Počítačové sestavy

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
Odpovědět
Vlastik

Počítačové sestavy

Příspěvek od Vlastik » ned 04. dub 2010 14:22:38

Založil jsem toto téma protože by mě zajímalo na jakých počítačových sestavách RW hrajete a z jakým dojmem,plánuji koupi nového PC a ztrácím přehled ve všech těch nabídkách všelijakých e-shopů a pod.
Mám na mysli konfiguraci PC a rozlišení v RW a jaká je hratelnost,myslím že to pomůže nejen mě ale i ostatním při popř.výběru a nebo upgrade pc pro optimální hraní RW.

Logan
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 04. úno 2010 22:01:47

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Logan » ned 04. dub 2010 20:31:35

Jeden z mých slabších strojů: CPU: AMD Athlon X2 4200 (2,2GHz) nataktováno na 2,7GHz, Paměť: 2GB RAM, Grafická karta: GF9500 512MB DDR3 128bit, na rozlišení 1680x1050 + max. detajly... Hra mi jde plynule na všech originálních tratích dodávané s hrou, jiné jsem netestoval a moc jsem toho nenajezdil, jelikož trať stavím tak na ježdění není čas.

edit: OS je Win 7 Home Premium 64bit

back200
Příspěvky: 4
Registrován: úte 26. led 2010 21:26:29

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od back200 » sob 29. kvě 2010 13:19:17

Ahoj, hraji na amd phenom II x2 3,4 ghz, nvidia geforce 9800gt 1gb a ram 4gb. Hraju na nejvyšší a občas se to slabě seká (fps sem neměřil). Klidně si dovolím svést ten problém na hru nikoli na moje hw. Takovéto hře by měla takováto sestava bohatě stačit, jak ze stránky že je to nenáročný simulátor, tak ze stránky oficiálních hw nároků které sou zveřejněny.

Uživatelský avatar
Boldri
Příspěvky: 54
Registrován: stř 25. úno 2009 7:47:14

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Boldri » čtv 01. črc 2010 11:19:14

Dneska už postarší Intel C2D E6600 @ 2,4Ghz, 2GB RAM, GF8800 GTX
OS Win XP Pro SP3
rozlišení 1280x768 a plný detajly s pár grafickýma drobnostma vynucenýma přímo na ovladačích grafiky (anisotropní filtrování, antialias atd.) na default tratích pohodička. Z addonů jsem zkoušel akorát Colton & Northern od R Garbera kde je první verze ScaleRail a framerate neklesne pod 25fps, takže je to vklidu.. 8-)

Osobně si myslím, že nám engine RailWorks ještě na ničem neukázal co opravdu dovede, takže předpokládám u pozdějších add-onů a zprovoznění světel pokles fps, pak se budu muset s nejvyššími detaily asi rozloučit. Ale kdo ví kdy RS.C ty světla konečně dodělají. Do tý doby bych už mohl být klidně po upgradu... :mrgreen:

Anthlon
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 22. črc 2010 16:57:57

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Anthlon » čtv 22. črc 2010 17:25:31

Tak já hraju na tomto:

CPU Type QuadCore Intel Core i5 750, 3200 MHz (24 x 133)
Motherboard Name Gigabyte GA-P55-UD3
RAM 4GB - DDR3 - 1333mhz (1666module at 1,6V)
VGA Radeon 5770 / 1GB / Saphire
Monitor Type 24" LCD (WUXGA) / 1920x1200
HDD (se sys+Rwokrs) Intel Raid 0 ( 2x Samsung 320GB 7200rpm),
čtení HDTune 216MB/s zápis 102MB/s avg.
Direct X ver. 11.0
Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate

nastavení hry:
1920x1200 / AA 4x
všechny ostatní možnosti detailů naplno
nemám známek sekání, naprostá plynulost při jakékoliv mapě/scénáři doposud

lukesvoboda
Příspěvky: 4
Registrován: stř 10. lis 2010 20:00:32

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od lukesvoboda » čtv 11. lis 2010 19:58:08

Nevím proč, ale pořád se potýkám s cukavým během hry, ale ne jakože by se sekala, ale prostě okolní stromy se mi zdají, že ubýhají cukavě, ne hladce a to i při nějakých fps 40 - 50. doposud jsem nepřišel na to, co na grafice ubrat, aby to nedělalo. Vlak jede hladce, ale to okolí jede cukavě ale tak jako nepravidelně. Poradíte někdo? Když se třeba rozhlížím, nebo dívám na kameru, tak při stejným fps to jde hladce, ale jak sleduju krajinu, cuká se to, jakoby poskakuje, místo aby okolí trati ubýhalo plynule.

mám notebook
Intel core i3 330M 2,13GHz
4 GB RAM
NVidia GeForce GT 320M 1024MB

matonka007
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 21. říj 2010 17:45:33

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od matonka007 » čtv 30. pro 2010 21:21:39

Postarší PCčko:

PROCESOR: AMD Sempron 1,61 Ghz
RAM: 1,5 GB DDR2
GRAFICKÁ KARTA: NVIDIA GeForce 8500 GT Silenced
ROZLIŠENÍ: 1920X1080

Vše naplno, bez známky zaseknutí, občas mám problémy s kouřem u parních lokomotiv, ale to je zřejmě problémem hry

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » ned 13. kvě 2012 8:56:33

Zajimalo by me jestli uz ma nekdo nejake zkusenosti s procesorama ivy bridge a novejsima GK od NV konkretne modely 670,680,690 a jak na tom slape RW3.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 805
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Josef72 » pon 28. kvě 2012 18:38:02

Dneska jsem nainstaloval novou GTX 680.

