Výška troleje

Informace o zaváděných standardech v RW, značeních a dalších pravidlách
Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Výška troleje

Příspěvek od Hekl338 » úte 27. bře 2012 1:29:34

Upravoval som nejake chyby na modely, vratane animacie zberacov, kedze ramena sa rozchadzali, vsimol som si pri tej prilozitosti na mubeho trati, ze mam smetak pod dratmi:
Obrázek Obrázek
Ide mi o to, aku vysku teda nastavit, ci sa tato vyska bude pouzivat vo vsetkych tratiach , alebo nie. Zdvihnut evidentne potrebuje, lebo takto je nejako moc zhrbeny. Nerad by som, aby to dopadlo ako v MSTS, kde ma kazda trat inu vysku :D Viem ze Roman tu taktiez prezentoval nejake "trolejivo", tak vcil coho sa drzat. Momentalne je to podla Altenburg Wildau.

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Modely Hekl a Kulica

Příspěvek od KaMat » úte 27. bře 2012 6:45:12

Ja pouzivam stejnou vysku jako Mube. Uz jsem se trosku vylekal ze budu u sebe kvuli novym loko snizovat vsechny TV :D

Vlastik

Re: Modely Hekl a Kulica

Příspěvek od Vlastik » úte 27. bře 2012 7:45:48

Ohledně výšky trolejového drátu,moje kolejivo a následně i všechny trolejové sloupy z mé produkce mají nastavenou výšku dle EZ normy která platí pro čr,sk a to 5.65m od TK.
Tuto výšku budou mít všichni kdo používají moje pravidla,všiml jsem si že Roman co má pravidla používá trolej z anglie a tam se ta výška může rozcházet.
Standartně jsem pro lištu sběrače použil o 2cm nižší.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Hekl a Kulica

Příspěvek od Roman » úte 27. bře 2012 9:22:10

Já použil směrování na defaultní trolej. Pokud se dohodnete na nějakém standardu tak se přizpůsobím a vydám update... Nechám to na Vás ;) ;) ;)

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Hekl a Kulica

Příspěvek od Hekl338 » úte 27. bře 2012 18:23:19

Mne je to vcelku jedno. Ako som pisal, zberac by potreboval zdvihnut, lebo posobi moc zhrbene. Takze asi by som dal podla mubeho trati a nech sa toho tak nejak drzia aj ostatni:)

ilidianos
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 02. pro 2010 14:24:07

Re: Výška troleje

Příspěvek od ilidianos » úte 27. bře 2012 19:49:51

Nejsem si uplne jistej, ale mube pouziva pro svou trat nemecky pravidla z Hagen -Siegen a nemecko ma trolejovej drat vys nez cesko nebo se pletu ?

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Výška troleje

Příspěvek od KaMat » úte 27. bře 2012 20:13:21

Pokud porovnam vysku smetaku s oficialnima nemeckyma lokomotivama, tak maji smetak niz nez loko od Vlastika takze tipuju ze to maji niz.

ilidianos
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 02. pro 2010 14:24:07

Re: Výška troleje

Příspěvek od ilidianos » úte 27. bře 2012 20:42:38

Ahaa, jo mas pravdu ted si to uvedomuju ze na nemeckych tratich mi smetak u ceskych loko trci pres drat. Vysku bych nastavil podle nejakej jedne trati, nejspis asi PBO protoze je to jedina momentalne ceska trat.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Hekl338 » úte 27. bře 2012 21:47:49

Dobre, z mojej strany uzavrete, vsetky modely od nas budu mat vysku podla mubeho trati.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » úte 27. bře 2012 21:56:46

Dobře. Napiště výšku trolejového drátu nad temenem kolejnice. Vymodeluju trolej a vydám update....

mube
Příspěvky: 86
Registrován: ned 16. lis 2008 17:06:31
Bydliště: Česká Třebová

Re: Výška troleje

Příspěvek od mube » stř 28. bře 2012 6:25:26

Pro stavbu nepoužívám německá pravidla. Vše co je postaveno je postaveno z Vlastikových pravidel a kolejí.

ilidianos
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 02. pro 2010 14:24:07

Re: Výška troleje

Příspěvek od ilidianos » stř 28. bře 2012 20:49:26

Ano omlouvam se, spletl jsem se. :)

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » sob 07. dub 2012 18:00:03

Tak už někdo určil výšku trolejového drátu ? Válí se mi na disku stožáry trakčního vedení. Jsou dávno prakticky hotové, jen nechci vydat něco, co se bude ihned opravovat....

