Výška troleje

Informace o zaváděných standardech v RW, značeních a dalších pravidlách
Vlastik

Re: Výška troleje

Příspěvek od Vlastik » pát 07. zář 2012 20:23:46

Takze Hekl si svoju ulohu splnil, zdvih 5,5m, odskusane, sedi.
No nic mi do toho není ,ale něják se mi nezdá opravdu ta výška toho sběrače,nikde jsem takto na fotkách nenašel ho takto snížen,a proto si myslím že těch 5.65 je odpovídající,pokud by nebylo tak v tom případě by nesouhlasili velikosti kastle.
Stáčí si projít nějáké foto album:
http://trainweb.cz/rada/151?splitter=221
konkrétně tady je to vidět a snížená výška tam není:
http://trainweb.cz/foto/lokomotiva-151- ... ilny-18318
http://trainweb.cz/foto/lokomotiva-151- ... hl-n-17403
http://trainweb.cz/foto/lokomotiva-151- ... ocne-18134
pomalu na všech fotkách je to vidět že vám ten sběrač moc nesouhlasí,že je daleko výš ,ale jak říkám je to vaše věc.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Hekl338 » pát 07. zář 2012 20:53:33

No, ono je rozdiel foto so zoomom a screen z hry. O tom som sa uz neraz presvedcil. Ked sa foti normalne, bez zoomu, nezda sa mi, ze by tam bol nejaky rozdiel:
Obrázek
Na hlavaku snad normu dodrzali :mrgreen:

Vlastik

Re: Výška troleje

Příspěvek od Vlastik » pát 07. zář 2012 21:04:59

Na hlavaku snad normu dodrzali
ono je třeba si také uvědomit což já jsem nevěděl než jsem si pročetl TNŽ pojednávající o TV a zde je to tedy takto,
5.5 je základní výška k té je potřeba ještě připočíst to co je zde:
Obrázek Obrázek
i když to už zasahujem do extrémů
No tak zrovna na hlaváku je to 5.65,a co jsem dostal tak to vypadalo takto:
Obrázek

ale jak říkám každej si to udělejte podle svého,mě osobně je to jedno.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » pát 07. zář 2012 21:19:37

Vlastik píše:
Na hlavaku snad normu dodrzali
ono je třeba si také uvědomit což já jsem nevěděl než jsem si pročetl TNŽ pojednávající o TV a zde je to tedy takto,
5.5 je základní výška k té je potřeba ještě připočíst to co je zde:
Obrázek Obrázek
i když to už zasahujem do extrémů
No tak zrovna na hlaváku je to 5.65,a co jsem dostal tak to vypadalo takto:
Obrázek

ale jak říkám každej si to udělejte podle svého,mě osobně je to jedno.
Ale Vlasto, já jako hlavní důvod uvedl kompatibilitu s otatními tratěmi a vozidly. Pokud chceš svoje extra nastavení lišící se od všech otatních, je to Tvoje věc a máš na to plné právo. Máš Tvůj systém a nic Ti nebrání se ho držet. Já jsem jednoznačně pro kompatibilitu s ostatními.
Jeden problém už vyvstal ale doufám, že ho Michal s Dušanem vyřeší. Na základě současných skript návěstidel nelze mít funkční přenos návěstí do kabiny. Pokud se toto nevyřeší , model asi nebude vydán.... A 151023 si také moc nerozumí s Tvými osobními vozy (hlavně Wrm, ten nesmím do soupravy vůbec zařadit) . S Andiho Ampz,Bmz není nejmenší problém. To ale neber jako nějakou kritiku nebo shazování tvojí práce. Je to prostě jen konstatování faktu. Nic víc, nic míň. Proto je třeba tyto naše anomálie minimalizovat.

Vlastik

Re: Výška troleje

Příspěvek od Vlastik » pát 07. zář 2012 23:49:15

A 151023 si také moc nerozumí s Tvými osobními vozy (hlavně Wrm, ten nesmím do soupravy vůbec zařadit) .
Nepíšeš co ti to dělá,ale s tou co byla vydána 151023 nikdo alespon co jsem zaznamenal problém ve spojitosti mých os.vozů nemá,po tomto jsem tedy tu mašinu také zkusil se soupravou jet a i připojit je a problém nebyl,mohu klidně udělat video.Pakliže co máš upravený poslední model 151023 to není kompatibilní tak v tom ti nepomůžu.

