RW_Tools

Programy a utility k RW
Jack.Grave
Příspěvky: 62
Registrován: úte 02. bře 2010 4:51:40
Bydliště: Praha

RW_Tools

Příspěvek od Jack.Grave » úte 01. čer 2010 18:32:04

Poměrne šikovný program na editování assetů a scénářů pro RW a RS ke stažení na http://www.rstools.info/rw_tools.html jedná se o donationware 21 spuštení poté je vyžadována licence. Dají se tím například dohledat a prohodit chybějící lokomotivy, vagony aj. ve scénářích, ale i editovat assets( to neuním ani sem to neskoušel).
Vlákno autora na UKTS foru: http://forums.uktrainsim.com/viewtopic. ... 15&t=95184
"Grau, teurer Freund, ist alle Theorie" J.W Goethe

Uživatelský avatar
drew
Příspěvky: 62
Registrován: pát 11. úno 2011 10:07:26
Bydliště: Praha 5 Košíře

Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od drew » pát 18. úno 2011 16:06:28

Ahoj, chtěl bych se zeptat na zkušenost s výměnou součástí v mapě. Vyrobil jsem klon mapy, nainstaloval RW_T, ale nejdou mi ani mazat, ani vyměnit součásti. Návod jsem prostudoval a dělal jsem to podle něj. Jde mi konkrétně o semafory (výměna) a INDUSI magnety (smazání). Napadlo mne, jestli není na překážku, že tyto objekty mají linky. Je tu někdo s praktickou zkušeností :?:

díky,
drew
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
---::| mapa MODRAVA - nejlepší na dlouhé jízdy |::---
MSTS->Trainz...TS2009->RW3...TS2013DeLuxe @ iPentium Dual E2220; nV GTX285; W7homeSP1

Vlastik

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od Vlastik » pát 18. úno 2011 16:15:25

Ahoj, chtěl bych se zeptat na zkušenost s výměnou součástí v mapě. Vyrobil jsem klon mapy, nainstaloval RW_T, ale nejdou mi ani mazat, ani vyměnit součásti. Návod jsem prostudoval a dělal jsem to podle něj. Jde mi konkrétně o semafory (výměna) a INDUSI magnety (smazání). Napadlo mne, jestli není na překážku, že tyto objekty mají linky. Je tu někdo s praktickou zkušeností
Ahoj,
pokud ti nejde něco odstranit z databázových objektů tak se koukni jestli máš tu trat klonovanou odemčenou právě pro úpravu databázových objektů (návěstidel,kolejí,rychlostí,loft a pod.),zjistíš to vpravo dole v editoru kde je zámek,pokud je zamčeno tak můžeš manipulovat pouze se statickými objekty,zámek třeba odemknout a budeš moci editovat vše.

Uživatelský avatar
drew
Příspěvky: 62
Registrován: pát 11. úno 2011 10:07:26
Bydliště: Praha 5 Košíře

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od drew » sob 19. úno 2011 0:43:09

Vlastik píše:Ahoj,
pokud ti nejde něco odstranit z databázových objektů tak se koukni jestli máš tu trat klonovanou odemčenou právě pro úpravu databázových objektů (návěstidel,kolejí,rychlostí,loft a pod.),...
"Bohužel" odemčeno. Objekty za které které chci ty původní vyměnit jsou povoleny (CZ addon).

drew
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
---::| mapa MODRAVA - nejlepší na dlouhé jízdy |::---
MSTS->Trainz...TS2009->RW3...TS2013DeLuxe @ iPentium Dual E2220; nV GTX285; W7homeSP1

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od Josef72 » sob 19. úno 2011 8:17:17

drew píše:
Vlastik píše:Ahoj,
pokud ti nejde něco odstranit z databázových objektů tak se koukni jestli máš tu trat klonovanou odemčenou právě pro úpravu databázových objektů (návěstidel,kolejí,rychlostí,loft a pod.),...
"Bohužel" odemčeno. Objekty za které které chci ty původní vyměnit jsou povoleny (CZ addon).

drew

Teď jsem to zkoušel a normálně to jde. Naklonovat původníá mapu a mazat návěstidla i s jednotlivými linky. do mapy jsem se vrátil a byly pryč. Nepoužívám RW_Tool, prostě jen mažu ty původní.

