Doporučené nastavení hry.

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
Filip27-Railways
Příspěvky: 77
Registrován: ned 15. lis 2015 10:34:34

Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Filip27-Railways » ned 27. pro 2015 13:13:02

Dobrý den, poslední dobou jsem začal mít problém s railworks, mám nový počítač a i když je mnohem výkonnější než ten co jsem měl dřív tak mi railworks každou chvilkou padá nebo vyskakuje hláška saved dumb file a hra poté spadne. Netuším čím to je zkoužel jsem různá nastavení grafiky atd.. ale nic nepomohl. Je tu někdo kdo by dokázal poradit jak bych to měl zkusit nastavit? Toto je můj počátač. : Windows 10
Základovka: Gigabyte H97-Gaming 3
Procesor: Intel Core i5 4590
RAM: Kingston DDR3 8GB 1600MHz CL10 (2x4GB)
Grafická karta: GIGABYTE GeForce GTX 750 Ti Black edition

Filip27-Railways
Příspěvky: 77
Registrován: ned 15. lis 2015 10:34:34

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Filip27-Railways » ned 27. pro 2015 13:21:52

A třeba GTA V mi jede bez problémů na střední detaly cca 40 FPS

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od kuboss » ned 27. pro 2015 15:04:45

Optimalizacia gta v a railworks sa neda porovnavat. Mne ide gta v na plne detaily bez vsync na 40 - 50 fps. Railworksu na heklovej 170 (co je relativne jednoducha trat) fps padaju aj na 15 fps a to grafiku nemam zdaleka naplno... takze tak. Ja len dufam, ze to na novom engine unreal byde lepsie - aj co sa optimalizacie tyka (a snad aj fyziky).

Filip27-Railways
Příspěvky: 77
Registrován: ned 15. lis 2015 10:34:34

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Filip27-Railways » ned 27. pro 2015 15:11:39

Tak to nezbývá nic než jen doufat že se to nějako vzpamatuje a že třeba nějaká aktualizace RW mi pomůže.

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » ned 27. pro 2015 15:57:19

Jestliže ti hra takhle padá tak dej ověřit integritu mezipaměti hry potom hodě pomáhá v nastavení zadat nižší vykreslovanou vzdálenost.

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » ned 27. pro 2015 16:00:28

Ještě prosím tě těch 8Gb ram já tedy nemám žádné zkušennosti s win10 ,ale máš tam 64bit nebo 32bit operační sistém ?

Filip27-Railways
Příspěvky: 77
Registrován: ned 15. lis 2015 10:34:34

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Filip27-Railways » ned 27. pro 2015 16:30:49

64bit.

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » ned 27. pro 2015 17:39:35

Ověření integrity už jsi zkusil ?

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hekl338 » ned 27. pro 2015 18:15:08

kuboss píše:Optimalizacia gta v a railworks sa neda porovnavat. Mne ide gta v na plne detaily bez vsync na 40 - 50 fps. Railworksu na heklovej 170 (co je relativne jednoducha trat) fps padaju aj na 15 fps a to grafiku nemam zdaleka naplno... takze tak. Ja len dufam, ze to na novom engine unreal byde lepsie - aj co sa optimalizacie tyka (a snad aj fyziky).
Tak to take MA si ani nezahras:D Vtrati mam asi tri miesta, kde je je to narocnejsie, ale inak si dovolim povedat, ze je oprimalizovana dobre. Na full HD rozlisenie, vsetky detaily max a to vratane AA a prejdem trat s 30fps. To som si dal za ciel, aby bolo fps ok aj pro slabsie PC. Takze s MSAA to nemoze padat tak nizko. Problem je trosku v noci, ked bezia svetla, to uz padnem k 25, predsa len mam svetla s tienovanim v celej trati. :D Ale to uz mnohi asi postrehli.