Očekával jsem zlepšení výkonu a odstranění nežádoucího hluku grafické karty ( GTX 285 ). Při hraní RW , především při práci v editoru, to už nebyl počítač , ale vysavač. Nesnesitelný hluk, kvůli kterému jsem editor ani moc nepoužíval.

1. Zlepšení výkonu. V první chvíli zklamání, spustil jsem zimní volnou jízdu u addonu "Horseshoe Curve", která začíná na nádraží Altona a "fps" bylo prakticky stejné jako s předchozí kartou. Rozdíl tam byl, ale... Pak jsem spustil stejný addon, ale letní volnou jízdu a tady už byl rozdíl vidět. FPS šlo v průměru o 10 až 15 nahoru. Záleží samozřejmě, jakým směrem máte nastavenou kameru, ale rozdíl byl jednoznačně vidět. FPS se pohybovalo od 30 do 60, bez nepříjemných skoků. Rozdíl byl dán tím, zda byla kamera namířena dozadu , kde se táhla celá souprava vlaku, nebo dopředu resp. do stran. Zlepšení asi o 20 "fps" bylo znát i u letní volné jízdy německé "Hagen To Siegen". Ve volné krajině šplhalo až k 80ti, na nádraží s více lokomotivami bylo kolem 40ti až 50ti "fps". Naopak u zimní volné jízdy stejné trati to bylo prakticky stejné jako s předchozí kartou.

Všechna grafická nastavení ve hřa na maximum, k tomu procedurální tráva a zapnuté "malé" stíny.

Hlavní rozdíl ve výkonu je ale znát, když si v nastavení dám posuvník zcela doprava "SSAA 3x2". I po takovém nastavení mi hra běžela prakticky se stejným "fps", maximálně mohlo klesnout o pár snímků. S předchozí kartou jsem mohl mít nastavení maximálně MSAA x8.

Rozlišení používám 1920 x 1200 px.

2. Snížení hluku dopadlo nad mé očekávání. Tady je spokojenost ještě větší.

Na závěr tolik, že karta je dost drahá, kolem 12 000,- Kč tuším. Kdybych měl rodinu, nebo platil alimenty a v krabici od vína bych měl jenom víno, tak bych do toho nešel. Ale to už si musí zhodnotit každej sám.

Přesné označení karty je "Gigabyte GeForce GTX680 OC, 2048MB DDR5, PCIE, 2xDVI, HDMI, DP".

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 28. kvě 2012 19:30:44

K tomu hluku. Já bych doporučil vyházet všechny boxové chladiče, procesor a grafické čipy natřít kvalitní pastou, a nakoupit kvalitní chladiče. Obzvláště bych doporučil chladiče Noctua. Také dobře větratelnou skříň, ideálně 12 či 14 palcové větráky a zajistit dobré proudění vzduchu.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » pon 28. kvě 2012 20:38:14

Co jsem cetl recenze tak ta karta by mela mit hodne tichej chladic. Ale to byla vlastne referencni. Nevim jak je na tom kousek od Asusu.
Pokud jde o nejake rapidni zyseni vykonu ve hre tak je celkem jasne ze pouze nova grafika stacit nebude.

Ja budu pristi mesic kupovat od Asusu 670. To uz by mi do te doby mohl prijit i procak s deskou tak jsem zvedavej jak to pofici.

Jurajs_89
Příspěvky: 615
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 28. kvě 2012 21:14:46

kdo by chtěl mít toto? http://www.alza.cz/47-lg-47lm760s-d317510.htm
Naprostá paráda, když to nemá boční lišty 5 metrů tlustý.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » sob 02. čer 2012 7:14:14

Tak mi grafika prisla nakonec driv jak zakladni deska. Neodolal jsem a mrsknul ji do stareho PC. Abych pravdu rekl na to ze je to 5 let stare zelezo jelo to na muj vkus moc dobre... Jizda s Acelou z Philadelphie na max detaily jak ve hre tak v nejnovejsich ovladacich grafiky. Nejnizsi fps 14 s pohledem na vlak a cele mesto v dalce. Chtel jsem mrknout taky na 3d koleje ve sve trati ale ta mi ted v ts2012 nejede zpustit nevim proc a nechce se mi to ani zjistovat tak to potestuju az budu mit cely pc poskladany.

