Pluginy do 3ds studia max

Programy a utility k RW
Vlastik

Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » úte 09. úno 2010 11:39:34

Od února jsou k dispozici i pluginy i pro nejnovější studio 2010,Rs tým vyslyšel prosbu většiny a zapracoval je do balíku pluginů,ke stažení na oficiálních stránkách společnosti RS.

Uživatelský avatar
ddusann
Návěstní mistr
Příspěvky: 19
Registrován: ned 22. lis 2009 20:11:53
Bydliště: Vrútky
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od ddusann » čtv 11. úno 2010 14:27:23

Neviem či to platí pre všetky pluginy, ale ak máte 3DSMax 2010 v 64bitovej verzii, tak pluginy vám nepôjdu. Tie sú len pre 32bitovú verziu.
ak ma chcete kontaktovať, urobte tak na ddusann7@gmail.com

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 805
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Josef72 » čtv 11. úno 2010 20:35:24

To platí pro všechny verze pluginů.

Vlastik

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » stř 05. kvě 2010 5:45:34

Neměl by jste někdo ještě staré pluginy co se vydávaly pro Rail simulátor?
Jedná se mi o to že v těch pro Rail simulátor (Railworks ještě nebyl) byl plugin i pro prohlížeč ACDSee verze 8.0,který jsem omylem smazal a v novém balíčku pro pluginů pro RailWorks už se tento nenachází.
Pokud by ho někdo měl stačil by mi jenom ten plugin na to ACDSee,napište mi SZ a nebo pošlete mailem vlastinekmsts@seznam.cz ,
moc děkuji.

laminatka230
Příspěvky: 10
Registrován: úte 23. dub 2013 21:15:55

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od laminatka230 » pon 17. bře 2014 21:33:52

Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s těmi pluginy pro 3ds Max dnes. Které pluginy a která verze 3ds pracuje bez problémů?

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Roman » pon 17. bře 2014 21:47:28

laminatka230 píše:Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s těmi pluginy pro 3ds Max dnes. Které pluginy a která verze 3ds pracuje bez problémů?
Jaký OS máš? Pokud win7, určitě 2010 ale i nižší verze jdou OK. Ve win8 mi chodí jak max8 tak i 2010. Ale tam se tyto verze chovají nestandardně protože už nemají podporu... Vlasta tuším někde psal, že ideální pro win8 je 2011. U vyšších verzí jsem pozoroval (ale tuším i Josef) nějaké neduhy ohledně shaderů . Osobně primárně používám 2010 a jeden nejmenovaný autor mě přinutil i k používání max8 :roll: .

laminatka230
Příspěvky: 10
Registrován: úte 23. dub 2013 21:15:55

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od laminatka230 » pon 17. bře 2014 22:00:45

Mám win 7. Takže ty problémy s pluginy a s 32 a 64 bitovými verzemi zmiňované v této diskusi výše už byly nějak vyřešeny? Nebo je stále třeba mít tu 32 bit verzi? Díky moc za info.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 805
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Josef72 » pon 17. bře 2014 22:26:21

Od poslední verze RW je to u verzí 3ds max 11,13 a 14 tuším jedno.

Vlastik

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » úte 18. bře 2014 3:05:11

laminatka230 píše:Mám win 7. Takže ty problémy s pluginy a s 32 a 64 bitovými verzemi zmiňované v této diskusi výše už byly nějak vyřešeny? Nebo je stále třeba mít tu 32 bit verzi? Díky moc za info.
verze 2011,2013 má oboje jak 32 i 64 .
verze 2014 má jenom 64 bitové.

laminatka230
Příspěvky: 10
Registrován: úte 23. dub 2013 21:15:55

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od laminatka230 » úte 18. bře 2014 13:43:36

Velice děkuji za odpovědi.

