Doporučené nastavení hry.

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hans » pon 28. pro 2015 8:58:19

No to je zajímavý, ostatní hry mi jedou na 25 fps a víc. Jenom raileorks ne.
A na nízký by se taky nedalo to nějak optimálně nastavit. Víte, já totiž nejsem počítačovej expert, mě jde jenom o ty vlaky, tak se ptám tady. :(

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1849
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Roman » pon 28. pro 2015 9:18:02

Hans píše:No to je zajímavý, ostatní hry mi jedou na 25 fps a víc. Jenom raileorks ne.
A na nízký by se taky nedalo to nějak optimálně nastavit. Víte, já totiž nejsem počítačovej expert, mě jde jenom o ty vlaky, tak se ptám tady. :(
Bohužel ale TS není jako ostatní hry. Už tady toho o HW náročnosti bylo prodiskutováno hodně. Už TS jsou daleko vhodnější GK Nvidia ....

Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hans » pon 28. pro 2015 10:43:37

OK. Takže nic, asi ho odinstaluju nebo nevím co s tím. Toť moje poslední slova v tomto vlákně

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » pon 28. pro 2015 11:51:30

No já bych flintu do žita hned nezahazoval začal bych tím,že v nastavení bych vypnul stínování ubral na efektech vody snížil vykreslovanou vzdálenost a podle výsledků bych zkoušel další možnosti. ;)

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hekl338 » pon 28. pro 2015 12:43:59

V prvom rade vypnut adaptive bloom a depth of field, ak je aktivne. Je to zrut FPS a neprinasa zrovna realny vzhlad. Daj vsetko naplno, akurat AA daj na najznissi a skus. Ak je FPS dobre, skus pridat AA, pokial to PC zvladne. Ak ti to nepojde dobre ani s AA niekde v strede, potom pristup k ubratiu vyssie spominaneho, ale podla mna to uz nema vyzna, TS hrat:)

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 627
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Kal000px » pon 28. pro 2015 13:27:37

Zkoušel jsi vypínat dynamické světlo?
Jede jede mašinka..

Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hans » pon 28. pro 2015 13:48:26

Až budu doma tak se na tom mrknu. A zkusím to podle vašich rad nastavit.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hekl338 » pon 28. pro 2015 14:40:39

Kal000px píše:Zkoušel jsi vypínat dynamické světlo?
To uz potom ani nemusi mat TS a hrat stary Trainz :D

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » pon 28. pro 2015 14:57:35

Ještě vyzkoušej to na Testovací trati ta je hezky optimalizovaná . ;)

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 627
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Kal000px » pon 28. pro 2015 15:16:05

Hekl338 píše:To uz potom ani nemusi mat TS a hrat stary Trainz :D
No jo no.. :D
Jede jede mašinka..

Hans
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hans » pon 28. pro 2015 20:57:43

Tak se mi podařilo to 'zoptimalizovat'. Zatím jen na Fiktivní(testovací) trati a český addony. :)

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od stasek » stř 30. pro 2015 11:02:06

Zdravím všechny, mám k tohuto tématu taté jeden dotaz- do svého PC jsem zakoupil novou GK MSI GTX960 4GB s tím, že mi hra na středních detailech neustále jde trhavě. (15-20 fps). Nyní po instalaci GK se fps v podstatě nezměnilo, např. u ZSR170 stále 15-17fps. Testoval jsem i na TT, ale fps se i na této trati stále drží kolem 20.Původní GK GTX660 2GB byla na tom v podstatě úplně stejně.Zamýšlím koupit nový SSD disk, jestli to pomůže. Nebo mám raději investovat do nového procáku? Nejsem nějaký odborník a rád si nechám poradit od zkušenějších. Moje sestava PC:
CPU AMD Phenom II QUADx4 965
MB GIGABYTE 970A-DS3
DIMM DDR3 8GB 1333 KIT
GK MSI GTX960 GAMING 4G
HD WD CAVIAR BLUE WD10EZEX 1TB SATA/600 64MB cache
WINDOWS 10

Předem díky za Vaše podněty.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Hekl338 » stř 30. pro 2015 11:43:16

15-20 je dost malo. Procesor TS extra nezatazuje. Skor sa treba zamerat, ci zakladna doska ma integrovanu grafiku. Uz som sa stretol s takym problemom, ze TS bezal prave na integrovanu, pritom ine hry v pohode preplo na "velku" grafiku.

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od stasek » stř 30. pro 2015 12:04:03

Takže podle toho, co jsem z tech. parametrů k zákl. desce vyčetl, tak integrovanou GK nemá.
Integrovaná grafická karta
Grafické jádro:
ne

Měl bych teda dotaz, zda disk SSD pomůže a fps se zvýší? Jestli to má cenu do toho investovat?

