Máme rádi expertní ovládání?

Vše ohledně RW, co nelze zaradit
Odpovědět
Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Máme rádi expertní ovládání?

Příspěvek od Roman » pát 22. srp 2014 21:06:57

Michal píše:Já bych zase řekl, že to bude pro rozjetí vlaku hráče. ;) Každopádně jasno budeme mít až v září.
Já osobně začátek scénáře v jízdě nepreferuju. Znám to ještě z předbinové doby MSTS. Než se člověk rozkouká, kde vlastně je, tak prohučí návěstidlo, rychlostník,... Jak jsem psal, naše mašiny to stejně nejspíš nebudou podporovat. Pochybuju, že by ta nová ukládací funkce dokázala uložit i interní proměnné skriptu. Takže výsledek bude takový, že ovladače v kabině možná budou nastavené do provozních pozic, ale mašina stejně začne hned brzdit.
Tak to mi je jasný :mrgreen: . Ty by jsi nejraději pul hodiny nahazoval jistice a kdyby se dalo vlézt do strojovny byl by jsi v sedmém nebi :). To mě baví tak jednou, dvakrát a pak už to nudí. Hlavně pokud tvoříš scénář .....

Vlastik

Re: Train Simulator 2015

Příspěvek od Vlastik » pát 22. srp 2014 21:51:30

Roman píše:
Michal píše:Já bych zase řekl, že to bude pro rozjetí vlaku hráče. ;) Každopádně jasno budeme mít až v září.
Já osobně začátek scénáře v jízdě nepreferuju. Znám to ještě z předbinové doby MSTS. Než se člověk rozkouká, kde vlastně je, tak prohučí návěstidlo, rychlostník,... Jak jsem psal, naše mašiny to stejně nejspíš nebudou podporovat. Pochybuju, že by ta nová ukládací funkce dokázala uložit i interní proměnné skriptu. Takže výsledek bude takový, že ovladače v kabině možná budou nastavené do provozních pozic, ale mašina stejně začne hned brzdit.
Tak to mi je jasný :mrgreen: . Ty by jsi nejraději pul hodiny nahazoval jistice a kdyby se dalo vlézt do strojovny byl by jsi v sedmém nebi :). To mě baví tak jednou, dvakrát a pak už to nudí. Hlavně pokud tvoříš scénář .....
V tomhle souhlasím ,protože když člověk zkouší scénář tak to neustále opakovat docela zdržuje a pak to už nebaví ,kolikrát pokud dělá člověk složitější scénář ,tak tu mašinu nahazuje i 50x a to omrzí.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2015

Příspěvek od Roman » pát 22. srp 2014 23:14:00

Michal píše:Romane, strojovna mi stačí na reálné mašině. :lol:
Jinak já svůj skript nikomu nenutím. Když se toho ujme někdo jiný, budu jedině rád. Já si pro sebe udělám tu jističovou verzi a budou spokojeni všichni. ;)
No, hlavně uděle to přepínání expert/blbec a spokojeni budou všichni :) . Každý to zkusí nahodit jističi, neboj :)

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Train Simulator 2015

Příspěvek od kuboss » sob 23. srp 2014 11:52:49

Suhlasim. A to vseobecne - RW je simulator a ma sa tak spravat. Chvala bohu je to hra a v hre je mozne vyberat mieru arkady/simulatoru. Tak preco to nevyuzit :)

AirVolk

Re: Train Simulator 2015

Příspěvek od AirVolk » ned 24. srp 2014 14:10:37

Vlasto v reále keď meníš 50 mašín , tiež ich nenájdeš všetky plne nahodené....Takže je to v poriadku. U simulátoru to beriem. Pre arkádovku je dobré aj šípka dopredu a šípka do zadu a hasla fajka.

Jurajs_89
Příspěvky: 618
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Máme rádi expertní ovládání?

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 24. srp 2014 17:06:59

Já osobně mám radši, čím více toho jde nasimulovat, tím lépe. Opravdu je mi líto vyhozených peněz za addony RSC, kde je toho minimum a ještě ke všemu špatně.
A pokud děláte aktivitu, proč si tam nedáte BR 101 a v RW Toosl si to pak nepřehodíte?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Máme rádi expertní ovládání?

Příspěvek od Roman » ned 24. srp 2014 17:32:58

Jurajs_89 píše:Já osobně mám radši, čím více toho jde nasimulovat, tím lépe. Opravdu je mi líto vyhozených peněz za addony RSC, kde je toho minimum a ještě ke všemu špatně.
A pokud děláte aktivitu, proč si tam nedáte BR 101 a v RW Toosl si to pak nepřehodíte?
Protože Ti to RW pak přepočítá a na 90% je aktivita v háji. Tedy pokud je propracovaná v obsahuje předjíždění, křižování a posun. Vlastní zkušenost. Dokonce stačí i jiná verze ladění loko.
Když jedeš z bodu "A" do bodu "B", tak to nevadí.

Vlastik

Re: Train Simulator 2015

Příspěvek od Vlastik » ned 24. srp 2014 17:38:19

AirVolk píše:Vlasto v reále keď meníš 50 mašín , tiež ich nenájdeš všetky plne nahodené....Takže je to v poriadku. U simulátoru to beriem. Pre arkádovku je dobré aj šípka dopredu a šípka do zadu a hasla fajka.
No nevím jak je to ted v reále ,ale do prahy když přišli 363 tak bylo na loko max 4 lidi ,kteří se o tu mašinu starali ,s turnusovou mašinou jsem jel jak EC do plzně ,osobáky do budějovic ,a rychlíky to samé ,neexistovalo abych někdy jel na jiné mašině mimo provozních stavů .Spotřebu pucvolů nemusím komentovat.
Dokonce se raději vzdali vozby IC do chebu ,aby nemuseli se v plzni střídat pražáci/plzen na pražských mašinách.
A pokud děláte aktivitu, proč si tam nedáte BR 101 a v RW Toosl si to pak nepřehodíte?
No zrovna bych DB 101 nepřirovnával k našim hlemýždům ,pokud dělám scénář dle času ,ale dá se použít určitě jiná náhrada ,tohle mě už napadlo také.
Od verze TS 2015 už nebude potřeba loko měnit v RW_Tools.

No třeba ohledně toho startu ,tak loko Vr i RSC už mají v sobě možnost klávesové zkratky kde je mašina připravena ihned k odjezdu ,což je na dělání aktivit lepší ,možná tyto stavy zapracovat i do našich loko x5x a pod.
tolik můj názor.

Jurajs_89
Příspěvky: 618
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Máme rádi expertní ovládání?

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 24. srp 2014 18:51:01

Aha, tak mojí poznámku prosím ignorujte ;) .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Máme rádi expertní ovládání?

Příspěvek od Roman » ned 24. srp 2014 21:09:15

Dneska už mašiny "v ruce" nejsou. Naopak, za směnu vystřídá někdy i více jak dva různé stroje ;).

Odpovědět