Ovládací panel

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Ovládací panel

Příspěvek od slowly » sob 26. dub 2014 11:20:50

Předně se omlouvám za nejspíše duplicitní téma, vím že se o tom někde psalo, ale nemůžu najít, tak k věci.

Chtěl bych si vyrobit ovladací panel ale:

- jde nějak nastavovat a namapovat jiné zařízení (joy, vlastní přepínače které windows vidí jako standardní ovládač), jde vůbec napovat i klávesnice?
- jdou nějak vytáhnout budíky na samostatný monitor či tablet?

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Ovládací panel

Příspěvek od horor4 » sob 26. dub 2014 11:52:28


horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Ovládací panel

Příspěvek od horor4 » sob 26. dub 2014 11:53:38


slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » sob 26. dub 2014 21:34:55

Díky, ojuknu co a jak.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládací panel

Příspěvek od smekac » ned 04. kvě 2014 17:36:37

Toto téma se rozsáhle řeší na MSTS foru, takže to je velmi stručně shrnu.

Nejjednodužší je použít desku "pokeys" ta má vstupy, kam připojíš tlačítka, přepínače, prostě cokoliv a v konfiguračním SW si namapuješ co to má dělat, stisky kláves, kombinace kláves a pod.

Výstup z MSTS na pult je ovšem už horší, zatím je vyřešen návěstní opakovač ale za podmínky že máš na desce LPT port. Jinak zatím víc není. Openrails, s tím ale do budoucna počítá, připojit pult a přenášet ně něj data z brzd, rychloměru a pod....

Takže pokud ti zatím bude stačit ovládat simulátor přes pult, tak doporučuji pokeys. http://www.poscope.com/PoKeys56E

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » ned 04. kvě 2014 18:54:56

No levnější varianta nad kterou uvažuju je Mjoy16, který umí několik spípačů, přepínačů, encoderů atd.. U toho chápu jednoduše co je spínač apod., ale tenhle PK je pro vědátory :mrgreen: . Z 90% nevím co u toho píšou, ale zkusím ještě zapátrat. Jen koukám že to má nějakou podporu displejů, což by nebylo marný, ale umí to samo nebo potřebuješ další díl? Pak by to vylítlo cenově o něconahoru a to už je pro rekreační jízdy zbytečný.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládací panel

Příspěvek od smekac » ned 04. kvě 2014 18:56:32

Každopádně i kdyby to displej umělo, tak data budeš těžko dolovat ze simulátoru ...

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » ned 18. kvě 2014 15:58:15

Tak se ještě rozhoduju mezi Pokeys a Leo Bodnar.

http://www.leobodnar.com/shop/index.php ... cts_id=180
http://www.poscope.com/PoKeys56U

Zajímalo by mě k čemu by se dal využít výstup, předpokládám že je to právě pro nějaký display apod., a to nejspíš Leo nemá. U toho Leo mi přijde jednoduší zapojení včetně LED jako kontrolek ke špínačům a tlačítkům, tedy co tlačítko to zároveň LED. U PK jsem to tak nenašel, jen že tlačítko solo a LED solo tedy zabrané 2 piny u leo pouze jeden.
Chtělo by znát možnosti railworksu. Co všechno by se tedy dalo z tohoto simu získat. Na UK je v posledních přispěvcích nějaký návod a tutoriál na vytažení dat, ale pro mě je to totální španělská vesnice :roll: .
Vůbec čím víc o tom čtu, tím víc v tom mám maglajs.
Chápu zapojení spínačů, přepínačů, poťáků, tedy ovladacích prvků, ale kdybych chtěl dostat ze hry třeba upozornění na zmáčknutí TB do pultu ve formě diody, tam už jsem mimo. Dokázal by tohle někdo laicky a polopatě vysvětlit co a jak. Díky.

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » pát 23. kvě 2014 11:34:11

Pokeys 19. zaplacen, 23. doma, poštovné je teď grátis. Tak se pomalu do toho můžu dát :mrgreen:

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládací panel

Příspěvek od smekac » pát 23. kvě 2014 14:36:30

Tak držíme palce, a jsme zvědaví na výsledky ;)

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » pát 23. kvě 2014 18:07:49

To já taky :lol: . Bude to na zbůsob raildriveru, s celým pultem bych doma asi neprošel :mrgreen: .

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » pát 23. kvě 2014 18:45:29

Což dveře...... :mrgreen:

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládací panel

Příspěvek od smekac » pát 23. kvě 2014 19:08:41

Já myslím že by i manželka bránila, dveře se dají snadno vybourat .... :lol: :lol:

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » čtv 29. kvě 2014 19:53:10

Tak na noční ....
Naposledy upravil(a) slowly dne úte 13. bře 2018 14:42:06, celkem upraveno 1 x.

horor4
Příspěvky: 144
Registrován: pát 11. úno 2011 21:22:11
Bydliště: Starý Plzenec

Re: Ovládací panel

Příspěvek od horor4 » čtv 29. kvě 2014 22:04:38

Vypadá to dobře držím palce ;)

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » čtv 29. kvě 2014 23:05:43

Díky, nevypadá, ale funkci to plní a musím říct, že je to úplně o něčem jiným. Je to ještě takový syrový, ale už teď je jízda zajímavější když si člověk šahne na ty skutečný spínače a přepínače, lepší jak na klávesnici či gamepadu. Za to usilí a peníze to stojí. Pro představu, Pokeys mě vyšel na 1400.- (do konce měsíce doprava zdarma), přepínače a ostatní materiál 1000.-. Raildriver stojí 200 doláčů a nejspíše + DPH a Clo.

kiski
Příspěvky: 788
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Ovládací panel

Příspěvek od kiski » čtv 29. kvě 2014 23:09:34

Chápem to správne, že tými spínačmi na tom pulte defacto simuluješ stlačenie odpovedajúcej klávesy na klávesnici?? To sa dá v tom PoKeys takto priradiť??
Braňo

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Ovládací panel

Příspěvek od slowly » čtv 29. kvě 2014 23:15:20

Ano, vše co uděláš na klávesnici můžeš přenést přes pokeys z ovlávacího pultu do simulátoru ;) . Na klávesnici máš V na stěrač, já si pomocí pokeysu můžu nastavit přepínač, spínač atd. aby toto udělal místo klávesnice.

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládací panel

Příspěvek od smekac » pát 30. kvě 2014 7:59:14

Mám dotaz na Michala, je těžké přes nějaký script vytáhnout data ze simulátoru ? Nevím jestli by to fungovalo, ale dal by se spáchat program, který přímo ta data bude vysílat na nějaký výstup na PC buď USB nebo seriák...

smekac
Příspěvky: 201
Registrován: pon 11. dub 2011 14:11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládací panel

Příspěvek od smekac » pát 30. kvě 2014 9:08:39

O universální script by asi nešlo, stejně se vždy jedná jen o jeden pult. Ono se jedná o takový věci jako údaje o tlaku v potrubí, návěsti na opakovači a rychlost, zbytek se dá udělat, to už není problém. Třeba takový mirel, mám připravenou testovací verzi, jen právě řeším problém dostání dat z jakéhokoliv simulátoru, jinak je v podstatě funkční...

pro představu, když jsem jej měl ještě na nepájivém poli :-)
https://www.youtube.com/watch?v=IxXGq5o07IQ

Odpovědět