vas a aj ten navod ako to zrusit mi pride zvlastny - takze to zhodnotit neviem.)
Rozdelim to na dve sekcie:
a) co som cital:
- windows ako OS dokaze podprahovo umelo pomoct aplikacii s nedostatkom pamate, zjednodusene povedane, RW potrebuje pamat na nacitanie niecoho, dosiahne 4GB, widnows si na seba zobere este par sto mega RAM na seba. Pride mi to ako riadna haluz - je to z UK trainsim fora a vravelo to tam viac ludi. Ale teraz to dolezitejsie:
b) co viem a co som skusil:
- v prvom rade si treba uvedomit, ze aj RAM je pamat, cize ak ma 8 GB, neda sa z nej vyuzit 8GB. Preto moze app padnut pri vytazeni napr 7,4 GB. Pocitajme spolu: 4GB RW + Standardne 2,2GB system - pri vyhladavani aktualizacii bezne aj 3 - 3,5GB = 7,5GB. A pad je na svete. A teraz odpoved na Heklovu otazku - ako mi pomoze viac GB RAM ak RW vyuzije aj tak iba 4GB? Na to neviem odpovedat s urcitostou - je na to viacero odpovedi a vysledok bude v ich kombinacii - ale dolezite su vysledky. Pri nacitavani mapy pocas hrania (v určitej vzdialenosti dochádza ku nacitavaniu mapy, je to pekne vidiet ked mate free roam a letite vysoko vo vzduchu) - postupne sa objavuju obrysy (par ms) assetov a jednotlivych modelov resp. kolaji apod. - su akoby biele. Po primarnom nacitani sa zobrazia aj s texturami. Ked som mal 8GB ram, pri velkych mapach a mnozstve assets mi to proste pri velkom mnozstve naraz loadovanych objektoch padlo - bolo to pekne vidno: postupne sa zobrazovali objekty az naraz jeden ostal iba "biely" a bum. Ked som prerobil na 16GB, moze tam byt aj miliarda objektov, zostanu biele a dlhsie trva kym sa nacitaju, ale hra nespadne.. neviem ci je to nejaky hrdlovy efekt alebo nieco podobne - kazdopadne to funguje u mna aj u mnohych inych (staci hladat podobne problemy na nete).
Netlacim teda nikoho do povinneho upgradu RAM, ale to ze ma niekto peknu teoriu ako to ma fungovat mi zial nepomohlo, pomohlo mi iba navysenie RAM. (skumal som ci som nevyriesil iba symptom, ale naozaj mi to tkvelo vo velkosti RAM).

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Hekl338 » čtv 26. kvě 2016 20:27:05

a) Teoria pekna, ale skutocne len teoria.
b) A nemohlo to byt prave tym, ze tvoje RAM mohli mat konkretny problem? Staci pretaktovanie RAM, ktora sice znesie, ale chova sa nestabilne. Netvrdim, ze je to tvoj pripad, ale s tym co popisujes, nesuhlasim. Objekty bez textur, je vcelku bezne, prislo to s TS 2015, v TS 2014 sa toto prejavovalo len v editore scenara ci trate. Ci som mal 8GB, alebo 16 GB, nikdy mi to nespadlo, aj ked objekty "dotahovalo" cez 10 s pri rychlom pohybe po mape. Podla mojho nazoru a testov, velkost pamate v TS jednoducho pad nesposobi. Ak pamat zasekam "widalmi" cez 3gb, svedci to skor o neoptimalizovanom systeme a v takej situacii je vcelku logicke, ze to padne, ale to nema nic s TS, ten uz skratka nemal kde brat ani to, co moze.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od kuboss » čtv 26. kvě 2016 20:37:42

Nuze :) RAMky som netaktoval a boli serverove a do serveru aj pokracovali - bez chyby. To samozrejme nevylucuje ine "kurvitko" v mojom systeme: kazdopadne nie som zjavne jediny. Ale zase by som neotvaral debatu ci 3GB pohltenej pamate windowsu znamena neoptimalizovany system... To ze vam to papa menej znamena ze medzi tymi systemami je rozdiel, nie ze je jeden zly a druhy dobry. Myslim ze je tu dost informacii, ked bude niekto hladat, spravi si na to nazor sam. Povedal by som ze realita bude niekde medzi.. Roman by to najradsej veselo prevadzkoval na 4GB RAM - co je sice v pohode mozne, ale moze to byt znacne obmedzujuce. A 16GB RAM moze byt zase znacny overkill, co vsak neznamena ze bude nevyuzitelny (kedze medzi 8GB a 16GB toho moc nieje ak nechceme vyuzivat 4GB/a mensie sloty).
Howk.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Hekl338 » čtv 26. kvě 2016 20:52:14