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » stř 30. pro 2015 12:55:29

Ohledně rychlosti načítání samotné hry tak ano,ale ve hře samotné jsem nárůst fsp nezaznamenal.Mám ssd systémový a druhý ssd se simulátorem.

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od horor4 » stř 30. pro 2015 13:09:50

Ještě koukal jsem ,že ten procesor má frekvenci 3,4 Ghz já osobně mám osmijádro 4,1 Ghz a když přepnu na vyšší frekvenci 4,4 Ghz zak fps jde o 3 až 4 nahoru.Teď je ovšem otázka jestli pomůže vyšší takt procesoru a nebo to,že taktuji přes fsb takže se zároveň zvišuje zrekvence pamětí RAM z 1600 na nějakých 1766 .Jinak v průměru mám tak 40 fps nastavení simulátoru FXAA+2 x 2 SSAA

Vlastik

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Vlastik » stř 30. pro 2015 13:50:56

stasek píše:Zdravím všechny, mám k tohuto tématu taté jeden dotaz- do svého PC jsem zakoupil novou GK MSI GTX960 4GB s tím, že mi hra na středních detailech neustále jde trhavě. (15-20 fps). Nyní po instalaci GK se fps v podstatě nezměnilo, např. u ZSR170 stále 15-17fps. Testoval jsem i na TT, ale fps se i na této trati stále drží kolem 20.Původní GK GTX660 2GB byla na tom v podstatě úplně stejně.Zamýšlím koupit nový SSD disk, jestli to pomůže. Nebo mám raději investovat do nového procáku? Nejsem nějaký odborník a rád si nechám poradit od zkušenějších. Moje sestava PC:
CPU AMD Phenom II QUADx4 965
MB GIGABYTE 970A-DS3
DIMM DDR3 8GB 1333 KIT
GK MSI GTX960 GAMING 4G
HD WD CAVIAR BLUE WD10EZEX 1TB SATA/600 64MB cache
WINDOWS 10

Předem díky za Vaše podněty.
tvůj problém bude spíš že nemáš vyladěnou sestavu,v zásadě,udělej jako první v Ovládacích panelech/systém/upřesnit nastavení systému/(záložka upřesnit) /výkon ti asi win přizpůsobil na to jak uznal za vhodné,tak si to nastav na pro výkon,nebo vlastní,všechno se ti vypne,uvidíš že hned budeš mít daleko rychlejší načítání všeho.
Další krok je potom správně nastqavit GK a potom doladit TS.
mohu říci že je to standartní ,protože když mi systém všechno zaškrtl tak jsem měl stejný problém,načítalo to aero,potom stíny oken a podobně,to je zbytečný žrout výkonu.
jinak samozřejmně ti SSD disk zvedne rychlost,třeba mě už při načítání os trvá jen pouhých 8 vteřin od zapnutí win 8.1,předtím 25.
to samé ve hře,načítání objektů je daleko plynulejší ,je to řekl bych velký rozdíl.

stasek
Příspěvky: 57
Registrován: pát 05. lis 2010 11:45:45

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od stasek » stř 30. pro 2015 14:22:56

Vlastiku díky za radu, odzkouším a napíšu výsledek!

Tak jsem to odzkoušel, výsledek je pořád stejný - na ZSR170 se mi ve scénáři Nákladní vlak pohybuje fps cca v průběhu počátečních 15 min jízdy stále 15-19. Dál jsem to už nezkoušel, je to dost trhané. Tak nevím, kde mám chybu... :oops: :oops:

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 805
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Josef72 » ned 17. led 2016 10:48:02

Nechci kvůli jednomu dotazu zakládat nové vlákno, tak to dám sem. Nemohu na svém počítači spustit program "GeForce Experience". Normálně funguje, upozorňuje mě ve spodní liště na nové ovladače grafické karty, ale když ho chci spustit, tak nereaguje. Nějaká rada ? Dříve jsem ho používal, ale delší dobu byl "neaktivní". Program je vhodný pro zjišťování nejaktuálnějších ovladačů hry, nebo jsem ho používal při nastavování detailů v hrách ( různé experimentování apod.).

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 627
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Doporučené nastavení hry.

Příspěvek od Kal000px » ned 17. led 2016 11:42:07

Josef72 píše:Nechci kvůli jednomu dotazu zakládat nové vlákno, tak to dám sem. Nemohu na svém počítači spustit program "GeForce Experience". Normálně funguje, upozorňuje mě ve spodní liště na nové ovladače grafické karty, ale když ho chci spustit, tak nereaguje. Nějaká rada ? Dříve jsem ho používal, ale delší dobu byl "neaktivní". Program je vhodný pro zjišťování nejaktuálnějších ovladačů hry, nebo jsem ho používal při nastavování detailů v hrách ( různé experimentování apod.).
Zkusil bych reinstall nebo update přes stránky Nvidie ;)
Jede jede mašinka..

Odpovědět