Pito_42
Příspěvky: 68
Registrován: čtv 11. črc 2013 20:45:48

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Pito_42 » ned 27. pro 2015 19:38:42

Ja som si pod stromček kúpil GTX 970 a spolu s i5 4690K @4,2 GHz mi na FULL detailoch ide Heklova trať okolo 55 - 60fps.
čakal som viac
:mrgreen:
Rozlíšenie mám 1680x1050

Filip27-Railways
Příspěvky: 77
Registrován: ned 15. lis 2015 10:34:34

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Filip27-Railways » ned 27. pro 2015 20:40:13

Ano zkusil a pomohlo, díky moc :)

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od kuboss » ned 27. pro 2015 20:51:59

Tie dropy som si vsimol pri hrani romanovho scenara - zapnem osvetlenie pristrojov, -1fps, osvetlim kabinu, - 1fps... a taak. Trat optimalizovana dobre, hra menej.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hekl338 » ned 27. pro 2015 21:10:31

kuboss píše:Tie dropy som si vsimol pri hrani romanovho scenara - zapnem osvetlenie pristrojov, -1fps, osvetlim kabinu, - 1fps... a taak. Trat optimalizovana dobre, hra menej.
A GK mas aku teda? Lebo toto je moc, co vsetko pises:)

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od kuboss » ned 27. pro 2015 21:19:22

R9 280x dc2t 3gb.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hekl338 » ned 27. pro 2015 21:42:19

Daleko lepsie to zvladne aj notas, tak neviem preco ti tato GK nezvlada viac. Nevidel by som problem v TS, s touto kartou by si to mal v mojej trati dat tak, ako ja:)

Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hans » ned 27. pro 2015 21:52:31

Zdravím,
když už se tady řeší to nastavení hry, tak bych se chtěl zeptat jak správně nastavit (nějak mi to furt nejde :( ) rw na mým notebooku. Už jsem se radil i jinde. Jede to max. na 15 fps i na nejnižší detaily. (doufám že neotravuju :D)
Parametry:
Lenovo G50-45/80MQ
procesor AMD QC 4000 1,30 ghz
gk AMD R5 M230 2gb
RAM 8gb
Windows 8.1

Vlastik

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Vlastik » ned 27. pro 2015 23:51:00

Hans píše:Zdravím,
když už se tady řeší to nastavení hry, tak bych se chtěl zeptat jak správně nastavit (nějak mi to furt nejde :( ) rw na mým notebooku. Už jsem se radil i jinde. Jede to max. na 15 fps i na nejnižší detaily. (doufám že neotravuju :D)
Parametry:
Lenovo G50-45/80MQ
procesor AMD QC 4000 1,30 ghz
gk AMD R5 M230 2gb
RAM 8gb
Windows 8.1
no vyměnit procesor,protože ten řídí výkon,potom HDD disk 5400 otáček za SSD a můžeš TS provozovat na střední detaily.

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » pon 28. pro 2015 0:10:27

Kolik má jader ten procesor

Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hans » pon 28. pro 2015 0:14:11

Má 4 jádra. Ale sám si myslím že by to mohlo být tím že mi to jede jen grafickej čip a ne na samostatnou kartu. Nevím kde mam nastavit aby to jelo jenom na gk.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Roman » pon 28. pro 2015 1:17:37

Hans píše:Má 4 jádra. Ale sám si myslím že by to mohlo být tím že mi to jede jen grafickej čip a ne na samostatnou kartu. Nevím kde mam nastavit aby to jelo jenom na gk.
S tou grafikou, co tam máš Ti to lépe nepoběží, bohužel. Na TS je to absolutně nedostačující.... Na nějaké SSD se vykašli, jediný rozdíl mezi klasickým HDD a SSD je v rychlosti načítání objektů. Ale pokud nebudeš mít GK která Ti umožní dosáhnou při optimálním nastavení fps alespoň 24 a více, stejně ty propady fps nepoznáš.
Z mé zkušenosti byla hraniční GK v notebooku pro provozovaní TS tak, aby to k něčemu vypadalo NVIDIA GT 750m. Samozdřejmě nějaké vysoké AA bylo zapovězeno, ale stíny, počet objektů a velikost textur mohla být na max.

Odpovědět