Uživatelský avatar
drew
Příspěvky: 62
Registrován: pát 11. úno 2011 10:07:26
Bydliště: Praha 5 Košíře

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od drew » sob 19. úno 2011 11:13:17

Josef72 píše:Teď jsem to zkoušel a normálně to jde. Naklonovat původní mapu a mazat návěstidla i s jednotlivými linky. do mapy jsem se vrátil a byly pryč. Nepoužívám RW_Tool, prostě jen mažu ty původní.
Čau Josef, mně jde o 1) smazat - to jsi mazal gde :?: (píšeš vrátil jsem se do mapy)
a 2) nahradit.. tady jsem pokročil, pochopil jsem už strukturu dat (věci kolem kolejí jsou v tracks.bin :shock: ) a teď dělám pokusy. Tak uvidím (napoprvé to nevyšlo ;) )

Takže vyhrnout rukávy, promazat tlačítka na myši, a :arrow:

drew
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
---::| mapa MODRAVA - nejlepší na dlouhé jízdy |::---
MSTS->Trainz...TS2009->RW3...TS2013DeLuxe @ iPentium Dual E2220; nV GTX285; W7homeSP1

Vlastik

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od Vlastik » sob 19. úno 2011 12:37:17

1) smazat - to jsi mazal gde (píšeš vrátil jsem se do mapy)
a 2) nahradit.. tady jsem pokročil, pochopil jsem už strukturu dat (věci kolem kolejí jsou v tracks.bin ) a teď dělám pokusy. Tak uvidím (napoprvé to nevyšlo )

Takže vyhrnout rukávy, promazat tlačítka na myši, a
No jak píše Josef v menu si najdu trať kterou chci upravit nebo se na ní učit a zde pak si dám trať naklonovat a pojmenuji jinak,klon trati si pak můžu různě upravovat a testovat,jakmile se mi vytvoří klon tratí tak vlastně se už pak pohybuji jenom v ní.
V zásadě a to zdůraznuji není možná kombinace dafult návěstidel s našimi a to z důvodu různých názvů barev,pokud chceš třeba předělat trať Sebergbahn na česká návěstidla,musíš nejdříve všechny ty původní odstranit a poté až začít umístovat ty naše,jinak ti to vypíše chybu a nezajezdíš si!
Databáze kolejí,návěstidel je v sekci Network/tracks.bin,no nedoporučuji se manuálně v tom štourat neb stačí špatně něco umazat a trat už nespustíš,v zásadě lze v tomto směru třeba vyměnit druh návěstidla za předpokladu že v nabídce mám obdobné se stejným počtem linek,když se mi nechce znovu ho umístovat takže kombinovat se dá třeba mám As,zjistím že je tam An tak to jednoduše v .bin přepíšu a v trati se to objeví a pod.

Uživatelský avatar
drew
Příspěvky: 62
Registrován: pát 11. úno 2011 10:07:26
Bydliště: Praha 5 Košíře

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od drew » sob 19. úno 2011 13:35:33

Jo, Vlastiku díky, klonování a práce v mapách je mi jasná, jenom jsem nepochopil co Josef myslel tím "vrátím se do mapy" - evidentně je to zažitý výraz pro přepínání mezi editorem a hrou v RW ;)
V .bin se nehrabu ručně, zálohuji, přes RW T to celkem jde, i když se teprve učím...
drew
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
---::| mapa MODRAVA - nejlepší na dlouhé jízdy |::---
MSTS->Trainz...TS2009->RW3...TS2013DeLuxe @ iPentium Dual E2220; nV GTX285; W7homeSP1

Uživatelský avatar
ddusann
Návěstní mistr
Příspěvky: 19
Registrován: ned 22. lis 2009 20:11:53
Bydliště: Vrútky
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od ddusann » sob 19. úno 2011 14:04:57

Vlastik píše:V zásadě a to zdůraznuji není možná kombinace dafult návěstidel s našimi a to z důvodu různých názvů barev,
Chcem len doplniť, že nekompatibilnosť medzi originálnymi návestidlami a českými nie je z dôvodu rôznych názvov svetiel, ale z dôvodu rôzneho kódovania signálov (napr. VÝSTRAHA má iný kód než v originálnych návestidlách). Skripty sa v skutočnosti dajú napísať tak, aby pri rôznych názvoch svetiel fungovali s originálnymi návestidlami.
ak ma chcete kontaktovať, urobte tak na ddusann7@gmail.com

