Train Sim World

Vše o novinkách RW ze světa

Re: Train Sim World

Příspěvekod Blade77 » ned 15. říj 2017 16:34:38

No, já pořád váhám, jestli si to mám nebo nemám koupit. Na nějakou uživatelskou rozšířitelnost TSW asi můžu rovnou zapomenout i do budoucna, co?

Ono by byli super jezdit v multiplayeru (bude vůbec?) na našich tratích a s našimi modely vozidel. Ale myslím, že k tomu nikdy nedojde.
Jirka/VonShark
Blade77
 
Příspěvky: 71
Registrován: ned 28. srp 2011 0:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: Train Sim World

Příspěvekod Michal » ned 15. říj 2017 16:49:24

Nástroje pro tvůrce slibovali, ale zatím se nic neděje. Do té doby to pro mne osobně nemá vůbec žádný význam.
Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
 
Příspěvky: 272
Registrován: pát 06. čer 2008 7:44:42
Bydliště: Praha

Re: Train Sim World

Příspěvekod kuboss » ned 15. říj 2017 18:10:39

mne sa páči ako odignorovali bugy v americkej časti TSW a hybaj dojiť ďalšie fanúšikovské základne 8-)
Uživatelský avatar
kuboss
 
Příspěvky: 576
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Train Sim World

Příspěvekod n.u.r.v. » pát 22. pro 2017 18:08:53

ahoj, aktuálně je na steamu sleva na 14,99€ - vyplatí se to už koupit? Díky
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz
n.u.r.v.
 
Příspěvky: 45
Registrován: ned 03. čer 2012 11:50:54
Bydliště: Liberec

Re: Train Sim World

Příspěvekod pepah » pát 22. pro 2017 21:38:00

n.u.r.v. píše:ahoj, aktuálně je na steamu sleva na 14,99€ - vyplatí se to už koupit? Díky



no počkej radši ještě do 24.12
pepah
 
Příspěvky: 21
Registrován: pon 12. bře 2012 21:23:08

Re: Train Sim World

Příspěvekod n.u.r.v. » pát 22. pro 2017 21:40:01

jj, počkám, stojí to už vůbec za to? Dá se tam už něco dělat, nebo je to pořád spíš demo?
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz
n.u.r.v.
 
Příspěvky: 45
Registrován: ned 03. čer 2012 11:50:54
Bydliště: Liberec

Re: Train Sim World

Příspěvekod n.u.r.v. » ned 31. pro 2017 1:17:23

tak jsem to nakonec tento týden za těch 14.99e koupil a zatím nelituji - za tu cenu...

První dojmy (mám zatím jen tu defaultní trať):

+pěkná grafika
+optimalizace -> na mém stroji to jede hladce oproti TS 2018
+možnosti/interakce s prostředím, funkční skoro všechny ovládací prvky na loko a vagonech
+procházení se po loko i za jízdy

-loko se leskne jak psí kulky
-mrtvá města - potkal jsem jedno auto a jednoho člověka na ulici ve městě
-příroda mrtvá - žádný pták,srnka apod
-v tunelu je vlak osvětlený jako by byl venku - včetně kabiny
-chybí houpání vlaku za jízdy
-mapa (klávesa 9) je dost chudá - ani se nezobrazuje název ostatních vlaků + je malá
-tráva by mohla být hezčí - vypadá jak položený zelený koberec

Pokud máte dotazy tak pište...
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz
n.u.r.v.
 
Příspěvky: 45
Registrován: ned 03. čer 2012 11:50:54
Bydliště: Liberec

Re: Train Sim World

Příspěvekod anry » ned 31. pro 2017 13:15:06

Těch mínusů je víc jak těch plusů. Vše co píšeš mě taky vadí. Chvilkama to je jak MSTS
anry
 
Příspěvky: 317
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Train Sim World

Příspěvekod n.u.r.v. » ned 31. pro 2017 14:14:46

jj, ale když na tom zapracují tak to bude dobré... a ten problém s osvětlením v tunelu je problém jen na původní trati, v tom DLC Rapid transit to už je ok

Spíš bych to pořád bral jako demo verzi, ale za těch 14.99 si myslím že odpovídající...
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz
n.u.r.v.
 