Bezchybne byt mohli, otazka je, ci si 100% rozumeli napriklad s doskou, aktualny BIOS atd, tam moze byt x veci :D Nie, o tom sa dohadovat nebudem. To, ze to papa menej je o rozdielnom pristupe k systemu, ci si tam nechat bezat na pozadi nepotrebne aplikacie, alebo nie. Ci je to dobre, alebo zle, je vzdy na nom, ci mu to tak vyhovuje. Mam aplikacie, kde tie GB potrebujem a fakt idem casto na hranu 16GB a pomoze mi aj 0,4GB. To je prave to, informacii a rieseni je hromada, zial vacsina nepodlozena. Casto sa polozi dotaz s problemom, uzivatel nedoda vsetky info, casto nepovie vsetko a nasledne citame, ze problem sa vyriesil sam od seba, alebo niecim, co zabudol predtym spravit. Mam osobne radsej, ked su informacie kompletne a davaju hlavne nejaky zmysel a logiku. Ale to je moj problem :D Opat, nenarazam na teba, len na to, ze dohladat sa ta vela informacii. Ano, kazdy si moze vybrat, comu veri:)

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od KaMat » čtv 26. kvě 2016 23:31:34

Kuboss mám dotaz na ty ramky. Zajímají mě detaily. Značka, kapacita, jak u starých, tak u nových.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od kuboss » pát 27. kvě 2016 11:42:58

KaMat: prve RAMky boli tie serverove Kingston s ECC a prislusnou MB, tie boli 2x4GB ddr2 1333mhz a casovanie si uz nepamatam, potom to boli klasicke nonECC mainstream kingston 2x4GB ddr3 s dlhym casovanim (13) a 1333mhz, a aktualne su tam kingston 2x8gb ddr3 super savage 1600mhz a CL 9.

Hekl: s doskou si rozumeli a bios bol aktualny. Na to je mnozstvo porovnavacich benchmarkov s adekvatnymi zostavami, ak by nieco nesedlo alebo nefungovalo spravne, bolo by to vidiet vo vysledkoch.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Roman » sob 17. zář 2016 13:58:32

Tak se musím částečně omluvit Kubossovi ohledně využití RAM.
Povedlo se mi podchytit toto :
RW01.jpg
RAM.jpg
Následně hra padla z důvodu nedostatku paměti RAM . To se mi bohužel nepovedlo podchytit.
Stále to ovšem nemění nic na tom, že není rozdíl pro TS mezi 8 a 16 GB RAM.
Co jsem vypozoroval jako podstatný rozdíl, je rychlost načítání při vyšší frekvenci RAM. Tady jsem se prakticky zbavil propadů fps.

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od KaMat » úte 17. led 2017 13:51:02

I s tím překopáním .exe se nedostanu přes cca 3,3gb takže k hovnu. Než jsem to testnul, tak to padalo u 3,2 :D
Kde je těch slibovaných 4gb :D

Mám ještě dotaz. V editoru mi to žere cca 2gb, ale když přepnu do scénářů, to najednou vzroste na 3,1gb a to bez vozidel. Nevíte proč ?

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Vlastik » úte 17. led 2017 16:45:48

KaMat píše:I s tím překopáním .exe se nedostanu přes cca 3,3gb takže k hovnu. Než jsem to testnul, tak to padalo u 3,2 :D
Kde je těch slibovaných 4gb :D

Mám ještě dotaz. V editoru mi to žere cca 2gb, ale když přepnu do scénářů, to najednou vzroste na 3,1gb a to bez vozidel. Nevíte proč ?
Aha ja se nedostanu pres vic jak 5.2 Gb potom to spadne do oken. Jen ze mam vypnutou virtualni pamet ve win.
Schvalne jsem to jednou meril.

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od KaMat » úte 17. led 2017 20:07:09

5,2 ? :shock:
Jak se to vypíná / zapíná ?

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od Vlastik » úte 17. led 2017 20:52:15

KaMat píše:5,2 ? :shock:
Jak se to vypíná / zapíná ?
Das si ovladaci panely/system/upresnit nastaveni systemu/upresnit/vykon/upresnit/virtualni pamet/zmenit.
Pokud mas vic jak 12Gb RAM tak je to dobre,vsechno se nekoikanasobne rychleji nacita. Nez z virtuani pameti.

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: TS 4GB RAM

Příspěvek od KaMat » úte 17. led 2017 21:02:38

Dík, jí to mám všude zakázané...

Odpovědět