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od Josef72 » sob 19. úno 2011 17:55:26

drew píše:
Josef72 píše:Teď jsem to zkoušel a normálně to jde. Naklonovat původní mapu a mazat návěstidla i s jednotlivými linky. do mapy jsem se vrátil a byly pryč. Nepoužívám RW_Tool, prostě jen mažu ty původní.
Čau Josef, mně jde o 1) smazat - to jsi mazal gde :?: (píšeš vrátil jsem se do mapy)
a 2) nahradit.. tady jsem pokročil, pochopil jsem už strukturu dat (věci kolem kolejí jsou v tracks.bin :shock: ) a teď dělám pokusy. Tak uvidím (napoprvé to nevyšlo ;) )

Takže vyhrnout rukávy, promazat tlačítka na myši, a :arrow:

drew
Smažu v naklonovaný mapě. Návěstidlo a linky. Nenahrazuju ničím, protože nevím čím (to dobře víš). Pro kontrolu jsem přešel z modu editoru (úpravy tratě a krajiny) do hry a pak zpátky do editoru, zda návěstidla skutečně zůstala smazána. Nic víc jsem nezkoušel, ale podle mne by nebyl problém na uvolněné místo frknout jiné návěstidlo. Normálně v editoru, nikoliv v TW_Tool. S tím nepracuji. to je vše, co k tomu mohu dodat.

Kohlik
Příspěvky: 112
Registrován: čtv 16. zář 2010 7:51:28
Bydliště: Praha

Re: RW_Tools

Příspěvek od Kohlik » čtv 28. črc 2011 20:01:18

Zdravím všechny.

Může někdo poradit, jak pomocí tohoto programu přidat loko na konec vlaku ?
TS 2019 - v65.6f - STEAM
Win 7
Děkuji za každou odpověď !
Zdraví Zdeněk

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: RW_Tools

Příspěvek od horor4 » čtv 28. črc 2011 20:33:38

To asi nejde ta loko tam musí být daná v editoru scénáře v RW.Pak ji lze měnit v RW Tools

Kohlik
Příspěvky: 112
Registrován: čtv 16. zář 2010 7:51:28
Bydliště: Praha

Re: RW_Tools

Příspěvek od Kohlik » čtv 28. črc 2011 21:26:39

Dík za info.

Kohlik

Vlastik

Re: RW_Tools

Příspěvek od Vlastik » čtv 28. črc 2011 21:30:40

V RW_Tools lze pomocí edit scenario,pouze vyměnit lokomotivy a vagony a nebo duplikovat ty vozy které jsou označené,co se týče vozidel.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 926
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: RW_Tools

Příspěvek od Hekl338 » pon 09. dub 2012 15:37:47

Vie niekto co s tym?
Obrázek
Mam W7 64bit, gugloval som, skusal kadeco mozne, ale bez uspechu, stale to iste. Vdaka.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna součástí pomocí RW Tools

Příspěvek od smekac » ned 26. srp 2012 18:38:52

Zdravím ve spolek, hodil by mě tu někdo takový rychlo-návod jak vyměnit koleje v mapě za jiné ? Díky

Jurajs_89
Příspěvky: 626
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: RW_Tools

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 10. zář 2012 17:03:15

Ahoj, měl bych dotaz. Dokáže tento program pracovat jak, jako CB u MSTS? Tzn. projede všechny aktivity, a pak vypíše, co vše chybí? Nebo musím prolíst všechny consisty ručně?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: RW_Tools

Příspěvek od horor4 » stř 12. zář 2012 17:15:36

Myslím,že je musíš projít ručně,alespoň já to tak dělám a na jiný způsob jsem nepřišel.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: RW_Tools

Příspěvek od Josef72 » čtv 25. črc 2013 19:49:13

Aktualizace z minulého měsíce "Verze 4.2.22 :
http://www.rstools.info/rw_tools.html

Jurajs_89
Příspěvky: 626
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: RW_Tools

Příspěvek od Jurajs_89 » sob 03. kvě 2014 12:50:53

Ahoj, mám takovej problém. RW tools nevidí tratě zakoupené od RSC (HH a pod). Nevíte, kde se stala chyba? Dřív to šlo.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Odpovědět