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Hekl338 » sob 07. dub 2012 19:13:37

No ja som pochopil, ze uz je, tych 5,65. Posledna test verzia je nastavena podla mubeho trati, kde tak ta vyska asi tak je. Alebo som to pochopil zle?:D

KaMat
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Výška troleje

Příspěvek od KaMat » sob 07. dub 2012 19:21:47

Hekl338 píše:No ja som pochopil, ze uz je, tych 5,65. Posledna test verzia je nastavena podla mubeho trati, kde tak ta vyska asi tak je. Alebo som to pochopil zle?:D
Myslim ze jsi to pochopil spravne :)

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » sob 07. dub 2012 21:10:42

OK :|

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » ned 08. dub 2012 11:13:23

A ještě chci poprosit o osovou vzdálenost kolejí...
Dle normy je minimálně 4m. a ve stanici 5m. Já použil 4.2m jako kompromis pro přímý úsek a oblouk.

Vlastik

Re: Výška troleje

Příspěvek od Vlastik » ned 08. dub 2012 11:32:31

A ještě chci poprosit o osovou vzdálenost kolejí...
Já používám dvě osové vzdálenosti a to pro trať 4.10m a pro stanice 5.00m podle norem,nicméně staré stanice (a to většina) používají osovou vzdálenost 4.75m kdy je možné umístit stožárová návěstidla,při menší vzdálenosti je nutné použít trpasličí návěstidla a nebo umístit návěstidla vedle kolejí ne vně.Nové koridorové stanice jsou už projektovány na osovou vzdálenost 5.00m což umožňuje hladký průběh a dostatek místa i pro vybočená návěstidla.Na více kolejných tratích platí platí osová vzdálenost 4.10m ( návěstidla se umístí na lávku), minimální osová vzdálenost může v některých úsecích klesnout i na 3.80m( úsek Bubny-Masarykovo,Světlá-Leštiná a pod.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » stř 05. zář 2012 16:07:50

Tak tady zase musím rozvířit debatu o výšce trolejového drátu na tratích SŽDC. Jelikož už finišuju s novými modely stožárů a sloupů trakčního vedení, nechci dělat dvojí praci. I když Heklovi ji trochu přidělám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tady http://www.szdc.cz/dalsi-informace/doku ... d3392da4c5 je aktuální dokument Technických specifikací pro trakční vedení DC 3kV.
Výslovně se tam uvádí, že základní výška trolejového vodiče je 5.5 m a ne tedy zde propagovaných a i mnou v současnosti použitých 5.65 m . Dokonce výška 5.65 je už uvedena jako zvýšená. Tedy použít by se měla jen v případě nezbytné potřeby kdy není možné z nějakého důvodu dodržet základní výšku TV.
Na základě tohoto dokumentu doporučuji upravit (si sám u sloupů i modelu TV vedení ;) ) tuto výšku na 5.5 m a používat ji jako standardní .

Vlastik

Re: Výška troleje

Příspěvek od Vlastik » stř 05. zář 2012 17:31:08

Tak tady zase musím rozvířit debatu o výšce trolejového drátu na tratích SŽDC.
K tomu napíšu jen jedno,
třeba se zamyslet nad tím že současní stavitelé tratí (a na rukách je spočítám) staví ze všeho co je upravené na 5.65m (pravidla,trolej.sloupy a pod),sám za sebe si myslím že takováto změna z tvé strany vnese akorát pro stavitele zmatek stačí třeba že vydál jsi okolo 10 tratových pravidel,já něco přes 250 tratových pravidel,vydal jsem něco přes 320 druhů trolejových sloupů,kolik jich vydáš ty?
Nemyslím si že v současnosti by se toto mělo tak hrotit,nový stavitelé nejsou a pokud budou tak se určitě nespokojí s tou troškou co vydáš a ani nemohou,musel by jsi upravit pravidla tak aby jsi měl dostatek pro všechny kombinace,dále kombinace a použití pravidel je cesta do pekla a na vlastní kůži se o tom přesvědčil Tomáš když omylem nakombinaval i default pravidla a trat musel x.krát předělávat komplet.
Ono když snížím výšku drátu tak mi nebudou sedět zase sloupy,a popravdě všechny sloupy pak ručně v trati snižovat aby to vycházelo tak to se vyplatí někomu kdo začíná a nebo má málo km,za sebe tedy píši že to co mám postaveno Beroun-Pražský uzel-Kolín (přes Poříčany) a jednotka 471 tak nic předělávat nebudu a hold pokud někdo použije vozidlo od vás tak mu bude chybět 15cm ,v msts tam kolikrát chybí trolej vůbec a taky se svět nezboří. Toliko můj názor.

Odpovědět