Vlastik

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » ned 05. dub 2015 17:09:50

Byl jsem nucený přeinstalovat studio ,nacpal jsem tam win 10 zkušební ,ale už si nepamatuji jak se instalovali pluginy s tou koncovkou .dlu.
můžete mi někdo poradit jsem zapomněl co stím a když nato kliknu tak se nic nestane ,díky.
http://www.jpeg.cz/images/2015/04/05/FkUrw.jpg

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Hekl338 » ned 05. dub 2015 17:42:09


Vlastik

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » ned 05. dub 2015 18:04:54

Díky ,vědel jsem že to tu někde je ale nemohl jsem to najít.

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Blade77 » pon 25. kvě 2015 10:35:29

Mám jen otázku - plugin pro 3Ds Max 2012 asi není, že? Zkoušel jsem hledat všudemožně, ale nic jsem nenašel... :(
Jirka/VonShark

Vlastik

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » pon 25. kvě 2015 15:12:48

Blade77 píše:Mám jen otázku - plugin pro 3Ds Max 2012 asi není, že? Zkoušel jsem hledat všudemožně, ale nic jsem nenašel... :(
Přímo pro verzi 12 nejsou,ale zkusil bych třeba ty pro verzi 13 (11),mě fungovali pro verzi 2009 i ve verzi 2011.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Hekl338 » pon 25. kvě 2015 16:36:48

2012 by som pre tvorbu pre RW nedoporucoval. David Javurek mi pred casom poslal zdrojak z 2012 ky, ktory som sice otvoril v 2013 v pohode, ovsem nesli priradit k tomu RW materialy. Musel to exportnut cez iny format a ja naimportovat, nic prijemne. Do 2012 nefungoval ziadny plugin.

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Blade77 » pon 25. kvě 2015 17:18:19

No tak já doufám, že moje modely Y/B, který jsem dělal ve 2012, půjdou dodělat pro RW ve 2014. Jestli ne, tak mě čeká to samé, co Tebe, export do jiného formátu a následný import zpátky.
Jirka/VonShark

Blade77
Příspěvky: 91
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Blade77 » úte 26. kvě 2015 13:01:13

Lidičky, dík, s pluginy jsem to zvládl, no, stáhl jsem trialverzi 3ds maxka 2014, kde vše funguje korektně. Prokousal jsem se s všemožnými návody a jeden z vozů, co jsem postavil a který je původem pro trainz, jsem zdroják předělal a dopadlo to takto:
CD_A_RW1.jpg
Byla to fuška, dle návodu mi simplewagon nějak nešel, tak jsem jel znova a dával jsem větší pozor.

Je to jen pokusný test, bude potřeba toho ještě hodně udělat, vůz (vozy) mají interiér, zkrátka vše, akorát se to kompletně musí překopat pro RW...
Jirka/VonShark

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Hekl338 » úte 26. kvě 2015 16:30:58

Vida, ze to ide, ked sa chce. Vacsina to casto vzda a povie, ze im to nejde. Moc prace uz nebude, pokial si spravne smoothoval a zvaral. Vyerazat okna, animovat v RW budes len dvere, zvolit vhodne shadery a mas to:)

Vlastik

Re: Pluginy do 3ds studia max

Příspěvek od Vlastik » úte 26. kvě 2015 17:51:02

Blade77 píše:Lidičky, dík, s pluginy jsem to zvládl, no, stáhl jsem trialverzi 3ds maxka 2014, kde vše funguje korektně. Prokousal jsem se s všemožnými návody a jeden z vozů, co jsem postavil a který je původem pro trainz, jsem zdroják předělal a dopadlo to takto:
CD_A_RW1.jpg
Byla to fuška, dle návodu mi simplewagon nějak nešel, tak jsem jel znova a dával jsem větší pozor.

Je to jen pokusný test, bude potřeba toho ještě hodně udělat, vůz (vozy) mají interiér, zkrátka vše, akorát se to kompletně musí překopat pro RW...
Vidím že po lokomotivách budu moci odstavit i osobní vozy a poslat je na zasloužený odpočinek. :D

Odpovědět