Příspěvky: 45
Registrován: ned 03. čer 2012 11:50:54
Bydliště: Liberec

Re: Train Sim World

Příspěvekod Highlander » ned 31. pro 2017 14:30:08

2 n.u.r.v.:
Vidím to přibližně stejně, co se týče uvedených plusů a mínusů. Základní hru (slibný začátek - CSX) jsem pořídil na předprodejovou slevu již zjara, v září potom britský add-on GWR. Do toho německého jsem už po zklamání z podzimu ani nešel, raději jsem si do "starého" TS2018 pořídil nějaké pěkné horské tratě od RSSLO, se 30% slevou do konce roku...
Ty bugy na GWR jsou děsné a přetrvávají doteď. Celý add-on připomíná spíše beta verzi pro testery, nikoliv placený finální produkt pro konečného uživatele. Zejména rozmazané hrany oken uvnitř kabiny při rychlejší jízdě (motion blur) či nemožnost rozpojit klasickou šroubovku mezi BR-66 a prvním hopperem ve 4. scénáři addonu. (Zajímavé je, že rozpojit hoppery mezi sebou, pospojované centrálním spřáhlem, jde bez problémů, někdy ovšem s nečekanými efekty silného rozkmitání celého vlaku... :shock: )
Hra má velký potenciál do budoucna, to by ovšem tvůrci museli vychytat chyby a KONEČNĚ vytlačit ty nástroje pro nezávislé tvůrce, co planě slibují už přes rok. Když už se jim to nepovedlo, tak alespoň pro začátek editor scénářů a multiplayer.
Pokud se někdy vůbec dočkáme editoru tratí (světa), vidím jako velké PLUS mnohem lepší zpracovatelnost terénu, než ve starém TS. Co jsem zatím odpozoroval ze stávajících tratí u TSW, tak odhaduji "lámavost" terénu na cca 2 metry (možná je i menší), což je samozřejmě nesrovnatelně lepší než rozměrné čtverce 8x8m doposud. Zejména při stavbách horských tratí to bude značným přínosem, neboť takto tvarovatelný terén v kombinaci s dobrými texturami už umožňuje téměř cokoli.
Takže uvidíme, jak to v roce 2018 bude s TSW pokračovat, a jestli pouze nezůstane u nesplněných přání a zmařené dobré myšlenky... :?:
Highlander
 
Příspěvky: 8
Registrován: pát 13. bře 2015 17:22:10

Re: Train Sim World

Příspěvekod anry » ned 31. pro 2017 16:20:04

n.u.r.v. píše:jj, ale když na tom zapracují tak to bude dobré... a ten problém s osvětlením v tunelu je problém jen na původní trati, v tom DLC Rapid transit to už je ok

Spíš bych to pořád bral jako demo verzi, ale za těch 14.99 si myslím že odpovídající...

Za těch 14,99 je jen ten CSX Heavy Haul ne? A ten Rapid transit si k tomu přikoupil?
anry
 
Příspěvky: 317
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Train Sim World

Příspěvekod n.u.r.v. » ned 31. pro 2017 17:52:59

nn, ale četl jsem o tom na foru + viděl ukázky na YT
Moje PC na kterém mám nainstalovaný Train Simulator 2016:
CPU: Intel Core i5-3450 (ivy bridge) 3.1GHz, Grafická karta: Ati Radeon 6950 3GB VRAM, RAM: 4x4GB DDR3 1600MHz
n.u.r.v.
 