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » ned 03. čer 2012 18:30:04

Tak u 3d koleji nova grafika pomohla perfektne :)) S predeslou jsem mel ve Stanici tipuju kolem 5 fps a ted 70. Ja jem nadmiru spokojen :)))

n.u.r.v.
Příspěvky: 46
Registrován: ned 03. čer 2012 12:50:54
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od n.u.r.v. » ned 03. čer 2012 19:00:53

Ahoj, mám dotaz:

V podpisu mám napsanou sestavu na které spouštím TS2012 na 17 palcovém monitoru :oops: v rozlišení 1280x1024, jenže se mi TS cuká (nejhůř když mám parní,ale i na jiných vozech/tratích to někdy cukne)...

Nastavení mám takovéto: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=613387425922

1)Co potřebuje TS2012 víc->grafiku, nebo CPU, nebo RAM? Co bych měl dřív na mé sestavě přidat? CPU, nebo stačí grafika...

2)V tom okně s nastavením nevím co dělají tyto položky (prosím o vysvětlení):Show 3D Paths, Monitor Arrangement... Myslel jsem si, že 3d Path zapne hezčí/3d koleje, jenže se mi jen zobrazila modrá čára mezi kolejemi
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz

KaMat
Příspěvky: 1151
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » čtv 14. čer 2012 18:12:13

n.u.r.v. píše:Ahoj, mám dotaz:

V podpisu mám napsanou sestavu na které spouštím TS2012 na 17 palcovém monitoru :oops: v rozlišení 1280x1024, jenže se mi TS cuká (nejhůř když mám parní,ale i na jiných vozech/tratích to někdy cukne)...

Nastavení mám takovéto: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=613387425922

1)Co potřebuje TS2012 víc->grafiku, nebo CPU, nebo RAM? Co bych měl dřív na mé sestavě přidat? CPU, nebo stačí grafika...

2)V tom okně s nastavením nevím co dělají tyto položky (prosím o vysvětlení):Show 3D Paths, Monitor Arrangement... Myslel jsem si, že 3d Path zapne hezčí/3d koleje, jenže se mi jen zobrazila modrá čára mezi kolejemi
tak z vlastni zkusenosti ti muzu rict ze je to grafika.

Hodne se tomu divim a zatim nechapu proc ale kdyz jsem do stareho pc hodil novou grafiku narust vykonu byl znat. Ale kdyz ted mam nove kompletne vsechno tak je fps ve hre stejne jako se starym pc a novou grafikou. NECHAPU....

n.u.r.v.
Příspěvky: 46
Registrován: ned 03. čer 2012 12:50:54
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od n.u.r.v. » pát 15. čer 2012 12:43:31

no u té parní se cukal pak i zvuk...no v každém případě jsem provedl upgrade:

CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz
RAM: 2x4GB DDR3 1600MHz
nová deska: GA-Z77-D3H
Grafika: až zase došetřím prachy....
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz

Uživatelský avatar
M@ster
Příspěvky: 164
Registrován: pát 18. lis 2011 16:36:21
Bydliště: Berlin
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od M@ster » sob 23. čer 2012 20:32:46

AMD FX Octa Core - 8x4Ghz
4x4 GB DDR3 1333
2x Geforce (EVGA) 550Ti Superclocked
Win 7 64 Bit

1920x1080 (Vse na plno)

Uživatelský avatar
M@ster
Příspěvky: 164
Registrován: pát 18. lis 2011 16:36:21
Bydliště: Berlin
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od M@ster » sob 23. čer 2012 20:34:49

KaMat píše:
n.u.r.v. píše:Ahoj, mám dotaz:

V podpisu mám napsanou sestavu na které spouštím TS2012 na 17 palcovém monitoru :oops: v rozlišení 1280x1024, jenže se mi TS cuká (nejhůř když mám parní,ale i na jiných vozech/tratích to někdy cukne)...

Nastavení mám takovéto: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=613387425922

1)Co potřebuje TS2012 víc->grafiku, nebo CPU, nebo RAM? Co bych měl dřív na mé sestavě přidat? CPU, nebo stačí grafika...

2)V tom okně s nastavením nevím co dělají tyto položky (prosím o vysvětlení):Show 3D Paths, Monitor Arrangement... Myslel jsem si, že 3d Path zapne hezčí/3d koleje, jenže se mi jen zobrazila modrá čára mezi kolejemi
tak z vlastni zkusenosti ti muzu rict ze je to grafika.

Hodne se tomu divim a zatim nechapu proc ale kdyz jsem do stareho pc hodil novou grafiku narust vykonu byl znat. Ale kdyz ted mam nove kompletne vsechno tak je fps ve hre stejne jako se starym pc a novou grafikou. NECHAPU....
Jo grafika.

cpu u me jede na 17% u 8 procesoru kdyz mam TS2012 zapnuty

juros
Příspěvky: 51
Registrován: sob 04. črc 2009 11:15:29
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od juros » pát 17. srp 2012 11:25:14

Ahoj, planujem kupit novu grafiku do PC a potreboval by som poradit. Rad by som si hru zahral v rozliseni aspon 1200x800 pri max detailoch so zapnutym vyhladzovanim aspon na medium pri fps aspon okolo 30fps. Ake mate skusenosti s vasimi kartami? Vedeli by ste nieco odporucit s rozumnejsou cenou :roll: ? Za pripadne tipy dakujem.

Odpovědět