Wigles
Příspěvky: 35
Registrován: pon 29. srp 2011 23:46:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Wigles » sob 08. zář 2012 1:06:18

Jen k tomu hlaváku, s tou normou nevím, po obou stranách haly jde ta trolej pěkně dolu aby jsem tam vešla, norma bude dodržena možná tak na zhlaví, ne bo uprostřed haly u návěstidel. Jsem tam každý den a dost to pozoruji ;)

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Hekl338 » sob 08. zář 2012 8:43:54

http://www.q3.cz/images/921.jpg http://www.q3.cz/images/232.jpg http://www.q3.cz/images/413.jpg http://www.q3.cz/images/244.jpg Toz studujte, ci nie je smetak prihrbeny nahodou. Mne to pride ok. A pokial na tu vysku sedi viac loko, som za zachovanie 5.5m. Ja idem uzivat pekneho pocasia.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » sob 08. zář 2012 15:23:59

Tady na té fotografii je sběrač skoro ve stejné poloze jako na Heklových screenech. http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/151890.jpg

Jurajs_89
Příspěvky: 619
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Jurajs_89 » sob 08. zář 2012 19:08:23

Tak z VBA, Javy, C jsem zvyklej na tuto konstrukci výběru.

switch(spolecnost)
{
case 'SŽDC':
pantograf=5,5;
break;
case 'OBB':
pantograf = 5,65;
break;
default:
pantograf= 5,5;
break;
}<

Prostě, že takto ty scripty asi nevypadají, nebo se nedají takhle naprogramovat.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 619
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 10. zář 2012 9:48:45

Michale jistě. Tahle mašina si myslím, že stejně jezdí jen Čr/Sr kde je výška jednotná, ale třeba pro takovou 380, případně 372 která zajíždí do Německa už by to šlo. A pokud by se to navázalo podobně jako má 141 od vR (shift + 7 - aktivace Sify, shift + 8 - aktivace další blbosti), tak to také není svázáno na přepínač.

Mimochodem, dalo by se u více systémovek takto rozlišovat trakční soustavu, a pokud bych pod střívadinou navolil stejnosměr a zvedl smeták, abych mašinu upálil?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 619
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 10. zář 2012 10:56:08

Je možné přidat nějaký parametr do modelu trolejí, potažmo stožárů? Jeden model, ale 2 scripty: Stejnosměr / střídavina.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
drew
Příspěvky: 62
Registrován: pát 11. úno 2011 10:07:26
Bydliště: Praha 5 Košíře

Re: Výška troleje

Příspěvek od drew » pon 10. zář 2012 14:16:10

Vážení přátelé, ač jsem se původně nechtěl zapojovat, přeci jen mi to nedá.
Prosím trochu obrazně opusťte náš originální, jedinečný a úžasný český minipíseček. To že zvykem tady je být papežštější než papež, vymýšlet úpravy úprav a na vše tvořit vyjímky z pravidel je naprosto obecně naším národním sportem. A to pak poskytuje střelivo počítačům nýtů, kteří pro 150mm jsou schopni podpálit a zrušit někomu nejeden kvalitní projekt.

Když už je RW celosvětovou hrou, a my jsme uprostřed Evropy, docela propojeni se Slovenskem, Německem a Rakouskem, co kdybychom zkusili přijmout určité zjednodušení v rámci hry na opravdickou železnici a tolerovali rozdíl výšky troleje výměnou za možnost používat modely lidí vytvořené mimo naše (malé) území.

Prosím tedy všechny tvůrce, aby se orientovali na větší kompatibilitu, na úkor přesnosti v řádu centimetrů. Je mi milejší, když všechny lokomotivy pojedou smetákem po troleji, než abych se kochal rozdílem, který bez přímého porovnání stěží rozeznám.

děkuji tedy předem za nadčasové a nadregionální uvažování ;)
drew

PS: jo, a taky rád používám české modely na zahr tratích - já vím... :roll:
PPS: a až to půjde skriptovat, a hra to utáhne, pak se budu rád kochat odskakováním smetáku na zmrzlé troleji a taháním oblouku, který (možná jednou) přepálí trolej :D
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
---::| mapa MODRAVA - nejlepší na dlouhé jízdy |::---
MSTS->Trainz...TS2009->RW3...TS2013DeLuxe @ iPentium Dual E2220; nV GTX285; W7homeSP1

Wigles
Příspěvky: 35
Registrován: pon 29. srp 2011 23:46:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Wigles » pon 10. zář 2012 14:57:22

Drew, plně s tebou souhlasím. Takhle maj taurusy smetáky udělány pro default tratě, a když si budete chtít ve hře projet nějaký scénář nějakého EC z Vídně do Prahy, a smeták bude pod/nad trolejí, nebude to hezký. Já bych se držel defaultu, ve hře to stejně poznat není. Ale řekl Drew, až to půjde scriptovat, nebudu mít nic proti.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Roman » pon 10. zář 2012 15:53:17

Však jsme to s Heklem nedemokraticky vyřešily :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . On nastavil u 151 023 sběrač na 5.5m a já mu poslal update troleje. Taky všechny moje sloupy budou 5.5m.
Teď je to kompatibilní s defaultem + většinou zahraničních addonů, třeba od vR a také Taurusy.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška troleje

Příspěvek od Hekl338 » pon 10. zář 2012 16:39:27

No a samozrejme n tych 5.5m uz ostanem, cize dalsie modely to budu mat vsetky rovnako. Pripadne dalsie skumania hrbenia zberaca uz neriesim, z mojej strany uzavreta kapitola.

Odpovědět