Příspěvky: 45
Registrován: ned 03. čer 2012 11:50:54
Bydliště: Liberec

Re: Train Sim World

Příspěvekod CRR144 » ned 31. pro 2017 18:03:54

Keďže vývojári doteraz neboli schopný poriešiť problémy hier ako rs,rw,ts xxxx pre mňa to je jasné že od nich už nič. Stačilo. Ide len o biznis. To čo nevedia spraviť v jednej verzii naslubuju do druhej..,a ty len plať. Celé je to o ničom....
CRR144
 
Příspěvky: 84
Registrován: pon 24. dub 2017 18:26:39

Re: Train Sim World

Příspěvekod Michal » ned 31. pro 2017 23:05:17

Nejhorší je, že oni to neopraví ani v té nové verzi. Když předváděli Rapid Transit, tak se jich někdo ptal, jestli už opravili ten problém s osvětlením v tunelu u CSX. Odpověď byla, že ještě ne. Takže asi tak. Podle videí zůstal taky problém s blikajícími tenkými objekty. Oni s tím novým enginem pořádně neumí a je to bohužel vidět.
Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
 
Příspěvky: 272
Registrován: pát 06. čer 2008 7:44:42
Bydliště: Praha

Re: Train Sim World

Příspěvekod Hekl338 » pon 01. led 2018 16:02:56

Dnes si stiahol TSW a som rad, ze som za to nedal ani tych 15 E :D Je rok 2018 a preto by som ocakaval, ze ta hra bude pouzivat HW dnesnej doby. Voci TS samozrejme, je to zmena, grafika je krajsia, aj ta plynulost, ale stale je to velka bieda. Je vela miest, kde CPU nedokaze nakrmit GPU a FPS padaju dolu. Dva obrazky, kde to krasne vidiet, hram s V sync na 62Hz: https://imgur.com/Vz7taf4 https://imgur.com/TWGJfL7 U prvého obrazku je vidiet, ze je to graficky narocna scena, tam uz GPU viac neda, ale situacia u druheo obrazku je problem, pretoze GPU sa flaka, FPS poklesli. A takých miest som nasiel za par minut vcelku dost. CPU je pretaktovany na 4.8 GHz, rozlisenie 1440p, nastavenie ultra. Na tom by mali hlavne zapracovat, lebo takto iba ukazuju to, ze s tym nevedia pracovat...
Hekl338
Modelář
 
Příspěvky: 917
Registrován: pon 09. čer 2008 20:08:45

Re: Train Sim World

Příspěvekod KaMat » pon 01. led 2018 16:24:05

Hekl: Už to využívá aspoň multicore ? Podle obrázků to vypadá, že jo, ale nevěřím tomu.
KaMat
 
Příspěvky: 1129
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Sim World

Příspěvekod Hekl338 » pon 01. led 2018 17:02:17

Vsak pozri lepsie tie obrazky, podla mna nie, ak ano, tak dost zle, viz vytazenie GPU a pokles FPS kdekolvek, kde je viac modelov na scene. Osobne si myslim, ze to pouziva dve jadra, kdezto TS pouziva len jedno. Ako pokrok to je, ale ked si zoberiem, ze 4 jadro je standart hernych zostav, tak nic moc. Kde su stromy, tam to dava grafika, kedze musi vykreslovat vela alfakanalov, ale kde je viac modelov ako takých , pokles je. Neviem si predstavit, co by to spravilo na zadratovanej Ceskej Trebovej :D
Hekl338
Modelář
 
Příspěvky: 917
Registrován: pon 09. čer 2008 20:08:45

Re: Train Sim World

Příspěvekod KaMat » pon 01. led 2018 18:23:11

No dokud to nemá editor, tak mě to nějak netíží.
KaMat
 
Příspěvky: 1129
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Sim World

Příspěvekod kuboss » úte 13. úno 2018 22:40:56

moja mala nadej sa pyta tych, ktory maju najnovsiu verziu TSW, ci uz sa nieco zlepsilo...?
Uživatelský avatar
kuboss
 
Příspěvky: 576
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Předchozí

Zpět na Novinky o RAIL WORKS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník